Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Olympus M.Zuiko Digital 45/1,8

 Lägg i lista  Jämför
Olympus M.Zuiko Digital 45/1,8 är ett objektiv med fast brännvidd för M43-kameror. Saknar optisk bildstabilisering men har snabb fokusmotor, stor maximal bländare på f/1,8 och en fysisk längd på endast 4,5 centimeter. Har en förlängningsfaktor på 2,0x vilket gör objektivet till ett 90mm i praktiken. Motljusskydd medföljer ej. Stäng
Olympus M.Zuiko Digital 45/1,8 är ett objektiv med fast brännvidd för M43-kameror. Saknar optisk bildstabilisering men har snabb fokusmotor, stor maximal bländare på f/1,8 och en ... Läs mer
Jämför pris på alla Olympus Objektiv (45)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.29)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fantastiskt objektiv! Snabbt att fokusera, ljusstarkt, bra skärpa och snygg oskärpa. Den fokuserar dessutom helt ljudlöst och är väldigt liten. Inte lika platt som Panasonic 20mm f/1.7, men smalare och lättare.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Verkar som ett trevligt objektiv. Köpte begagnad 2019-05-27 och fungerar klockrent till min Panasonic GH4. Snygg "blokeh".
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Aldrig mer mörka zoom objektiv! Hädanefter kommer jag bara att köpa fasta objektiv. Skillnaden är enorm eftersom att det nu går att ta foton inomhus utan att skruva upp iso tills bilderna är gryniga som vid en snöstorm och färgerna är så bleka och utsmetade att det bara ser konstigt ut. Den fokuserar riktigt snabbt och hittar fokus rätt bra även när det är lite mörkare.

  Det går att få till rätt häftig bokeh även om jag hade velat ha ännu mer men den duger nog för de flesta till det här priset. När det gäller att fotografera fyrverkerier och det är mycket ljusexplosioner så kan den ge rätt konstiga och fula effekter såsom bokeh blänk mitt i ljuspunkter.

  Den sopar banan med det objektiv som följer med kameran. Skillnaden är F1.8 vs F5.6 som är mer än tre steg mer ljus till den fasta optiken.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Extremt prisvärt kort teleobjektiv för micro four thirds. Finns inte mycket att anmärka på för vad det kostar. Liten storlek, bra byggkvalitet, bra bildkvalitet. Jag använder den mest till porträtt, vilket är ett av dess huvudsakliga användningsområden, men funkar bra som ett generellt kort tele med.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bara positivt att säga om denna.
  Skarpt och ljusstakt objektiv, lätt och litet att bära med sig överallt.

  Lite för lång tele att användas inomhus, men utomhus är det ett nöje att använda.
  I bra ljus fokuserar den snabbt.

  Enda minuset är att den saknar bildstabilisering, och är då inget vidare om man skall filma handhållet.
  Bra köp!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Superbt ljusstarkt objektiv som är lätt att ta snygga porträtt med eller för gatufotografering. Mycket lätt att isolera detaljer och andra motiv från både för- och bakgrund. Riktigt bra skärpa, särskilt om man bländar ned ett steg eller två. Ingen inbyggd IS (för Panasonic-användare som en själv) men ta upp ISO lite och kortare slutartider så funkar det bra också och man får till skarpa bilder. Bara att träna.

  Väldigt plastigt vilket dock gör det lätt. Infästningen är trots det ändå i metall. Och det är litet och smidigt. För priset är det näst intill perfekt. Lyfter din lilla MFT-kamera till nya nivåer. Rekommenderas varmt.