Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

DALI Zensor 7

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla DALI Golvhögtalare (29)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.25)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Ganska prisvärda högtalare.

  Design:
  Jag gillar fötterna som får det att kännas som om högtalarna svävade lite i luften. Älskar även dalis röda element. Snyggt!
  Något som jag är riktigt besviken på är att fake-faneren börjat släppa i en av skarvarna bara efter någon vecka utan att jag gjort något med dom. Kan ju vara ett måndags-ex men detta bör inte hända på ett par högtalare för 6000:-

  Ljud:
  Trevliga jazz-högtalare men inte särskilt allround. Som dom flesta andra Dali jag lyssnat på har dom en klarhet i de övre registren vilket ger en känsla av tydlighet i musik som jazz och pop men också en känsla av hårdhet/vasshet om man kanske lyssnar på metall eller liknande.
  Dom gräver även ganska lågt även om det kanske inte är fel med en sub om man vill ha dom till hembio. Basen Kunde dock gärna varit tightare/rappare.
  Mellanregistret är det jag tycker är sämst då det nästan försvinner i rock, metall, dansmusik mm vilket gör att resterande register rörs ihop till en gröt som kan bli nästan jobbig att lyssna på. Det funkar till "enklare" akustisk musik men även då känns det faktiskt otydligt och till och med burkigt :(

  Sammanfattning:
  Lyssnar du mest på jazz och akustisk musik och kan få ett par billigt begagnat? Köp!
  Är du ute efter prisvärda allround-högtalare? Leta vidare!
  Ett lyft för min anläggning. Dock ångrar jag köpet.
  Man brukar säga att man får vad man betalar för och självklart förväntar jag mig ingen high end för dessa pengarna men för samma pris tycker jag faktiskt att man kan hitta högtalare som är bättre på en specifik sak, eller mer allround än vad dessa är.
  För att inte tala om dalis lite äldre modeller som enligt mig är hästlängder bättre och går att få begagnade för en bråkdel av vad dessa kostar nya.
 • Alla omdömen

 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Ganska nöjd. Saknar upplösning
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Sjukt bra
 • Acceptabel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Snygga och prisvärda högtalare.
  Låter bra trots att jag endast spelat dom i några timmar. Återkommer när dom är någorlunda inspelade.

  update:
  Den limmade fronten har släppt lite på ena sidan av ena lådan vilket resulterar i att det vibrerar och skallrar när jag vrider upp volymen lite, basen har tappat sin snärtighet och blivit odetaljerad eftersom att lådan inte är tät längre.
  Jag ska försöka laga (limma?) lådan själv eftersom att garantin har gått ut.

  Priset verkar ha gått upp sedan jag köpte högtalarna, för 7500:- finns det bättre alternativ.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte mina för ett par dagar sedan. Jämförde med zensor 5 som i mitt tycke inte hanterade musik så bra. Dessa låter sjukt bra och klarar både musik o hemmabio utan problem.
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Låter bra för sin prisklass... stark bas men lite instängt ljud jämfört med Ikon eller Mentor serien. De är nog prisvärda men vill man ha bättre ljud så finns det om man anser det värt pengarna.

  man får inte alls den närvaron och detaljnivån i ljudet som dyrare modeller har. kanske har att göra med att denna saknar banddiskant men även mellanregistret kan låta lite burkigt. basen är kraftig men tyvärr för inexakt för att låta bra samt lite för påträngande och oexakt i vissa låtar och dränker mellanregistret. rock låter ganska grötigt. men pop,jazz,klassiskt låter hyfsat.

  har själv uppgraderat till Mentor 6 och ångrar det inte en sekund. Visst kostar dem mer men jag rekommenderar alla köpare att lyssna sida vid sida och byta högtalare fram och tillbaka på varje låt och olika låt-genrer innan köp.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Mycket detaljerad och neutral. Dock kräver den en del inspelningstid, det finns konkurrenter som går djupare men bättre ljud för pengarna får du inte.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Bara spelade i ett par timmar än, men första intrycket är väldigt bra. Och i förhållande till priset blir det om möjligt ännu bättre!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan