Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Nokia N9 16GB

 Lägg i lista  Jämför
Nokia N9 är en smartphone med MeeGo OS, 8 megapixelkamera (Zeiss-optik) som ger möjlighet till HD-filming, 3,9-tumsskärm med AMOLED-teknik och NFC, Near Field Communication. Lanserad 2011. Stäng
Nokia N9 är en smartphone med MeeGo OS, 8 megapixelkamera (Zeiss-optik) som ger möjlighet till HD-filming, 3,9-tumsskärm med AMOLED-teknik och NFC, Near Field Communication. Lanse... Läs mer
Jämför pris på alla Nokia Mobiltelefoner (64)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.41)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Perfekt

  Slår iphone och android, läs mer så förklarar jag varför, jag har haft alla tre

  Iphone är alldeles för låst och begränsat, går knappt att göra eller ändra nånting med den + att apple låser in sina kunder i ett fängelse med egna kablar, programvaror, Itunes och allt vad det är, och android har ingen känsla för design och form, dessutom är det ganska buggigt och har osmidigt gränssnitt.
  Har själv haft både iphone och android så talar om egen erfarenhet.

  MeeGo är perfekta blandningen mellan android och apples IOS, MeeGO bygger på linux kärna precis som Android och är open source vilket betyder att det är lättare för utvecklare att utveckla program och lättare för kunden att ändra och anpassa mobilen efter sina önskemål.
  Plus att den har Apples känsla för design och form i gränssnittet.
  Dessutom har N9 nytta av Nokia gamla gedigna erfarenhet inom mobiler vilket betyder att alla grundläggande telefonfunktioner är optimala, vilket nästan glöms bort i dagens smartphones. Jag menar Mikrofon, högtalare, batteritid osv.

  GPS:n är dessutom GRYM, i klass med Tomtom och Navigons programvaror, med svensk röst, info om buss och tåg linjer, närliggande restauranger, hotell, karta i 3D med landmärken OCH gratis kartor och uppdateringar.

  Det ska gå att köra androids apps på den eftersom meego bygger på linux kärna som android också har, sök på Alien Dalvik eller ACL, dom håller på att utveckla detta men det är inte 100% färdigutvecklat än

  Gränssnittet är helt underbart, betydligt smidigare än både IOS och Android, N9 utnyttjar verkligen touchskärmen till max. Tex när du vill komma ut från ett program kan du välja att "swipa" över skärmen åt sidorna för att lägga programmet åt sidan och komma åt det senare från Multi tasking skärmen, eller så "swipar" du uppåt för att komma till apps skärmen, eller neråt för att stänga ner programmet.
  Bara ett exempel på alla små smidiga detaljer som finns, skulle kunna skriva mer men orkar inte ;) det är den bästa mobilen jag haft och jag har haft många!
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fantastisk telefon. Klart snyggare, smidigare och snabbare än någon Androidtelefon eller iPhone jag har testat. Swipe-gränssnittet är klockrent. Och att man enkelt kan göra egna Qt Quick-appar till den gör ju inte saken sämre.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Tänkte att jag skulle göra ett ordentligt genomfört omdöme när jag haft den i snart en månad.
  Jag har haft en Htc wildfire tidigare och den har fungerat klockrent.
  Nu kände jag att trots alla appar till android använde jag endast ett fåtal i slutet.
  Det var, spotify, vem ringde, wordfeud och några spel.
  Jag visste att de inte skulle finnas några appar, men tanken på ett "rent" linux som operativsystem paketerat i det snyggaste paketet på marknaden övervägde.
  När jag fick min lur så saknades de viktigaste apparna och den medföljande musikspelaren är halvt värdelös så att vara utan spotify i två veckor var ganska jobbigt. Nu finns det en officiell spotifyklient och dessutom 2st som linux communityt skapat.
  Meespot som är en inofficiell version är till och med bättre än Androids klient!
  Fortfarande saknas vem ringde/true caller och wordfeud men det finns en nintendo/psx emulator som kompenserar. Final fantasy i mobilen är riktigt trevligt. Det finns några viktiga appar som man nästan måste ha för att förbättra swipe.
  MyMoves och SwipeMania.
  MyMoves gör att du när som helst kan använda en gest med fingrarna (t ex dra 2 fingrar tvärs över skärmen) för att öppna en app.
  Swipemania gör att du väljer vilken av de tre hemskärmarna du kommer till när du swipar bort fönstret du är i.
  Kort och gott, det saknas en del viktiga appar vilket är det största minuset. Många kommer att skapas över tid och man märker hur alla som supportar opensource verkligen hjälper till att driva utvecklingen på diverse forum.
  Måste man ha alla appar som finns är detta fel telefon, men behöver ni bara de viktiga så fortsätt att läsa....

  Min första gmail adress var bara att skriva in adress+lösen så installerades det automatiskt.
  Mina andra mailadresser var dock lite krångligare. Krävdes lite pill men nu fungerar det som det ska. Det är sådana här små detaljer som inte är helt optimerade ännu men mycket ryktas lösas till nästa uppdatering. (ryktet säger inom några dagar)

  Då var det slut med det negativa. För mycket positivt att skriva om så jag gör en punktlista av det viktigaste.

  +MeeGo, det mest öppna mobila operativsystemet
  +Snabb i menyerna, laggar ytterst sällan
  +Storleken, inga döda ytor och den är inte det minsta klumpig
  +Designen, subjektivt
  +Swipe, Nokias navigeringsmetod svep fingret för att navigera.
  (Jag kan inte använda android telefoner längre för jag sveper med fingrarna när jag borde trycka på homeknappen etc.)
  +Batteritiden, inte lika bra som mina gamla SE walkman men jösses vad grym den är för en smartphone. Ni med android kan ju se ifall ni klarar av en dag med skype och facebook online och 3 mailadresser synkat var 20 min. Lägg till lite slösurfning och ni får en aning om hur optimerad programvaran är till denna telefonen.

  -Appar saknas
  -små fel

  Varför ger jag den 10 stjärnor trots att det finns fel på den?
  Jag bedömer den för vad den är och hur den uppfyllt mina förväntningar kombinerat med att jag vill kompensera för alla orättvist låga betyg som vissa gett här. Egentligen är det en 9, men hade den haft apparna hos android market hade det varit omöjligt att inte ge den en 10:a
 • Alla omdömen

 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  " Nokia N9 16GB - Svart

  Nokia N9 är en smartphone med helskärm som inte är lik någon annan i sitt unika utseende. Allt passar ihop fint med det reptåliga glaset och..." Reptåliga glaset=inte sant. sitter här precis och letar efter skärmskyddet för telefonen efter att jag fick en repa fast telefonen är 1 månad gammal och sparsamt använd. Lura inte folk!
  Annars bra telefon. Inte den snabbaste måste jag tillägga.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har haft nokia N9 i snart ett år och måste säga att jag är imponerad! Till de största plusen hör batteriet, som håller 2 - 3 dagar vid normal användning, skärmen och gps:en. I början fanns vissa buggar men sedan uppdatering 1.3 i augusti(?) känns Meego Harmattan väldigt stabilt. Har inga planer på att byta ut N9an på ett långt tag. Synd att meego aldrig klarade sig till fler telefoner.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Ingen ren recension i sig följer utan snarare en jämförelse mellan dess "syster" Lumia 800 och "storebrodern" Nokia N9.

  Nu har jag kört med en Nokia N9 under ett par dagar så nu har jag fått en liten uppfattning om systemet och hur telefonen funkar så jag tänkte bara dra några jämförelser här då jag anser dessa telefoner vara syskon på sätt och vis så det kan vara av visst intresse. Läs ej vidare om ni inte är intresserad utav denna jämförelse då detta kan bli ganska långt förmodligen.

  N9 blir storebrodern då den faktiskt var först ut i världen men den dödförklarades i stort sett redan innan release till förmån till Lumia. Vilket jag tycker är jäkligt synd för MeeGo är ett väldigt bra system har jag märkt. Dock mer snarlikt Android än WP då det är Linux baserat.

  Det man först möts av är Låsskärmen. Eller rättare sagt en aktiv standby skärm. Denna är helt fantastisk. Behöver bara titta på telefonen för att se om jag fått sms/mail/facebook/twitter meddelande. Den går också att anpassa så man ser batteriprocent samt låt som spelas i musikspelaren. Grymt helt enkelt. Vet inte hur tekniken funkar men skärmen är verkligen totalt avstäng och har inte ens den där väldigt svaga grundbelysningen som amoled skärmar har som syns i totalt mörker. Här är allt avsängt förutom det som syns. Pga det är kanterna lite "hårda" på texten, ej anti-aliased. Knappt märkbart dock. Man tappar två ggr på skärmen för att väcka luren alternativt trycker på power knappen men det gör man aldrig.

  Musikspelaren påminner om Zune Player. Samma upplägg med kategorier fast man sveper ej inom spelaren utan klickar på kategorier. Spelaren är snygg och på många sätt lik Zune Player som sagt men här finns även sökfunktion. Kontroller för musik kommer upp på den andra "riktiga" låsskärmen när man spelar efter man dubbeltappar på den "aktiva standby skärmen" för att ta bort den. Inget trycka in knapp för att spola vilket är skönt.

  Kameran. Ja vad ska man säga. N9 soppar banan med kameran i 800. Fattar inte riktigt varför. Är det inte samma hårdvara? Hur som helst är färgerna mycket bättre och inte alls lika mycket brus. Man kan även få grids vilket underlättar komponering av bilder. Macro fokusen fungerar mycket bättre. Mycket bättre. Exponeringslåsning finns också tack och lov. Genom att hålla in fingret på "avtryckaren" så låses exponeringen på det man fokuserar på och man kan komponera om bilden men behålla samma exponering. Man kan även fokusera vart man vill genom att trycka en gång med fingret vart man vill i bilden. Funkar dock bäst närmast mitten. Kameran imponerar en hel del faktiskt.

  Titta här för testbilder:

  https://skydrive.live.com/redir?resid=53BC069DE940F173!134

  Tyvärr råkade jag ha "resize to 2018px" vid uppladding men det duger nog. Alla bilder är totalt oredigerade. Direkt från kameran.

  Relaterat till kameran är galleriet. Inget fancy här som i WP inte utan det vanliga runätet av bilder. Det som däremot står ut är inbyggda verktyg för att redigera foton. Croppa, snedställa, kontrast, ljusstyrka, ändra storlek, färgfilter och lite annat. Det magiska är dock att hur mycket ändringar man än gör så kan man alltid gå tillbaka till hur fotot var original på ett enkelt sätt.

  Internet är väldigt smooth på N9 också. Nästan i klass med WP flyt men inte riktigt. Men surfa är en fröjd även på denna lur och har inte stött på några konstigheter än.

  Mail ganska standard. Inte mycket att tala om. Dock behandlas trådar bra. När man tittar på ett meddelande i en sammanslagen tråd så kan man bläddra fram/tillbaka mellan mail med pilar väldigt fort. Man behöver alltså inte gå in och ur mail hela tiden.

  Nokia Drive har mer funktioner. Flyter på mycket bättre på denna lur. Hackar inte alls lika mycket när man sveper runt på kartan. GPS'en tar dock längre tid på sig att låsa in sig. Ganska många sekunder längre ibland.

  Det som dock utmärker detta system är hur det är uppbyggt. Liksom WP är det mycket uppbyggt på svepande men på ett annat sätt. Har laddat hem en app så jag kan bestämma vad svepningar inne i appar gör. Sveper jag från vänster kant kommer jag till applistan. Sveper jag från höger kant kommer jag till multitasking sidan. Sveper jag från nedre kant kommer jag till sista sidan man var på i launchern. Sveper jag från övre kant stänger jag programmet helt. Sveper man nerifrån och upp men stannar efter en bit kommer det upp genvägar till telefon/sms/kamera/internet. Allt detta följs med orientationen.

  Detta svepande upplägg gör denna telefon till i särklass det snabbaste systemet att arbeta med. Jag tycker WP är snabbt att använda men detta är ännu snabbare. Man vänjer sig fort vid svepandet och det känns naturligt.

  Multitaskingen fungerar utmärkt tillsammans med det svepande uppläget. Detta är multitasking på riktigt. På en sida har man aktiv bild av det som körs i bakgrunden. Man kan få plats med 4 eller 9 bilder på skärmen samtidigt men upp till emot 30 appar eller tills minnet tar slut kan köras samtidigt. Summa summarum ett väldigt snabbt system speciellt med tanke på svep upplägget. Snabbast på marknaden att arbeta med skulle jag vilja säga.

  Jag upplevde en del lagg till och från i början. Speciellt direkt efter omstart eller oregelbundet ibland när man stängde ner program till exempel. Efter jag la in ett skript i telefonen som optimerar minneshanteringen flyter den på riktigt nice utan märkbart lagg. Men ändå inte i klass med WP men lite bättre än Android. I alla fall i launchern den är grymt smooth nu. Vissa appar kan vara si och så.

  Appar är heller inte enhetliga vilket är en grym fördel med WP. Här är man tillbaka till osammanhängande utseenden som inte matchar varandra. Dock finns det i regel en liten röd tråd här också tycks det. App utbudet är väldigt dåligt också och många många appar saknas. Mycket värre situation än på WP. Dock har det en emulator som förmodligen kommer att bli den finaste som någonsin har gjort till ett mobilet system. Stort plus för mig då jag saknade emulering över 8-bit på WP. Denna emulator har NES, SNES, GBA, PSX och Amiga. Allt i ett.

  Jag gillar faktiskt detta system så mycket så tjejen får ta min Lumia på obestämd tid. Jag fullkomligt älskar det svepande upplägget. Det bara känns så naturligt. Redan kört med det på Lumian några ggr av misstag. Nu förstår jag varför Lumia 800 är formad som den är. På grund av mängden svepande från kanterna hela tiden. Vi har N9 att tacka för formen.
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Tja, det var en medveten risk med att köpa telefon med redan dött OS. Men många recensioner vittnade om ett mycket smidigt gränssnitt och så har ju Nokia uppdateringar även på gamla OS. Efter att ha haft en Wildfire med Android så ville jag inte ha en Android igen. Det var till slut de ingående kartorna hos Nokia och att kunna få den för 2000:- som gjorde att jag slog till. iPhone var för dyr och M$ sägs ju inte vara bättre än MeeGoo, helst eftersom nuvarande 7.5 ändå bara ska få en sista uppdatering innan dagens tillgängliga plattformar ändå dör.

  Det där med uppdateringar kan man ju glömma nu sedan Nokia kickat ut all utveckling av MeeGoo. Senaste uppdateringen 1.3 drar mer ström standby än tidigare, att ladda telefonen medan man använder den går inte eftersom laddning tar 98% (gränssnitts-) resurser och det har redan hänt att jag hittat telefonen batteritorsk i fickan efter att ha laddat den fullt mindre än ett dygn tidigare - "utan att göra något med den". Bara några exempel.

  En sak som hade diskvalificerat telefonen för mig var om batteritiden var dålig. (Bra batteritid var en orak till inköpet av Wildfire.) Många recensioner vittnade om ganska bra batteritid, men allt är väl relativt. App-hanteringen så de inte ligger i bakgrunden och jobbar bort ström skulle ju vara en bra grej hos MeeGoo jämfört med Android, men så är det inte i praktiken. Som sagt, jag vet inte vilken app som lagt sig för att dra ström, men bara efter att ha surfat i kanske 3 minuter och sedan låtit telefonen ligga i fickan så är det inte många timmar standby. Helt värdelöst. Det viktigaste är väl ändå att man kan ringa och hantera SMS!? Finns inte ens reservtank för det. Jo förresten, jag laddade upp och sedan helt ur batteriet ordentligt i början (även om det inte är NiMH). Någon som vill köpa en nästan ny N9?

  Ljudet (ej provat som högtalartelefon) imponerar inte. Däremot är kartorna bra och GPS:en verkar kvick. Däremot kanske svårt att använda i bilen eftersom laddning sänker GUI, som nämnts ovan. Kameran jämfört med andra inbyggda i telefoner har jag inte jämfört, men det är enklare att ha med sig en liten extra Ixus eller Casio om man inte bara ska lägga upp på fejjan. I bra ljus blir det väl ok, men automatiken för sämre situationer är dålig och resulterar ofta i obrukbara bilder.
 • Dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Laggig, seg och allmänt skit.. Önskar att jag hade köpt en SGII eller en begagnad iphone.. Kunde ha blivit bra och höll ut till sista programuppdateringen men nu ger jag upp!

  + till kameran (alltså bildkvalitén är bra när den väl har hittat fokus som tar en evighet etc) och skärmen (som dock repas väldigt lätt så man får njuta av de första dagarna med den!)

  Reparationerna är löjligt dyra vilket gör att om du ska byta skärm är det lika bra att köpa en ny mobil, lika dyrt.

  Fö. borde folk sluta recensera produkter efter en dag, ger inte en korrekt bild av verkligheten och lurar de som läser recensionen.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  060712: Ytterligare en stjärna då Nokia släppt en tredje uppdatering till N9, det är tre gånger fler än vad alla mina sex tidigare android-telefoner fått... tillsammans.

  060312: Uppdaterar med en stjärna till då N9 fått stöd för flash.

  Att MeeGo är dött är en myt, sedan sverigereleasen den 23e september 2011 har Nokia släppt 2 större uppdateringar till N9 som fixat buggar och lagt till ny funktionalitet. Det är fler än vad de flesta androidlurar någonsin får.

  Plus:

  - Byggkvaliteten, endast iPhone och Nokia Lumia 800 kan mäta sig med det här
  - Multitasken är enormt bra, klart bäst på marknaden
  - Nokia maps, den integrerade navigatorn är riktigt bra
  - Integrering med Facebook, Twitter, Google talk och Skype
  - Massvis med bra standardprogram och spel installerad från start
  - Uppdateringar släpps regelbundet som fixar buggar och lägger till nya funktioner
  - Swipe

  Minus:
  - Kameran är inte alls lika vass som jag hoppats, tjejens iPhone 4s har betydligt bättre kamera
  - Inte lika rapp som iPhone och Windows Phone 7, ungefär samma flyt som i de bättre androidtelefonerna
  - Mindre utbud av appar, även om allt jag behöver finns och det kontinuerligt kommer nya appar
  - En del buggar kvar, även om det blivit rejält mycket bättre med uppdateringen PR 1.2 som släpptes i dagarna

  PR 1.2 fixade även problemet med mobil.svtplay.se som tidigare inte fungerat på N9.

  3000 kr är ett lagom pris för den här telefonen och i den prisklassen finns det inte mycket annat som kan konkurrera.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bästa, smidigaste, snabbaste telefonen jag testat el. ägt för mitt användande. Med snabbaste menar jag då i sin helhet, med att få gjort allt man villl utan en massa tryckande och pillande. Otroligt lättanvänd enhands-telefon med maxstorlek i mitt tycke.
  Andra fördelar som jag prioriterar är, mycket bra navigator, faktiskt en av dom bästa, dessutom gratis, bästa ljudet, lång batteritid, mycket bra kamera.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Näst bästa mobilen på marknaden.(1=64GB)
  Kvalite,utan dess like.
  Hårdvara på topp.
  MeeGo=bästa operativet i mobil sammanhang.
  Mvh
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har haft nokia 6680, n73,n78 och en galaxy mini innan. Alltid gillat symbian och nokia för att nokia gör lurar som håller lite. Och symbian för dom har alltid klarat av det jag önskat av en telefon. Andoid luren jag hade ett kort ögonblick var en jag hade i väntan på n9'an som jag ville ha. Men då jag inte hade råd nöjde jag mig med den. När tre sen gav luren gratis till ett abbonemang slog jag till.

  Från det jag öppnat kartongen har jag gillat min n9'a. Det går att göra det mesta i den och nu för ett par dagar sen kom streamfunktionen igång på allvar. Har streamat lite f1-lopp i den tidigare men det har varit lite halvbuggigt. Nu fungerar de mesta jag slängt på den klockrent.

  Systemet är grymt enkelt att lära sig. Swipa i tre minuter så är du proffs på det sen och kommer inte gilla vare sig iphone eller android något mer. Skärmen är grymt klar och filmer och serier känns inte obekväma att titta på i mobilen.

  Appar finns det gott om, tyvärr lite som android är det en hel del skitappar i butiken som bara visar rss flöden från diverse hemsidor. Dock stöder telefonen rss i evenskärmen som dessutom visar dina facebook kontakters uppdateringar, dina twitterfeeds och sms, email väder vind och kalender osv osv i ett snyggt flöde. Denna skärm är nog enligt mig en av de bästa funktionerna i hela telefonen.

  Skype är inbyggt i luren så du kan ringa skypekontakter från kontaktboken direkt om du har ett konto. Har du telia dock, kommer du snart få betala extra för det. Den stöder även gtalk inkusive med video. Sms, msn, facebookchat etc etc är allt samlat i ett program, vilket är ännu en smidig lösning. Även om telefonen i sig klarar av extrem multitasking som ingen annan telefon (möjligen n900) så är det skönt att slippa ha yahoo messenger, gtalk, live messenger, sms program igång samtidigt.

  Kameran är bra, bra skarpa kort sällan något problem alls med vare sig video eller bilder. Du kan i galleriet redigera både bilder och video för vidare bruk, t.ex facebook, twitter, mms osv.

  Externa högtalaren är väl kanske inte telefonens starkaste sida, men å andra sidan använder jag den aldrig heller.

  Wordfeud finns inte till n9, dock finns den till android 4.0.4, så varför inte installera android på telefonen och ha två operativsystem? Ja det är möjligt. Så är du en app nörd, finns det ett par appar till att tillgå om du vill. Gta3, whatsapp, wordfeud, angrybirds space osv.

  Nu förtiden går även att klocka upp telefonen, det inklusive andoid installationen kräver dock usbsladden och lite trix på en halvtimme kanske. Men det är det som gör telefonen så bra. Mormor kan använda den till vad nu mormödrar gör på telefoner (rödtube, och bingo antar jag) eller nördar kan sitta och programmera och pula i terminalen.

  Hur som helst är telefonen bra, klart värd pengarna. Skulle jag få välja mellan denna och en iphone4s eller galaxy s2 tar jag denna lätt.
 • Acceptabel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Började dåligt, blev bättre, men fortfarande några stora fel.

  Innan uppdatering 1.2 dök upp var min telefon seg och laggig. De inbyggda Spotify och Facebook- apparna fungerade oerhört dåligt. Nu är det en helt annan telefon, jag tror det var som den blev efter 1.2 som Nokia hade velat att den var från början. Dock är min N9 fortfarande långsam när det kommer till internet, WI-FI signalerna är ofta låga. Vidare har den börjat tappa operatörskontakten ganska ofta, och detta utan att det märks eller varnas om det. Man får upptäcka det själv när man försöker ringa, och ofta är det bara en omboot som hjälper. In all, möjligtvis att rekommendera med tanke på det låga priset som den ligger på nu, men ursprungspriset på marknaden är den inte värd. Om allt hade fungerat som det ska och så snabbt som det var lovat så hade det varit en underbar telefon med ett mycket trevligt OS.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har tidigare haft iPhone 3G, Google Nexus One, Nokia N8, Xperia Arc och Samsung Galaxy S så omdömet får ses i ljuset av detta.

  + Designen. Klart snyggaste luren på marknaden.
  + Mycket bra skärm. Den bästa jag sett på en mobiltelefon.
  + Telefonen är överlag väldigt smidig och intuitiv att använda. Även om jag gillar Android ICS så måste jag säga att Meego Hartman är snäppet snyggare och mer intuitivt. Flytet är riktigt bra förutom en viss fördröjning när man öppnar appar.
  + Kameran är bra. Ungefär lika bra som Xperia Arc dock inte i klass med ex. iPhone 4S eller Nokia N8.
  + Alla för mig nödvändiga appar och funktioner finns (Spotify, Skype Evernotesync, Dropbox, gcal sync osv)
  - Telefonen knakar om man lätt bänder eller trycker på chassit. Detta är inget allvarligt problem men drar ner kvalitetskänslan lite.
  - Batteritiden. I "dual mode", d v s när den växlar mellan 3G och 2G själv upplever jag att den drar mycket batteri. Ett annat minus är att man inte kan byta batteri. Just nu kör jag den i 2G läge och då håller batteriet länge, flera dagar.
  - Ibland saknar jag tillgången på appar som Android och iPhone har.

  Vill man ha en unik telefon som ett fantastiskt intuitivt operativsystem är N9 ett bra köp. För de 2000 kr den kostade begagnad tycker jag den är prisvärd och jag väljer den före Androidtelefoner i samma prisklass.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har haft den i 2 månader så nu kan jag skriva vad jag tycker.
  Verkligen blivit så nöjd med denna telefon den funkar verkligen sjukt bra. Behövde lite updates men vad behöver inte det. Älskar att ha dessa tre skärmar. Kör mycket med webappar och hittar förvånadsvärt mycket appar. Det finns det man behöver saknar verkligen inget just nu. Super bra med integrerat stöd för skype chatt och facebook chatt i meddelande klienten(finns stöd för flr använder dem bara inte) Hoppas verkligen att jsg kan ha denna telefon länge.
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  För de som önskar ha ordning och redan och snabbt köra viktiga saker i kontaktväg, köp den.
  Egentligen finns ingnting som kan göras speciellt mycket bätte. Verkar också som nokia (som vanligt) stödjer mjukvaran med uppdateringar.
  Underskattat operativsystem med en enkelhet och snabbhet som tveklöst skulle tilltala alla användare av mobiltelefoner.

  Att den i övrigt har en design som avviker från allt annat och har perfekt koppling till nätet göt att allt med det viktigaste, mligen telefoonsamtal i praktiken aldrig behöver kopplas ned.

  Bara köp den, den kommer hänga med i flera år av ditt liv.

  Det bästa:

  Röststyrd gratis röstnavigering livet ut med Nokia Maps som är bara bäst
  Batteritiden
  Ljudkvalitet på röstsamtal och musiklyssning
  Swipandet som är reptilsnabbt
  Centrering av ala meddelanden facebook, sms etc
  Snabb och stabil koppling med nätet
  Inbyggt NFC för kommande betalningstjänster
  Inbyggd FM-radio

  Det sämsta:

  Leksaksappar saknas för den som vill ha massa trams i sin telefon
  FM-adion saknar funktion idag eftersom mjukvaran inte riktigt kommit på plats me å andra sidan så finns Nokia Internet radio med ca 5000 kanaler att lyssna på.

  Revidering:
  Visst är den kul men det saknas en hel del och jag förflyttade mitt vardsganvändande till Nokia Belle 701 istället som är bättre överlag helt enkelt. Sålde nallen för en tid sedan dessutom och har inte tagit del av den senaste stora uppdateringen från Nokia.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  För 2900:- så får du väldigt mycket telefon för pengarna. Kvaliteten känns grym. Visst är Nokias app store förhållandevis liten jämfört med iOS, Android och Windows men det mesta finns där som man behöver om man inte räknar in Wordfeud, whatsapp etc. Det är dock lätt att låsa upp telefonen i en meny och få tillgång till 3:e parts applikationer.

  Operativet, MeeGo, fungerar smidigt och Nokia kommer släppa en uppdatering i dagarna som kommer innehålla väldigt mycket nyttigheter och buggfixar.

  Att du GPS navigering med gratis kartuppdateringar och möjlighet att ladda ner och använda kartor offline var ett stort köpargument för min del.

  Några av sakerna jag har saknat eller haft anmärkning på, ex. att lägga app ikoner i foldrar på startskärmen, extra funktioner till GPS'en och några buggar kommer att lösas i uppdateringen som släpps inom någon vecka så Nokia är duktiga och lyhörda för förbättringar och buggfixar och kommer med täta uppdateringar än så länge vilket är positivt. Kommentaren Nikloo skriver att PR1.2 varit ute länge vilket inte är sant, den är ute hos betatestare för tillfället. Mycket av uppkopplingsproblemen och syncproblemen kommer att lösas i PR1.2. Apple har haft 5 mobilgenerationer att fixa med iOS, MeeGo har varit ute ett drygt halvår. Inga ursäkter i dagens konkurrens men Nokia släpper täta uppdateringar så många buggar kommer att försvinna. Användarna av N9 verkar vara duktiga på att rapportera in buggar och förbättringsförslag till Nokia.

  Våga prova något annat än det som alla andra har. Du får en snygg kvalitetsmobil med grym kamera och har dom flesta funktioner som iOS och Android har. Jag ångrar mig inte en sekund, snarare är jag mer inbiten nu och kan inte tänka mig något annat.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Väldigt bra telefon med ett helt underbart interface. Ytterligare ett stort plus är utvecklingsmiljön; Qt är ett fantastiskt bibliotek.

  Ser egentligen bara ett minus: bristen på appar, som antagligen aldrig kommer åtgärdas (därmed inte sagt att det inte finns mycket bra funktionalitet som det är).
 • Knappt godkänd
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Såg verkligen fram mot en innovativ och designmässigt utmanande telefon.
  Dessvärre väger nackdelarna över rejält.

  Jag har haft telefonen i drygt 2 månader och använder den i jobbet och privat till mail, kalender synk och att ringa med.

  Oprativet är helt ok och swipen är som sagt ett välkommet inslag i smartphonevärlden.

  Dessvärre är buggarna i MeeGo för kritiska delar som synk med kalender, mail och uppkopplingsproblem ett konstant inslag.

  Jag kör via wlan hemma och på jobbet och har ett flatrate ab hos telenor. Jag måste synka telefonen manuellt minst 5 ggr dagligen och den roamar mellan wlan och 3g lite som det passar (för det mesta inte alls). Vilket medför att jag hela tiden måste koppla upp manuellt.

  Andra konstigheter är att man inte kan radera låtar från musikspelaren direkt utan måste ta hem filhanterar appar för detta. Vilket enligt mig är omständligt. Man kan inte heller skapa spellistor direkt i telefonen och nokias music player interface i datorn har mycket att hämta in gentemot till exempel itunes.

  Jag har som sagt haft telefonen i drygt 2 månader men har inte fått programuppdateringen 1.2 än trots att den funnits ute ett bra tag.

  Snygg design och en ok UI räddar inte denna telefon från att vara ett hastverk som nog kanske skulle ha lagts i malpåse istället för att släppas.

  Får se om Lumia 800 med WP 7 är något att ha då man i alla fall får behålla designen.

  Ska försöka se om jag kan få tag på mjukvaruuppdateringen och återkomma med positivare feedback då.
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  bra mobil för priset men man saknar att det inte finns ett riktigt qwerty-tangentbord, ö ligger bredvid mellanslag.
  den är buggig och allt fungerar inte som det ska, det finns knappt några appar att ladda ner.
  men kameran är bra och snabb, den fokuserar snabbt.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bästa telefonen jag haft. riktigt bra med MeeGo =)
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Vad ska man säga som inte redan är sagt om denna finländska välsignelse?

  Köpte mobilen på Netonnet i går för 2 990 kronor, och jag är tveksam till om man i dags dato hittar en bättre mobil för de pengarna!

  Här nedan är några av mina intryck:

  Plus

  * Designen: Först tyckte jag att den blivit lite väl höjd till skyarna. Men nu när jag har den i min egen hand får jag göra min bakläxa och konstatera att jag aldrig sett en vackrare mobil. Avskalad, enkel och samtidigt oerhört elegant. Nyskapande och tidlös på en och samma gång. Vad gäller mobilens byggkvalitet har jag heller inget att anmärka på. Solid och tillverkad i ett stycke, inget gnissel eller dylikt á la Sony Ericsson här inte.

  * Skärmen: Fantastiskt bra på att återge färger, responsiv, högre pixeltäthet än GSII, och dessutom bättre än genomsnittet vid användande i solljus.

  * OS: Finns bara ett ord: Wow! Har allt jag behöver. Det är rent, snyggt, snabbt och smart.

  * Batteritiden: Nu har jag inte haft mobilen speciellt länge, men efter en dag med mycket surfande, fotografering, videofilmande, och musikspelande med mera, kan jag konstatera att batteriet räcker längre än vad som brukar vara fallet för en smartphone.

  * Kameran: Inte den bästa mobilkameran, men ändå riktigt vass i mitt tycke. Goda inställningsmöjligheter som gör bilderna ännu bättre.

  Minus

  * Ljudet: Inte det bästa ljudet när man vill spela låtar eller titta på videro. Detta gäller både ljudet direkt ur mobilen och från de medföljande hörlurarna. Min förra mobil (X10 Mini, gen 1) hade betydligt bättre ljud, men att att som helhet jämföra N9:an med X10 Mini blir bara löjligt då N9 vinner alla övriga ronder på KO.

  Bör tilläggas att det aningen klena ljudet vid uppspelning av film/musik ändå är helt okej, och inte något irritationsmoment för min del.

  Summa summarum blir betyget 10 av 10. För under 3 000 kronor får du en mobil som på många punkter är bättre än iPhone och Android. Mobilen håll god kvalitet, har ett grymt gränssnitt och OS, och ser ut att kosta det tredubbla. Kan inte annat än rekommendera folk att köpa den.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Ett ord - Kvalitet!

  De som vill ha en mobil som också små barn kan använda för spel (när de skall vara tysta) har här en utmärkt dator. Inga problem för en 4 åring och använda. Även att använda mobilen för filmvisning.
  WiFi fungerar kanon. Skypeintegrationen är mycket smidig.

  Hade gärna sett att Nokia släppt en tangentbords mobil med samma stuk men det fungerar förvånansvärt bra även för oss som inte är så fingerfärdiga att skriva på skärmen.

  Tror inte det går och få mer "smartphone" för pengarna nu när den är under 3000
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Först och främst. ÄNTLIGEN EN LUR MED ETT VETTIGT KNAPPLÅS! Två lätta knackningar på skärmen. Inte trycka på en knapp för att sen fingra på skärmen.

  Förutom att den är den snyggaste luren just nu så är den relativt rapp och har en enkelhet som tom min kära mor skulle kunna förstå sig på.

  Kvalitèn är i topp och skärmen är smått fantastisk!

  Finns lite små irritationsmoment men de är inte många och kommer förmodligen fixas med kommande uppdat.
  Laddningen håller ett par dagar och inte en dag som man är van med.

  Behöver man inte en halv miljon appar och är trött på android/google/Apple så är detta et mycket bra alt.

  Jag ger denna lur en 8 tills d kommer en uppdat. Fixar allt sig då så höjer jag till en 9. Om det sen går att köra androidappar på den så blir det en solklar 10!

  Uppdat. Första uppdat räckte inte för att smacka upp en till stjärna.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  MeeGo är helt klart det trevligaste operativsystemet på marknaden just nu. Navigera med Swipe är underbart.
  Det bästa med MeeGo är hur IM och Skype är integrerat i telefonen. Istället för att ha en app för varje protokoll installerar man ett plugin och återanvänder MeeGo's egna meddelande-system.

  MeeGo är cleant och enkelt men samtidigt väldigt kompetent. Slår både Android och iOS med hästlängder.

  Att Nokia även gjort den snyggaste hårdvaran är ju en trevlig bonus. :)
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Grym mobil.

  Har haft Iphone, Android, även andra Nokia.
  Men N9 är verkligen en mobil jag tycker om på alla sätt.

  Förddelar:
  Batteritiden
  Designen
  Systemet Meego e galed snyggt och öppet.
  Displayen (OLED)
  Allt en Mobil kan erbjuda idag.

  Nackdelar:
  Whatsapp saknas, inga fler.
  Men hoppas på att den kommer snart,
  då Whatsapp borde vara förinstallerat så som
  facebook, twitter och andra sociala program är redan.

  Ska även påpeka att jag skapa ett konto på prisjakt för att kunna skriva mitt första omdöme, i hela mitt liv.

  Inte brist på kunskap utan att jag är så nöjd med mobilen...
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Sjukt bra mobil!

  För det första så är den otroligt snygg, den är verkligen annorlunda jämfört med allt annat på marknaden just nu. Att jämföra den med min gamla nexus s är som att jämföra en Maseratti med en Volvo! Och det är inte bara hårdvaran som är snygg utan själva gränsnittet också!

  Swipe! När man väl testat swipe kommer man swipa på alla mobiler man kommer i kontakt med, det känns så naturligt och man undrar varför det tagit så lång tid för någon att komma på det. Samma sak med att man kan väcka telefonen genom att knacka två gånger på skärmen, roligare och mer naturligt jämfört med att trycka på knappar. Vänteläge-skärmen som visar tiden och notifikationer är en annan utmärkt funktion. Man vet vad tiden är och vilken notifikation det är som väntar (sms/mail/chatt/samtal/) utan att ens röra vid mobilen!

  Spel! Om man köper en telefon för att spela spel hela dagarna så ska man nog undvika den. Men om man spelar mycket sällan så finns det några bra spel, Need for speed, Angry Birds mm som man kan spendera tiden på. Det finns också några bra emulatorer som man kan använda för att spela gamla konsol-spel.

  Om man vill ha en mobil med appar man installerar och använder en gång för att sedan glömma att man har dom i mobilen så ska man inte ha n9-an. Twitter, Facebook, Navigeringsprogram, YouTube, Dokumentvisare, Väderprognos-app, RSS-läsare och Skype är redan installerade när man köper mobilen så alla appar man brukar använda dagligen är klara att användas. Alla appar jag hade på min Android (som jag verkligen använde) finns för n9-an, utom en, en bra grafritande miniräknare. Allt annat: reseplanerare för stockhomls länstrafik, ljudinspelare, toshl, spotify, voddler, tv.nu, sports tracker, WiFi-hotspot mm. finns och funkar utmärkt!

  Det enda negativa jag kan komma på har inget med själva mobilen att göra utan med Nokia. Som ni kanske vet så använder som Windows Phone som OS för sina smarta mobiler i framtiden och dumpar MeeGo. Dett betyder att man kommer inte kunna gå till affären och köpa en nyare version av n9 om ett par år utan man blir tvingad att byta till ett inferiör OS.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  En historisk mobil i så många avseenden att det redan går att skriva en mindre avhandling på denna lur, trots att den knappt släpptes för en månad sedan (September)

  Men för att göra en någorlunda kort sammanfattning: Otrolig potential i Harmattan/MeeGo, mkt genomtänkt och logisk UX, samt vacker som få - men d visste ni ju redan :)

  I skrivande stund lider mobilen av vissa buggar men de som följt med på resan ända sen Feb 2011, vet att det Nokia åstadkommit på under ett halvår är inget mindre än en makalös bedrift. De som hänger kvar t nästa update får förtälja historien vidare..
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Perfekt telefon för den som prioriterar kvalitet över kvantitet. Direkt ur boxen har den det mesta en seriös telefon behöver (gmail-stöd, google calendar-stöd, tight webläsare, gratis gps med BRA programvara, facebook, twitter, youtube, skype) allt integrerat från start med hårdvaran och framfört på ett otroligt vackert och rent sätt.
 • Acceptabel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Hmm, vet inte om jag ska älska den eller hata den. Meego är nog ett av det roligaste OS man stött på, svårt att inte bli kär i det. Tyvärr så finns det många brister än. Den laggar och stänger av appar lite titt som tätt. Men det fixas säkert i någon uppdat. Det som jag stör mig mest på är skärmen. Den har problem som jag hoppas Nokia löser till nya Lumia, för deras skull. Det jag stör mig på är en tunn tunn rosa linje i vänstra kanten av skärmen, nästan obetydlig men dock där. På andra sidan så lyser det grönt längst hela kanten. När man upptäckt den så är det svårt att inte tänka på den. Jag har varit och pratat med återföräljaren och tittat på flera modeller och problemet finns även på dessa telefoner. Vad jag har förstått av att läsa på olika forum så är detta något som inte kan fixas med en mjukvaruuppdatering, vilket jag tyckte var trist. Sen har vi kameran som inte är så bra som jag trodde den skulle vara, bilderna återger färger och vitbalans på ett icket önskvärt sätt, inte i mina ögon iaf. Måste säga att jag ville så gärna att denna telefon skulle leverera för jag älskar både hur den ser ut och Meego men måste tyvärr säga att den inte når upp till vad den kostar så det får bli en annan nalle istället. Men keep up the good work Nokia så hoppas jag att det lyckas bättre nästa gång.

  +Snygg
  +Uppfriskande OS

  -Skärmen
  -Batteritiden (iof så på alla smartlurar)
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Den absolut bästa mobilen.
  Först och främst så är den sjukt snygg, läckert att skärmen buktar utåt. Jag är glad att nokia använder meego operativsystem för den är ganska lik n900 som också är en grym nalle. Enkel att navigera.

  Ovi store har inte lika många appar som ifån och android men dem har vettiga appar!

  Älskar den!

  Hel nöjd!
 • Ganska dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Tyvärr så leverar inte Nokia... ännu.

  Det kan säkert bli en trevlig telefon när uppdateringen kommer senare i år, men för tillfället så laggar den alldeles för mycket.

  Det saknas grundläggande funktionalitet vad gäller multipel kalenderhantering med google. Den synkar bara en kalender även om det ser ut som om alla kalendrar är där.

  Spotifyklienten, om än att den nyligen lagts upp, ger bara mono-ljud när den spelar över 3g och man kör den över bluetooth.

  Både spotify och musikspelaren ger klick-ljud från sig lite då och då som att den laggar även om det inte finns några andra applikationer igång. Väldigt irriterande. Detta oavsett bluetooth eller trådbundna hörlurar.

  Facebook-klienten är väldigt tunn och youtube-"klienten", egentligen bara en länk till youtube, likadant.

  Webbläsaren är alltför enkel i sitt utförande och är inte alls så snabb som vissa säger att den är. Det går inte att kopiera information från webbsidan.

  Iofs är detta antagligen Sveriges Radios problem, men det går inte att surfa runt på SRs sida utan att det blir "unexpected error". Toppnivån fungerar, men inte om man vill komma åt podcasts per program.

  Kameran är mycket sämre än vad jag kunde förvänta mig. Den är som att hoppa ett par år bakåt i tiden.

  Wifi-hotspoten fungerar bra och har inte haft några problem där.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Kanon
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fantastisk telefon detta, jag är ju väldigt IOS van, men den här telefonen är inte svår att förstå sig på,,snygg snabb och alldeles underbar
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Kanske fick jag ett måndagsexemplar. Hur som helst.

  Upplevde stora problem med wifi. Med browsern så gick det gå in på vissa sidor, men andra var helstopp (har filmat, få se om jag orkar publicera på youtube senare). Liknande problem vid synkning över nätet, den avbröts titt som tätt. Bör tilläggas att det lokala wlanet kontrollerades med dator samt iphone för att fastställa det fungerade.

  Också när man scrollar på webbsidor så tenderar den att inte hinna med att rendera sidan och visar då shack-mönster. Jag är petig - men är det något jag har svårt för så är det fördröjningar/"lagg" av olika slag. Det här är bättre på en wp7 eller SGS2.

  Bokmärken kan inte läggas till annat än direkt på hemskärmen.

  Att starta appar tar frustrerande lång tid. Dock ska tilläggas att när de väl är öppna och man multitaskar tillbaka till en app så går det galant. Kartprogrammet är allra värst.

  När det kommer till kameran så är den blixtrande snabb. Bra bilder i dagsljus och som med de allra flesta mobilkameror grynigt och generellt dåligt i mörker. Saknar en dedikerad kapp för ändamålet också. Kunde lösas med mjukvaru-uppdatering som möjliggör att ta knapp med volym-knappen likt apple gjorde i sin iOS5-uppdate.

  Kommer sakna klockan på låsskärmen oerhört på andra modeller framöver. Den känner av om ljussensorn är tilltäckt eller inte för att avgöra om klockan ska visas. Notifieringarna på låsskärmen gillas också.

  Generellt annars genomtänkt upplägg med de tre hemskärmarna - överlägsen multitasking. I och med Mango-uppdaten har även WP7 fått en hygglig multitasking - om ej fullt så bra. Android & iOS är ljusår ifrån med sina ikoner som ska representera de öppna programmen.

  Byggkvaliteten i det stora mycket bra, dock kändes volymknapparna lite "lösa". Högst subjektivt; men jäklar vilken snygg telefon :) Grym skärm dessutom.

  Hårdvarumässigt har jag hört överallt att den inte behöver dual-core osv för att den minsann har Meego och inte virtualiserar osv osv. Men blir lite tveksam när den oavsett vilket upplevs som lite slö. Och när samsung kan slänga in så mycket teknik i en så tunn telefon som SGS2 - varför kan inte nokia få in liknande specifikationer i en telefon som är bra mycket tjockare?

  Finns mycket bra med telefonen. Dock var det några av de negativa delarna som blev för irriterande. Läste för en liten stund sedan att 3500 nya features och buggfixar är på väg till N9. Kanske får man köpa tillbaka telefonen sen igen :) I väntan på någon kul wp7-lur så får iphone 4 duga (sjukt less på den!)
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Helt fantastisk! Köpte först en ARC S men då jag fick prova denna någon dag senare var bytet ett faktum! Ingenting jag testat går att jämföra med denna telefon (förutom Iphone), och jag har testat många (arbetar i branschen).
  Men, precis som några andra nämner, så är det kanske inte den mest optimala telefonen för den som vill ha tusen appar. Annars världsklass!
 • 7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  KAn inte hitta mycket negativ med denna. Så här skall ju ett Os funka. Nokia må ha varit efter på mycket men det här är nog det bästa jag sett i Ui design någonsin.

  Enda möjliga klagomålet kan vara att det såklart inte finns så många program men dom som finns funkar verkligen fin fint. Och allt man behöver kommer ju förinstallerat.

  Vandra in på närmaste butik och testa en, du kommer inte bli besviken.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Så va man ägare till en n9(16gb) då och tycker att den är mycket trevlig
  lätt att kopla till datorn och föra över musik och video klipp inget special program att krångla med här inte.
  Användarvänlig eller vad man nu ska säga, riktigt bra disyplay skarp och bra även då solen ligger på.

  Känns riktigt välbyggd inget plast gnissel riktigt solid telefon måste jag säga
  ja n9 känns riktigt smidig på alla sätt med dom program som finns kameran funkar fint den med.

  är man appkåt så kanske man ska hålla sig till iphon för dom har ju lite mer att välja på.

  men jag är super nöjd med det som finns till n9.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  waua vilken drömmobil! Mera sen jag har kollat lite till.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Otroligt fin formfaktor och mjukvara. Gillar hur den integrerar chatt-konton och flöden. Kameran är riktigt bra. Swipe går inte vara utan efter man testat.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Detta är en så bra telefon. Den MeeGo Harmattan OS har total flytförmåga. Den har en mer konservativ CPU och GPU i jämförelse med mina Androids men gränssnittet är så jämn, vilket innebär att ingen stamma eller fördröjning, helst.

  Kundtjänst är utmärkt som vi får kontakt med personer som arbetar för företaget via chatt eller avgiftsfritt. De är bara så lätt att hantera.

  Nu känns det som Android / iOS frenesi är liksom bara en hype. Den här telefonen är hur telefoner är tänkt att göras - pålitlig, stabil, convervative och vätska.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Vackraste, stabil och enkel att använda stycke teknik som jag någonsin har haft. Och allt detta för en sådan löjligt lågt pris!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag har använt Nokia N9 från senaste tre veckorna och erfarenhet har varit just awesome! Jag var helt förvirrad mellan Lumia 800 och N9 men jag gick med n9 av följande skäl som inte finns i Lumia 800
  1) gratis offline GPS
  2) bluetooth filöverföring (u kan inte föra över en låt eller bild i lumia)
  3) TV-anslutning (AV-och DLNA)
  4) fronten mot kamera (endast google videochatt)

  Folk tror ofta att Nokia har upphört stöd till N9, men det är inte sant. Förra veckan PR 1.2 programuppdatering var realeased med över 3500 förbättringar!

  ser: Det främsta skälet jag gillar N9 är om dess utseende. Det ser bara vacker i dina händer, så lätt och känns zoo bra att hålla.

  Apps: Den kommer redan laddad med Facebook, Twitter, feeds, arga fåglar, behov av snabbhet och ett par av hög kvalitet apps. Och konfigurera konton är mycket enkel. Dessutom finns det nokia lager för mer spel och program.

  Batteri: för mig, med cirka 2 timmars aktiv användning och wifi-anslutning i hela batteriet varade i en och en halv dag.

  musikuppspelningen är bara häftigt via hörlurar eftersom den stöder dolby digital.

  Det enda som jag tycker verkligen saknas för n9 är stöd från Nokia på det sätt som nu de släpper lumia och N9 verkar glömmas bort. Men att säga att det bara i form av reklam. Nokia tillhandahåller alla typer av programuppdateringar för N9. Det finns rykten om att de kommer att sluta stödja den från 2015, men vid den tiden jag kommer definitivt att ha en ny telefon med mig :)
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Utmärkt telefon
  Kärlek svepa
  Har precis köpt allt flyter på skärmen
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Detta är en perfekt mobil för mig.

  Positiva saker:
  Design, är Svep fenomenal och intuitiv, bra att använda, bra ljud och bra kamera.
  Det är både en mycket bra telefon och är en hackare våta dröm.
  DiggBar, helt enkelt.
  Snabb och trevlig.

  Negativa saker
  Lite ofärdiga här och där, men i övrigt inte kan förväntas när allt är helt nytt. Något djur idag.

  Slutsats:
  Det bästa av två världar - Cool och intuitiva medan detta är Linux, nästan obegripligt.