Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

AKG K701

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla AKG Hörlurar (58)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.72)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  1 år sedan
  Haha. Detta är hörlurarna som jag har letat efter hela mitt liv! Billiga, passar mitt gigantiska huvud, lätta, lång sladd & "muffarna" andas så man inte svettas under öronen.

  Basen är klen men å andra sidan är den lättare att "höra korrekt", vilket är syftet med dessa; att mixa! (Skulle ej rekommendera för att lyssna på musik så som, ja... de flesta normala gör antar jag).
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Galet sköna hörlurar. Sitter perfekt på huvudet och blir inte jobbiga ens vid riktigt långa sessioner. Ljudbilden är som alltid när det gäller AKG topp-notch! Kan varmt rekommendera dessa. Jag driver dem med en Teac Ai-301DA, kopplad till datorn via optisk kabel.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Väldigt bekväma att ha på under lång tid.
  Fantastiskt ljud.

  -Men.... Skall du driva dem från en dator, så kolla att ditt ljudkort orkar med.
  De är väldigt tungdrivna.
 • Dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Riktigt dåliga lurar som inte är värda pengarna i den här prisklassen. Problemet är inte de låga registren utan att det i princip saknas bas oberoende vad man driver med. Så nästan oavsett vad man lyssnar på så blir det ingen vidare upplevelse. Jag lyssnar på allt möjligt; jazz, trance, house, klassisk, pop, rock... MKT varierat. Skulle jag köpa igen så skulle det inte vara för mkt mer än kanske 800 kr. Nu köpte jag dessa dessutom runt år 2009 på Reference Audio och då kostade de en hel del mer än de gör idag. Idag kan man hitta ett par Sennheiser HD650 beg. för runt 2000 sek på t.ex. Tradera. Skulle annars rekommendera det lite högre segmentet från Denon eller Sennheiser om man vill investera i så bra lurar som möjligt för en vettig peng.

  EDIT: Som någon nämnde längre ner så är de inte heller sköna att ha på sig i längden. Om man som mig kan lyssna på musik i kanske 8 - 10 timmar i streck så gör det t.om. ont att ha på sig. Fast det är tyvärr samma sak med många andra lurar.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fattas bra lite bas för 10stjärnor
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Hade inte tänkt köpa dessa lurar eftersom jag visste att de läcker ljud och i princip kräver en hörlursförstärkare för att komma till sin fulla rätt.

  Efter att ha provlyssnat ett stort antal hörlurar kom jag dock fram till att det inte fanns något att välja på. K701 var helt enkelt överlägsen alla andra lurar jag testade (Beyerdynamic, Ultrasone, Sennheiser i liknande prisklass).

  Körde först med den inbyggda hörlursförstärkaren i NuForce uDAC och tyckte att det lät helt okej, men det var först efter att jag köpt en dedikerad hörlursförstärkare (Matrix M-stage) som lurarna verkligen blommade ut ordentligt. Har svårt att föreställa mig att det kan bli så mycket bättre...

  Plus också för att de sitter riktigt skönt på huvudet.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Det finns inget att klaga på med dessa lurarna. Bekväma som få, snygga som f*n, låter förträffligt. Saknar inte basen som vissa har sagt ska vara ett problem. De blir bara bättre och bättre för varje dag.

  EDIT: 11 månader senare.
  Köpte en hörlursförstärkare av den kraftigare skolan en Maverick Audio D1 som leverar smått löjliga 1 watt vid 32 ohm. De får AKG K701 att sjunga med helt ny glädje och det är som att installera en sub-woofer till en redan bra med bassnål stereo-anläggning. Wow-känslan är fantastisk, passar till allt nu inte bara Jazz och klassiskt. Dessa hörlurarna behöver lite kräm bakom sig för att få järngrepp på basen och när den väl har det stödet wow vad de sjunger.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har haft dessa i ett par år nu och drivs nu med Heed CanAmp. De spelar väldigt detaljerat och luftigt. De spelar helt klart åt det ljusare hållet, men det är inget som stör mig eftersom de sällan spelar hårt eller vasst. En stor fördel är att man kan lyssna på musik flera timmar i sträck utan att bli lyssningstrött.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Köpte dessa för ca 2 lakan på Thomann,riktigt kanonbra lurar för det priset.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Dessa kom hem idag.

  Har hunnit lyssnat i ca 2 timmar och kan väl konstatera att det är trevlig lur. Speciellt till akustisk musik, jazz och klassiskt. Funkar även för rockmusik om man fifflar runt lite med sin eq, annars låter det rätt så tunt. För rock musik föredrar jag sennheiser hd650, men akg duger nog åt många musikstilar.

  Får väl återkomma när den har blivit väl inspelade
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Egentligen, väldigt trevliga lurar. Haken är att de måste brännas in ett bra tag innan de låter bra (och mjukt). När de är klara är de i en klass för sig.
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  En mycket trevlig lur.
  För akustisk musik så är den ruskigt bra.
  Har ett par AKG k271 sedan tidigare och i jämförelse så har k701 mycket större ljudbild, går djupare i basen samt att kåporna är skönare.
  Dock så är bandet över huvudet mindre skönt pga kuddarna på bandet som är rätt så hårda. Dom skulle kunna vara lite mjukare och pösigare så dom anpassar sig till huvudet istället för att klämma.

  Dessa lurar är inga rocklurar, inte vad jag hörde iaf. Lånade hem dessa på prov i några dagar men det blev inget köp för dom lät lite för påträngande till rockmusik.
  Men om man inte lyssnar på rock så har jag svårt att tro att man kan få en bättre lur för pengarna.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Jag gav dessa en ny chans och lyssnade på ett par som var inspelade i ca 100 timmar. De låter faktiskt väldigt bra, öppet och härligt mjukt. Bra mellanregister, fin bas och detaljerad diskant.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Det som framförallt slog mig med hörlurarna är den otroliga ljudbilden, det är som att man är med i rummet när de spelar låtarna! Detaljrikt och neutralt ljud, dessa lurar kommer jag ha i många år framöver!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Riktigt trevliga lurar, dom är dock inte för den som gillar lurar med extra bas utan dom spelar musiken precis som den är "gjord".

  Om du köper dessa MÅSTE du ha en separat hörlursförstärkare, har testat dom i laptops, stationär dator och hembioförstärkare, inget av detta duger för att orka "driva" dessa lurar. Jag kör nu med en Pro-Ject Head Box SE II och det fungerar bra, har dock ingen annan hörlursförstärkare att jämföra med, men är klart nöjd med köpet.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  De här hörlurarna återger verkligen ljudvågor av perfektion

  En sann musikupplevelse för hjärnan
  De bästa jag ägt
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Magiskt bred ljudbild. Kräver bra förstärkare för att blomma ut ordentligt. Inte helt mångsidig, får lite problem med komplexa ljudbilder vid tung musik och kan då bli lite grötig i de låga registren. Briljant för det mesta övrigt :)
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Köpta för några dagar sedan, så jag justerar betyget om någon månad när jag verkligen lyssnat in dem. Har dock suttit och plöjt igenom diverse album, både från CD/FLAC och MP3, så jag har en hyfsad uppfattning.

  --Sammanfattning--

  Komfort: 10/10 Äkta läder, automatisk justering, glömmer typ bort att jag har dem på skallen

  Ljud: 8/10 Ett för mig mycket tilltalande sound. Musikorgasmen kommer dock främst i låtar med mycket detaljer, och kommer inte ersätta din anläggning för låtar med mycket tryck

  Pris: 9/10 Egentligen får priset på själva lurarna toppbetyg, men de är trögdrivna som fan så det är sannolikt att du kommer behöva en hörlursförstärkare för 1-2k på detta

  Totalt: 8/10 Riktigt bekväma och bra hörlurar, med grymt ljud. Är dock öppna + analytiska så det är begränsat tryck i basen. Rekommenderas för musiker och folk som gillar att höra alla detaljer med perfekt återgivning.

  --Detaljer--

  Lurarna är som sagt riktigt grymma. För mig personligen ger jag dem 9/10 eller till och med 10/10, men känner att man bör förstå vad det är man köper innan man gör en sådan här investering. AKG K-701 är mycket transparenta i sin ljudåtergivning. Det som kommer från källan är vad du hör. Detta är de sannolikt bättre på än din stereoanläggning du har köpt för 15 000kr+. Vad de inte kommer kunna ersätta är din subwoofer. Har personligen aldrig testat ett par hörlurar vars bas jag är helt nöjd med... antingen är den tam, som i detta fall, eller så förstör den ljudbilden helt, som med många stängda konstruktioner. Noteras bör att basåtergivningen är HELT KORREKT, och det brummar som det skall. Vad man går miste om är det fysiska trycket.

  Ett rätt udda exempel, som ändå beskriver dessa lurars styrka rätt bra, är en live-inspelning från en Metallica-konsert. Det är nästan magiskt att höra publiken applådera. Man hör varje klappning för sig, varje rop för sig. Oslagbar inlevelse.

  Bäst lämpar sig dessa för klassisk musik, och i allmänhet musik med många instrument och stämmor. Och när jag skriver "bäst lämpar sig" menar jag att de är gudomliga och grejar saker andra produkter i prisklassen inte ens kommer i närheten av. I princip är de dock jäkligt grymma till allt.

  Att transparensen gör att man inte kan lyssna på MP3or av kass kvalitet är inte heller helt sant. Vissa filer är felkomprimerade, så att det blivit artefakter, och då kan man höra små störningar som kanske inte hörs på ett par kassa lurar. Är en fil på 128kbit/s korrekt komprimerad kommer ljudet dock bara att tappa lyster, och det låter som om du lyssnar med ett par hörlurar för under tusenlappen. Man kan jämföra det med att ha en HDTV och glo på en BluRay-film och sedan en DVD-film. DVD-filmen kommer se förjävlig ut i jämförelse, men det är inte din TVs fel...

  Dessa hörlurar bör köpas tillsammans med en hörlursförstärkare om du inte redan har en sådan. Jag skaffade en V-Can och den gör ett bra jobb.
 • Bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Härligt "luftigt" ljud med stor soundstage som passar det mesta utom rock som låter tunt. Tyvärr obekväma i längden vilket drar ner betyget.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Bra lur med fokus på diskanten.
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Jag reseverar mina sista stjärnor till senare då hörluren inte är inspelad ännu och kringutrustningen är påväg, MEN JISSES, härligt ljud!

  Väldigt detaljrik och analytisk, lyfter fram detaljer jag aldrig hört innan..
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Hade tur att fynda dessa för 1795kr Under ett pris dropp

  Ljudet är mycket luftigt och tar fram nyanser som inte hörs i mina högtalare

  Mellan och diskant är K701s Styrkor
  Basen är korrekt och rapp
  Lågbasen kan med fördel höjas i EQn

  Kräver hörlursförstärkare

  Dessa lämpar sig inte till dåligt mixad eller för komprimerad musik
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Riktigt nice lur. Har den nu med min Heed Canamp och V-dac låter helt fantastisk!
 • Bra
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Helt otroliga hörlurar. Jag har testat dem som hastigast - ej inspelade - och de lät fantatiskt! Jag kom inte komma på några egentliga ljudmässiga svagheter. De imponerade mig långt mer än exempelvis Sennheiser HD650, men observera att jag inte har testat det samtidigt.

  Det negativa med de här hörlurarna är att de inte lämpar sig för långa lyssningsperioder av den anledning att huvudbandet inte är komfortabelt. "Kuddarna" i bandet är hårt stoppade och personligen får jag huvudvärk efter ett tag. Jag misstänker att utseende har fått gå före funktion när de designade bandet. Öronmuffarna är lite för hårda de också och tyget aningens för strävt. Trist, när det finns så mycket utrymme att göra hörluren komfortabel!
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Har aldrig upplevt något liknande... trots att dem inte ens är inspelade ännu och med kass källa!
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  fina!
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  + Snygga
  + Bra ljud

  - Dyra

  Har Sennhesier HD650. Likgiltiga.
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Enda problemet är att dom inte är så portabla.