Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Corsair Hydro H80

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Corsair Vattenkylningssystem (23)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.53)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Haft den i 4 år nu och fungerar felfritt.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Hade använt den här kylaren i ett år och den fungerade grymt med 3-9 timmars användning varje dag, först med i7 950 på 4.3GHz, och sedan med i7 3930k på 4.7GHz. Det enda som man ska ha koll på vid överklockning är spänningen. Man ska inte gå över 1.4v med denna kylaren om ni vill att eran processor ska ha en bra livslängd. Min H80 kunde köra min 3930k på 4.7GHz på 1.405v utan problem, men temperaturerna hade nått 87C på balanced mode, och ca 84C på performance mode med Prime95 Large FFTs, och det kan man säga är högt, men inte så konstigt med 1.4v och 4.7GHz OC.

  + Stabil även på 4.7GHz i7 3930k.
  + Balanced mode är perfekt till spel.

  - Fläktarna låter som en damsugare på performance mode.
  - Slangarna kan ej böjas.

  9/10
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Väldigt nöjd med H80 som kylare hittills, vid slösurfande håller sig datorn på 20-25°C, vid spelande av Battlefield 3 runt 40°C vilket är fullt godkänt. Dock håller jag med föregående inlägg angående de medföljande fläktarna, dom låter som en orkan i jämförelse med om du köper med 2 andra separata 120mm fläktar och sätter in istället. Jag kör med Gentle Typhoon 1850rpm-fläktar och på högsta inställningen märks dom mest som ett dovt surr snarare än den orkan som Corsairs medföljande fläktar ger.

  Utrymme som tidigare nämnts var inga problem i min burk åtminstone, har 4 stickor Corsair XSM3 Vengeance som ryms utan problem. Slangarna är lite klumpiga, men har man ett tillräckligt stort chassi ska inte det vara nåt problem.
 • Usel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Detta måste vara ett riktigt skämt till kylare. Passformen var totalt sämst när man skulle få dit kylaren på cpun (socket 2011). Slangarna skitjobbiga att böjja. Radiatorn på tok för stor och med dubbla fläktar som ska suga in luft utifrån in i lådan... hur tänkte dem egentligen?
  Efter att det här skräpet var på plats så kunde jag inte sätta minnen typ Vengenace i 4 av mina 8 slots... och då har jag ändå en skapligt bra låda (p280)
  Sist men inte minst kommer den stora besvikelsen. När man drar igång datorn så varvar fläktarna upp till max och sen tar det cirka 30 sekunder innan de når en något tystare nivå men först trodde ajg att det var en dammsugare jag drog igång.
  När ljudet från fläktar etc. stabilisteras sig så man kan börja tänka igen så inser jag att det är något annat som låter... pumpen låter som en rasslande hårddisk. Och det frösvinner inte trots lite idoga försök och jag inser att jag kan inte ha denna kylare. Köp inte det här skräpet för gud skull. Tydligen är detta ett vanligt fel med dessa kylare som man inte verkar få bukt med. Köpte en Antec 620 som är knäpptyst och mycket lättare att montera. Kan starkt rekomendera den.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Bytte till den här, hade Noctua NH-UP12 SE2 luftkylare. Har ju en Intel I7 950 som blev för varm med luftkylaren. Temperaturen hamnade utan vidare på 96-100 grader C. När jag maxar processorn i Prime95 i en timme kyler den stabilt på 76 grader C. vid full (100%) Load på lägsta fläktinställningen. Rekommenderas varmt till alla med värmeproblem. Kan inte vara mer nöjd.

  Ljudnivån är obefintlig vid lägsta fläktinställningen. Mellan och performance mode låter som om man hade en jetmotor i datorn.

  På lägsta fläktinställningen överröstar mitt grafikkort den med råge.

  9/10 får den för att den inte är knäpptyst. Men det kan man inte räkna med.
 • Knappt godkänd
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  hade ett h60 innan, tänkte byta upp mig då det var ca 2 år gammalt och började bli väldigt igensatt av damm...

  tyvärr kan man bara köra fläktarna i lägsta hastighet med de medföljande fläktarna, då det annars låter som en orkan, och då ligger den och idlar i ca 43 C på mitt i7 920 @ 3.8 GHz.

  återkommer med mer temp värden när kylpastan stabiliserats om ett par dagar...

  funderar på att byta till noctua-fläktar så att man kan köra i högre hastihet om inte jag kan idla i under 40 C.

  + fläktarna kopplas direkt till pumphuset, vilket gör att man får fler lediga PWM platser på moderkortet
  + tyst i lägsta hastighet
  + kyler rätt bra (hoppas det blir bättre)

  - låter som en orkan i medium och högsta hastighet
  - korta skruvar till fläktarna (ville först lägga den ena fläkten utanför chassit)
  - fläktstyrningen kan bara hanteras med en knapp på pumphuset, man måste köpa till en extra grej för att kunna styra med mjukvara...bläää :(

  /UPDATE:

  Nu har det gått ca 5-6 månader sen jag köpte H80, och jag måste säga att min gamla H60 höll lägre temperaturer! Ligger på ca 45 grader i idle på mitt core i7 920 @ 3,8 GHz.

  Kanske har med kylpastan att göra, ska testa o byta det när jag får tid nån gång. men som det ser ut nu så går det ner två snäpp i betyg.
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Väldigt bra kylning för CPU.
  Se till att ha plats för fläktarna. Hela kittet är några millimeter större än standard måttet. Tog timmar att lirka in detta i en Corsair Obsidian D800 låda.

  Kyleffekt är bra, inget underhåll.

  Problemet är att fläktarna låter som flygplan. Med i fläktarna så får man en fläkt kontroll kabel, men det fungerar inte med mitt moderkort/BIOS. (Asus ROG lek)

  Det man får göra är att köpa 2 tysta 12 tums fläktar eller styrbara 12 tums fläktar. Nackdelen är att kylningen kan bli sämre med sämre fläktar.

  Över klockar en 2.6ghz Intel till 4.5 med denna kylning.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Använt i snart 1 år. Knäpptyst eftersom jag böt ut standardfläkten. Något krånglig montering i befintlig dator. Har aldrig hört pumpen.
 • Knappt godkänd
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har problem med att pumpen låter mycket om datorn står upp (vilket de flesta datorer gör). Jag verkar heller inte vara den enda med detta problem.

  http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=101677

  Känns ovärt att skicka tillbaks den just nu då risken är väldigt stor att den nya man får visar samma symtom... Intel Boxed kylaren till min 2600k låter mindre, kyler kanske inte lika bra men kan ej påstå att jag är överdrivet nöjd med kylförmågan på den heller... Kör med 2st Noctua NF-P12 fläktar till den...
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Denna kylning presterar riktigt bra.
  Hade tidigare en Corsair H50 som fungerade mycket bra.
  Men bytte upp mig vid köp av en intel 2600k för att vara på den säkra sidan. och den kyler stadigt 21 grader vid spel något mer men går aldrig över 35 grader i mon burk.
  Riktigt trevlig.
  Låter visserligen en aning men inget som stör om man inte är för kännslig då.
  Men det där är personligt.
  Kan ställas i 3 olika lägen manuelt.
  Finns tillbehör ( hårdvara ) för den som vill att manövrera via mjukvara.
  Men känns onädigt då det här räcker länge nog...
  Ett köp jag starkt rekomenderar.
  Samt att Corsair levererar produkter som är riktigt bra både i kvalitet och prestanda.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Vädigt bra kylning min CPU ligger på 23 grader i idle och 37 grader när jag kör BF3!
  Med kylaren som följer med min CPU (AMD Phenom II X4 3,6 Ghz) var idle 32 grader och i BF3 55 grader. Fast jag köpte andra fläcktar också 2st Noctua NF-S12B ULN 120mm.
  Väldigt tyst.
 • Bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Köpte min i tron att den skulle vara riktigt tyst. Visste att de medföljande fläktarna lät en del så jag köpte till 2st Noctua NF-S12B FLX (använder den svarta resistanskopplingen) och monterade dit. Fläktarna hörs verkligen ingenting, men det gör tyvärr själva kylenheten. Ett surrande nästan tjutande ljud som verkligen inte är ljudlöst. Lite bubblande kan jag stå ut med, men det är inte det här. Verkar som att fler än jag har liknande problem, så kanske att jag skickar tillbaka den om det inte blir bättre.

  Kylningen är dock riktigt bra. Min 2600K har inte klättrat över 30 grader än!

  Sen är den ruggigt fet. Kolla så att ditt grafikkort inte har alltför mycket utstickande delar bakåt, då får det inte plats. Jag köpte ett PowerColor Radeon HD6850 fläktlöst med en enorm kylfläns, vilket ledde till att jag tvingades placera H80s flänsdel på utsidan av chassit (en fläkt innanför, chassi, fläns, fläkt) . . Inte helt optimalt men är man ute efter total tystnad så...
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Kyler 10 grader bättre än noctua nh-d14 och snurrar på tyst med noctua nf-p12 på max (kopplat till h80)
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Kyler mycket bra, bättre än min gamla H50.
  Ett tips är att byta ut fläktarna till tystare, de väsnas rejält på högsta.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Denna produkt kyler väldigt bra. Den inbyggda fläktkontrollen fungerade inte så fläktarna snurrade på på max. De medföljande fläktarna är väldigt högljuda vid maximal fläkt hastighet. Efter att jag installerat en annan fläktkontrol fick jag ner ljudet en del. H80 kyler väldigt bra. Skillnaden mellan högsta och lägsta hastighet var c:a 5 grader vid maxbelastning. vid idle ligger temeraturen runt 30 grader +-1 grad. Vid full belastning ligger temperaturen mellan 44 och 47 grader. Installationen var lite småbökig men smärtfri jämfört med min förra kylare (zalman 9700).

  Rekommenderar varmt denna produkt.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Enkelt att installera den. Kyler bra och är tyst. Jag bytte dock ut de medföljande fläktarna mot 2 tystare från Noctua (testade aldrig de medföljande).

  Vattenkylning på ett enkelt sätt!