Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Corsair Force 3 Series 120GB

 Lägg i lista  Jämför
Corsair Force 3 Series F120 120GB är en SSD-disk ur tillverkarens populära Force 3-serie. SSD ger betydligt högre prestanda jämfört med konventionella, mekaniska hårddiskar men till ett högre pris. Därigenom lämpar de sig bättre som systemdiskar i datorer än för långvarig lagring. Lanserad 2011, tre års garanti. Stäng
Corsair Force 3 Series F120 120GB är en SSD-disk ur tillverkarens populära Force 3-serie. SSD ger betydligt högre prestanda jämfört med konventionella, mekaniska hårddiskar men ti... Läs mer
Jämför pris på alla Corsair Solid State-diskar (SSD) (21)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.52)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Med firmware v1.3 och senare* fungerar mitt exemplar perfekt! Mitt moderkorts SATA III (6G) (Marvell-kontroller) fungerar dock uselt så jag kör den bara med SATA II (3G).
  Och ärligt talat så är det en såpass stor skillnad på gamla diskar och SSD:s att dess hastighet inte spelar någon större roll, det är fortfarande väl värt investeringen.
  [*v5.03 finns att ladda ner på http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=110257]

  Uppd: Funkar finfint i RAID0 också!
 • Acceptabel
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag har haft min i nu ett år. Firmware v1.3.3 och aldrig haft en blåskärm eller dataförlust.
  Däremot så är hastigheterna en bra bit från vad som utlovades.
  Jag gjorde precis benchmark med HD tune pro 5.00 och SSDn är till 80% full med data.
  Read: (kunde inte göra write utan att ta bort partitionerna på SSDn)
  min: 105.7 MB/s
  max: 386.5 MB/s
  avg: 175.8 MB/s
 • Usel
  10 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Även jag kör den i en sata2 buss i Laptopen och är nöjd. Roligare att starta om datorn nuförtiden. Köpte min hos http://www.net2world.se och den har senaste FW = 1.3 från kartong. Förstår bara inte varför Corsair skickar med en 3.5 tums-adapter som är för liten. Idiotiskt.

  Ändrar mitt betyg från full pott till en 4:a eftersom jag får blåskärm vid viloläge. Och även efter ominstallation.

  Ändrar tillbaka mitt betyg till full pott då nya FW rättar till alla problem och att priset just nu är helt rätt.

  Ändrar mitt betyg igen till usel då datorn låst sig väldigt ofta jämfört med orginaldisken. Satte i orginaldisken 7200 Seagate och har inte haft några låsningar sedan. Kommer att använda Corsaire-skräpet till temporär lagringsdisk i annan dator.

  Mitt betyg står kvar efter att stoppat i disken i annan dator. Visst har jag nu blåskärm på den ibland och startar långsammare än med en gammal Intel SSD.
 • Knappt godkänd
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  VERKLIGA LÄS/SKRIVHASTIGHETER VARIERAR STORT!
  STOR VARNINGSSKYLT TILL DIG MED NOLL DATORKOLL!
  KÖP IFRÅN EN BUTIK MED GODA RETURERFARENHETER!
  LÄS MER INTRESSANT OM SSD:S PRESTANDA NEDAN:

  Till att börja med måste du underrättas om att det har varit STORA problem med SSD-hårddiskar som använt sig av Sandforce-teknologin under hela 2011.
  Forum över hela internet kryllar av info om detta.
  Det verkar som att det mest beror på vilket moderkort datorn har. Vissa drabbas, andra inte.
  Men Sandforce-SSD:arna är ju så billiga och med så hög prestanda så man kan inte hålla sig :)

  För mig krävde denna SSD en "manuell" uppdatering av drivrutinen för att fungera korrekt.
  Innan uppdateringen försvann SSD'n mirakulöst ur datorn precis varannan gång datorn startades. Varannan gång fanns den där, varannan gång hittade datorn ingen SSD.
  Min dator: MSI GT780 med moderkortet Intel HM67.
  Den manuella uppdateringen innebär en nedladdning av drivrutin från corsair-forumet, och en så kalllad flashning av BIOS med denna. Förstod inte riktigt varför och hur drivrutinen funkar, men flashning av BIOS är potentiellt skadligt. Backup rekommenderas.
  För mig gick det snabbt, enkelt, och utan något problem. Tydliga instruktioner fanns förstås :)
  Nästa gång blir det definitivt en INTEL SSD för mig, och jag rekommenderar andra att göra likadant! Jag betalar gärna 30% mer i pris för en SSD som funkar perfekt och utan tiotals timmar av troubleshooting!

  INTRESSANT FAKTA:
  Denna SSD liksom troligtvis varenda annan SSD som säljs använder sig av "glädje-siffror" om sin snabbhet. Denna SSD ska enligt Corsair ha en maximal läs-och-skrivhastighet på 550 respektive 510 MB/s.
  Detta är korrekt - PÅ OANVÄNDA DELAR AV SSDn !
  Det finns program du lätt kan ladda ner för att testa snabbheten på din SSD, och vissa program har möjligheten att mäta hastigheten på olika delar av SSD'n - där det är blankt (bara nollor) eller där du har skrivit (blandat ettor och nollor).
  SSD's borde definitivt säljas med uppgifter om det senare, eftersom det är med den hastigheten din SSD kommer jobba efter någon månads användning!
  Efter kloning av min gamla hårddisk med Windows 7 till min Corsair Force Series 3 120GB, plus en veckas användning, har den, precis som flera andra likadana i test som jag läst, en hastighet på max 250 MB/s för läsning och 200 MB/s för skrivning.
  Många har tydligen laddat ner programmen, kört ett snabbt test av sin SSD, fått ett nedslående resultat när de förväntat sig 500 Mb/s, och inte förstått att de mätt på "random" (blandade) delar av sin SSD.

  Rash omdöme här på sidan säger något intressant - att det kan bero på "mellanhanden" mellan moderkort och SSD. Min dator kanske stödjer Sata2 och inte Sata3. Möjligt att jag skulle få snabbare värden från SSDn om jag hade det.

  Kort sagt så är det mycket som kan gå fel och en del man måste ta reda på för att veta om man får ut maxprestanan -.-
  (Om du klonar windows till SSD - glöm inte att aligna SSDn! (4096Mb) (Googla så fattar du) )
  Lycka till!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Köpte denna i månadsskiftet Juli/Aug för att ha som systemdisk och vissa spel på. Har funkat klockrent och har inte haft ett enda fel eller bluescreen eller något liknande. Efter att BIOS är klar så tar Windows ca 10 sek att ladda. Webbläsare och annat tar bara någon enstaka sekund.

  Säger inte att det är den absolut snabbaste eller den som har längst hållbarhet. Men eftersom allt går så snabbt för mig och att jag inte haft ett enda problem med den så måste det bli en 10a från mig.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Fick denna med Inets Taurus Hardcore Mini GTX 570 3570K
  Fungera klockrent och är snabb som tusan

  Mycket nöjd
 • Usel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Tack vare denna HDD lyckades jag slå rekord i antal bluescreens på en dag....
  Totalt värdelöst skit som funkar bättre som dörrstopp än HDD!
  Köpte en Samsung 830 istället och allt funkar perfekt!
  Mitt råd? stirra dig inte blind på överföringshastighet utan skaffa en annan HDD så slipper du bekrymren med denna skräpdisk
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har köpt en sån till min flickväns sega bärbara dator. Hon hade Vista installerat och en vanlig skiv hårddisk. Körde en sån här helt smärtfritt och installerade Windows 7 på den. När hon sen kom hem från jobbet så skulle hon starta den datan och blev helt förvånad hur snabb den var (hade inte berättat att jag hade uppgraderat) blev glad av det, blev nöjd med sin dator igen och slapp köpa sig en ny som hon hade tänkt göra för att den var seg.

  Lite nördig present men hon blev glad, det är det som räknas!

  Har inget annat att säga förutom att ni ska köpa den om ni tvekar på eran gamla bärbara dator. Köp ingen ny dator utan byt hårddisken och installera windows 7.
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Klart prisvärd! Tänk på att köra ATTO Disk Benchmark för att få rättvist resultat och inte populära AS SSD Benchmark eftersom SandForce baserade enheter inte gör sig rättvisa hos AS SSD Benchmark.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Mycket bra SSD, pålitlig, snabb, perfekt.

  Har installerat denna i min MacBook White Unibody och allt funkar perfekt. Bootar på 10 sekunder, allt funkar mycket snabbt. Rekommenderas starkt!

  Har också Corsair Force GT varianten i min Mac Mini 2011, den rekommenderar jag också. Aldrig haft problem med någon av dessa diskar, har haft båda i över ett halvår!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Ganska nöjd. Inget jätte lyft mot min gamla Force F60 men det beror kanske på att jag kör den i Sata2 eftersom mitt moderkort inte stödjer Sata3.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Super nöjd efter en vecka. inga problem. har inte uppgraderat Fw.
  Bara slänga i och installera. 550MB/sec läs 510MB/sec skriv..
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Kör 2st sådana här i RAID 0. Får drygt 1GB/sekund läs och nästan 1GB/sekund på skriv!
  Det som många inte vet är att man INTE ska koppla in SSD på SATA3 kontakterna på Marvall kontrollen (eller liknande kort som sitter på PCIe). Gör man det så får man inte mer än 220-250MB/sekund läs... Ska man få prestanda så är det de två SATA3 som sitter direkt i chipsetet som gäller...

  Är mycket nöjd med dessa!
 • Usel
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Fick den aldrig att fungera mer än max 2dagar utan BSOD, fast man uppdaterade FW och bios och byta kablar och körde den på 3gb/s portarna och allt annat som Corsair rekommenderade. Fick byta till en Crusial m4 128gb och den fungerade prima och fick mycket högre prestanda. Men har du tur så fungerar den med ditt moderkort...
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Har bara installerat å kört på men allt funkar prickfritt hittills...
  edit. Har haft problem med stabiliteten, men funkar kanon efter firmwareupdateringen till 1.3.

  Skriv: 481mb/s
  Läs: 541mb/s
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Var plug and play för mig, inga problem hur som hällst.

  Vet ej vad föregående talare pratar om ang 3.5 adaptern den passar perfekt.

  Har inga siffror att presentrea än men känns mycket rapp.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Fungerar utmärkt! Var verkligen plug-and-play för mig!
 • Acceptabel
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Då har jag fått min disk utbytt och den nya disken fortsatte strula. Fick lov att uppgradera till firmware 1.3 häromdagen och nu har den fungerat felfritt i snart 3 dygn. Datorn har stått på hela tiden. Får höja betyget mer om disken fortsätter vara felfri några veckor till.

  Jag kan tillägga att jag kör disken på med P6X58D-E, som använder Marvell 9123, Sata 6.0 chip. Ni som har Intel styrchip kanske inte får samma problem som oss med Marvell.

  *OBS!*
  UPPDATERING 110607: CORSAIR ÅTERKALLAR SAMTLIGA DISKAR AV DEN HÄR MODELLEN!

  http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=95825

  Det här är min andra SSD, men första med nya gränssnittet Sata3. Direkt efter installation körde jag HDtune för att se hur bra den presterade. Tyvärr blev jag besviken då den knappt kommer upp i 300 mb/s. ÖVerallt pratas det om 550mb/s.

  Jag har Asus P6X58D-E moderkortet och vid tre olika tillfällen, under första dygnet, har SSD:n försvunnit ur bios. Helt plötsligt blev det blåskärm och datorn kunde inte ens starta om sig. I bios saknades då Corsair. Därefter får man starta om och gå in i bios och välja Corsair som boot disk ännu en gång.

  Det verkar hänga ihop med det föregående bedömare beskrivit nedan.

  Jag kan inte heller rekommendera denna disk i nuläget. Min tidigare Intel X25M-G2 fungerade felfritt sen releasen.
 • Usel
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Hade strul i en vecka med datorn då den frös och gav mig BSOD ibland. Visste inte vad sjutton det var innan jag kom fram till att det var denna disk som inte fungerade som det skulle. Hade många problem med det även vid installationen då det vägrade lägga System delen på första disken (denna).
  Bytte till Intel 510 och det bara fungerade klockrent.

  Kanske jag hade otur med från vad jag forskade fram under en vecka verkar denna modell ha stora problem speciellt med 1124+1123 serienummer.
 • Usel
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Såklart fick jag en med fel på. Trots att Corsair enligt deras supportforum flaggat den för utbyte tycker dustinhome att det ska ta upp till 30 dagar att byta ut skiten.

  När jag hade fel på min Intel så bytte de ut det inom 3 dagar!

  Aldrig en SSD från dustinhome, vågar man ens beställa något när det kan ta så lång tid att få saker utbytta?
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Snabb som ett as kör den i en sata2 buss och får 250 mb/s i snitt i HDtune. Inga problem i den nya revisonen.
 • Usel
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Min försvann från systemet och efter ca. 48h.
  Fick dra ut kablar för att den skulle komma upp igen...
  Riktigt konstigt. Lämnade tillbaka den...

  Annars var den jätte bra...
 • Usel
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  När denna ssd väl fungerar så är den snabb, dock så lider den av väldigt allvarliga buggar, finns en mängd information om detta på Corsairs eget forum, likaså de flesta svenska & utländska datorforumen. Kort & gott, köp inte denna SSD i dagsläget då den med största sannolikhet inte kommer att fungera alls innan sandforce/corsair kan släppa ny mjukvara till den, det är dock ingen garanti att detta kommer hända eller att det kommer hjälpa. Titta istället på Cruicial eller Intel SSD om ni vill ha en sata 6 ssd som faktiskt fungerar
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Köp mest prisvärda SSD... nu!

  Bara själva förpackningen var av bra kvalité. Själva disken kändes gedigen. När jag kopplade in den i min burk och installerade win7 så tog det inte mer än några få min...... speciellt om man installerar från WDS eller USB.....

  Jag kunde starta alla Adobe program inom några sek jämför med min Gamle hårddisk. visa spel slutade lagga och laddades enormt snabbare med SSD disken.

  har du en gamer dators, förtjänar din dator den här hårddisk. Ni som ska köpa dator.... tänk på att skaffa SATA 3 för att maximera prestanda. Jag har Sata 2 och på grund av denna faktum förlorar jag 200 i läs/skriv hastighet. men jag lovar det är fortfarande jävligt bra hastighet, om du har sata 2.
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  När den väl funkar är den väldigt snabb och bra. Tyvärr lider min av ett problem som många andra Force 3 (och Vertex 3 med för den delen) ägare också lider av. Det är att SSDn försvinner, och kan inte hittas i BIOS. För mig händer det ungefär på 1 försök av 5.

  Detta gäller SATA II på en laptop med ett Sandy Bridge moderkort med senaste BIOS, AHCI och SATA drivrutiner. Som sagt, väldigt bra prestanda när den väl funkar.
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Bra pris och prestanda. Kör den på en ett moderkort som bara stöder sata-2 så jag kan inte maxa den.