Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

C3 Caffitaly M1

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla C3 Espressomaskiner ()
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.14)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Väldesignad maskin som brygger utmärkt espresso och choklad, samt ok bryggkaffe.

  Maskinen är förvånansvärt välkonstruerad för att vara så billigt (300kr). Bland annat kan tryck, vattenmängd och energisparläget justeras. Det finns även en smart liten lucka där vatten kan fyllas på om man inte vill ta ur vattenbehållaren. Om vattenbehållaren ska tas ur behöver maskinen stå minst 10cm framför väggen. Maskinen är överlag rätt kompakt, vilket märks då vattnet tar slut snabbt och kapselbehållaren bara rymmer 10 kapslar.

  Hur smakar kaffet då?
  - Espresson blir mycket bra, markant bättre än från de Nespresso konsument-maskiner jag har provat. Det är en tydligt skillnad mellan olika kapslar - prova runt så hittar du garanterat en favorit.
  - Chokladen blir även den mycket bra - om man fyller på ca 0.5 dl mjölk i koppen. Dvs det är samma som men vanligt chokladpulver - blandas det bara med vatten blir smaken lite tunn. Smaken "Plopp" är barnens favorit.
  - Teet blir riktigt bra, det går att få en stor kopp på en kapsel genom att först köra bryggprogrammet (stor kopp) och därefter "lungo" (mellanstor kopp). Men det känns lite konstigt att betala 4kr för en kopp te.
  - Bryggkaffet blir sådär, ofta för blaskigt. Jag har inte provat alla sorters bryggkaffe ännu, så det är möjligt att det finns en som blir bra. Denna maskin skulle jag inte köpa för att bara göra bryggkaffe.

  Jag är nöjd med maskinen, så pass att jag beställde en till likadan att ha på landet. Den andra maskinen var gratis - eftersom jag samtidigt beställde 250 kapslar.
 • Ganska dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag är ingen kaffedrickare, dock dricker jag nån kopp på jobbet varje dag och då man blir bortbjuden.

  Jag köpte ett sånt där startkit med 54 kapslar av blandade sorter som innehöll allt från espresso, bryggkaffe, te, och choklad. Och än så länge av det jag provat så är det bara te:et som duger. Alla bryggkaffe och espresso jag provat har en frän eller väldigt besk eller metallisk konstgjord smak. Det känns också väldigt vattnigt, man märker av detta bäst när man dricker chokladen, verkar som om vattnet och kaffe/espresso/choklad inte riktigt vill blanda sig eller nått? Vattnet blir liksom runt i konsistensen, kanske på grund av hur maskinen funkar, och det är detta som ger allt den konstiga smaken? Te är ju lite vattnigt så här märker man inte av det så mycket, men jag föredrar ändå te som gjorts på micrat vatten och vanlig tepåse.
  Skulle vilja påstå att konstigt nog så är kaffe från den här maskinen och vanlig kaffebryggare är som skillnad mellan Coca Cola med riktigt socker och Coca Cola Light.
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har haft den i 6 månader nu och tänkte säga ett par ord.

  Det här är min första kapselbryggare och jag var innan köp ej säker på om jag skulle gilla konceptet. Ville därför köpa en billig kapselbryggare först och när jag såg den för 499kr på NetOnNet blev det ett köp.

  +Riktigt gott kaffe

  +Kul att kunna byta kaffesort ofta

  +Snabb

  +Lätt att hålla ren. Enda stället som man behöver skölja ur är kapselbehållaren för använda kapslar. Läcker ingenting som jag sett kommentarer om för andra billiga kapselbryggare.

  +Känns som man får i sig mer koffein ur en kapselbryggd mugg än en bryggkaffe.

  -Vattenpåfyllningen är lite bökig. Man ska dra behållaren bakåt men har man som jag bryggaren mot en vägg måste man först dra ut hela bryggaren. Man ska dock veta att det finns en lucka man kan fylla på genom och det är den jag använder mest.

  -Dyra koppar kaffe. Betänk att varje kapsel kostar 3-4kr... Säg att du dricker 700st på ett år så inser du snabbt att det tickar iväg. Jag har därför kvar min vanliga bryggare (se mer nedan)

  -Bryggfunktionen för "vanligt" kaffe (fortfarande med kapsel) är dålig. Kaffet smakar blaskigt och illa även med standardinställningen för vattenmängd.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Fixar gott kaffe på nolltid. Snabb uppvärmning av maskinen när man startar den. Maskinen har tre program att välja mellan: Espresso, lungo och brygg. Ett bra alternativ till Nespresso. Maskinen använder sig av kapslar för Caffitaly-systemet.Caffitalykapslar (säljs även under namnet Cafissimo) finns att köpa på nätet samt i välsorterade livsmedelsbutiker. Varje kapsel kostar ca 2.90-4 kr. Kapselkaffe är ett bra alternativ för den som inte dricker alltför många koppar per dag, eller finsmakaren som vill kunna välja mellan olika sorters kaffe.
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  För den som vill ha gott kaffe men inte dricker så ofta/mycket är denna maskinen väldigt bra.
  För mig som gillar Café au lait/Latte blir resultatet mycket bra, i med en espressokapsel, kör espressoläget och fyll sedan upp med varm mjölk.
  Jag testade även bryggkapsel i bryggläget (mer vatten) men det resultatet imponerade inte. Det blir dessutom inte mer än drygt en deciliter så den som gillar en normal kopp svart bryggkaffe får nöja sig med en stor snaps per kapsel.
  Man kan justera dryckmängd på alla tre programmen men det är nog mest till för att finjustera sin personliga smak av styrkan på kaffet.
  Det finns ganska många typer och flera tillverkare av kaffekapslar vilket är det positiva med öppet kapselsystem.
  Pris per kapsel ligger på 3-4 kr.
 • Bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Mycket bra bryggare.

  Plus:

  - Prisvärd (köpte min för 995 kr).
  - Känns robust och välbyggd.
  - Snabb uppstart och bryggning.
  - Enkel att underhålla.
  - Använder Caffitaly systemet ("öppet" system med kapslar som går att köpa i vanliga affärer).
  - Gör väldigt gott kaffe.

  Minus:

  - De använda kapslarna kan fastna ibland. Det är dock aldrig något problem att få dem att trilla ner.
  - Vattentanken sitter på baksidan, dock inga större problem att fylla på vatten (finns även en liten lucka man kan fälla upp så att man inte behöver ta loss hela tanken).
  - Ganska högljudd, men absolut inte värre än ljudet av kvarnen på en helautomatisk bryggare.
  - Inte direkt relaterat till maskinen i sig, men kostnaden per kopp blir som sagt betydligt högre än med en vanlig bryggare. Om man är storkonsument kan det snabbt dra iväg.

  Om du letar efter en enkel, bra och billig kapselbryggare - köp denna!