Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Onkyo TX-NR709

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Onkyo Surroundförstärkare (8)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  10 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Gör ett par viktiga tillägg. Ni har trots allt gillat mitt omdöme. Nu ska ni få lite lyx tillbaka. Jag har kommit över mycket intressant information för att göra ljudet behagligare för musik som jag kan dela med mig av. Receivern är nämligen inställd för Film och bara Film, korrigeringar måste göras. Men oroa dig inte, det är enklare än du tror att få perfekt ljud.

  Jag tar det steg för steg, allt för att få en bättre ljudupplevelse:

  Audyssey behöver kalibreras med mic för att över huvudtaget fungera. Slå av förstärkaren, sätt in sladden och slå på den, följ anvisningar på skärmen (Om korrekt placering och inställning av subwoofer måste göras så läs längre ner när jag även tar upp detta ämne innan du kalibrerar).

  Audyssey reference level måste ställas manuellt (Setup: Meny 4-1)

  0db - Film
  5db - Klassik musik
  10db - Jazz/TV (Allmänt)
  15db - Pop/Rock (Musik med större frekvensspridningar)

  Fördjupa dig i ämnet:
  https://audyssey.zendesk.com/entries/73283-dynamic-eq-and-reference-level

  En korrekt inställning för musik borde se ut ungefär såhär:
  Tryck Home knappen, gå till Ljud:
  * Bas - 0
  * Diskant - 0
  * Subwoofernivå - 0 (eller så nära 0 som möjligt)
  * Centernivå - 0
  * Dolby Volume - AV
  * Audyssey - Musik
  * Dynamic EQ - PÅ
  * Dynamic Volume - PÅ
  * Sen Kväll - AV
  * Music Optimizer - PÅ (Smaksak, men absolut måste på all slags MP3)
  * RE-EQ - AV (Fungerar endast på HD 5.1 ljud källor i rätt format)

  För en behagligare bas.
  Sätt delningsfilter på subwooferns baksida till AV, 200hz eller MAX
  Gå till Setup Meny 2-2 ställ LFE-Lågpassfilter på 90

  80hz är THX standard men 90hz är att rekommendera för flesta subwoofers (även mindre)
  Endast fåtalet större och dyrare subwoofers låter bra över 90hz och det finns egentligen inget behov att låta subwoofern lida med dessa frekvenser när dina andra högtalare ska klara det, ja såvida du inte gått och köpt på tok för små högtalare, se till att dom klarar 80hz och uppåt annars får du korrigera ditt dåliga val själv.

  THX Ljudinställningar för subwoofer
  Om din subwoofer inte är THX standard klass/märkt men klarar lägre frekvenser
  Om du är osäker kan man säga att 10" och uppåt ska klara THX standard.
  Gå till Setup: Meny 2-6
  * THX Ultra2/Select2 Subwoofer - Ja
  * BGC - AV
  * Loudness Plus - JA

  BGC - AV. Kort förklarat. Receivern kommer annars använda algoritmer som inte är lämpade för icke BGC godkända baslådor och det kommer helt enkelt inte låta korrekt.

  Om du upplever att prestandan försämrades markant eller låter illa på högre volymer så sätt THX Ultra2/Select2 Subwoofer på AV så kommer nästan inga frekvenser under 36hz skickas vidare till subwoofer. Det är omtvistat men frekvensområdet mellan 23-36 ska vara hörbart och det lägger definitivt till viktiga delar för en mer korrekt film/musik upplevelse (dubstep/pop etc). Vill du slippa att grannen knackar på när du skruvar upp kan du ställa detta på AV alternativt inte skruva upp volymen så förbannat.

  För en korrekt placering av subwoofer, ställ subwoofern på lyssningsplatsen, gå omkring i rummet och lyssna efter den perfekta basen (såsom du vill att den ska låta), det är viktigt att huka sig och vara i lyssningshöjd. Placera sedan subwoofern där. Ett tips är att göra detta när kalibrering av subwoofer sker och ett rosa brus spelas upp.

  - Slut på uppdatering av omdömet - Här nedan börjar mitt gamla omdöme, jag låter det vara kvar men återkommer för att göra ändringar även i det och fler tillägg om jag märker att ni gillar mitt omdöme -

  Ojojoj, jag är sjukt nöjd med TX-NR709. Lägger till det här omdömet även fast jag inte har gått igenom allt ännu, mest för att ingen har gjort något omdöme ännu på den här. Det här är en förstärkare som är värd varenda krona!

  Håller som mest på installera Android appen på min S II och har beställt wi-fi dongle (Sök Prisjakt efter UWF-1) och bekantar mig ännu med förstärkaren. Vill verkligen rekommendera TX-NR709, det är verkligen rätt val för den mer kräsne samtidigt som man får mycket för pengarna. Stegen ovanför har mer att ge, men jag fann det inte motiverande nog att köpa en större modell för enstaka finesser och 10 watt mer. Den här stärkaren uppfyller minst sagt alla de höga krav jag ställde, faktiskt, med lätthet!

  Jag kommer göra om det här omdömet vid senare tillfälle (när jag får tid att sätta mig ner och göra det) men här kommer några gobitar som jag kan ge på rak arm:

  Ljudet är klart det bästa med den här förstärkaren. Detaljrikt, nyanserat och förmodligen så rent som det kan bli, jag har inte hittat en endaste genre som den inte klarar.

  Den gör bilden på t.ex. divx filmer fantastiskt mycket bättre, ingen bildförbättrare kommer i närheten av det här vad jag sett tidigare. Jag kör en 117" Kingpin duk med en Optoma HD20 projektor och resultatet är långt över förväntan.

  Jag passade på att uppdatera förstärkarens firmware (vilket var en smärtfri och enkel process, det tog ca: 35 minuter att bli klar) medans den kördes föreberedde alla kablar och läste lite ur manualen inför konfigureringen.

  Efter att ha kopplat och gått igenom allt noga i timtal så var det dags att koppla in den medföljande och faktiskt rätt coola micen och slå på förstärkaren, efter allt var kalibrerat aktiverade jag de finesser jag helst ville ha. Jag skippade dynamic volume samt. dolby volume när dessa är på gott och ont, och inte rätt i normala sammanhang. Nu var det dags att slå igång ljudet..

  Jag bara gapade.. Hade aldrig föreställt mig att det skulle bli en så stor skillnad jämfört med min Yamaha som ändå inte var dålig.

  Allt efter det har bara varit en ren dröm att uppleva. Onkyo har verkligen lyckats, det här är ren perfektion och kärnkraftverk till förstärkare.

  Klockan är 01:35 och jag ska upp imorrn, men kunde inte låta bli att skriva det här. Asap återkommer jag med en riktig och grundlig recension!

  Men kan säga såhär, allt annat bleknar. I dags datum, det går inte göra ett bättre köp. Jag gjorde min research och det föll på den här till slut, har inte ångrat mig en endaste gång. Och med tanke på att programvaran i den byggs på med firmware uppdateringar så känns det som ett tryggt val.

  Sist men inte minst, den har även uppskalning till 4k, det format som kommer efter FullHD (Dvs. UltraHD). Den skalar alltså upp 1080p till det formatet vilket gör att den är framtids säker. Personligen behöver jag inget bättre än 1080p, det är nog så jobbigt att vänta på en 1080p rulle att bli nertankad oavsett tjänst man väljer att hämta den från. Strömma går också, men det är inte lika bra kvalité på strömmat material.

  Ber om ursäkt för upplägget, det kommer se snyggare ut sen. Trött och börjar känna mig stressad att komma till sängen. Om du är den som velar säger jag bara att ditt letande kan vara över om du väljer att lita på mig, det här är den förstärkare som är rätt val. Trust me!
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Grymt nöjd inga problem
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Funkar bra, fick ett fel att ljudet försvann men det fixade Onkyo på ca 2 veckor, utanför garanti.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mycket nöjd med min förstärkare.
  Jag måste bara skriva detta omdöme för att upplysa om den superba service som Onkyo har.
  Jag fick ett fel på min stärkare som enligt en servicepartner skulle kosta 3500kr att reparera. Som tur var så fick jag via onkyos hemsida reda på att dom lagar detta felet kostnadsfritt om man har en stärkare där felet är inbyggt.
  Snabbt in med serienumret och sen var det bara att skicka iväg den för att efter 2 veckor få tillbaka en nyfixad stärkare. Det bästa var att det inte kostade mig en krona!
  Tummen upp!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Grym stärkare!
  Driver mina Monitor Audio RX6:or med bravur.
  Många in/utgångar.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Inte varit några problem och ljudet är riktigt fylligt! Köpte från usa vilket betyder att man behöver en spänningsomvandlare som klarar 800w kontinuerligt. Dynamic volume funkar bra till musik och det låter bra på låga volymer såväl som högre. Kör med dynavoice challenger-mx-65 högtalare vilket känns som att den här besten klarar att driva över bravur.

  Behöver mata den med högre prisklass-högtalare för att se vad den klarar! Funkar bra till musik och ännu bättre till film. Misstänker att om du endast är ute efter en bra reciever till musik så finns det förmodligen bättre i runt samma prisklass med mindre funktioner och finesser!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Kan inte ge den annat är en 9:a i betyg. Mycket kompetent maskin helt enkelt! Med Audessey-kalibreringen blev det en STOR skillnad mot min gamla HK5500.
  Saknar inte något, kan bara rekommendera Onkyo hädanefter!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Bra ljud, bra inställningsmöjligheter men den inbyggda spotify appen orkar jag inte med, sjukt krångligt..
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Enkel/Smidig gör sitt jobb
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  5000:- från Tyskland. För det priset kan man inte få bättre för!
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Har haft denna i ca 2 veckor och det kanns som om jag kan ge ett vettigt omdöme efter att ha testat en hel del.

  Lite förhandsinfo: Jag uppgraderade från en Yamaha RX V463 och före det hade jag ett Logitech Z 5500-system, högtalarna jag har nu heter Acoustic Energy Aego T (5.1 satellitsystem).

  Jag var i stort sett mkt nöjd med min Yamaha, men lite nya funktioner lockade. Spotify, DLNA mm + att jag uplevde ljudet som lite instangt med mina Yamaha. Efter en lång tids funderande kom jag fram till att 709:an hade det jag behövde och ville ha! Funderade på 809 men kunde inte motivera de 2000 kr mer den kostar för mina behov + att den inte skulle gå in i TV-hyllan...

  Ljudet: WOW! Att det skulle vara sån skillnad mot min Yamaha trodde jag INTE, allt ar battre, mycket battre! Ljudet har en helt annan klarhet/fyllighet och något jag verkligen gillar ar att det låter så bra på låga volymer, jag behöver inte vrida upp för att njuta av musiken. (bra med småbarn i huset...)

  Musiklyssnandet fick ett rejalt lyft men den största skillnaden ar faktiskt vid filmtittande, ordet surround har fått en ny innebörd för mig!. Man sitter verkligen "i filmen", kanns som att man blir helt insvept i ljud (i brist på battre beskrivning) inlevelsen blir fantastisk kort sagt.

  Alla funktioner jag testat funkar klockrent, Spotify direkt i receivern ar kanon (kör via wifi med UWF-1), streama från en NAS verkar också funka bra det lilla jag testat. Verkar inte bli så varm heller, jag har en bluray-spelare stående på den och den blir mariginellrt varmare an min Yamaha.

  Något negativt? Jag fick inte alls till det med Audessy-kalibreringen, den stallde mina högtalare helskumt så det lat inte bra. Kan dock vara chaufförsfel av mig, ska testa igen inom kort.

  Summa summarum: Jag har aldrig varit så nöjd med en uppgradering, både vad galler ljud och funktioner, rekommenderas! Betyget blir 9 pga trixet med kalibreringen.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Ja jag håller med henrlk och kan bara intyga att det är ett bra köp.
  Allt bara funkade med wifi,byta bilden mellan tv´n och projen,styra med mobilen mm mm och det var ett STORT +