Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Canon EF-S 17-55/2,8 IS USM

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Canon Objektiv (132)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.94)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Bra objektiv med för högt pris med den ganska plastiga intryck. det känns att det inte är ett L-objektiv om du håller i det. Nu är inte detta L-optik, men med EF-S mount och den här prislappen så tror jag nog Canon kunde spenderat aningen mer energi på byggkvalitet. Men annars så tycker jag optiskt att den presterar som förväntat och och lite därtill. För mig är det fina flares, "sol-strålar" (vet ej vad det kallas, men hur många strålar som skiner från solen om du bländar ner och sänker exponeringen lite) samt motljusbilder jag tycker överraskar positivt.

  Okay, så en stjärna bort för medioker byggkvalitet. Nu till minus två enligt mig;
  Lens creep. Jag gillar överlag objektiv som inte måste röra sig ut från objektiv. Men jag kan gå med på det i somliga fall som detta objektiv - om det nu vill säga var gjort bra och rätt. Det är för mig lite irriterande, trots att det i nästan alla fall inte påverkar mina bilder eller tar upp någon extra tid. Men irriterande. Så där är 1 stjärna borta och vi hamnar på:

  9/10, mycket bra objektiv som är ett naturligt kliv uppåt för EF-S-fotografer, fotografer som känner sig begränsade av ett kitt-objektiv tex. Du kommer att få bilder med fin kontrast, som är mycket skarpa redan vid låga bländartal. f/2,8 kan oftast producera tillfredsställande resultat. Jag rekommenderar det definitivt för alla som verkligen vill gå upp från ett kittobjektiv).

  Jag har haft min glugg i flera år, cirka 4. Jag har varit rätt försiktig med den, men den har iaf visat på hållbarhet i längden för mig. Det gör det ändå väldigt prisvärt, med alla de tusentals bilder jag fått från Canon EF-S 17-50 f/2,8 IS och alla som jag kommer att få. Dessutom ett hyggligt andrahandsvärde!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Ersatte mitt 18-55 kitobjektiv med denna och skillnaden är stor. Riktigt skarp och ljuskänslig.
  Helnöjd!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Underbar optik, galet skarp redan vidöppen! Och nu så billig, jag köpte för över 10.000 inkl motljusskydd!
  Köp!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bästa uppgraderingen av min 60D! Kostar en slant men ger klart mer än att byta hus.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Efter ett år är jag fortfarande mycket nöjd
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bästa APS-C objektivet!
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Bilderna blir riktigt skarpa, det är det första objektivet jag har som verkligen hänger med kamerans upplösning (60D, 18 Mpix). USM motorn är snabb och tyst. Bländare 2.8 ger fortfarande bra bilder och är mycket användbart, både för att isolera huvudmotivet och för fotografering i svagt ljus. I kombination med IS klarar man sig fantastiskt långt. Objektivet dras med en del distorision och vinjetterar speciellt på stora bländare - men det är enkelt att korrigera och jag tror inte något annat zoom objektiv är bättre. Bildmässigt och hanteringsmässigt är det helt enkelt kanon. Däremot tycker jag det är klent att det inte är vädertätat och det verkar också finnas risk att det kommer in damm bakom frontlinsen.
  Jag är ändå väldigt nöjd och jag kommer nog att behålla den här länge. Ser inga vettiga alternativ - även om jag skulle vara beredd att betala mer. För Er som bara kört kit-lins, prova inte den här för då är ni fast..:)
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Bästa Objektiven som finns i den klassen skarp och väldigt ljuskänsligt den knäcker till och med flesta L objektiv som finns i marknaden idag. Väldiiiigt nöjd. :)
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Jag köpte detta Objektiv för några dagar sen från cyberphoto. Jag är kanon nöjd ! mina bilder har fått ett helt annat liv man kan se skillnaden direkt från min gamla 18-200mm 3,5-5,6. Det som svider lite är priset men jag tycker ändå är det värt !
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Jag köpte nyligen detta objektiv till en 400D-kamera och det är helt klart en ordentligt lyft jämfört med standardobjektivet (som inte ens har stabilisering).Bildmässigt finns inget att klaga på tycker jag. En sak som dock är störande är att objektivet, som är mycket större än standardgluggen, delvis blockerar den inbyggda blixten. I många (de flesta) bilder så skapas en skugga i nederkant av bilden. Gissar att detta objektiv passar bättre till en större kamera tex 7D. För mig blir att montera på den externa blixten när jag är inomhus.
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Det här är ett fantastiskt bra objektiv rent optiskt. Skärpan är otrolig och objektivet har inga problem med 7D:s 18 miljoner pixlar. Det vinjetterar i vidvinkelläget på full öppning, men annat är ju inte att vänta.

  Autofokusmotorn är tyst och snabb och objektivet känns överlag helt ok mekaniskt, men inte mer. Jag kan egentligen tycka att ett objektiv för runt 10 kakor ska vara i metall och vädertätat. Så är tyvärr inte fallet.

  Jag tycker det är bedrövligt att Canon inte skickar med ett motljusskydd på ett så här dyrt objektiv. Produktionskostnaden kan inte vara mer än en spottstyver för ett sådant och det framstår som riktigt snålt att exkludera det i lådan.

  Som helhet är det här dock ett fantastiskt bra objektiv. Utan tvekan det bästa EF-S-objektivet.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Ett perfekt steg att ta upp från standardgluggen som medföljer t.ex. 400 450d modellerna, underbar skärpa, tyst, skönt motstånd i zoomen, jättelätt att ta festbilder där ljuset alltid är kasst och du inte vill störa med blixt. Synd att Canon snålar och inte skickar med ett motljusskydd med tanke på priset, det finns dock vettiga piratkopior på skydden för 100kr att köpa. Väl värt pengarna.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Mycket hög skärpa, redan vid f/2.8. Lättarbetat med skön känsla i zoom- och fokusring. Passar perfekt vid svagt ljus med både stor bländaröppning och skakstabilisering. Har tagit bra bilder med 1/10s i skumt glödlampsken. Dyrt men värt sina pengar.
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Det här objektivet sitter på jämnt. Favorit objektivet.
  Vet dock inte om det är värt sitt pris bara.
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Klockren skärpa
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Ett grymt objektiv och en enorm uppgradering från kitobjektiven, 2,8 IS är hur bra som helst vid dåliga ljusförhållanden. Det enda som håller objektivet från full pott är att jag tycker få solringar i starkt motljus mer än på andra fina objektiv... men annars grymt objektiv med underbar kvalitetskänsla
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Allt positivt är redan skrivet - läs recensioner!
  En sak som inte framgått i någon recension jag läst är att man vid inzoomning till mellan 17 och 19 mm får en blixtskugga av objektivet i nederkant i bild - vid användning av inbyggd blixt. Blixten behövs iofs sällan, men mycket märklig "defekt" då detta är ett ef-s och alltså gjort för ex v min eos 400D.