Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sigma 150/2,8 EX DG OS HSM APO Macro for Nikon

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sigma Objektiv (296)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Objektivet är testat med en D610.

  Fantastisk optik på alla sätt och vis. Dock så är det vid makro som det verkligen kommer till sin rätt. Makalöst skarpt oavsett bländare. Något skarpare något nerbländat, men det är verkligen marginellt.

  Som på nästan alla makro-objektiv så bländar kameran ner ju närmre du är ditt mål. Kameran bibehåller alltså inte bländare 2.8. Men det är absolut inget unikt för just det här, och inget som förstör.

  Objektivet är tungt och rejält, och det gillar jag. Jag tycker att det blir stadigare när det är lite tyngre.

  Stort och bra motljusskydd följer med samt en väska.

  Autofokusen är inte blixtsnabb om du kör i af-c och håller slutaren halvvägs nertryckt, men om du däremot sätter fokus själv genom att trycka ner slutaren halvvägs precis innan du skjuter så är den helt ok. Gör man så så tror jag tom att den kan fungera till lite snabbare fotografering. Ska definitivt testa det.

  Helt ok stabilisering. Dock är det ändå väldigt svårt att fota makro på nära håll ÄVEN med stabilisering. Det krävs mer eller mindre ett stativ. Men om du skjuter av några bilder och har en snabb slutartid så kan du absolut få någon bild som är skarp även handhållet.

  Grymt med den långa brännvidden, särskilt när man kör fullformat.

  Jag ger "bara" 9 dock och det är enbart pga autofokusen som kunde ha varit något snabbare.

  Kort och gott, grym optik som är väl värd sina pengar.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag har en Nikon D90 och har sedan en tid haft kitobjektivet Nikkor 16-85/3.5-5.6 och Sigma 50/1.4. Jag fotar en hel del i mörka miljöer inomhus och saknade något med längre brännvidd och F/2.8. Jag valde detta eftersom det var billigare än en zoom med motsvarande egenskaper och gav möjlighet till makrofoto som en bonus.

  I och med det här köpet fick jag bättre tillgång till fyra sorters bilder:
  -MAKROBILDER - mycket fint. Kan inte jämföra med något annat, men resultatet är utmärkt.
  -PORTRÄTTBILDER - om man fotar ansikten är det kanon, AF är imponerande rappt och precist vid små justeringar - bättre än 50:an skulle jag säga. Motivet isoleras väldigt fint med mjuk och vacker oskärpa.
  -"INOMHUSTELE" - Äntligen kan jag ta bild på talare på en fest när jag inte har möjlighet att gå fram. Här kan det vara svårt med autofokuset eftersom det är så mörkt, och det går inte att göra något åt med något annat objektiv så vitt jag vet. Fokusspannet kan begränsas till hälften vilket är bra, eftersom det annars skulle vara mer irriterande. Här hjälper den optiska stabilisatorn att låta mig ha något längre slutartider. Bra!
  -"PAPARAZZIBILDER"- jag menar här att man obemärkt kan ta mingelbilder från festen på lite håll, på ett sånt sätt att man inte stör med kameran. Jag har sedan tidigare för många bilder med ansträngda leenden. Här blir det i stället helt naturligt. (kitobjektivet är för mörkt och med 50:an måste jag gå för nära)

  Det som är mest negativt är inte det som har med objektivets utförande att göra, utan i stället de ofrånkomliga begränsningar som man måste förvänta sig av en sådan här konstruktion:
  -STORLEKEN - objektivet är rätt stort och tungt. Tänk på att det är skillnad på att känna på objektivet i affären och bära runt på det en hel dag. Detta är dock inga problem inomhus där man kan lägga ifrån sig kameran. Fördelen är att det känns väldigt rejält och välbyggt.
  -150 mm - varken mer eller mindre. Det är en ganska lång brännvidd, och det kommer inte att täcka alla dina behov. Om du skall ta "lite olika" bilder från någon tillställning behöver du ta med åtminstone ytterligare ett objektiv.

  Sammanfattningsvis vill jag säga att om du vet att det är ett fast 150 du behöver, är detta ett underbart köp - det känns lyxigt och rejält rakt igenom. Det funkar på FX också, så om jag byter upp mig så kommer det förstås att följa med. Priset är lite högt, men man får som vanligt vad man betalar för, och här är det ju tre-fyra nya användningsområden i ett.

  Och det viktigaste - man blir väldigt glad av att titta på bilderna man tar, och det är väl det det handlar om i slutänden?