Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Fjällräven Abisko 75L

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Fjällräven Ryggsäckar (99)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Jag köpte min grå Abisko 75 för tre år sedan och använt den på både längre och kortare vandringar. Jag är 1.68 har oftast 15-17kg i ryggsäcken, även om det ibland blir mer ;)

  Gick Jämtlandstriangeln 2018 (48km) på 45 timmar med 15kg på ryggen och hade inget skav eller ont efter ryggsäcken över huvudtaget.

  Rekommenderar verkligen att packpåsar nyttjas, annars är det svårt att hitta sina grejer i väskan.

  +
  Den vattentäta plattan i botten av ryggsäcken är så praktisk.
  Väldigt praktisk att hela fronten av ryggsäcken kan öppnas för enkel åtkomst.
  Sitter perfekt på mig (168cm) i nedersta läget
  Regnskydd ingår
  Förhållandevis inte så tung, min väger in på 2.5 med regnskydd.
  Bekvämt och kompetent bärsystem
  -
  Få fack
  Om du är lång kommer inte väskan sitta optimalt pga av ryggplattan inte följer med upp vid justering av rygglängd. Jag rekommenderar en annan ryggsäck om du är över 180cm tex.
  Dyr, kostar idag (2020-07-09) 2999:-
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Mycket bra väska. Har allt jag behöver utan att tillföra massa extra vikt och bulk. Eftersom den är smidig och slimmad är den lättare att ta med sig på weekendresor och andra aktiviteter än tex vandring. Själv har jag haft den på tur i 1 vecka i fjällen och bar då väskan fullpackad med ca 15-20 kg packning. Väskan sitter skönt, men för tyngre packning så krävs nog kraftigare band. Den är smal och smidig vilket gör jag kunde röra mig lätt i den. Dock så kunde ventilationen från ryggen vara bättre, då ventilationskanaler är ganska små.
  Den har inte lika många fickor som storebrodern Kajka vilket jag saknade ibland, därför krävs det kanske lite med "pack-diciplin". Men å andra sidan är den mycket lättare. Men den har de fickor som jag tyckte är viktiga, 2 nätfickor där man kan ställa tex vattenflaskor, ficka på höftband där man kan lägga tex plånbok. Dock var denna ganska liten och trång. I topplocket finns det två fickor, en på insidan och en på utsidan. En annan sak jag gillade med väskan var den hårda botten-plattan i plast, vilket gör att man inte behöver oroa sig för att väta och smuts ska tränga in i botten när man ställer ner väskan.
  På det stora hela kan jag rekommendera den väska varmt.