Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony Bravia KDL-55NX720

 Lägg i lista  Jämför
Bravia KDL-55NX720 är en 55-tums LED-belyst LCD-TV från Sony med 3D-kompabilitet, nätverksanslutning (wifi och RJ-45), full-HD, inbyggd digitalmottagare och vad Sony kallar Motionflow XR 200 för "skarp visning av all action". Lanserad 2011. Stäng
Bravia KDL-55NX720 är en 55-tums LED-belyst LCD-TV från Sony med 3D-kompabilitet, nätverksanslutning (wifi och RJ-45), full-HD, inbyggd digitalmottagare och vad Sony kallar Motion... Läs mer
Jämför pris på alla Sony TV (194)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.21)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Grym bild
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Hade tur och lyckades köpa denna TV medans den fortfarande fanns att köpa. En riktig fullpoängare! Grym bild, endast testat 2D, har inget intresse av 3D, har testat BluRay, Apple TV, Separat HD-box och allt ger full pott! Tycker även att de inbyggda funktionerna är ok såsom möjligheten att visa Youtube videor etc. Att sen designen är den bästa på en TV för tillfället gjorde inte valet svårare direkt! :)
 • Ganska bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Fick denna TV (NX72X) i stället för en Grundig 55, som hade så mycket clouding att den inte fungerade annat än i fullt dagsljus. Är mycket nöjd med denna skärm, god svärta och minimal clouding. Har tagit bilder med jämförbar exponering på båda skärmarna. Skillnaden är enorm. Jag använde bilderna på Grundig-skärmen till att få Media Markt att förstå att det var oacceptabel kvalitet.

  Mitt problem med Sony-skärmen är att den inte accepterar mina tusentals jpg-stillbilder, varken med USB eller wifi. De jpg-filer den kan visa är 4 exempelbilder från Sony och inscannade dokument på en gammal epsonscanner. Kan inte förstå att Sony spärrat vanliga jpg-filer. Tidigare modeller från Sony är det inga problem med. Står och väger om jag ska lämna tillbaka den i övrigt fina skärmen.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Kollade först som alla andra på Samsungs 8005:a
  Har ett par kollegor som köpt just den och visst... Det är en fantastiskt snygg tv med riktigt bra bild.

  När jag började titta efter tv-apparater fastnade jag ganska fort för Sonys maskiner. Bra bild och framförallt brutalt bra svärta, det plus ett vettiga priser på 2011 års lineup gjorde att det blev en 55NX720.

  Det är en 20tkr TV som du nu kan köpa för 13K Helt otroligt prisvärt om du frågar mig. Köpte min på Media Markt där dom tog 17490:- för den, efter prismatchning av nån liten skrutt butik i Limhamn som av någon outgrundlig anl hade dom för 13.000:- så fick jag den för samma pris på Media Markt. Hörde med en arbetskollega vars frus bror driver en Media Markt butik att deras inköpspris är 15K så jag gissar på att detta just nu är världens bästa deal på en tv. Skynda o köp innan dom är slut :)

  Vart lite besviken när jag fick hem den då jag tyckte bilden imellanåt var lite mörk men kom rätt fort på att det var den förbannade ljussensorn dom är aktiverad som standard. Stäng av ljussensorn och sänk bakgrundsbelysningen samt ljusstyrkan till dess att dom svarta kanterna ovan och under bilden är riktigt svarta, sen har du kanonbild! Svärtan är så brutal att du har svårt att se övergången mellan det i filmen och ramen på tv:n

  Ni ska veta att bilden INTE är lika mycket "in your face" som på samsungs 7/8 serie så är ni ute efter just det så är det bara samsung som gäller.

  3D har den här tv:n en hel del brister på har jag läst (inte testat) så står det högt på önskelistan så rekomendar jag inte den heller.

  Vill ni däremot ha en tv som i 2D ger helt obeskrivligt bra bild så till inga pengar (relativt)
  så köp 55NX720. Vill ni ha T2 mottagare så får ni köpa 723:an ist och bet 2000: till. Själv har jag Boxers nya Humax box med T2, dubbla mottagare, 500GB disk m.m. så just T2 spelar mig ingen roll, valde därför 720:an ist och sparade ytterligare 2000:-

  Kolla på den som heter 725 (tror jag) som är exakt samma tv fast med satelit mottagare så kostar den en bra bit över 20.000:- det ger ju iaf en fingervisning på vad denna tv:n egentligen ska kosta.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Kan inte annat än att ge denna tv ett högt betyg. Kollar ofta på film i nedsläckt rum och vid svarta scener ser du inte att TVn är på. Riktigt bra bild med otrolig skärpa samt livliga färger. Diggar Monolith designen.

  Funderade först på en Samsung i 7000 serien. Glad att jag valde Sony tvn, mycket bättre kontrast samt bättre pris. Använder min HTC One X som fjärr till TVn !

  Mitt ända lilla minus är en del crosstalk på 3D funktionen men om du håller skallen rakt är det inget problem. Dock ett så obetydligt minus för min del att jag ändå ger TVn full pott!

  För 12.990 är denna tv ett kap, du får inte en bättre 55" TV för de pengarna. En av marknadens bästa Edge LED TV.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Jag har precis köpt denna jag med!
  Den får 9/10 från mig, för jag har lite bleeding i högra och vänstra hörnet.

  Synd bara att Elgiganten just nu rear hut 55" HX820 för 13 999:-, precis när man fått hem denna.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Nu har jag också följt med strömmen och köpt denna fantastiska LCD. Jag har använt inställningarna som hämtas från Cnet. Det har blivit en väldigt naturlig bild, jag ska också vänja mig vid storleken...smile!

  Säger bara en sak: Köp denna LCD snarast. S
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har nu haft den i ca 3 veckor och är grymt nöjd.

  Tänkte först köpa en VT30 men med tanke på att en VT kostar ca 8000 kr mer kändes det inte värt.

  Vid SD varierar bilden från ok till bra, såg något avsnitt av vänner där det syntes massvis av skuggor etc.. har dock inte upplevt detta vid något annat tillfälle.

  Vid 720p/1080p är bilden fantastisk, helt klart det bästa jag sett. Att du inte kan se vart det svarta i 16:9 slutar och vart ramen börjar vitnar om den otroliga svärtan.

  Jag har inte sett några tendenser till Clouding! Har testat både Pitchblack och Sin City för att se om de i svarta partier lyser igenom men icke.

  Jag kan tyvärr inte kommentera varken tvn som 3D eller mediaspelare då detta är helt ointressant för mig. NX720 har jag som förstått sjunkit markant i pris på grund av att den har problem med 3D bild.

  Sätter 10/10 utifrån mina egna kriterier:
  En stor, prisvärd tv med exceptionellt bra hd/full hd bild och otrolig svärta.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Dra mig baklänges vilken TV!
  Haft den i ca 1 månad och är supernöjd!
  Är så glad att jag inte valde en Samsung som jag hade spanat in.
  Denna pryl skriker de kvalite om!
  Köp om ni vill ha en skitbra tv till ett vettigt pris!

  Enda negativa jag kan komma på är att den inte är så stabil när den är ställd på fotfästet.
  Ej provat 3D och jag skiter i den funktionen så jag kan ej uttala mig om det.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Kan bar hålla med alla andra som har berömt denna underbara tv. köpte min för 15995:-

  Det enda jag saknar är möjligheten att se SVTplay och TV4 Play men detta har jag löst genom att ansluta TV:n till datorn via SP3 media server.

  Jag valde mellan denna TV och HX820 men ansåg att merkostnaden inte var rimlig utifrån mina behov och den hårdvarumesiga skillnaden. Speciellt eftersom jag inte är intresserad av 3D med glasögon.
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  NX-720 är en bra allround tv. Skulle blivit HX-820 först, men tyckte inte den va värd 3000:- extra.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  + Design
  + Grym bild med HD, brabild med dåilga bildkällor. OK vid SD.
  + inställningsmöjligheter
  - klarar inte Adobe Flash Player, dvs SVT och TV4 Play
  - För lite minne vid Internet-användning
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Fantastisk tv, finns inget bättre i denna storlek/prisklass.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  underbar tv, köpte min på mediamarkt för 14995 :-
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Här finns inte mycket att klaga på! Ett superlätt val mellan denna TVn och Samsung 7000/8000. Vill du ha en bra TV med världens bästa LCD panel. Köp NX eller HX! .. Är du ute efter "bling bling" i vardagsrummet så tycker jag du ska investera i en mindre bra men snyggare Samsung. För mig var det ett enkelt val. Jag vill ha en bra panel. Designen är för mig mycket snygg och fullgod på NX720.

  Köpte TVn på MediaMarkt för 18kkr (då följer inte någon soundbar med).

  Bildåtergivningen är riktigt bra och panelens Motionflow XR200 funktion gör att allt som panorerar får en underbart fin lyster och blir inte alls utsmetat och suddigt.

  Menyer och funktioner i menyerna fungerar helt okay och som förväntat. Facebook-integrationen är riktigt smuttig.

  Betänk dock att TVn:s alla automatiska lägen ibland kan bli en smula överväldigande. Jag stängde själv av all automatik och satte två statiska profiler för mina två ingångar jag använder. Scart (RGB) samt HDMI (mot Onkyo 609B vidare till BoxEE Box och ett PS3).

  3D funktionaliteten är häftig. Glöm inte att köpa till eller pruta med glasögon. Det ingår med denna tv.

  En sista "fingervisning" är att destå större TV du väljer, destå sämre ser vanlig SD-tv ut. Även fast TVn har inbyggda finesser för att städa upp bilden så måste den ändå skala upp bilden till absurdum för att visa den. Det blir inte 100 bra i SD. Jag anser att ska du titta mycket på SD så ska du inte köpa 55" utan max 40". Lite beroende så klart på hur nära du sitter.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Grymt bra. Helnöjd!
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Sony, helt fantastiskt! Ingen clounding, bra färger, svärtan är enorm, 3D struntar jag i och rörelsehanteringen är bra men inte den bästa jag har sett.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Jag har inte hittat något negativt om tv:n än på 3 veckor :)