Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Britax Hi-Way II

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Britax Bilbarnstolar (47)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.40)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Knappt godkänd
  8 mån sedan
  Stora bristen med Hi-way II är att den är så kort i ryggen så att man måste vända barnet ganska tidigt då de växt ur den på längden. Bältade bilbarnstolar har annars fördelen att de kan användas till barnet väger 25kg så att man inte vänder barnet framåt för tidigt vilket är mycket mindre säkert sätt att åka men då barnet ändå växer ur stolen på längden försvinner poängen lite med denna modell.

  Jag har bytt till Axkid Minikid 2 vilken är både mycket rymligare, smidigare att installera/ställa in samt snyggare design.

  Det positiva med Hi-way II är lågt pris och ändå hyfsat enkel installation (bättre än min Britax Max-way i alla fall som är hopplös) så om man behöver en billig stol till ett litet barn eller för ett kortare åldersspann så är den helt ok. Dock vill jag inte ta risken att vända mina barn framåt så tidigt då risken att skada nacken är mycket större vid en krock då.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket nöjda med denna stol. Har den i baksätet i en Kia Ceed 2012 och den sitter som berget.
  Var runt på en del ställen och kikade i Malmö-trakten och fastnade till slut för G-Knapp i Malmö centrum som vi upplevde gav oss bästa service och bemötande. De monterade stolen i bilen medan de lugnt och sakligt förklarade för oss vad vi skulle tänka på när vi själva ska montera eller justera.
  Vi ska strax låta barn nummer två åka i den, är väl det bästa betyg den kan få. :)
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpt idag på Lekia i Norrtälje.
  Sitter perfekt stumt i sätet, fick suverän hjälp av personalen för att få den helt korrekt fastsatt. (Saab 9-5, 2006)
  En enkel stol som känns mycket bra för det priset.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte denna stol i höstas och har varit väldigt nöjd med den.

  Drar av en stjärna p.g.a. utformningen av hakarna på spännbanden som gör monteringen lite extra krånglig, det hade varit enklare med "vanliga bältesspännen".

  Drar av ytterligare en stjärna då stolen är något hård, sonen får ont om han sitter en längre stund vilket såklart inte är bra. Lite mer/tjockare stoppning i tyget vid sittdelen hade löst det problemet.

  Jag håller däremot inte med om att stolen inte går att sätta fast ordentligt, det problemet har vi aldrig haft i vår bil (Golf Variant årsmodell 2008), men det är såklart möjligt att det fungerar sämre i andra bilar.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Vet inte vad användarna (användaren?) som gnäller på att den inte går sätta fast riktigt har gjort... Sitter som berget, minst lika bra som vår Akta Graco Logico S m. Bas gör...

  Bra, smidig, lätt att installera, lillkillen verkade tycka om att åka i den också, så det känns bra!
 • Acceptabel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Sitter ganska löst i bilen jämfört med en BeSafe Kid X3.

  Innehåller flamskyddsmedel och/eller andra kemikalier enligt http://www.forbrukerradet.no/ .

  Det som stör mig mest är att det inte riktigt går att spänna fast stolen i sätet, men det är ett problem för alla Britax-stolar.

  BeSafe är fortfarande bäst, men går tyvärr bara upp til 18 kg.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Bra stol. Lätt att montera och lätt att använda. Lite för stor för dottern då hon somnar (inget stöd för huvudet) men annars trivs hon som fisken :)
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  En enkel och bra stol som passar från tidig ålder/låg vikt. Det går att justera lutningen litegran genom att ta bort "kudden" under stolen eller genom att höja/sänka stödet som ligger an mot "kudden".

  +billig
  +iso
  +tar inte jätte mkt plats(passar i min saab 9-3 Sedan!)

  -kan vara lite bökigt med det interna bältet om man måste ta bort klädsel efter en spya eller två.
  Kommer inte på något mer minus än att den är kanske inte den snyggaste stolen på marknaden...

  edit.. jag köpte en till den minsta nu också, den vart lite uppdaterad jämfört med den första och alla små svagheter i min mening är borta
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Detta är den nya versionen av Hi-Way. Den har ett stabilare och längre stödben än tidigare version och är plusstestad för 25 kg.

  Stolen i sig är ganska enkel (du kan t.ex inte justera lutningen efter att stolen har monterats). Stolen sitter bra i bilen och känns säker. Monteringen är relativt enkel och manualen känns bra.