Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Canon SpeedLite 270EX II

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Canon Blixtar (16)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.25)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Pris/funktion extremt bra! Med modern kamera (tex 700D) kan du fjärrstyra den med IR-funktionen, vilket är riktigt läckert och användbart när du inte kan/vill ha den monterad på kameran. Med detta kan man förlåta att den inte går att vrida när den är monterad på kamerahuset. Hjälpfunktionen för AF fungerar utmärkt och ska jag vara helt ärlig är denna blixt egentligen ett ont måste om du behöver fota med blixt (och vill ha det billigaste vettiga alternativet), då den inbyggda blixten bara är riktad framåt vilket ger ett riktigt obehagligt och onaturligt ljus. Har du en sån här vinklar du bara upp blixten, och problemet är löst! Köpte min hos fotokungen för 1190kr! Oslagbart!

  Jo förresten... det finns en negativ parantes. Den suger batteri som satan! Måste alltid konka med mig ett paket extra batterier i kameraväskan när jag ska iväg och fota en helkväll i inomhusmiljö.
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Trevlig liten blixt för den som vill ha något som är bättre än den inbyggda kamerablixten.
  Tyvärr kan man INTE snurra/vrida huvudet sidledes (för att skicka upp blixten i taket i porträttläge, t.ex.). Däremot kan man tilta huvudet (vrida uppåt), så det går bra att skicka blixten upp i taket i landskapsläge.

  För den som vill vara kreativ och utforska vad man kan göra med blixt är det här ingen bra produkt, eftersom den ända möjligheten till manuella inställningar är genom kamerans menyer, och det är alltså väldigt omständigt att experimentera med ljusstyrkan från blixten.

  Slutsats:
  För det som blixten är ämnad för gör den verkligen sitt jobb. Man sätter helt enkelt på blixten på kameran och låter automatiken sköta resten. Hade det bara gått att snurra på blixthuvudet hade den fått 9/10.

  Ps. @SirMacke. autofokus-assist funkar utmärkt för mig.
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Bra liten blixt med vridbart huvud + tele.
  Laddar snabbt.

  Dock verkar jag inte kunna få den att fungera som hjälpljus för autofokus.
  Får testa att uppdatera firmwaren på kameran.