Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

AL-KO Gudenaa GU 400

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla AL-KO Gräsklippare (65)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.11)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  6 mån sedan
  Köpte denna som ett komplement till vår robotgräsklippare. Vi har en motordriven klippare som jag tycker är lite klumpig och den saknar uppsamlare.
  Wow vilket resultat!
  Nu säljs motorklipparen då det är i princip lika lätt att klippa med denna. Robotgräsklipparen får också pausa ett tag, för det här var både rofyllt och ger ett resultat över var jag hoppats på!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra klippare. Tung men det visste jag och tänkte väl att det är ju bra för jag har en väldigt ojämn mark. Funkar bra om det har regnat. Fick pröva det en gång efter en skur och jag ville ha det gjort det som var kvar och det gick, dock lite trögare, men det blev klippt.

  I början var det väldigt jobbigt. Fick en rejäl träningsverk över bröstet som höll i sig i 14 dagar. Det var trögt och väldigt tungt att klippa. Fastnade många gånger. Nu funkar det betydligt bättre att klippa. Gäller att komma på i vilken riktning jag ska ta eftersom det kan vara väldigt ojämnt och bulligt på sina ställen.

  Nu har jag försökt att ställa in knivarna så det löper bättre. Klipphöjden som nån påpekade har jag ingen aning om vad som är bäst. Jag får dock ta i med det högsta/näst högsta för min ojämna mark. samt att denna påstod att det tyngde ner och gjorde ett ordentligt tryck på grund av dess vikt på gräsmattan. Men bensindrivna väger ju dock mer så jag fattar inte att det ska vara en nackdel.

  Ska erkänna att det här är den första handdrivna gräsklippare jag har prövat. Har använt av en vanlig bensindriven gräsklippare innan. Men jag kände att jag ville slippa bensinen och så får jag motion också. Har en stor tomt men man delar upp den. Köpte min på tretti.se under deras erbjudande på 719 kronor. Nöjd är jag iallafall. Tummen upp.
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Efter alla fina recensioner valde jag denna handjagare. Hade mycket höga förväntningar, men blev tyvärr besviken.

  Börjar med det positiva:
  + Gediget byggd
  + Bra klippresultat (inte episkt, men bra)
  + Bra hjul, inget slir eller sladd
  + Hyfsat enkelt att ställa in klipphöjden (mer om det nedan)

  Nu det negativa (obs, jag kan ha fått ett måndagsexemplar, vem vet)
  - Mycket trög att klippa med. Måste ta rejäl sats några meter för att över huvud taget komma igång. Om det går att ställa in anläggningstrycket mellan cylinder och skärstålet kanske detta kan hanteras, men det vet jag tyvärr ej hur man gör. Som den är är den mycket trög att köra och dessutom rätt högljudd.
  - Givet kraften som krävs för framdriften, framförallt vid starten, plus klipparens egna rejäla tyngd skapas ett ordentligt tryck på gräsmattan som gör att mattan ibland rivs upp
  - OBS: Gräsklipparen har en maximal höjd på 3,8 cm. Detta är på tok för lågt för alla som inte har en golfgreen hemma. Vid höst och vår ska gräset klippas längre. Det går inte med denna maskin.
  - Gräset landar inte i uppsamlaren. Eftersom det krävs kraft och hastighet för att den över huvudtaget ska komma igång kastas gräset för långt (dessutom snett). Att klippa "långsamt" går inte med denna, då stannar den.

  Köpte den från Bygghemma och returnerar den nu mot prisavdrag.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Detta är den tystaste handklippare vi haft. Jämfört med andra moderna "plastklippare" känns denna väldigt gedigen. Klipper bra och jämnt. Den skulle fått 10 stjärnor om handtaget varit lite stabilare. Vi klipper på ett hjul på några ställen utmed rabatter, då håller man ena hjulet i luften genom att vrida hårt med handtaget. I detta speciella läge känns handtaget lite vekt, men det fungerar.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jämfört med min tidigare handjagare som va en Gardena 380 så är denna fantastisk.
  Klipper som en dröm vilket gör klippningen riktigt rolig när det blir så fint.

  Det är enkelt att ställa in klipphöjd med fasta lägen och ljudnivån är behaglig. Något tyngre att knuffa på än Gardenan men inget som jag stör mig på.

  Är du ute efter en manuell gräsklippare så har jag svårt att tro att man kan få någon bättre eller mer prisvärd än den här.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har haft några olika handjagare tidigare, bland annat en Klippo och en Gardena. Måste dock säga att denna är i särklass bäst. Lite tyngre, men det är också en fördel, den klarar av högre gräs och även lite fuktigt gräs. Givetvis är det viktigt att knivarna är rätt inställda, men det behöver inte göras så ofta.

  Det är nu min andra säsong med klipparen och jag är riktigt nöjd med klippresultatet och gräsklipparen i stort.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Helt otroligt bra handgräsklippare. Den halkar inte i gräset vilket gör att man kan gå med gräsklipparen framåt och den klipper perfekt, man slipper det eviga framåt och bakåt.... Bra kvalitet, tung att bära men det gör också att den får bra fäste i gräset.
  Denna är nästan lika effektiv som en motorklippare. Köp!
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har inte provat någon annan manuell gräsklippare innan. Denna levde upp till mina förväntningar. Den är lätt att köra även om det är fuktigt och långt gräs. Man ska inte vänta tills gräset är allt för långt innan man klipper för då tar den dåligt. Lätt att ställa in klipphöjd och lätt att justera knivarna.
  Jag är allt som allt väldigt nöjd med denna.
  Rekommenderar den starkt till dom som funderar på en manuell gräsklippare.