Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Coway AP-1008CH

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Coway Luftrenare (10)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har kört denna dygnet runt hemma nu senaste 12månaderna och kan inte klaga på någonting alls.
  Är damm + pollen allergiker så fick denna i present utav min flickvän förra våren.

  Nu så här i efterhand fattar jag inte att jag inte införskaffat denna för länge sen redan!

  Perfekt att plocka med in i sovrummet om man vill sova med stängd sovrumsdörr ( vill inte ha in ljus i sovrummet, därav stängd dörr ) utan att luften i sovrummet blir dåligt och instängt framåt sen natten. Sover mycket bättre med denna igång.
  Bara att sätta igång natt läget på maskinen när man ska sova så märks inte den av alls, väldigt tyst.

  Brukar ta med den in i vardagsrummet när jag vädrar genom balkongen under sommaren eftersom jag är pollen allergiker, kan spinna igång rätt bra när den märker av pollenkornen. Super bra!
 • Bra

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra produkt, renar luften på damm, pollen, rök och matos. Den är enkel att flytta runt och relativt tyst. Såvitt jag kan avgöra funkar föroreningssensorn bra också. Mitt enda klagomål är att tystläget inte är så tyst, låter som att fläkten hackar lite då. Möjligen fel på min produkt men har inte orkat reklamera då steg 1 på normalläget är så pass tyst att det går att sova med.
  Tycker att designen är rätt fräsch också mtp på vad det är för typ av produkt
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Haft den i två veckor.
  + auroläget reagerar på smustig luft, ex om man öppnar fönstret och släpper in alla pollen :)
  + luften känns renare!
  + separata filter, får ett rejält kit för 700:- som räcker länge
  +tyst

  - lite design - ser cool ut från framsidan men själva fläkten sitter i en rejäl låda baktil. inte så smidigt, apparaten kan inte komma nära väggen visuellt.
  - kör man bara på auto (och låg fart) kan man luras att tro att luften är ren, men egentligen körs inte all luft igenom. ökar man farten manuellt så ändras färgen till lila/röd som indikerar smutsig luft. Verkar som luften bara snurrar runt lokalt i lägsta farten. Kanske inte så konstigt men bra att känna till.

  Totalt sett en nöjd pollenallergiker! bonus för att mkt lukter försvinner
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  5 mån sedan
  Har varit täppt näsan några veckor. Efter en dag m denna är problemet löst!
  Yta, 65Kvm per våning och placerade den på våning 1. V-rum och kök.
  Enda som önskas är fjärr/mobil men kan inte få allt för dom pengarna.
  Låter lite i autoläge men man vet ju att den jobbar. I silent läge går det sova om man inte är superkänslig mot fläktljud.
  Lite coolt m ljusindikator i fläkten som anger hur smutsigt det är😊😊😊😊😊
 • Ganska bra
  6 mån sedan
  Märkbar skillnad på luftkvalitet efter inköp. Acceptabel ljudnivå så länge den går på lägsta inställningen, men när den känner av att luften behöver renas (t.ex. efter att ett fönster varit öppet ett tag) vill man helst inte vara i samma rum som enheten. Men nästan alltid går den på lägsta eller är helt avstängd.

  En fördel med den här modellen är att filtrena behöver bara bytas var 30:e månad, många andra modeller tycker att detta ska göras var 12:e månad ist, och det blir en ganska stor skillnad när ett filterpaket kostar 800kr (vilket verkar vara normalt pris för luftrenare).

  Allt negativt vi har upplevt med den här produkten är relaterat till att vi vill ha den i sovrummet. I det automatiska nattläget är den mest avstängd, men startar upp ca 1 gång i timmen. Problemet här är att när den går igång så varvar den upp fläkten, för att sedan köra tystare ett par minuter, men uppstarten har väckt mig ett par gånger. Skulle kunna ställa den på "silent" ist. för "auto" och ha den körande konstant under nätterna, men det känns lite onödigt eftersom den baserat på luftmätningar inte tycker att den alltid behöver vara igång.

  Den har också onödigt starka blå lysdioder riktade uppåt. I nattläget släcker den ner allt utom två av dessa, men i ett annars nedsläckt rum så är detta tillräckligt för att lysa upp väggen och taket så pass att det stör. Onödigt jobb att behöva lägga en bok på den för att täcka över dessa varje kväll.

  Och så får vi se hur ljussensorn klarar av det svenska vintermörkret, om det blir tillräckligt ljust i sovrummet för att auto-läget ska förstå att det inte är konstant natt.

  Ska man ha luftrenaren i t.ex. ett vardagsrum så tror jag att varken de ljudliga uppstarterna eller lysdioderna kommer vara ett problem.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Fungerar mycket bra. Märker stor skillnad som allergiker.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Fungerar utmärkt bra och är tyst under natten (glömmer man ställa på köksfläkten när man lagar mat går den snabbt på högsta läget och då är den högljudd).
  Det mest irriterande är dock att den är gjord för att användas i sovrum, men använder sig av blåa lysdioder (som är väldigt dåliga för sömnen). Lyser upp hela sovrummet, så rekommenderar maskeringstejp eller dylikt för att blända av dioderna lite; löda bort dioderna går säkert också, men inget man vill göra under garantin...
 • Perfekt
  2 år sedan
  Man märker tydligt att luften är renare. Har ett automatiskt läge som fungerar väldigt bra, har den i sovrummet och den stör inte alls under natten. Rekommenderar starkt.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Helt kanon, fungerar som utlovat.
 • Knappt godkänd
  8 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Notera: Jag kan inte rekommendera den här produkten eller liknande produkter. Jag skulle istället testa Coway luftrenare AP-1008DH eftersom den har fler filter. Den är förstos dyrare.

  Uppdatering efter några månaders användning:
  Filtrena kan ta lukt från kryddor/vitlök/matos. Finns i princip inget man kan göra åt detta. Man kan alltså inte räkna med att produkter som denna tar bort alla lukter, snarare cirkulerar produkten lukter från matlagning (men renar fortfarande från damm och dylikt). Det är ett stort minus och borde verkligen få en lösning! Coway har tom skickat mig en uppsättning nya filter men efter några veckors användning är det samma sak igen. Jag har inte ens produkten i mitt kök utan den står i min hall flera meter från köket. Vet ej om oljefilter skulle kunna lösa en del av problemen, finns luftrenare för restauranger som målgrupp men dom är otympligare och kostar mer.

  Måste dessvärre sänka betyget från nio till fyra pga utlovade funktioner som ej håller måttet. En sådan utlovad funktion om man tittar på Coway.com är bla att den skulle palla med lukter från matlagning. Det är iaf så jag tolkar bilden med matlagning och texten "harmful gases".
  Till tillverkarens försvar, jag tror liknande produkter från andra tillverkare tampas med exakt samma problem.
  Länk: http://coway.com/product/product_detail.asp?fsProductCode=AP-1008CH/DH&fiCategoryOneCode=2

  Tidigare omdöme:
  Köpte denna för att jag bor i ett 50-tals höghus där delar av lägenheten är delvis/helt utan luftgenomströmning. När jag lagar mat samlas en väldigt stor del av ångor/lukter (eller när grannen lagar mat, har börjat fundera...) i min hall som exempel.
  Bra:
  AI:n (Artificiell Intelligens) verkar fungera (me like alot). Den känner av föroreningar som tex vid matlagning och reglerar fläktnivån efter detta (Autoläge), helt fantastiskt faktiskt!
  Produkten renar luften helt enkelt och gör mao det den skall.
  Den är hyfsat tyst om man vill, när den renar större volymer luft låter den också följaktligen mer. Jag har dock inte jämfört med produkter i samma prisklass från andra tillverkare. Det är svårt att avgöra vad som är tyst och inte, men jag hör iaf inga störande maskinljud utan mest själva luftflödet, vilket måste upplevas som bra.
  Designen är att föredra framför konkurrenters, en smaksak förstås.

  Minus:
  Modellen över denna har fler filterfunktioner men då kostar den ju också mer (jag antar att man får det man betalar för)...

  Övrigt:
  Läste i något forum att det finns luftrenare där man slipper byta filter, men att dessa var svåra att få tag på i Sverige..? Onekligen intressant, kanske blir någon sådan om några år...
  En del dofter verkar kräva Turboläget under någon timma, som tex matlagning med vitlök (som sprider sig i lägenheten). Lite svårare med en del lukter mao.. Filtrena är standard mer eller mindre, jag tror inte denna skiljer sig från konkurrenternas produkter nämnvärt när det gäller dessa "odörer".
  Olika information/specifikation på coway.com respektive egiva.se för "Rekommenderad rumsstorlek". Jag ringde Coway och frågade om detta. Tydligen har vi andra mätkriterier i Sverige. Det är luftflödet man mäter (dvs hur mycket luft maskinen/fläkten klarar av att "flytta"...). Jag valde att lita på den muntliga redogörelsen under telefonsamtalet och kommer inte forska mer i det.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Bra köp.

  +
  Den renar bra.
  Mycket tyst över förväntat.
  Bra se smutsig luften är.

  -
  Att man inte kan styra hur friskluften ska riktas ( bara rakt upp )

  Ställde den i min syster lägenhet då hon va på sjukhuset för det lukta instängt etc hos henne.
  Lät den gå 1vecka och kom till baka och blev förbluffad vilken förändring det hade gjort.
  Hon bor i ca 40kvm 1a. Satte 2 bordsflätar som gjorde luften cirkulera bättre. Hon märkte även sen då hon kom tillbaka att det var bättre luft och ville behålla AP-1008CH.