Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Rega RP1 Performance

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Rega Skivspelare (26)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.43)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  3 år sedan
  Trevlig spelare som levererar fint ljud för det man betalar för och kanske lite till. Enkel i sin konstruktion, inget onödigt här inte.
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  En helt ok skivspelare. Den roterar dock väldigt ostadigt vilket ger svaj (som man kan höra). Jag vet inte om detta är något som drabbade bara det exemplar jag lyssnade på men så var det i alla fall. Bias 2 verkar vara en helt ok pickup. Efter en ganska omfattande jämförelse mellan denna och en Pro-ject Debut Carbon Esprit (1000 kronor dyrare iofs) bestämde jag mig för att köpa Pro-ject skivspelaren. Den hade framförallt hörbart bättre ljud. Detta kan ha berott på en bättre pickup (Ortofon 2m red). Valet var ändå enkelt eftersom Pro-ject roterar väldigt stabilt och precist och konstruktionen känns mer gedigen. OBS. Rega anger inte ens värde för svaj i teknisk spec för denna (eller någon annan av sina skivspelare).
 • Dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Måste nog tyvärr säga att Rega är klart överreklamerat, efter att haft ovanstående model som raskt byttes mot en gammal hederlig Thorens model 160.
  Regan var otrolig känslig, minsta vibrationer fortplantade sig, sen är ju konstruktion väldigt simpel, har endast tre ben och blir väldigt ostadig.
  Den är ej heller värt sitt pris, klart överprissatt.
  Tänk noga igenom och ffa "känn och kläm" på den i affären innan du köper den
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Nu är jag iofs nybörjare på skivspelare. Det som störde mig mest var att spelaren skulle vara Plug and play med originalnålen men det tillkom en hel del labbande innan jag fick anti skatingen att fungera. Med rekommenderat läge på vikten är det omöjligt att få stabil anti skating. Nåltrycket var tvunget att ställas lägre.

  Plattern är inte helt jämn utan skivan går upp och ner, verkar inte spela någon roll på ljudet dock men det stör det visuella intrycket.

  När man väl fått rätt på inställningarna så blir man inte besviken! Tycker att det är en annan närvaro än motsvarande album på CD. Man stampar takten och detaljerna finns med!

  Jämför jag ljudet mot min CD-spelare så är den värd pengarna men som sagt, byggkvalitén..
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Svårslagen svarv till det priset, ordentligt mycket bättre pickup än på den vanliga RP1.
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Toknöjd med denna spelare. Valde att gå på preformance som har Rega Bias 2 pickup:en, och det låter riktigt fint!

  Är dock en del meck med att få den att låta bra och de föreslagna inställningarna om nåltryck och anti-skating stämde inte alls på min. Nu låter den dock riktigt fint - drog dock ner betyget en aning för att den är lite knepig att få att låta bra.