Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony CyberShot DSC-HX100V

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Kompaktkameror (36)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.21)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fantastisk kamera! Håller nästan jämna steg med min systemkamera avseende bildkvalitet, men har ju då också ett 30 x zoomområde! Enda nackdelen är att den saknar RAW. Sony är överhuvudtaget ett bra kameramärke. Deras NEX-modeller med 16 mm objektivet är ett fickvänligt alternativ att ha i fickan ute i naturen och i staden. Utmärkt bildkvalitet (även möjlighet till RAW).
  Nytt är att man släpper en kompakt med 20 X i maj, som av de få tester man har hunnit med fått mkt bra omdöme.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bra bilder och grym video kvalité.
  Inte så tung att bära.
  Köp till sol och linsskydd från ebay.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Helt perfekt för en som inte vill ha en systemkamera.
  Köpte den hösten 2012 och den har varit ett bra komplement till vår mindre (och lite äldre) Sony CyberShot DSC-HX5V.
  Den gör sitt jobb och levererar bra bilder för en som inte orkar/kan "fotografera".
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mycket trevlig!
  Nästan som min Canon 600d, men mycket mycket enklare. Köpte en Sony till min tjej, och hon är jättenöjd! Helt ok bilder, fin video och ZOOM! Enkel utan att vara simpel!
  Rekommenderas!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag har nu ägt denna kamera i snart en månad. Jag ville dra ut på en recension så länge som möjligt, men samtidigt inte vänta tills den blev helt inaktuell iom. att uppföljaren, HX200 har släppts. Jag ska nu dela med mig av mina intryck, och en video (kan komma att uppdatera med foton framöver)

  Jag stod länge i vägskälet mellan om jag skulle köpa en DSLR eller den här typen av kamera. Alternativen var många; Nikon D5100, Canon 550/600D, Nikon D3100, Sony A55/A35/A33, Panasonic GH2, Sony HX100v. Och som synes föll det till sist på sistnämnda, den billigaste. Det avgörande slaget kom då Webhallen satte ned den till 3000 kr.

  Dessförinnan hade jag ställt in mig på att köpa en A55/A35, men priserna sköt i höjden pga. Sonys leveransproblem och de kändes inte längre som alternativ.

  Min främst anledning till att köpa den här kamera var emellertid inte för att ta foton, utan snarare filma. Jag ville ha bra kvalitet på video i förhållande till pris, god funktionalitet, manuell fokus (fokusring) och lite annat smått och gott, allt detta erbjuder denna.

  Att den saknar manuella inställningar i video tänker inte jag sätta som något negativt, den har manuell fokus och det är ju bättre än vad motsvarande kameror kan erbjuda, jag visste även om detta vid köp, vilket alltså innebär att jag köpt produkter utifrån vad den är, inte vad den liknar.

  Sägas bör också att den manuella fokusen är så gott som värdelös och EVFen på kameran är omöjlig att hitta fokus med. Sensorn är på tok för liten för att få till det där korta skärpedjupet, och sökaren är horribel, därmed så är det extremt svårt att hitta fokus. Den enda väg du kan skapa riktigt kort skärpedjup kring ex. ett porträtt på, är att zooma in på runt 20-30x och sedan skaka på kameran, samt zooma ut och in, tills den på autofokus hitta fokus kring ditt objekt. En annan väg är om du är extremt nära ditt motiv och fotar i makro-läge, om den automatiska fokusen emellertid sviker på denna punkt, så kan du ta till den manuella fokusringen, i macro-läge så är den faktiskt guld.

  Lite mer kritik mot fokusringen är att den är på tok för "exakt", du kan snurra den ut i det oändliga utan att fokusen ändras. Istället baseras den på hur hårt/snabbt du snurrar ringen, vilket inte alls är bra om du vill ändra fokus mitt upp i videoinspelning.

  Videokvaliteten är över förväntan, och du kan verkligen framställa en riktigt schysst bild som helt klart ligger på systemkamera-nivå i dagsljus. Kommer du in i lite mörkare miljöer så kommer också en del brus, även om den faktiskt inte blåser upp ISOn upp i taket. Å andra sidan så är det inget färgat brus, utan bara brus, så det funkar helt klart om man inte är allt för seriös med sitt videoskapande, men är man det så har man förmodligen köpt fel kamera. En annan grej är som sagt att skärpedjupet inte är det bästa, så ska man göra kortfilmer av "det värre slaget", så bör man tänka över det. Personligen filmar jag i stort sett bara dansvideon och där kommer den duga fint.

  Den tar bra foton, även i mörka förhållanden. Det blir nästan inget brus på höga ISO-lägen. Dock så är brus-reduceringsmetoden tveksam. Den gör detta genom att "smeta ut" bilden, således så ser det lite ut som en akvarell-målning när du zoomar in. Ska du dock bara visa bilderna på TV, dator, ipad eller vad nu - utan behov av att beskära bilderna, så är det ett utmärkt val.

  Kameran i sig är kul att använda, tycker jag. Det finns mycket funktioner och den är avancerad långt över förväntan. I foto så kan du styra och ställa över det mesta, och även om jag ursprungligen köpte kameran för att filma så kan jag inte hjälpa att erkänna att denna kamera har öppnat upp intresse även för att fotografera, jag ser det lite som ett sätt att lära mig inställningar inför att jag i framtiden köper en mer avancerad videokamera, och på så sätt har med mig mycket tills dess.

  Här är en video som jag gjort med denna kamera: http://www.youtube.com/watch?v=z1MGAtQSn84

  Avgör själv vad ni tycker om kvalitén där, men personligen så tycker jag kameran är något underminerad rent generellt sett då det, av förklarliga själ, produceras många amatörmässigt gjorda videos med den. Detta till skillnad från HD-systemkameror som lockar en helt annan målgrupp.

  Lite plus och minus:

  +
  Fokusring finns
  Grym inbyggd guide
  Bra foton, om än framställda på tveksamt sätt.
  Guld för filmaren med vinklingsbar skärm.
  Bra kvalitet på filmfoto.
  Fantastiskt glas i förhållande till pris.
  Helt manuell i foto.
  Tung, med rejält bra grepp - känns bra i handen.
  Placeringen av knappar känns generellt sett bra.
  Zoom-reglaget vid avtryckaren känns bra.
  Mycket bilder/video på en laddning.
  Batteriet håller vad det lovar.

  -
  "Focus" och "Custom"-knapparna sitter på lite suspekta ställen, man glömmer lätt bort att de finns.
  Fokus-ringen tappar sitt syfte i video när man får snurra ut i evighet, och således förstör videon totalt, om man nu filmar.
  Tveksamt brus-reduceringssystem.
  Usel EVF.
  Sony kunde bjudit på en större sensor (inget direkt minus dock).

  Det blev en rätt lång recension, som förhoppningsvis täcker det mesta. Kolla gärna videon och om ni har några vidare frågor, tveka inte att kontakta mig via PM! :)
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Köpte denna istället för Sony HX200. Kunde inte motivera ca1000kr dyrare för nästa exakt samma funktioner och design. Mycket nöjd med denna. Den har bra Långzoom och stabiliserar sig snabbt när man fokuserar på något vid Max zoom. Bilderna blir mycket bra för en sådann kamera.

  Den är smidig att hantera och manualen är inbyggd i kameran vilket är mycket possitivt påtanke på att man lätt kan glömma bort vad det var för funktion dom olika tecknen är för något.

  Det negativa jag kan hitta just nu är att displayen inte kan vinklas åt sidan samt att GPS trots att den är på aldrig hittar någon satellit även om jag är utomhus mitt i Stockholm.

  Mycket för pengarna för er som inte vill ha en vanlig kompaktkamera eller en renodlad systemkamera. Köpte även till ett 32GB 45MB/s och det fungerar klockrent. Köp hellre denna sorts modell istället för en kompaktkamera eftersom man ändå har en helt ok mobil kamera nu för tiden.

  Rekommenderas varmt nu när priset är lågt när ersättaren HX200 finns ute.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  underbar zoom, bra kvalitet på bilder.
  Bara haft den under 24 timmar men mer fullständig recension kommer...
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Mycket nöjd med kameran! Har ingen erfarenhet av långzoomare sen tidigare men har haft flera koptaktkameror från Sony. Kvaliten kändes bra, kameran är stadig och superenkel att använda tack vare kamerans hjälp i menyerna. Korten blir mycket snygga och antiskak funktionen fungerar perfekt så länge man inte zoomar allt för mycket. Stort + att man kan använda sig av helt manuella inställningar med eller utan hjälp. Helnöjd!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Extremt lyckad Superzoomare. Samma superkvalitet i chassi som tidigare modeller. Snabb uppstart. Snabb burst-mode, Panorama funktionen... etc... Det finns mycket att gilla på denna kameran. Någon skriver här i kommentarerna att geotaggning inte fungerar. Antingen är den kameran felaktig, eller så har personen i fråga inte vett att man måste slå på GPS:en i kamerans meny...
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  + En bra och perfekt kamera.

  - Det finns en Gps i kameran som ska geotagga dina bilder men den
  funkar inte överhuvudtaget.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fick den första Sony HX100V i Sverige för någon månad sedan. Har filmat cirka 3000 klipp med föregångaren HX5V och nu cirka 100 med den nya. Den motsvarar absolut vad jag hoppats på.
  Den fantastiska zoomen är suverän men kunde vara mera mjuk med tanke på zoomomfånget. På gamla kameran använde man samma startknapp för film och kort. Här är den åtskild och sitter så placerad att man skakar till ett ögonblick i starten som sedan får editeras bort.
  Skönt att den ersätter systemkameran med olika objektiv. Detta enda Zeiss objektiv med 30 ggr zoom ersätter helt den drös av objektiv man hade förr.
  Arbetade på 80-talet med tung bildbehandling och analys med GOP-processor (Grapic Operations Processor).
  Denna kamera har en del av funktionerna i denna processor implementerade för t.ex. skärpa och dåligt ljus. Det är först nu som den kraftfulla processorn i kameran kan göra detta.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Kan inte annat än säga att jag är supernöjd med denna kamera! Svårt misslyckas med bilder och filmar fantastiskt bra i FullHD! Hade dock önskat att mikrofon satt på framsidan och inte på ovansidan för bättre ljudupptagning framför kameran. Bra ljud ändå! Känns gedigen och fantastiskt optiskt zoooooom-omfång som är lite långsam när man filmar! Inte mekanisk zoom när man kör manuellt utan motordriven vilket gör den lite oexakt i känslan!
  För priset tycker i.a.f jag man får mycket för pengarna! Drifttid på 240+ minuter på fulladdat batteri är inte jag van vid med originalbatterin.
  Rekommenderas
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Supernöjd med denna kamera!

  +Tar mycket bra bilder.
  +Bra på att fokusera i sämre förhållanden.
  +Känns mycket gedigen och välbygd.
  +Bra lcd:skärm som kan vinklas.
  +Zoomen är något i särklass (motsvarar 810mm).
  +Möjlighet att manuellt fokusera eller zooma med hjälp av ringen på objektivet gör att man kan vara kreativ vid fotografering.
  +Filmar i 1920x1080(50p) =28M/sek och tre lägen till med den lägsta upplösningen @1440x1080(50i).
  +Vettiga scenlägen som är användbara.

  -GPS:en tar lång tid på sig att fixera positionen.
  -Inget man stoppar i skjortfickan direkt (men det är ju ganska uppenbart).

  Hur som helst den ledande superzoom-kameran vid dags datum, och får full pott i betyg av mig även om GPS:en är trögstartad.