Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Røde VideoMic Pro

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Røde Mikrofoner (72)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  När jag filmar så är jag ofta på minst några meters avstånd och behöver isolera tal eller andra ljud ifrån vind och vatten. Jag har inte tid att rigga extra ljudinspelning. Min nuvarande kamera (Panasonic HC-X920) har skaplig ljudupptagning och hyfsad zoom/fokus-funktioner, men den har ett svagt motorljud som tas upp, och den har inget vindskydd. Dessutom behöver jag ändra inställningar och zooma under inspelning, så utan extern mic är risken stor att jag fångar diverse missljud från kameran. Därför bestämde jag mig för en shotgun-mic. Den första jag köpte var en besvikelse (Hähnel MK-200).

  Jag köpte därför en Røde VideoMic Pro. Den överraskade positivt! Efter några tester så har jag kommit fram till att den duger åt mig. Den fungerar riktigt bra till min kamera eftersom jag beroende på bakgrundsljud/ljudbild kan justera känsligheten (AGC) i kameran. Även mic:en har tre lägen. Vad som ger bäst resultat återstår att se. Den ljudisolerande upphängningen fungerar utmärkt. Ett litet frågetecken för dess hållbarhet. Ett litet minus är batteriluckan som är alldeles för svår/trög att öppna och stänga, men det behöver man inte göra så ofta (70+ timmar per batteri) och tar man det försiktigt så går det bra.
 • Knappt godkänd
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  En snygg mikrofon, men ändå en stor besvikelse. Inspelningarna blir olidligt brusiga, och inte mycket bättre än kamerornas inbyggda mikrofoner. Resultatet blev något bättre när jag med hjälp av en s.k. 'AGC disabler cable' spelade in en jämn ton från en MP3-spelare på den ena kanalen och kopplade in Röde-mikrofonen på den andra. Trots detta ett köp jag ångrar. Jag använder numera Zoom H4n, som levererar riktigt bra ljud, och i nödfall - kamerans inbyggda mik.