Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Marshall Major

 Lägg i lista  Jämför
Retrodesignade, trådbundna hörlurar från förstärkartillverkaren Marshall. Halvtäckande och hopfällbara. Finns i flera färger. Lanserad 2010 och populär år efter år. Stäng
Retrodesignade, trådbundna hörlurar från förstärkartillverkaren Marshall. Halvtäckande och hopfällbara. Finns i flera färger. Lanserad 2010 och populär år efter år. Läs mer
Jämför pris på alla Marshall Hörlurar (14)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Usel
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Otroligt låg kvalitet, mycket billiga material och svaga konstruktioner.
  Dessa lurar är endast styling och hype av varumärke.
  Gummiliknande effektlack borde vara förbjudet.

  Efter några år så har nästan alla delar gått sönder och flera delar har vittrat sönder av sig själva. Dock funkar ljudet fortfarande.

  Att dessa kostade 800 kr nya är ren cynism.
 • Ganska bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Bra lurar som låter väldigt ljust. Mellanregistret låter bra medan basen/diskanten får sämre betyg. Ingen känsel i basen dvs underkänt och diskanten är något övertydlig.
  Designen är det inget fel på, men det kompenserar inte för ljudkvalitén.

  Hur som helst så kan man få dessa lurar att låta bättre med hjälp av EQ. Jag skulle rekomendera dessa tillsammans med en spelare från Cowon.

  Update:
  Drar av en stjärna pga att de trycker mot öronen/huvudet så att man inte kan lyssna under en längre tid..
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Haft mina sedan sommaren 2012. Fungerat bra. Ljudkvalitén är bra. Dock får jag ont i öronen efter att bara haft på mig dem dryga timmen.
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Pros:
  They work, people think you are rich.
  Cons:
  Tight as hell, cant keep on for long hours, no noise cancelation, sounds comes out from the wrong side.
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Helt ok, inte jättesköna och inte jättebra ljud. Betalar rätt mycket för namnet.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Är mycket besviken. Hade tidigare AKG K15, vilka ligger i samma prisklass. Ljudet på dessa Marshall är dovt och trist. Väldigt små i storleken, så det är knappt att man hinner lyssna på en låt förens öronen domnat bort.

  Snygga är dom dock, och spiralkabeln är bra, därav två stjärnor. För 399 kronor, som jag betalade, kan man dock få bra mycket bättre ljud.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Små lurar, inte så bekväma.
  Ljudet är sådär, dovt och ofokuserat. Finns bättre för priset.
  Dessa lurar köper man inte för ljudet, utan för varumärket :/
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  För det priset kanon!
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  är ingen audiofil så recensionen kommer inte handla om ljudet på dessa.

  jag har haft ett par urbanears plattan i 3 år nu som jag var nöjd med (vilket säger hur lite jag ställer krav på ljudet) men dom började glappa nu så tänkte testa dessa denna gång.

  fördelar:
  väldigt skönt läder
  anslutningen mellan mobilen och sladden känns gedigen, troligen inte något som går sönder i första laget.
  mic på sladden
  kan vikas ihop för transport

  nackdelar:
  har du stort huvud likt mig kommer dessa göra ont redan efter 15 minuter. man känner direkt när man stoppar på sig dom att dom kommer göra ont fort. om man klagar över hur hårt urbanears plattan sitter, så sitter dessa minst 2-3 gånger hårdare på mig.
  ljudet var verkligen ingen större skillnad från plattan. kanske lite dovare ljud.
  saknar en audio passthrough (vilket urbanears plattan har). asbra funktion när man är på resa runt om i världen med en polare eller familjen.
  uppbyggda på exakt samma sätt som urbanears plattan, vilket kommer betyda att dom kommer glappa på samma ställe.
  byggda för folk med små huvuden. det som vilar på huvudet får knappt plats för mig, den sitter hårt åt. man kan inte heller göra det bättre.
  den snurrade biten av kabeln känns bara som ett enormt slöseri med kabel. vad ska det göra för något viktigt?

  edit:
  har nu gått omkring med dessa ett bra tag och kan tillägga att jag får riktigt ont efter redan 30 minuter och efter en timme måste jag ta av dom. otroligt plågsamma.
  ljudet är tunt fastän jag har använt eq. aldrig mer
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra ljud för pengarna. Hanterar både akustisk och digital musik.
  Lurarna är lättdrivna vilket passar telefonen.
  Basen blev tightare efter några dagars lyssnande.
  Känns genuina i konstruktion och kvalitet.
  Skulle önskat något större kåpor och att de inte klämmer åt så förbannat på huvudet. Men det var en smal sak att bryta i dem och få till passformen.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Dessa har en otroligt skön känsla och en bra balans mellan bas och diskant: det skär inte av ljusa toner men det bullrar heller aldrig fult av mörka toner. De är robusta och har en stadig känsla eftersom de inte har någon plast. Minus är att de sitter hårt mot huvudet så det kan göra lite ont efter ett tag, särskilt om man har glasögon som jag. Trots detta rekommenderar jag dem starkt!
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fascinerad att man kan lyckas skapa ett par hörlurar med ett så pass dåligt ljud med varken diskant eller bas. Trodde det var fel på mitt första par då jag aldrig haft ett par lurar som låtit sämre så jag fick de utbytta mot nya. Ljudbilden är helt bedrövlig, vet inte hur de har lyckats men de klår inte ens hörlurarna som kommer med iphone vilka är de jag kör med just nu. Har sen tidigare haft både Bose och Sony hörlurar och det är i en helt annan liga, går inte att jämföra med. Inte ens nära.
 • Ganska dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Ljudet är väl okej, men i min smak är det för mycket diskant. kvalitén är verkligen kass! jag är nu inne på mitt andra par som har gått sönder på samma ställe. jag ska tillägga jag har varit rädd om hörlurarna och har bara använt dom vid datorn och dom har därför inte kastats omkring eller pulats ner i någon väska varje dag. men ändå har vadderingen gått sönder på båda sidor på båda lurarna, och detta tog inte lång tid.

  Och för er som tror att dessa är heltäckande kan jag säga ett detta inte stämmer. dessa lurar ligger på öronen! och de är också mindre än de ser ut på bilden.

  Det ända positiva jag kan komma på är utseendet.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte mina hösten 2011 vilket innebär att jag har haft mina ett bra tag. Det jag sökte efter när jag köpte dessa var tydligt mellanregister och klar diskant vilket passade bra till den typ av rock och metalmusik jag lyssnade på överlägset mest vid tillfället.

  Två år senare så har min musikstil breddats lite. Till min förvåning måste jag säga att lurarna klarar även den musiken som kräver mer bas över förväntan. Även om basen är lite väl tunn i den tyngsta dropps och har det svårt med den tyngsta basen när det väl gäller så funkar det.

  Hörlurarna är enligt mig perfekta för rock/metalälskare men fungerar också bra för den som bara är ute efter ett par "billiga" all-around-lurar för resan. Dessutom sitter de riktigt hyggligt på skallen!

  Största nackdelen med lurarna är helt klart den rakt utstickande 3.5mm anslutningen som när lurarna är anslutna sticker ut ungefär två centimeter utanför telefon/dator. Inte helt ultimat då rädslan för att bryta av denna eller att förstöra medieenheten förföljt mig i två och ett halvt år. Däremot har inget hänt hittills så kanske har jag oroat mig i onödan.

  + Bra ljud i diskant och mellanregister
  + Bra kvalité
  + Små och smidiga
  + Prisvärda

  - Något klen bas
  - Utstickande 3.5mm anslutning
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bra ljud med lite efterjusteringar med EQ.

  + Headsetfunktion
  + Sitter skönt
  + Hyfsat bra avskärmning från yttervärlden

  Visar sig väl hur pass hållbara de är i längden. Fick 500 kr av mobilteleoperatören att köpa tillbehör för, så dessa var ett bra val!
 • Knappt godkänd
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bra ljud men långt ifrån perfekt. Haft mina ca 4 månader och dom gick sönder nu i veckan. Det vänstra "gångjärnet" eller vad man ska kalla det sprack i plasten så att den kåpan blev helt lös. Min första tanke var att detta kanske skulle gå på garanti men hittade inte kvittot så kände mig chanslös och brydde mig inte om den punkten. Men väldigt tråkigt att ett par lurar för 800 som jag köpte dom för på Media Markt inte höl längre än 4 månader.

  Borstett från ovan har jag varit jättenöjd med dom ljudet är bra. Men då dom läcker en hel del så kan jag inte lyssna på mer än 30% av volymen min macbook levererar utan att spela för mina kollegor också. På 30% är dom lite tråkiga tyvärr.
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Inte det bästa ljudet. Mellan registret är bra, men det är det enda. Diskaten är mer eller mindre obefintlig och basen är lite dåv.
  Sen är kvaliteten faktiskt ganska dålig, det är plast som håller ihop lurarna och jag har fått sprickor på dessa vilket kommer innebära att förr eller senare kommer de gå sönder och bli oanvändbara. Dessa uppstår du då tar av/på lurarna och spänner ut bågen.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Strålande lurar. Passar mycket bra 70-tals musiken. "Deep Purple",osv .Special låten "Smog on The water" låter underbart. Verkar justerad eller anpassat för el.gittar och vokal. Så ingenting för dagens dunky, dunky musik.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag är riktigt nöjd med de här lurarna. Läs gärna min recension på min blogg : )

  http://hakanshorna-thecorner.blogspot.se/2012/12/test-marshall-major.html
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Denna recension gäller Marshall Headphones Major FX:

  Gillar dessa lurar skarpt!

  + Riktigt bra mellanregister
  + Passar de flesta musikstilar
  + Designen
  + Känns gedigna
  + Bekväma

  - Den snurrade sladden kan vara i vägen i vissa situationer.

  Lyssnar du på många olika musikstilar kan jag varmt rekommendera dessa hörlurar. De är lagom stora för att de ska vara smidiga att ta med när man är på resande fot.
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bra ljud i sin prisklass
  Bekväma att ha runt halsen
  Ihopvikbara och kompakta

  Lite åtsittande om man har stort huvud
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Kanske inte så mycket hifi som det kan bli i prisklassen, men ett behagligt och lättlyssnat ljud för långa lyssningssessioner. Inget för basfantaster. Bekväma, men kan bli lite varma pga läderkåpor. Att de är riktigt snygga och stiliga är inte ett minus i sammanhanget.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Kvaletetetskänslan är verkligen från en annan värld, likaså stylingen.
  Ljudet spöar en koss porta pro i mitt tycke men det är upp till var o en o bedömma utefter vad man föredrar.
  kuddarna är sköna men bidrar till att dem blir en aning varma att ha på sig redan efter 10 min.
  Jag skulle nog rekomenderar dem till lyssnaren som vill känna sig en aning mer sofistikerad, för det är känslan som jag känner när jag lyssnar på dem.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Ljudet:
  Ljudet är riktigt bra om man inte är en basjunkey utan vill höra bra riff p rätt sätt. Har du en dator eller en mp3-spelare/telefon med equilizer får du riktigt tung bas i dessa också. Kör android equilizer och ljudet blir fantastiskt. Har sedan tidigare Sennheiseser CX-300 II och mina marshall major spöar CX-300 i kvalitet långa vägar, även om basen utan equilizer är bättre i in-ear lurarna.

  Känsla:
  Snyggare och mer välsittande lurar får man leta efter. Det är kvalitet rakt igenom och man ser inte ut som någon fjortis även när man har på sig dessa på stan. Komforten är bra, beroende på huvud och öron kan man bli lite öm efter några timmars lyssnande.
 • Acceptabel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Okej ljud, men basfattigt och lite tunt. Tycker ett par hederliga Koss Porta Pro levererar bättre ljud och dom kostar en spottstyver om man jämför.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har testat dem nu med några av mina favoritlåtar och dem låter riktigt bra, i den här prisklassen (890kr) är det bland det bästa jag hört ärligt talat! Det är inga bas-tunga lurar, och jag är ingen bas-tung person!

  För min favorit musik: Marilyn Manson, Backyard Babies, CRASHDÏET, Slipknot, Stone Sour, Wednesday 13, Slayer, Deathstars, Dommin, Murderdolls osv. osv. så passar dessa galant!

  Har tidigare haft ett par Skullcandy Hesh som jag tyckt var helt OK med diverse mp3-spelare/ipods och mobiler, men Marshall Major lyfter ljudet såväl i volym, ljudbild och overall kvalité på ljudet till en HELT ny nivå! Det enda negativa är att om man inte har en iPhone så måste man förmodligen använda den lilla adaptern som följer med OCH så funkar inte headset funktionen (något jag inte bryr mig om direkt, visste heller inte om att dem hade denna funktion).

  En klar 9/10 i denna prisklass!
 • Ganska bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Ingen bas och på tok för vass diskant och ett mellanregister som tar överhand på ljudbilden.

  Njaaa för 900 kan man få bättre hörlurar t.ex sennheiser cx-300 viserligen en in-ear lur men den piskar fortfarande marshall major och till en bråkdel av priset.

  Men de är snygga dock!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Grymt ljud, sköna och snygga. Finns inget att klaga på helt enkelt.
 • Ganska dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag impulsköpte ett par Marshall Major i helgen då trycket på öronen från mina AKG K518 var lite irriterande då jag använder dem under hela arbetsdagen samt på tunnelbanan.

  Jag pluggade in dem i min iphone, när jag packat upp dem ur en stilren papplåda (väldigt snyggt paket), och drog igång Graveyards nya skiva.

  Ljudet var ett totalt antiklimax. Det fanns bas, men väldigt kall i ljuidet och inte den varma, sköna bas som jag var van vid från mina AKG-lurar. Diskanterna var avhuggna och allmänt hemska. Mellanregistret var som bäst okey.

  Jag är extremt besviken på dessa lurar, dock så är de väldigt snygga rakt igenom så om man inte bryr sig om att de låter som sk*t så är de antagligen ett bra köp.

  Jag förbannar dock mina 995 kr i sjön.