Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Wilfa HUE-6B

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Wilfa Luftfuktare (6)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.77)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag är nöjd med tanke på priset. Har den i ett 15kvm sovrum. Höjer fuktigheten till en bekväm nivå på ett par timmar (från vintertorrt, extern mätare säger från ca 30% till 50%, men vet inte hur exakt den är). Blir obehagligt hög efter ca 4-5 timmar på full effekt (60%+). Inte testat för hela lägenheten.

  Köp inte om du:

  1. Bor i ett område med mycket kalk i vattnet. (http://www.enter-telecom.se/vattenhardhet.htm)

  2. Inte med lätthet kan lyfta 6 kg med en arm när du ska fylla vatten.

  3. Störs av ljusstarka blåa displayer och inte vill täcka för den.

  4. Inte har förmågan att lista ut när vattnet kan komma att ta slut och anpassa användningen efter detta. Maskinen piper nämligen högt och länge (ca 5 sek.) när det händer. Inte "väcka grannarna-högt", men åtminstone "väcka den som sover i samma rum-högt".

  5. Vill ha en välfungerande inbyggd hydrostat. Den befintliga visar garanterat fel och påverkas av om den utblåsta fukten råkar falla ner över maskinen, vilket gör att den kan stänga av och på hela tiden om det inte är helt dragfritt i rummet. Därför använder jag aldrig den funktionen.

  6. Vill kunna styra utblåset i höjdled.

  7. Förväntar dig att det ska droppa fukt från väggarna i din 100-200 kvm stora villa/lägenhet. Hur stor yta den faktiskt klara är nog svårt att säga beroende på ventilation, temperatur, höjd till tak och hur fuktigt man vill ha. 125 kvm som det står tror jag är i överkant. Skulle säga att den är användbar upp till kanske hälften av det.
 • Alla omdömen

 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 4 dagar sedan
  2021-01-17 UPPDATERING:
  Har använt denna till och från under vinterhalvåret när det varit torrt och kan inte längre rekommendera produkten. Det blir vitt damm på precis ALLT och diverse datorprylar/elektronik verkar bara plötsligt gå sönder (gissningsvis av allt vitt damm som finns på ALLT). Denna maskin åkte på tippen och jakten på en billig luftfuktare fortsätter.

  Men så länge jag använde maskinen så var den tystlåten och det blev mycket riktigt fuktigare i hemmet.

  Föregående text:

  Använt denna i cirka en vecka, luftfuktigheten blev bättre, men den lämnar så kallat "vitt damm" efter sig på möbler, syns speciellt mycket på glasytor. Skönt att kunna vakna på vinterhalvåret utan att behöva hälla i sig massa vatten för att kunna andas igen!

  Har kunnat köra den i kanske upp till 14-15 timmar på en full tank. Den är bökig att fylla på, räkna med några vattendroppar runt om överallt när du ska fylla på/sätta i vattentanken igen.

  Verkar ge ifrån sig lite mer surrande efter ett par dagars användning jämfört med när den var helt ny, klunkar ibland när den tar vatten från vattentanken.

  Det första jag gjorde var att öppna upp enheten för att koppla bort summern, delen som ger ifrån sig irriterande pip-ljud varje gång man klickar på en knapp eller när vattnet tagit slut, väldigt skönt att slippa oljud mitt i natten.

  Varmläget testade jag en gång för skojs skull, resulterade i att någon liten värmepatron satte igång och började värma vatten som finns i tanken, vilket kan ta ett par timmar om tanken på 6 liter är full, men märkte ingen större skillnad på effekten så jag kör den bara på standardinställningen + jonisering, dvs. On + Ion-knappen efter varandra vid uppstart.

  När du kopplar ur enheten eller ska fylla på vattentanken så "glömmer den bort" inställningar du gjort, men om du bara slår på enheten och låter den köra utan att välja en specifik luftfuktighet så kommer den att köra på så länge det finns vatten kvar i tanken.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Uppdatering: Haft HUE-6B ca en månad nu. Den har börjat sänka hastigheten och aktivera värmaren själv på nätterna. Den är inte heller överens med luftrenaren (Philips AC3259) som, när HUE-6B står påslagen, markerar sämsta möjliga kvalitetsindex på inomhusluften. Oklart varför.

  I övrigt har den nu flyttat ut i hallen och känns tillräcklig för våra 85 kvm. Öppna dörrar och full effekt grejar det.

  ---

  Snygg liten manick som blivit näsans bästa vän i vintertider. Gör jobbet närmast knäpptyst på läge 1. Några 125 m2 har jag dock svårt att se den täcka. Den har stått med blommorna i fönstret i 16-20 timmar/dag, och inte ens då märker man av någon dramatisk förändring. Återkommer med uppdatering.
 • Dålig
  2 år sedan
  Köpte den för att den skulle kunna avge varm ånga, men det kan den inte.
  Enligt tillverkaren är funktionen för varm ånga till för att användas när det är varmt i rummet och inte för att få varm ånga!?

  Glömmer alla inställningar när man fyllt på vatten, något som går att göra utan att spilla.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Klarar vår lägenhet på 80 kvadrat utan problem i alla rum. Vi kommer upp från 29% till 45% på ett par dagar utan att använda värmeinställningen.

  Den kommer inte ihåg inställningarna efter strömavbrott eller om man fyller på vatten så går inte att koppla på en timer. Men det är meningslöst att ställa in den på en viss fuktighet om man inte ser till att ångan inte landar på displayen då sensorn sitter där någonstans också och väldigt fort kommer upp i 60-70%.

  När vattnet tar slut så piper den. Se till så det finns vatten innan du går isäng!

  Vattnet räcker minst 12 timmar men är rätt bökigt att fylla på då öppningen är på undersidan av den stora behållaren.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag har kör den några dagar och fuktigheten har ökat från 25% tll 35%. Jag blev väldigt besviken på att den blötte ner golvet eller vad den stod på om man inte har handduk under den för att inte få fuktskador. Den inbyggda fuktmätaren visar galet mycket då utblåset är dåligt viket gör att fukten rinner ner på maskinen.

  Men jag löste problemet med utblåset och den felvisande fuktmätaren och att det blir blött vid maskinen genom att modifiera utblåset med en 1.5-2 liters PET-flaska. Ta bort original utblås och stoppa ner PET-flaskan i hålet. I PET-flaskans botten gör du 2-3 hål i kanten av botten så har du lyft upp utblåset vilket ger en mycket bättre utblås och maskinen är torr..
  Se bild på modifieringen här https://ibb.co/frYJOb

  Betyget original blir ****
  Betyg med modiferad PET-flaskutblås blir *******
 • Dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Vid påfyllnad av tanken så nollställs inställningarna så dessa måste göras flera gånger om dagen. Maskinen skapar en stor pöl med vatten på golvet oavsety inställning. Den har nu börjat låta i nivå med en eltandborste. Detta är min andra fuktare av typen ulttaljud som inte fungerar
  Skaffar en som skapar ånga genom uppvärmning istället.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köp den vara om du kan använda den På en möbel. Automatiken funkar inte på golvet. ( ställde till det för mej då jag inte vill ha vatten ånga in i datorer i helgen stereon.) finns ingen info om problemet i manual eller wilfa hemsida. ( lillebror utan digital reglage ståt tom på golvet på deras hemsida)
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Till en början en mycket bra luftfuktare. Den är relativt tyst och ger ett behagligare klimat, vilket man speciellt märker när man vaknar på morgonen (vi hade våran i sovrummet). Under vintern slipper man vakna med uttorkad hals och torr näsa. Kalkfiltret som en annan recensent länkat till gör att man slipper kalkdamm i hela lägenheten, så det rekommenderar jag verkligen. Det finns också att köpa här: https://www.cremashop.se/sv/products/wilfa/hu-6w-7w-fiter
  Displayen är riktigt ljusstark och borde kanske ha haft en behagligare färg än blå.

  Nu efter 10 månader så har vår enhet börjat vibrera och leva om när man kör den, vilket inte är acceptabelt. Jag reklamerade köpet hos säljaren (tretti.se) och fick pengarna återbetalda eftersom de inte sålde produkten längre. Jag kommer inte köpa en likadan till utan tittar på andra märken nu.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Haft ne sån här i flera år. Fungerar bra, men fuktighetssensorn dog efter bara några månader. Bortsett från starka lampor och sjukt högt pip när vattnet tar slut. Ska man bara ha en som går så skulle jag nog ta den enklare modellen med vred, så slipper man lamporna.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Sjukt dålig produkt.
  Har i efterhand läst om flera andra som blivit drabbade av att apparaten hakar upp sig, och fått sig en överraskning i form av en pöl på golvet, eller att den bara dummat sig. För mig har båda skett. Det hjälper oftast inte att man stänger av den och startar om den, utan den verkar leva sitt egna liv.
  Skickar tillbaka produkten och kommer aldrig köpa något av Wilfa igen.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  TIPS! Kalkfilter som troligtvis passar denna modell finns här: http://jfservice.jetshop.se/kalkfilter-61636164-p-1415-c-149.aspx

  Jag har Wilfa HU-6W där detta filter passar perfekt!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Första intryck:

  SKALL UPPDATERA MER EFTER LÄNGRE ANVÄNDNING! i.o.m att första intryck kanske inte e särskilt pålitligt alltid. Men jag har lite att säga.

  2016-03-04
  Köpte denna på utsatt datum. Anledning: Torr luft i sovrummet.
  Letade efter något tyst men effektivt.

  Så denna luftfuktare har goda egenskaper:
  Varm/kall ånga. Joniserad ånga (rengjord) och den möter luftfuktighet i rummet eller rättare sagt den reglerar själv efter utsatt värde.

  Så man trycker som sagt i värden man önskar som luftfuktighet. När den når detta värde så slår den ner på i princip ljudlös nivå ABSOLUT något man kan sova till.
  Innan: då den fyller rummet, så växlar det mellan 35-41 dB (vägvärkets bullerapp sony telefon precis bredvid den)

  Så knepet är att låta den arbeta en till tre timmar innan man lägger sig.
  Min nådde på en timma 40% och har satt den på 60% och e strax (ca 2h senare nått 52%)

  Så nu e ju bara ett par nätter sömn på prov för att se om man vaknar eller ej när den "reglerar" fukten.
  Men än så länge e jag topp nöjd, för sin storlek antar jag inte att den skall klara att fukta rummet på kort tid utan de e ruskigt torrt o får ta tid.
  Men "lågdrift läget" är underbart än så länge!

  Enda referensen jag har är en luftfuktare från kjell&co som höll sig konstant på 45-47 dB.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har haft den i en vecka och den gör det den ska. Det enda negativa är att den inbyggda fuktgivaren verkar vara rent skräp i jämförelse mot min externa fuktgivare. Jag kom hem en dag efter jobbet och upptäckte att hygrostatet fått för sig att det var 30% luftfuktighet i rummet, medan min externa visade 88%. Det var som i en regnskog och tapeten hade börjat bubbla sig.

  I övrigt är den tyst på näst lägsta effekt och jag tycker inte att den piper så mycket. Som ett diskret SMS ungefär.

  Hållbarhet kan jag inte uttala mig om, så länge har jag inte haft den.
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Väldigt effektiv luftfuktare vars fuktmätare går sönder efter ett år, har en display som lyser som en strålkastare och som ringer som en väckarklocka och väcker alla i hela lägenheten när vattnet tar slut.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  + Sprutar rätt mkt för sin storlek
  + Låter inte så mkt i medelläge

  - Piper en massa när vattnet tar slut
  - strålkastare till display

  Kalkfilter från OBH Nordica 6164 passar (maskinerna kommer från samma tillverkare med högsta sannolikhet, även om det finns skillnader - de flesta till Wilfans fördel).
 • Knappt godkänd
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Använt denna 1 vinter.

  +Klarar att öka luftfuktigheten i hela huset (1-plan 96kvm) till 40% trots mycket eldande i pelletskamin.
  +Tyst
  +Enkel att använda

  -Blir blött på golvet om man kör på max och inte flyttar upp den minst en meter från golvet
  -(stort minus) Efter en vinter finns en vit kalkhinna på det mesta i hela huset! Även långt ifrån avfuktaren. Även dvd-skivor inuti fodral m.m är alldeles flammiga.

  Väldigt effektiv luftfuktare! Tyvärr så törs jag inte använda den då jag läst om någon som fått flammig bild på en tv/bildskärm efter använt denna luftfuktare. Kan mycket väl tänka mig att denna hinna kan lägga sig på exempelvis läsögat i blueray-spelare m.m.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  köpte denna för att försöka öka luftfuktigheten i min lägenhet (47m2) som låg på 25%.
  (provade först med Bionaire BU6000 men den var för svag)
  Ståendes i vardagsrummet på 25m2 blir luftfuktigheten max 50% (mätt med olika mätare) körandes dygnet runt i två dagar.

  så informationen om att den ska klara 125m2 tycker jag är lite överdrivet. Skulle säga att max är hälften, typ 60m2, och att man då redan har hyfsad luftfuktighet.

  Den har mycket lullull funktioner som jag nog inte kommer att använda. Den inbyggda hygrometern är fullständigt oduglig ( kanske tom trasig..) för den visar konstant 30% även fast 3 andra i rummet visar 50% så funktionen att den stänger av sig vid vald luftfuktighet fungerar inte.. Displayen blinkar och har sig och ser ut som en billig casio klocka från 90 talet.

  +
  * Hög ångkapacitet!
  * Tyst
  * låg energiförbrukning ( 27w med högsta effekt kallånga)
  * många funktioner om man letar efter det.

  -
  * Displayen.. varför ska den blinka som en equalizer?!
  * inbyggda Hygrometern funkar inte
  * lite besvärligt att hantera vattentanken då den ska passas in både till fronten och botten.

  väldigt nöjd med den totalt då den gör det viktigaste , nämligen höjer min luftfuktighet till rätt nivå. Tycker inte riktigt om all elektronik men vi får se hur den håller ihop.
  borde kanske ha köpt Wilfa HU-6W med analoga vred men den var 200kr dyrare..
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Stora problem med kalk... hela maskinen är vitt av kalk och det går inte att använda medel för då förstörs plasten / sprider gift ut i luften. Kan endast tas bort för hand och det är inte enkelt... dålig maskin mest pga kalken.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  + fuktar luften bra
  + relativt tyst
  + relativt stor tank

  - lite bakvänt när man ska fylla på vatten, men man vänjer sig.
  - ett onödigt pipande när vattnet är slut, kan den inte bara hålla käften och blinka lite diskret, det är liksom inte jordens undergång bara för att vattnet är slut i tanken

  jag har den stående i en balja som en extra säkerhet, sen får de stå lite högre upp så inte golvet får all fukt utan att det sprider sig ordentligt.
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Exakt samma hårdvara som Topcom 1850:
  http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=506001
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  + fuktar luften väldigt bra, klarade lätt 60m²
  + relativt tyst (lågt brum ibland)
  + relativt stor tank

  - för att fylla på tanken så måste man vända den upp och ner - kan vara jobbigt eftersom det är 6 kg+ när den är full, och man får inget bra grepp på den
  - när man tar loss för att fylla på tanken så dräller man vatten överallt
  - vid intensiv användning så blir det kalkavlagringar (stockholmsvatten)

  -- hygrostaten (hygrometern) funkade inte på min modell, den fastnade på 40% och drog upp fuktigheten till närmare 100% i lägenheten, så den fick åka tillbaka. Letar efter en annan vettig modell.

  Om den här inte gör någonting på ditt rum på 20m², så mät med en annan hygrometer innan du tycker att den här inte tar.
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Rätt bra på att fukta luften med tanke på energiförbrukningen.
  Klarar att höja undervåningen på mitt hus till ca 30% från 10%, ca 90 kvm.
  + Både kall och varm fukt möjlighet.
  + Joner kan ju aldrig vara fel :)
  + Stor tank som räcker länge.
  - Klumpig att fylla på vatten eftersom det inte finns handtag på undersidan som det gör på vissa andra fuktare samt att man måste ha den runt 1 meter upp så det inte blir blött under när den körs så 6 kg lyftet blir lite bökigt.
  - I displayen står det hur fuktigt det är, det stämmer väldigt dåligt mot en riktig mätare.
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Fuktar bra, lätt att använda men om man ställer in fuktigheten på max då kan det bli blöt på golvet.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Höjt luftfuktigheten från 15% till 35% på hela undervåningen, 120m2, samt stor del av övervåningen (lika stor).

  Den går bra för mig att köra på maxläget samt uppvärmning av ångan, då den producerar mest fukt, utan att golvet blir blött. Lite fuktigt på golv/matta kan man känna, men inte blött.

  + Höjer luftfuktigheten avsevärt
  + Luftreningen (jonisering)
  + Snygg design och display
  + Tyst
  + Lätt att fylla på (dricker cirka 12l/dygn med vår torra luft)
  + Bra utformning på munstycket som fördelar ångan

  - Något fuktigt golv vid absolut maxläge

  MediaMarkt ville ha 1390 kr för den! Finns på andra ställen för runt 980 kr, och fick samma pris efter påpekande.
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Tyvärr så saknar denna produkt ett avkalkningsfilter, så man får en vit hinna på allt speciellt plast som är statiskt laddad TROTS att jag bor i Stockholmstrakten som har ett vatten med låg kalkhalt.
  Den är som flera andra också sagt HELT omöjlig att köra på max läget stående på golvet då det blir helt blött.

  Betyget skulle bli betydligt högre med ett avkalkningsfilter samt att om man nämner i bruksanvisningen att man inte kan placera den på ett golv vid max fukt läge.

  Höjer betyget då en trevlig anställd i alla fall försöker få mig nöjd.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag har använt den i 2 veckor ( vintertid) och är hur nöjd som helst. våran luftfuktighet inomhus låg på 20% vd 20 graders uppvärmning. efter användning av wilfan har vi nu 40% vid 20 grader och det märks. fruns torra händer har blivit bättre, barnens envisa förkylningar har försvunnit, bättre sömn för oss alla, torrhostan är ett minne blott. Så jag rekomenderar den varmt så varför inte prova se till att köp den på 30 dagars returrätt . Är man inte nöjd är det ju bara att lämna tillbaka den .
 • Ganska dålig
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Köpte denna lite dyrare luftfuktare då jag tänkte "dyrare är oftast av bättre kvallité" men blev redan första 5 minuterna besviken då fläkten började göra konstiga ljud. Vidare så är den här enheten nog inte tänkt att ha i sovrummet då displayen som inte går att stänga av lyser väldigt starkt blått ljus och blinkar ständigt för att visa vilken ångstyrka som är vald. Sen när jag upptäckte att det var vatten på golvet trots att jag ställt enheten på en 1m hög stol så fick jag nog och packade ihop skiten 4 på morgonen för återlämning till tretti.se.

  Jag tänker prova Honeywells luftfuktare efter denna besvikelse.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Börjat göra fläktljud inom 1: a halvåret. Fläktljud har kommit och går nästa år. Blått ljus som inte kan stängas av ser coolt ut, men suger i sovrummet eftersom det påverkar cirkidianytmen genom att undertrycka melatoninproduktionen. Jag gillar verkligen fuktgivaren. Det är en nackdel att sensorn befinner sig i enheten, eftersom den blir mer fuktig i närheten, men det fungerar fortfarande bra att få kontroll över min och max fuktighet i rummet.