Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Melitta Caffeo CI

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Melitta Espressomaskiner (17)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.41)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag har använt den i några år och byggt 8000 koppar. Det jag inte gillar är att det bli mycket spillvatten trots att jag kopplar slangen direkt till slasken.
  Den går tyst och är så enkel att göra ren jämfört med min gamla Krups 80XX. Den funkade bra som väckarklocka. Skulle man göra den ren inuti så var det tiotalet skuva att lossa, samt att den skitade ner sig nåt hemskt ini.
  Även jag ha tagit bort spak och hela mellandelen så nu fyller jag hela med mina Mollbergsbönor. Då slippe man fylla på hela tiden..Espresso gör jag med pulver.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Haft den snart 2år och har gjort över 3000 koppar. Väldigt nöjd med kaffet. Vattenbehållare och vattentråg hade kunnat vara lite större. Har även problem med att bönor inte faller ner ibland men då jag bara kör med en typ av bönor räcker det med att byta fram och tillbaka mellan facken så trillar de ner.

  Update: Har ni tagit bort spaken som man väljer vilken av de 2 bönsorterna man vill använda och då slipper man problem med att bönorna inte ramlar ner.
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har nu haft den i 1 år. Har innan denna förverkat alla olika kapsel-maskiner som finns på marknaden utan att någonsin bli nöjd. Denna är ljusår bättre, men ändå inte tillräckligt bra för att jag ska vara nöjd. Beroende på ditt val av kaffebönor blir latten, cappuccinon eller espresso god, men inte mycket mer än så.

  Mjölkskummaren gör sitt jobb, och även om den inte når samma lenhet och skummighet som man får genom att ångskumma mjölken så är det helt klart godkänt. Dock sölar den enormt mycket när den används.

  Dåliga saker:
  • Droppskålen är för liten med tanke på att maskinen vill rengöra munstyckena och mjölkslangen med hett vatten efter varje start, efter varje kaffe-session samt när maskinen stängs av. Får tömma droppskålen alldeles för ofta (dricker latte 2-4 tillfällen om dagen).
  • Den låter rätt högt.
  • Plastig.

  Uppdatering: kaffebönorna "trillar" inte ned till malen, och det händer alldeles för ofta och oavsett bönsort (blöt/torr). Värdelöst. Sänker betyget. Har efter 2 reklamationsvändor till slut fått köpet hävt och pengarna tillbaka.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Haft maskinen ett drygt år, överlag absolut nöjd. De negativa kommentarerna i tidigare recensioner är nog inte felaktiga, men inte heller sämre än för andra maskiner i samma prisklass.

  Det går åt ganska mycket bönor, så dricker man mycket kaffe blir priset därefter. Kanske något mer än min tidigare Jura-maskin.

  Har inte haft några kvalitetsproblem, men flera delar känns plastiga, vattenbehållaren och droppskålens delar. Misstänker att jag förr eller senare kommer råka slå i något vid diskning, och det blir säkert inte billigt.

  Den är lätt att använda, känns snabb, gör gott och varmt kaffe. Skumningen av mjölk blir som andra nämnt inte i klass med det man får på ett café, men jämförtbart med andra maskiner i samma prisklass.

  Ljudnivån är som andra maskiner, den är inte ljudlös, men låter inte värre än någon annan.

  Det enda jag skulle se som direkt negativt är den plastiga kvaliteten på vattenbehållare och droppskål.

  Den blanka brickan är av för mjuk metall, den blir väldigt fort repig av porslinskoppar.

  Har haft en dyrare Jura-maskin, men jag ser Melittan som ett bättre köp.
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Rätt dålig och plastig maskin. Den externa mjölk kannan där slangen mellan maskinen och kannan är svår att få rent med den automatiska rengörningen. Även svår att få rent
  med man rengörning.

  Mjölkskummaren sölar ner hela maskinen och lite till när den går igång.
  Om det nu inte är ett måndags ex så tycker jag inte att den här maskinen är värd pengarna.

  Skulle tippa på att Melitta har öppnat plånboken då den fick så bra i testerna !

  Stort + för att den är enkel

  Det finns många maskiner idag så läs på noga.
  Lycka till
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har använt denna i 2-3 månader nu och det är en bra maskin. Enkel att göra rent och extra smart lösning med den löstagbara bryggenheten som bara är att skölja av. Vi hade tidigare en Jura maskin som bryggenheten kärvade igen på (vanligt fel) och den var ett rent helvete att få ut, fick skruva isär halva maskinen.
  Smidig lösning med separat behållare för mjölken men ganska många delar att göra rent, den gör dock mycket bra skum.
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket besviken. maskinen klarade att göra 3 koppar sen var det stopp. Kontaktade melitta som sa att jag skulle reklamera den till dom jag köpte den av. Tar kontakt med ica hemma som säger att jag ska kontakta melitta. Suck.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Känner mig mogen att ge er mina analyser på denna kaffemaskin. Jag har tidigare ägt en Philips Saeco Minuto HD8763 som gick sönder. Denna maskin är visserligen dyrare men slår min förra maskin med hästlängder.

  +Lätt att göra rent
  +Mjölksystemet är smart. (kunde varit en lite längre mjölkslang om man inte vill använda den medföljande behållaren)
  +Snygg (enligt mig)
  +Kan göra två kaffe med skummad mjölk samtidigt
  +Två fack för olika bönalternativ

  Jag har också erfarenhet av Siemens TE506209RW (min bror äger en sådan) som jag bedömer som likvärdig med avseende på mjölksystemet och kaffe/mjölk alternativ. Den är också ett bra alternativ att välja.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har provat kaffemaskinen under två veckor och kan rekommendera den.
  + Brygger gott kaffe med möjlighet att ha två sorters kaffebönor i bönbehållaren.
  + Bra skum på mjölken och rätt temperatur på drycken.
  + "Ersätter" vanlig bryggare med möjlighet till fyra personliga inställningar av bönmängd
  och vatten.
  - Minus för att automatiska rengöringen som gör att man får tömma dropp cisternen och
  återfylla vattenbehållaren ofta.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag har bara haft maskinen några timmar egentligen, varav den mesta tiden har jag perfekterat de olika kaffetyperna för mina glas och koppar samt smak.
  Men är själv en riktig kaffeälskare och gjorde ett riktigt bra kap på den här, har letat i 2 år efter en espressomaskin som passar mig och jag lyckades verkligen med denna.

  Vad som redan efter några timmar är underbart med den här är:
  + Enkelheten, den är lätt att komma igång med och inget krångel alls, gör precis som man vill
  + Kvalitet, det är riktig metall här och var, den känner av precis när du tar bort något, tex som öppnar en lucka ovan, tar bort droppbrickan eller lyfter av vattenbehållaren, skön känsla med knapparna med den där klickande feedbacks känslan på hjulet till höger som man kommer använda mycket i början i inställningarna, sedan är det bara knapparna frampå. Även hårdplasten är väl konstruerad.
  + Valmöjligheten, jag kan göra espresso, svart kaffe, cappuccino, och latte macchiato samt även få en kopp te vatten eller som jag har det, liten mängd mjölk till kaffet när jag dricker svart, där mjölkknappen också har dubbelfunktion och kan göra både skumad mjölk eller varm mjölk beroende på tid man håller i knappen.
  + Skötsel, man kan verkligen montera isär den här och den är tänkt att hålla länge. Har inte varit med om tidigare att man kunnat plocka ut hela bryggenheten för att rengöra, men den är också smart med att tipsa om rengöringstips på skärmen då och då, själv har jag gjort en liten lapp på skötselråd att komma ihåg och den rengör sig själv ofta
  + dubbla bönbehållare, att man kan ha espressokaffe bönor och sedan mer mjuka bönor för vanligt kaffe samtidigt och bara byta fram och tillbaka är en fantastisk egenskap, det gör detta till inte en endast espressomaskin utan man kan ersätta vanlig kaffebryggare också, men det slutar inte där, framför kan man också lägga in ett kaffemått med färdigmalet kaffe så maskinen kan även fungera lite som en vanlig bryggare eller man behöver inte tänka på om kaffet är färdigmalet eller bönor, du kan göra kaffe på allt kaffe typ. Andra tillverkare kan lära sig av Melitta på det här!
  + Mjölkskum, jag har aldrig varit med om att det varit så enkelt. Egentligen behöver man inte göra någonting, häll i mjölken mjölkbehållaren som är lös och får plats i kylen, tryck i slangen från maskinen (lös slang, men har den alltid i) och sedan är det bara trycka på knappen. Behållaren är kvalitetsbyggd och tät, man kan luta den fram och tillbaka utan att den läcker, den är även gjord i plast vilket jag anser är bäst när jag ska förvara mjölk jämfört med dem i metall. Slangen trycker man ner från maskinen till dropbrickan efter användning och varje gång så rengör den slangen med varmt vatten, räcker inte det så får man med sig en borste som går in i slangen.

  Det är en fantisk maskin, rekomenderar starkt till alla oavsett kaffeälskare eller vill automatiskera kaffedrickandet hemma!

  Några minus finns alltid:
  - Kan inte ställa in den på 5 ml och det lägsta espressomåttet som går är 30 när en riktig espresso ligger på 25 ml, standard är den på 50 ml vilket är en dubbelespresso gjord på endast 1 kapsel. Lite irriterande även om 5 ml inte gör så stor skillnad. En dubbel för mig blir 10 ml för mycket, ser lite fult ut i koppen bara och smaken kan jag inte kommentera än då jag inte fått mina espressobönor än.
  - Mer valmöjligheter i inställningarna, t.ex. ändra plats på mjölkknappen (alltså att skum är lång tryckning och varm mjölk är kort), saknar även autostart, min förra espressomaskin hade autostart vilket var jätte skönt på morgonen om man gick upp 7 varje morgon och maskinen var redan redo.

  och sen inget minus, men det skulle vara enu mer häftigt om val av bönor var också automatiskt, t.ex. att man bestämde vilken sida som skulle användas för de olika kaffetrycken. Som det är nu så måste man vrida på ett vred på toppen, inge fel med den och den är också genomtänkt med att vara lättåtkomlig och synlig för vilket val som är inställt, men det kunde varit automatiskt.

  ***
  Tillägg, såg kommentar på plasten. Maskinen är för det mesta bara plast, det är bara droppbrickans ovansida och framför bönorna där det är lösa metallbitar som synliga på bilderna. Men de flesta vitvaror och espressomaskiner av den här typen är i plast, något jag också rekommenderar för hemma användande då det håller inte lika länge (därför i storkök som man har mycket metall på det mesta, men där slits saker nästan 100 gånger snabbare än i ett vanligt hem, det tar också lång tid att rengöra) men är betydligt lättare att rengöra och hålla snyggt. Den här maskinen är också väldigt snygg enligt mig och det är känslan och kvalitet med plasten som är viktig eftersom den här går inte sönder i första taget även om man är våldsam och hårdhänt med maskinen.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Vår första espressomaskin, har bara hunnit med några koppar än så länge men känner mig hittills väldigt nöjd!

  + Mycket enkel att använda!
  + Förprogrammerade funktionsknappar för de vanligaste kaffedryckerna.
  + Möjlighet att programmera upp till 4 personliga drycker.
  + Relativt snabb (har dock inget att direkt jämföra med).
  + Höj/sänkbart dispenserhuvud = får plats med lite större glas (ett 15 cm högt glas får plats).
  + Maskinen är relativt tyst, visst låter kvarnen lite men inte alls så farligt.
  + Dubbla bönbehållare (2*135g = totalt 270g bönor).
  + Mjölkbehållare (rymmer 1 liter), följer även med en mjölkslang som går att använda i en tetra.
  + Stor vattenbehållare (1,8 liter).
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Detta är våran andra Espressomaskin.
  Bytte upp oss från Lounge modellen.

  En helt fantastisk maskin.
  Gör riktigt gott espresso som vi mest använder den till.
  Dessutom dricker vi mycket mera te nu, då det sitter en vattenpip på den ( 1,5dl kokar den upp på ca 15-25 sek)

  Maskinens styrka.
  *Dubbla bönbehållare
  *Mjölkskummare/Tevatten pip
  *Stor vattenbehållare
  *Koppvärmare
  *Mycket enkel att rengöra (200:e kopp)
  *Tar även malet kaffe (1 kopp i taget)

  Maskinens nackdelar.
  *Lite högljudd då den maler bönorna
  *Lämnar en del spillvatten i sump/spillvattenbehållaren
  *Plasten känns lite billig.

  I det stora hela en härlig maskin som som gör vardagen mycket enklare och mycket godare
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Mycket bra espresso och alla andra dryck med bara en knapptryckning. Det är min andra helautomat och är väldigt nöjd. Framförallt med Easy Clean funktionen; hade mycket problem med min förra maskin med just mjölkrester!
  Det ända negativa är kanske matrial valet; plasten kanns lite billigt, annars hade den fått full pott! Kan rekommendera maskinen! Köpte den för övrigt i Tyskland i en butik via Prisjakt; den var 45% billigare än 'lägste' priset i Sverige... Butiken heter hoh.de
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Mycket bra
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Mycket bra helautomatisk espressonmaskin. Har tillverkat många goda stunder hemma :)

  + Relativt tyst
  + Gott kaffe/espresso
  + Enkel, allt med ett tryck
  + Bönväljaren
  + Skummaren
  + Stilren (svart)

  - En aning plastig
  - Droppskålen kunde varit större!
  - Yttermåtten i största laget
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  21 dagar sedan
  Uppdaterat: 21 dagar sedan
  Köpt för 5600, -
  Definitivt värt priset. Efter lite test och fel gör det gott kaffe, espresso, cappuccino och latte.
  Mycket bra att det är möjligt att ha flera profiler så att vi kan ha olika recept.
  Lätt att rengöra.

  Nackdelar
  Tillbringar lite tid på mjölkskum.
  Slangen för skummet kan vara ett par tum längre.

  Detta var ett stort steg upp från vår tidigare maskin Delonghi ecam 23.450. Vi hade också en Siemens EQ.3 s100 på lån.
  Jag skulle definitivt rekommendera Melitta Cl över dessa.