Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Monitor Audio Apex A10

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Monitor Audio Surroundhögtalare (54)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.40)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Letade efter ett trevligt kompaktsystem i den lite högre skolan för att ersätta mitt KEF KHT-3005SE paket som jag haft några år och varit relativt nöjd med, framförallt till film. Dessförinnan ägde jag flera golvsystem av högre klass, men då jag tröttnat på allt vad skrymmande högtalare heter så är det fortfarande kompaktsystem som gäller.

  Efter några provlyssningar på FOCAL DOME 5.1 samt B&W MT-30 kunde jag snabbt konstatera att MONITOR AUDIO APEX spelade i en egen liga. Mitt system består av 4 satelliter A10, 1 center A40 samt 1 subwoofer AW12. Tillsammans spelar de skjortan av många andra kompaktsystem jag hört, och kommer defintivt i närheten, för att inte säga spöar, andra större system också (för dessa pengar ska man heller inte förvänta sig annat).

  Dock tar det väldigt lång tid att spela in dessa högtalare innan de låter som de ska. Ljudet är dock bra direkt ut kartong, inget "vasst" eller "kantigt" ljud så långt örat når (iallafall inte med min DENON AVR-3808). Efter 2/300 timmars spelning kommer den exceptionellt höga upplösningen smygandes och detaljeringsförmågan alla recensenter talat om infinner sig. Detta är otvivelaktigen ett system som är gjort för musik och film i HD, då allt lekande lätt faller på plats. Ljudbilden känns helt enkelt rätt. Närvaro, nyansering, attack, kontroll och definition. Den är dessutom vidutsträckt och djup på en och samma gång. Inte dåligt. Givetvis för subbasen AW12 ett mycket gott jobb här, och integreras väl med satelliterna. Den spelar djupt och kontrollerat i de flesta lägen. Dock fungerade inte den sedvanliga hörnplaceringen i mitt läge - det slår över och blir bumligt i mitt lyssningsrum. En bra bit ut löste saken.

  Jag var lite orolig för att den större A40 inte skulle integreras ljudmässigt till 100% med den mindre A10, då de är annorlunda uppbyggda. Men det visade sig snabbt att min oro var överflödig. De matchar varandra näst intill perfekt. Ett bevis på särskilt god design, byggkvalitét och konstruktion in i minsta detalj. Högtalarkontakterna på just A40 är dock svåra att nå med tjock, skalad kabel så banankontakter är definitivt att föredra här.

  Designen på Apex är lite udda, och det har tagit ett bra tag för mig att tycka om den. Dessutom ingår inget tiltbart bordsstaiv till A40, så om man (som jag) vill använda den som en centerhögtalare placerad på tv-bänken och rikta den uppåt måste man finna en alternativ lösning. Detta är lite dåligt faktiskt, och betyder att man får anstränga sig lite mer om man vill skapa en snygg, enhetlig front av 3 högtalare på tv-bänken. Just nu har jag dem placerade med Soundcare Superspikes (platta utförandet) vilket och det fungerar bra, om än inte med någon tilt-funktion.

  Då det här är min första erfarenhet av Monitor Audio måste jag säga att jag önskat man hade upptäckt dem tidigare då de verkar veta vad de sysslar med. Bortsett från den udda designen och slarvet med bordsstativen är Apex verkligen ett kompaktsystem i särklass, ett system för finsmakaren där man lätt kan spela det mesta och drabbas av maximal spelglädje! Jag ger systemet mina varmaste rekommendationer. Kombinera dem med bra kringutrustning (uppgraderingar märks direkt på dessa små underverk) och lägg tid och möda på god placering och kalibrering, då de förtjänar bästa möjliga förutsättningar att sätta ditt rum i gungning.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 år sedan
  Mycket bra högtalare med stativ för väggmontage.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte de vita, riktigt snygga!

  Gick från Canton Chrono 509 till dessa på grund av frugans irritation på de stora golvarna och måste säga att jag är riktigt nöjd med bytet, de är små, lätt placerade tack vare foten som också kan agera väggfäste. Låter också väldigt bra, tycker diskanten är betydligt bättre än mina gamla. Botten är givetvis lite klenare men ser det inte som något problem då jag kompletterar med sub.

  Perfekt köp för den som letar efter en smidig välljudande högtalare som också rent estetiskt passar in i de flesta hem.

  Rekommenderas!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Fantastiska högtalare som jag älskar på alla sätt och vis!