Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

WD My Book Essential USB 3.0 2TB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla WD Externa hårddiskar (145)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.62)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Förstår inte vad WD haft i åtanke när man bestämde sig för att tillverka denna produkt. Fyller du den med bilder så blir det för många filer (bekräftat av WD) med extremt "slow performance" som resultat och fyller du den med film så blir det för stora filer (bekräftat av WD) med krasch och omstarter som följd. Det är dock enligt WD inte fel på produkten så att byta ut den på garanti är inte aktuellt. Ok, så vad ska jag då med 2 TB utrymme till om jag inte får ha många filer eller stora filer!?

  Hade använt/stått ut med produkten i 2 år och 17 dagar när den tvärdog. Lägligt nog för WD så var ju nu garantitiden slut, så nu får jag inte ens längre respons på mina serviceärenden.
 • Dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Känns plastig och ömtålig. Otät skräpsamlande låda. Konstant resonansljud som låter helt åt helvete för jävligt jämfört med mina två andra externa hårddiskar. Bullrar illa både stående och liggande. Endast på snedden kan jag dämpa oljudet.
 • Acceptabel
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Mycke bra Hårddisk som e snabb o funkar kanon, men tyvärr så lossade även USB3 kontakten för mig så de blev till o ha den som intern Hdd istället.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Många letar efter en tyst och samtidigt snabb hårddisk och här är väl en disk som löser båda dessa kriterium! Den låter något mer än sina mindre syskon som håller sig till 5400rpm och USB2 men detta är bara en marginell skillnad. Min disk står i tvbänken och används till mitt hemmabiosystem och jag är väldigt kräsen när det gäller störande ljud men detta fungerar perfekt! Snabbheten över USB 3 är perfekt, flaskhalsen är ju inte USB3 utan snarare att det fortfarande rör sig om en mekanisk disk. En 5Gb film flyttades från min Mac Mini till disken på ca 30-50sekunder. Vill du ha snabbare får du köpa en SSD-disk med apples snabba överföringslösningar. Värmeutvecklingen är minimal.
  Några få saker den får minus på och därför inte får toppbetyg är att man inte satt gummiploppar på sidan av den eller iaf skickat med 4st gummiploppar. Nu går disken nämligen inte att lägga ner på sidan utan är endast gjord för att stå rakt upp. Du kan lägga den ner men det ger tråkigt resonansljud eftersom det inte finns några dämpande "fötter"... Den kräver dessutom egen strömförsörjning vilket ger en extra kabel.
  Kan varmt rekommendera denna disk, massa utrymme för liten slant och framförallt, den är tyst och snabb! Någon skrev tidigare om lös USB3 kontakt, förstår inte riktigt det problemet, den sitter hur bra som helst... USB3 kontakten är ju en standard, inte något som företagen gör egna mått på...
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har min inkopplad till tvn och kör film, serier, musik ja allt som går att ha på disken och se på tvn. :) Snabb att föra över grejer på, låter inget och aldrig krånglat.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Fungerar mycket bra!
  Nästan ljudlös och med snabb överföringshastighet.
 • Dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Denna externa disk kan jag knappt rekommendera. Huvudorsaken är mycket klen USB 3 kontakt som lossnar och gör disken oanvändbar.
  Samtidigt står chassin mycket instabilt, välter gärna. Efter flera fall började jag lägga den på sidan för att undvika olyckor.

  Fick disken utbyt några dagar efter köpet då kontakten lossnade helt. Med den utbytta disken hände samma sak efter ett halvår även om jag var mycket försiktig. Då hade jag för värdefull data på den och var tvungen plocka ut den interna hårddisken.