Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Epson EH-TW3600

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Epson Projektorer (144)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.65)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Efter ha kollat på olika FullHD projektorer med LCD, så var det denna, då kollade jag på Epson EH-TW3200 och Panasonic PT-AE4000.

  Vid jämförelse mellan dessa så hade AE4000 något "naturligare" färger (vet ej hur kalibrerade dessa var), då 3600'an var lite blaskigare, men kan ha vart så att ljuset var högre uppvridet. Jämför man denna med 3200 så var dom väldigt lika, men lite skillnad i lägre svärta, men i princip samma svärta som AE4000.

  Den stora skillnaden mellan den dyrare AE4000, var att bilden på AE4000'n såg suddig ut i jämförelse med 3600'an, speciellt i detaljer som hår och skarpa detaljer. Men jämför man skärpan mellan min gamla TW700 så vinner 700'an, men det är för att Epson jobbat med att får bort mycket av de svarta linjerna i dess "screendoor", som ger mjukare bild (mer bio-lik), men så ger 700'ans lägre upplösning den effekten att det ser skarpare ut, som alltid med ju lägre upplösning(ar) man väljer.
  Konstigt nog såg bakgrunderna i filmen jag tittade på suddigare/blaskigare ut på 3600'an, jämfört med AE4000, precis som om det var högre kontrast på 3600'an (som det kanske va inställt på).

  AE4000'an vann även på mjukare rörelser i filmerna, men som jag antar är något som den skapar med 3:2 pulldown. Jag föredrar allt är som det är tänkt från början (från filmskaparna), och filmerna är i ca 24 bilder per sekund.

  Jag saknar möjligheten att använda SCART, som på gamla 700'an, men i värsta fall finns komposit eller s-video om man har den möjligheten från ut-källan.

  Det var inte lätt att få tag på en projektor med "skarp" bild, jag hade 4 st innan jag fick en som var bra, då först 2 st 3200 (som är i princip samma projektor). Troligen är det för tekniken 3-LCD, som Epson gör, och dom flesta använder sig av deras paneler/teknik, och då det är 3 separata paneler som ska riktas in för att bilda en punkt/pixel på duken/väggen så förstår jag att det kan gå fel.

  Fjärrkontrollen har liknande signal som min gamla 700'a, så det går inte att ha dom inkopplade till strömmen samtidigt, då startar/styr man båda samtidigt.

  Det är i princip samma mjukvara på 3200/3600 som på min gamla 700'a, så de stora skillnaderna är upplösningen, ljusstyrkan, svärtan, 2:2 pulldown, 2 st HDMI, och ny fjärrkontrolldesign + att projektorn mycket större.

  Jag är mycket nöjd i det stora, men tycker Epson som gör i princip alla LCD-paneler till sig själv och andra projektortillverkare kunde hålla högre kvalité, det ska inte krävas 4 st i test innan man hittar en som är Ok, vilket drar ner betyget.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  En sjyst projektor med 500h på lampan.

  Köpte den begagnad för några veckor sedan i ett paket med duk. Det var bara duken jag ville ha så säljer projektorn. Gav 10k för hela paketet.

  Säljes pga. att jag köpte ett paket där jag bara ville ha projektorduken. Säljer resten. Projektorn kan demas innan försäljning.

  Prisjämförelser:
  Idag säljs TW6100 ny i butiker för cirka 10000kr vilket är en projektor som är ganska lik 3600 men 6100 har 3D också. Tycker man inte att det är viktigt är en tw3600 ett bra val. Även TW5210 säljs ny i butiker finns för 6000kr där tw3600 har bättre kontrast, mer lens shift och är tystare. Den har troligen också en mer filmlik bild pga. att den är gjord för hemmabio.

  Här är ett test av projektorn:
  http://www.ljudochbild.se/test/fem-hd-projektorer/epson-eh-tw3600

  Projektorn säljes för 4000kr

  Säljer även ett Chief-fäste KTIPD003, vitt, med ett nypris på 1600kr.
  Säljes i nyskick för 800kr.

  Har även ett Chief CMS0203 förlängningsrör som gör att projektorn kommer ned mellan 0,5-1m. Nypris över 1000kr.
  Säljes för 400kr

  Har också en duk. Ramspänd Kingpin 65tums projektorduk.
  Säljes för 300kr.

  Allting säljes för 5000kr.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Klart prisvärd projektor. Bra färger och inställningsmöjligheter. Svärtan är dock kanske inte den allra bästa.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bra projektor med bra bild. Epson har en lysande support. Svarar på mail samma dag, levererar ny lampa eller hämtar upp projen för service nästa dag med DHL.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har kört den i 1 År nu nastan varje dag och ar grymt nöjd med den.
  Riktigt tyst och bilden ar klockren.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har inte haft någon projektor tidigare så jag har inget att jämföra med. Men Jag har haft denna ett halv år nu och är riktigt nöjd. min gamla 42 tums TV används knappt utan det blir att jag använder projektorn till allt för det är en grym skillnad att att dra upp 90" på vägen.
  Det jag märker mer nu är bilden när jag ser på TV blir mycket bättre med HD-kanaler, vilket jag knappt så någon skillnad på med min TV.
  Skall jag anmärka på något så är det fläkt ljudet som visserligen är lågt men det hörs ändå.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Min första projektor och jag är riktigt nöjd med hur den presterar. Bilden är skarp med bra färger och spel flyter på riktigt bra! Svärtan kunde varit lite bättre men då får man gå upp på lite dyrare modeller vilket jag förväntade.
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Min första projje så har inget att jämnföra med! Men är väldig nöjd , shyst bild
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Mkt bra projekt kör den här med min Kingpin 117' duk funkar perfekt väldig låg ljudnivå!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Grymt nöjd med full hd stödet , trist bara att alla tv kanaler sänder i så låg upplösning än så länge
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Min första projektor. Är fruktansvärt nöjd. Kör den på 117" och matar den med Canal Digital, Playstation 3, Xbox360, samt HTPC.

  Bilden blir riktigt riktigt bra!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Ljusstark och diskret med sin vita färg mot taket
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Fin maskin.. kör man blueray så är bilden klockren.. DVD blir lite sådär men man blir väl bortskämd när man sett hur bra bilden blir på BlueRay
  Känns lite plastig i lens shiftens justeringshjul och man hade nog klarat sig på 3200 modellen .. ställer man dom bredvid ser man nog skillnad men annars spelar det mindre roll..
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Detta är min första projektor och har inga direkta referenspunkter sedan tidigare. Har testat den lite (Avatar blu-ray) idag när jag köpte den och än så länge är jag helnöjd. Står man i butiken och väljer mellan massa modeller så finns det alltid någon annan som ger bättre bild. Var lite orolig att den inte skulle leva upp till de förväntningarna jag hade. Men det gjorde den. Har inte gjort några speciella inställningar än men ska kalibrera den med DVE HD Basics senare tänke jag. Sammanfattningsvis, bra projektor med bra kontrast och ljusstark, har även testat att köra lite ViaSat HD och fotboll. Den klar det utan anmärkning även i ett ganska ljustrum. Imorgon är det SuperBowl och det ser vi framemot :D
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har haft den i 2 dagar så jag återkommer men input om ett litet tag
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Bra projektor till bra pris!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Superbra bild. Färger, svärta, skärpa är mycket bra! Även bra ljustryck så kolla fotboll eller tv med många tända lampor är inga problem.

  Ett minus för fläkten. Kruxet är att när du ser på film framförallt och vill ha tyst i rummet och ställer på bioläge + ecoläge fläkt. Projektorn blir tyst då men man önskar att det vore lite mera TRYCK i bilden. Inte mycket men lite. Det får du om du skiftar över till fläktens normalläge men då låter fläkten för mycket. Tappar därför en stjärna.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Underbar projektor, med ett fantastiskt ljus så se på film i ett ljust rum mitt på dagen e inga problem. Och den e tyst, väldigt tyst. Lite stor kanske, men upp i taket me den bara. Bra rätt ur lådan, lite tweak så blir den nog super.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Verkar kanon på alla sätt. Ett minus på att fläkten kunde varit något tystare (inte för att den låter högt men den är inte märkvärt mycket tystare än min gammla Hitachi Tx-200)
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Super nöjd ger grym 1080p bild även i stort format har testa den i 104 tum helt grym. Ljudet är försumbart kallar den helt tyst om du inte skall titta på "tysta leken" för då kanske du kan höra ett svagt fläcktljud" Bra ljusstyrka nu kan man tända och fippla me fjärrisarna utan att missa något, filmen syns bra även då.

  Mer omdömme/test längre fram på http://www.minhembio.com/b00jea
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Grymt nöjd...kort sagt ett riktigt bra köp!

  Bra ljustryck (ansi lumen)
  bra kontrast och färgåtergivning
  Fläktljudet är helt obefintligt