Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

HRT Music Streamer II 2011 Edition

 Lägg i lista  Jämför
HRT Music Streamer II är en D/A-omvandlare som ersätter datorns ljudkort/ljudkrets och ger betydligt mer störningsfritt ljud till stereon. Kopplas till och drivs av USB-porten. Lanserad 2010. Stäng
HRT Music Streamer II är en D/A-omvandlare som ersätter datorns ljudkort/ljudkrets och ger betydligt mer störningsfritt ljud till stereon. Kopplas till och drivs av USB-porten. La... Läs mer
Jämför pris på alla HRT DAC & hörlursförstärkare (2)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.57)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Om ni vill ha en prisvärd dac för en billig slant, köp HRT.

  I jämförelse med Cambridge DAC 100 är HRT mer spelglad: bättre rytm, fart och framförallt bas. Den känns som om den trycker fram mid och djupbas mycket mer, vilket kan uppfattas som en färgning. Men enligt mig så skapar det mer driv och bidrar till ett direkt lyckorus. Den saknar lite i mellanregister där finare dac:ar som exempelvis Musical Fidelity M1 känns mer homogen. HRT är suverän som dac till datoranläggningen, men fungerar även fint mellan dator och stereoanläggning. Märk väl, denna dac spelar mer på lyssnaren och den får musiken att svänga.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  För dessa pengar finns det inget att klaga på
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Perfekt till datorn! Köp! Man får oerhört mycket för pengarna (men den spelar inte skjortan av alla DAC's på marknaden). Fungerar jättebra till Spotify eller speleffekter. Att byta från ett vanligt ljudkort till denna ger en smärre chock. Rekommenderas!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Rekommenderas!

  Mer detaljer jämfört med inbyggt ljudkort i laptop helt klart, ger verkligen klart och rent bra ljud. Självklart blir ljudet då även ibland mer påträngande med låtar av dålig kvalitet, sämre inspelningar kan låta vasst och jobbigt, gammal reggae blev olyssningsbart. Det gammla vanliga här, med mindre förvrängt ljud, mer detaljer, märks även att alla låtar inte är mastrade för detta, att lyssna på pop över spotify behöver inte bli mer njutbart med en produkt som denna egentligen, något som är synd då lite musik aldrig är fel.

  Fann den till bra pris över ebay, men skulle nog rekommendera den för svenska priset också.

  Med filmer, serier, låtar av bra kvalitet är förbättringen ärligt talat riktigt stor, då med bra delar i övrigt, och för att bedömma produkten som just D/A omvandlare fokuserar jag på det rent tekniska: asynkron överföring, mycket bra mätvärden osv. Detta är något annat än de inbyggda ljudkorten, och att ljudet är helt oberoende av kvaliteten, jitter osv på usb-porten är ett stort plus för mig. Hittar ingen annan D/A, "stereoljudkort" som är bättre. Tycker detta är en bra nivå, annars finns andra HRT som mäter lite bättre, tror inte det steget är lika stort dock, i jämförelse med distorsion i högtalare, förstärkare osv, är detta på just rätt nivå för mig.

  Självklart är det en dyr produkt i ren ljudkvalitetförbättring jämfört med att lägga det på säg högtalare om vi startar från noll. Har vi dock hyfsade högtalare och förstärkare och vill förbättra ljudet, eller har en budget på säg 5000+ är musicstreamer nog det bästa valet.

  9/10, då ett bra internt ljudkort för samma pris troligtvis mäter minst lika bra, gillar dock prodkten som sådan, extern, troligtvis det mest prisvärda för en laptop.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Kan bara hålla med nedanstående. Vilket lyft på kvaliten av ljudet. Detaljerna, dynamiken, trodde aldrig det skulle bli sån skillnad.
  Använder den för att lyssna på musik från datorn till Sennheiser HD650.

  Absolut att rekommendera!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Det är bara att hålla med omdömena nedan. Jag och några kompisar har testat några DAC under en tid Musical Fidelity M1/V-DAC, Hegel HD2/11, Arcam mfl. Mina egna högtalare Monitor Audio RX6 är mer glädjespridare än en korrekt återgivare och ska bytas ut snart. Så jag släpade med mig min nya (beg) förstärkare Mark Levinson 383 och RX6 till en kompis som har Focal Electra 1037 BE. Music Streamer II som jag lånade lät fantastiskt bra på Focal och var ett lyft för mina RX6 och enligt mitt tycke och smak bäst av alla vi testade!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Toppbetyg! Kopplat Macbook Pro till Naim Nait 5i med Spotify premium och faan vad glad jag blev... Detaljer känsla och dynamik i överflöd. Sitter bara å ler och hoppar runt bland all musik. Det är så här det ska låta mina vänner. Till det här priset är det ju inget att fundera över!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Uh,uh,uh mama mia vilket ljud från min berbara!,,
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Högsta betyg och lika bra som min iStreamer!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Vilket lyft denna lilla pjäs ger.
  Mycket detaljrikt med kontrolerad bas och spelglädje.
  Dynamiken är helt superb.
  Den är så mycket bättre än allt annat jag någonsin testat.
  Jag är mycket nöjd!
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  + Ljudet (omän inte SÅ mycket bättre än mitt gamla simpla PCI-anslutna Creative X-Fi Gamer, tycker jag).

  + Slipper ljudkort i datorn (gäller alla usb-dac:ar förstås).

  + Slipper installera separata drivrutiner, den fungerar direkt med de allra flesta datorer och operativsystem (dvs den implementerar USB Audio version 1).

  + Asynkron usb (ska det åtminstone vara; lite knepigt att verifiera), vilket kraftigt reducerar risken för jitter.

  + Tar ström från usbkabeln, så man slipper extern strömförsörjning. Enligt tillverkaren blir det ändå inga störningsproblem pga avancerad design av den interna strömförsörjningen.

  = Hög utsignalnivå, vilket gör det svårt att spela på låg volym utan att sänka volymen på datorn (vilket man ju helst inte vill, då det förändrar/försämrar originalsignalen).

  - Verkar vara känslig för vilken usb-port den ansluts till. Jag fick periodvis massiva störningar i ljudet (poppande och uppåt halvminuten långvarigt fräsande på max volym), och efter att ha testat alla portar på datorn utan förbättring och kört LatencyMon och DPC Latency Checker som inte påvisade några problem, så visade sig nödlösningen fungera: aktiverade usb 3.0-portarna på moderkortet (som är en helt separat hubb, på egen pci-ex-kanal) och anslöt den (ensam) där. Detta ligger helt i linje med vad tillverkarna rekommenderar - om man får problem, testa ansluta som ensam enhet på en extern usb-hubb. Fungerade för mig.

  - Dum hantering av felaktiga audiopaket; istället för att inte skicka ut någon signal alls, så skickar den spraket/poppet rakt ut. Så vitt jag vet ingår en checksumma i alla usb-audiopaket, så om det blir något fel kan mottagaren enkelt ta reda på det. Varför den då inte bara slänger det felaktiga paketet, utan behandlar det som giltig signal, det kan man fråga sig. Och ja, jag har senaste firmware, 1.7.

  - Priset i Sverige. Hutlöst. Exakt identisk produkt kostar mindre än hälften i usa, så jag köpte den därifrån givetvis (vilket inte är "tillåtet" av HRT, men jag hittade en bakdörr).

  Uppdatering: jag kör Windows 7 x64 Ultimate, och när det gäller ljudkvalitén så lyssnar jag med Corsair SP 2500 (ingen audiofilutrustning men helt ok) eller AKG K240 Studio (ansluten via SP 2500 men även testat direkt till dac:en).

  Uppdatering 2011-10-24: lade till mer om usb-portanslutningsproblematiken. Separat usb-hubb krävdes alltså i mitt fall.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Jag förstår att HRT Music Streamer II (2011) ligger på etta på prisjakt
  Vilket ljud!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Klart lyft på den digitala musiken!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Använder den mellan en macbook pro och en Primare I30 och det låter riktigt bra! Så mycket ljudförbättring för så lite pengar har jag aldrig varit i närheten av förut! Full pott såklart!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  För mig som kör mycket av min musik från datorn så blev detta ett stort lyft i ljudkvalitet.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Bästa köpet jag har gjort till min anläggning.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Valuta för pengarna!
  Låter såååå bra.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Låter bra !
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Lånade först hem både Music Streamer II & iStreamer för att testa båda.
  Mycket bra att man kan låna hem i 20 dagar för att testa!
  Kom fram till att båda låter lysande med detaljrikt och luftigt ljud.
  Behåller båda och tack till prisjakt för att ni finns så att jag kunde hitta dessa produkter.

  Leif
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Grym Dac för en billig peng.
  Till och med frun tycker att det låter bra!
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Den är mycket bra.
  Music Streamer gör att Spotify låter lika bra som när man spelar en CD.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Den bästa DAC jag har haft.
  Plötsligt låter musiken inte högtalare utan verklighet.
  Betydligt bättre än min lånade Hegel HD2 som inte
  lyckas med det.
  Fin 3D detaljerad diskant och mellan register samt
  kontrollerad bas.
  Otroligt högupplöst och jag kan varmt rekommendera den.