Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Microsoft LifeCam Studio

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Microsoft Webbkameror (8)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.92)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Kanonwebbkamera som ger bra bilder utan krångel både i ljust och mörkt rum. Den är enkel att installera och använda utan vidare inställningar och har stabil autofokus till skillnad från HD-5000.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Köpte den igår på Kjelle till kampanjpriset som är listat just nu, 450kr är helt okej prislapp för en webbkamera av den här kvalisorten. Upplösningen är som lovad 720p när jag testkörde den i Google Hangout, har inga problem att spela in 1080p lokalt heller. Hyfsat bra sensor, får dock alltid lite svagt brus i bilden även i välbelyst rum.

  Precis som andra skrev på Microsofts supportforum fick jag problem med fps drop, låg till och från ner mot 10-15 fps. Skall nämna att jag så här långt enbart körde plug'n'play, alltså på de drivrutiner Windows plockade ner när jag kopplade in webbkameran. Testade att dra ner drivrutiner och programvara från Microsoft (http://www.microsoft.com/hardware/sv-se/p/lifecam-studio#support), på autoinställningar hade jag exakt samma problem.

  Lösningen var efter lite pill att stänga av alla autoinställningar i LifeCam-programvaran. Stängde av Truecolor och tickade ur alla autoinställningar under advanced settings. Nyckeln är exponerings-slidern: ju högre/längre exponering, desto färre fps. Sätter du den till en nivå där du får 30fps så går det rätt så bra att kompensera mörk bild med ljusstyrka, testade mig fram till en bra medelpunkt. Ett problem jag upptäckte är att inställningar nollställer sig om jag pluggar ur webbkameran, inget jätteproblem men lite omständigt att göra om proceduren.

  I sammanfattning är webbkameran i sig bland de bättre jag har testat, både mikrofon och kamera gör ett bra jobb och är mer eller mindre uppe på samma nivå som Logitech C920. Ett litet minus i kanten för mjukvaran från Microsoft som lämnar en del att önska.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Bra kamera som ger bra bild även i halvdåligt ljus.
 • Alla omdömen

 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Köpte denna kamera för ungefär 10 år sedan. Har varit en bra kamera men det förvånar mig att man fortfarande säljer denna som ny när man inte har släppt uppdateringar till drivrutiner och programvara på 5 år.
  Drivrutinen som följer med Windows 10 fungerar, men programvaran "Lifecam" fungerar endast till windows 7 och går inte att installera på windows 10, Microsoft verkar inte ha några planer på att släppa en uppdatering heller.
  Detta gör att det inte kommer vara lika smidigt (om ens möjligt) att komma åt de kontroller och filter som gick att ställa in i den programvaran i Windows 10.

  Skulle rekommendera att man letar efter ett annat alternativ som fortfarande ligger kvar i livscykelhanteringen av den som tillverkat den.

  Hade detta varit för 5-10 år sedan så hade den får 9 eller 10 stjärnor.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Hänger sig efter 2 minuter och slutar att fungera i Windows 10. Inget officiellt program för Windows 10 av Microsoft. Man tror man köper en kamera av Microsoft som ska fungera klockrent i Windows men så får man den här skiten.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket skarp och bra bild.
  Enkel att fästa på skärmen. I win10 är det bara att koppla in och köra!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Gör det den ska. Bra bild med överraskande bra mikrofon.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Skit bra bild och inge lagg eller brus! Prisvärd kamera! De enda som är lite störande är att autofokusen kan va lite seg ibland men inget man stör sig på är bara när man exprimenterar och filmar på nära håll, kan inte få mycket bättre i samma prisklass! :)
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  I kategorin webbkameror får du inte en mycket bättre produkt än LifeCam Studio. Bilden är väldigt klar och lider till skillnad från de flesta inte av dålig "slutar-prestanda", d.v.s. suddiga och hackiga rörelser. Vitbalansen fungerar bra för det mesta, men kan ibland kräva att man täcker sensorn med handen en sekund för att den ska hitta rätt färgbalans.

  Autofokusen är duglig men inte jättebra. Ibland "darrar" den även fast att subjektet inte har förflyttat sig. Dock finns manuell fokus vilket jag är ytterst tacksam för.

  Vid dåliga ljusförhållanden presterar den bättre än vad jag hade väntat mig. Kornigheten finns alltid där, men vid bra ljusförhållanden är den nästan osynlig. Hos subjektet kan det fösvinna helt.

  På den negativa sidan har vi mikrofonen, som i och för sig inte är oduglig, men jag upplever den absolut inte som bra nog. Den attraherar väldigt lätt buller som inte hörs med ett naket öra. Dessutom är den för känslig i de låga frekvenserna men snappar knappt upp varken höga eller mellanregister. Detta leder till ett väldigt mullrigt ljud som inte är skönt att lyssna på. Jag rekommenderar en separat mikrofon till chatt eller inspelning.

  + Klar, högupplöst bild
  + Bra rörelser
  + Bra i dåliga ljusförhållanden
  + Manuella inställningar

  - Mikrofon
  - Autofokus

  Om du vill ha den bästa bildkvaliten du kan fråga om i denna produktkategorin är det tveklöst LifeCam Studio du är ute efter. Efter 7 månaders användande är jag fortfarande mycket nöjd och den är klart prisvärd om än något dyr för en webbkamera.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bra webbkamera som levererar bra bild och ljudupptagning. Simpel och smidig installation. Går lätt att fästa den ovanpå skärmen med hjälp av "klämman" som går att vinkla beroende på hur skärmen ser ut.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Kan inte bli bättre vid den här priset, klår alla webcams upp till 1000:- på marknaden med den halva priset.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Tillverkad i Kina (var annars). Köpte den i augusti 2011 för endast 500 kr på CDon. Jag gillar inte Microsoft som företag men i det här fallet kan jag bara erkänna: bra gjort Microsoft!

  + Kan skruvas fast på kamerastativ
  + Gummiklädd platta som kan vinklas/böjas, mycket lätt att placera, t ex kan man ställa en bok ovanpå plattan.
  + En blå lampa på kameran lyser när den är igång
  + Bra tubform, det är lättare att se var den är riktad mot och det är lätt att hålla den i handen och rikta den
  + Autofokus fungerar och är mycket praktisk men ibland fastnar den i suddigt läge och man måste hjälpa till genom att t ex dra en hand framför så att den sätter igång och söka igen
  + 180 cm lång kabel
  + Naturligtvis bra bildkvalité men måste säga att mors Apple Imac också har bra inbyggd kamera.

  - Programvara ej på svenska

  Mycket bra mikrofon på kameran dessutom. Det nämndes i ett omdöme på släktingen MS Lifecam Cinema att man bara kan använda mikrofonen på kameran. Det låter tveksamt. Självfallet kan man på denna Lifecam Studio stänga kamerans mikrofon och koppla in en egen.

  ********
  Köp denna!
  ********