Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Philips Viva Collection Airfryer HD9220 2,2L

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Philips Fritöser (17)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.03)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  En av värdens absolut bästa köksmaskiner, men kanske med värdens sämsta marknadsföring!

  Vad gör Philips? Philips marknadsför maskinen som ”upp till 80% mindre fett”. Det står på förpackningen, på deras hemsida, i butiken mm.
  Men det mesta Vi lagar är helt utan fett. Med fantastiskt resultat dessutom. Jag har köpt en maskin och därefter 3 till i present. Nu har Vi en fotogalleri på flera hundra bilder på mat som Vi lagat med Airfryer.
  Och all mat som ursprungligen har 0% fett, förblir med 0% fett efter tillagningen. Så det är upp till 100% mindre fett!
  Så eftersom varken personalen i butiken eller Philips Sverige kunde svara på frågan varför maskinen marknadsförs som ”upp till 80% mindre fett”, skickade Philips frågan vidare.
  Och svaret kom:

  ”Hej Xxxxx och tack för ditt samtal!

  Jag har fått tillbaka svar på varför vår Airfryer marknadsförs med orden 80% mindre fett. Detta gäller slutprodukten (olika märken av pommes frites) som har testats och dessa innehåller i sig själv en del olja från produktionen och detta resulterar i att du får pommes frites med upp till 80% mindre fett i Airfryern än om du hade friterat dessa i en vanlig fritös med olja.”

  Alltså Phillips har hittat ett skräckexempel för att marknadsföra sin fina maskin. Dessutom är det knappast någon som tänker på: ”olika märken av pommes frites som innehåller i sig själv en del olja från produktionen”, när man läser texten ”upp till 80% mindre fett”. Det blir bara avskräckande!

  Även jag var skeptisk när jag köpte maskinen trotts att jag läste om den och kollade på Youtube filmer. Nej maskinen lagar ”upp till 100% mindre fett” och därför har jag köpt fler och alla blir väldigt imponerade av den.

  Vi har i princip testat allt som redan är testat av andra. Sedan kommer fantasi. Ett tips om Ni vill att maten ska smaka lite grillad. Lägg en passande krydda som bränns och ger lite rökkänsla. Som t.ex. dill på potatisen eller timjan eller oregano på champinjoner. Tror mig det funkar.

  Vi har t.o.m. grillat majskolvar, samt lagat burek och cevapcici mm med väldigt, väldigt bra resultat.

  Ja mitt råd är KÖP, KÖP, KÖP och maskinen blir igång hela tiden. Den rengörs på 2 minuter med en diskborste. Den kan även maskindiskas.

  Och du kommer bara att skratta åt den meningen ”upp till 80% mindre fett”!
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag äter inte potatis och jag har bara testat denna med sötpotatis, vilket är mer morot än potatis. Det var "ok" sötpommes. Kommer inte göra det igen.

  Jag märkte först några brister: Timern är awkward men fungerar. Känns som en minimuminställning ca 3-4 minuter. Kan bli svårt att lägga till en "extra burst". Avbryta med att snurra bak är svårt och känns som olämpligt. Rengöring av korgen kan bli lite ehem, svårt att få bort matbitar i kanten runt gallret.

  Men är jag nöjd då? UH-HUH! :D

  Gillar man och äter man mycket vårrullar, frysta eller egna (doesn't matter) så är det helt awesome att ha en Airfryer. Gör jobbet snabbt, rent, och luktar inte i hela köket. Tänk inte för komplicerat: släng allt i korgen, crank it up, spin it to 15 minutes, skaka korgen halvägs, *ding!* you gots a party.

  Ca 400 vårrullar har "friterats" av Airfryer hos mig. Tycker man det är bäst att steka i olja eller fritera vanligt, så är man verkligen dedikerad att stå i köket i flera timmar. Glöm det, era gäster är inte värda så mycket ansträngning. Det spelar ingen roll om prylen inte är helt perfekt, den friterar hundratals vårrullar utan brännskada, som om det var popcorn.

  Kort läxa om vårrullar, alla är en del av "dim sum" aka "appetizers", skiljer sig mellan olika länder och olika tillagningssätt:
  "Hong Kong" spring rolls, aka "egg rolls", med vetepapper, fyllda med minst vitkål och morot.
  Chả giò (vietnam), aka "nem", med rispapper, har alltid kött, grönsaker och vermiceller i och har en mer marinerat smak. Köpta frysta chả giò-vårrullar är pre-fried, deep-frozen, och innehåller lite olja. Oljan i dessa kan sprida sig i korgen.
  Goi cuon (vietnam), aka "fresh rolls" aka "summer rolls", med rispapper, är kalla, kan bara göras och serveras färska, med färska ingredienser och ska inte friteras.

  Now you know more about spring rolls and nothing about fries.
 • Alla omdömen

 • Ganska bra
  8 mån sedan
  Smidig att använda, blev dock inte så gott som folk skrev. Förvänta dig inte att pommes etc smakar något annat än de gör gjorda i ugnen! Enkel att rengöra.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Älskar den! För det första är den så himla lätt att använda. Inget krångel. Lätt att rengöra. Bara 2 delar att hålla koll på.
  Sen blir ÄNTLIGEN osten perfekt, kycklingen mör, hamburgarna toppen fina & pommes perfekt krispiga. Jag brukar vara lite skeptisk när det kommer ut nya saker men denna håller verkligen vad den lovar. Vi använder den ofta.
  - ska baka i den imorgon igen! Så himla lätt & allt smakar bra. Har prövat både utan olja & en tsk olja i till pommes - blir hur bra som helst!
  Så himla glad över denna produkt! Tack tack tack!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Gillar denna mycket måste jag säga. Använt den nu i ca 2 år och den gör allt så himla enkelt. Använder inte spisen och ugnen lika ofta nu. Vill jag ha något snabbt så kastar jag bara in lite pommes och nuggets, ställer in på 15 min och voila klart. Behöver heller inte gå fram och tillbaka till köket för att kolla på maten etc. Använder ingen olja. Pommes blir inte lika krispiga som om du friterar dem i olja, men de blir goda nog. Vill du spara tid, så är detta ett grymt alternativ måste jag säga.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Köpte maskinen för några veckor sedan, hunnit köra den flera gånger redan. En jättebra maskin, dels så slipper man allt kladd med frityrolja, också har dom gjort en egen app med recept, hur man regör den och mycket annat 👍 väldigt snabb leverans också, bestämde själv från netonnet!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Har haft denna ett tag nu och måste säga att ugnen och micron används knappt längre. Jag gör i princip allt i denna bara det får plats, och det blir så gott! Finns en del tillbehör att köpa så att man kan göra stek, lasagne etc med airfryern. Rekommenderar denna starkt! :)
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  En tyst och effektiv fritös som man kan använda till mer än fredagens pommes. Många maträtter som man kan tillaga i den, och den är ett bra komplement till den vardagliga matlagningen. Med Philips app får man många idéer och inspiration till matlagningen med airfryern. Att man dessutom slipper olja och allt slabb som blir med en vanlig fritös är helt underbart!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Smidig och enkel produkt som alla borde ha i köket! Den är fettsnål och det kan tillagas oändliga med rätter i denna. Gillar även att den har en timer så man slipper hålla koll heltiden.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  En väldigt användbar maskin som klarar det mesta utan problem. Det blir mycket bra resultat och den är lätt att hantera och rengöra. Det blir dessutom knappt inget os. Tar dock en del plats i köket, men det är den värd.

  Den här maskinen kommer användas här hemma under lång tid till mycket!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket bra maskin. Är väldigt nöjd med allt jag tillagat hittills.
  Pommes frites.
  Klyftpotatis.
  Kycklingfiléer.
  Kabanosser.
  Fläskytterfiléer.
  Paprika.
  Zucchini.
  Grönsaksmix.
  Broccoli.

  Allt tillagat utan fett, enkelt och utan att behöva oroa sig för att det blir bränt. Och så gott! För att inte tala om hur smidig den är att använda.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket nöjd med Airfryern. Det är inte bara pommes man kan laga i den. Jag har gjort köttbullar, kycklingdelar särskilt kycklingklubbor blir bra, bacon och mycket mer.Enkel att använda och rengöra. Snygg design. Snabb tillagning och mycket lite os. Använder den dagligen. Ett mycket bra komplement i köket.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Enkel att använda lätt att-göra rent och många användningsområden har modellen airfryer HD 9216/80.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Kanonmaskin som funkar till det mesta. Härlig klyftpotatis med restaurangkänsla. Saftig kycklingfilé med fin stekyta. Man slipper fettstänk på spisen. Enkel att rengöra. Funkar bäst till 1-3 personer, något liten för 4. Tar bänkyta men det är den värd.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket bra maskin med många användningsområden. Pommes med minimalt fett? Yes!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Superbra maskin som verkligen går att använda till det mesta. Förvånad över hur enkel den är att laga mat i och göra rent efteråt. Favoriten är att göra räkor eller rotfrukter i den!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Överträffade våra vildaste förväntningar med råge. Det finns bara en sak att säga som inledning, denna borde finnas i varje hem. Denna maskin sätter en ny standard, på vad man ska för maskin som ska vara det första inköpet av en köksmaskin till hemmet. Det är en fantastisk maskin! Jag som ensam hushåll klarar mig med enbart denna. Även om jag kan laga mat till flera i samma maskin. Enkelt, snabbt och utan spill. Lägg in allt, ställ temp och timer. Voila! 15 min senare är TV-dinern klar men med färska råvaror. Den är bekväm, skapar mindre disk och man slipper leta efter färdig mat i butiksfrysen. Din egen fantasi sätter gränserna. Mycket nyttigare och framförallt så mycket godare. Himmelskt gott var det en som sa om kycklingfilén. För att inte tala om den mjuka, saftiga laxen.

  Vi kommer att fortsatta att laga mat i denna. Förmodligen varje dag i veckan. Så nästa vecka blir det karré som första rätt. Givetvis med krispiga pommes till. Sen ska vi bara komma hur man gör korvstroganoff i den…

  En film om när vi använder den https://youtu.be/LaorhautnRM
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  gör utmärkta pommes på 15-25min och är mycket smidig och enkel att använda.

  Nackdelar är att temperatur och tids-inställningarna är inexakta.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fantastisk produkt som fått ersätta kladdandet med olja och fritösen. Strips och fallafel och diverse halvfabrikat s
  Blir riktigt gott och frasigt. Frysta wokgrönsaker blev otippat bra. Denna har ersatt ugnen. Lätt att rengöra och blir varm fort.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Maskinen har näst intill tagit över ugnens sysslor! Enda som hindrar är utrymmet! Allt går mycket snabbare och blir jämnare tillagat!
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En fantastisk maskin. Använder den dock mest till att grilla kött i och det blir ett fantastiskt resultat. Fördelen är att du slipper städa spisen och delarna till Airfryern är otrolig lätta att göra rent. Har med fördel bakat bake off frallor i den, det går snabbt och man slipper starta igen för ett par frallor. Nackdelen är att maskinen är stor och tar mycket plats jämte alla andra maskiner man har. Själv har jag gjort mig av med min fritös så nu får den plats
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag är mycket nöjd med min maskin! Den tillagar det mesta med samma, om inte bättre, resultat än en ugn. När det gäller pommes ger den en krispig yta och god smak, smaken är dock långt ifrån riktigt friterade pommes. Olika köttsorter får fin färg utan matfett och man behöver inte oroa sig för torrt kött.
  Att baka i airfryern tog lite tid att lära sig, då den är mer effektiv än en ugn får man sänka värmen och ev. ha kortare tid. Efter lite övning fick jag ett fint resultat på kanelbullar och paj.
  Korgen i airfryern är lite svårdiskad när man inte har en diskmaskin, stråna i diskborsten fastnar och rycks ur.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Utomordentligt välgjord maskin som fungerar exakt så som den beskrivs. Är supernöjd med Philips Airfryer och kommer att ha god användning för den i min matlagning.

  Maskinen är pålitlig och gör ett gott arbete med att fritera och tillaga andra maträtter som ej friteras. Maten får en fin och krispig yta och behåller till största del saftigheten på insidan vilket är ett stort plus.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte två stycken i julklapp, en till farsan och en till morsan. Används flitigt. Enkelt att göra potatis, bara att klyva dom i mindre bitar och sen köra dom i 20 minuter. Supersmidigt och behöver inte kokas före.

  Stort plus är att ingen olja behövs vilket underlättar rengöring av maskinen (kan köras massvis med gånger innan den behöver diskas).
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Good product on this price. Easy to use. Recommended.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jättelätt att använda och fettsnålt. Pommesen blev goda, det ända negativa var att saltet hade svårt att fastna, så nyttiga blev de i jämförelse med om man använder en fritös.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket bra, rekommenderar den starkt. Vi gör mest pommes i den, och såklart blir de inte precis som friterade, men inte långt ifrån och med tanke på att de inte alls blir lika feta så kan man leva med det.
 • 3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • 3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • 3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • 3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • 3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • 3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • 3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Att förfriterade pommes blev goda kunde jag ana, men inte så goda!
  Dessutom testade vi förstekta potatisklyftor som blev krispigare än de nånsin kunnat bli i ugn. Vi älskar denna maskinen och då har vi bara börjat använda den.

  Lätt att rengöra och snygg till att stå framme.
  Världens enklaste användning: Dra ut korgen och fyll den med mat. Stoppa in den igen, sätt grader och timer. Dra ut och skaka efter ungefär halva tiden. Vänta på plinget. FÄRDIGT!
 • 3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fantastisk liten sak med en grym app med recept, timer och tillagningsinstruktioner. Köpt tillbehörskit med stek, bak och muffinsformar! Kostade nästan lika mycket som maskinen men det är det värt!

  De flesta köksmaskiner för en tynande tillvaro, men denna används hela tiden!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har haft denna underbara maskin i några dagar nu och är galet nöjd med den!
  Har än så länge bara testat lite olika potatisprodukter, men resultatet har gjort att min gamla oljebaserade fritös har fått ställa sig i skamvrån.
  Det är dessutom väldigt skönt med inbyggd timer, så kan man bara starta fritösen utan att behöva passa maten (bortsett från att möjligtvis skaka lådan efter en stund).
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Väldigt nöjd med maskinen, bred användningsområde lätt att rengöra och snabb!