Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

KEF Q300

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla KEF Surroundhögtalare (23)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.10)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Är några år sedan jag köpte högtalarna och första åren stog de brevid tv:n och matades med en Yamaha surround stärkare och jag kan väl inte påstå att jag analyserade ljudet speciellt. Nu har jag flyttat ner dem i källaren och använder dem tillsammans med en liten Kenwood förstärkare matad med en Audio Technica vinyl spelare och ett Vincent riaa steg och det låter helt sjukt bra.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Spelade 2 timmar, jag återkommer om ca 100 till

  Uppdatering:
  Nu har 100 timmar passerats med råge.
  Line up till dessa högtalare är:
  Onkyo 616 bi-amp med Accurate twisted 1,5x4 (2 par).
  Matar dem med musik från spotify premium, wimp och via airfoil för filmerna. Allt via en Apple TV gen 3 som är kopplad med supra HDMI till Onkyon.
  Står på ett par Norstone Stylum 2 med originalspikes.

  Otrolig 3D upplevelse av ljudet! Rapp bas som förvisso inte går jättedjupt, men det kompenserar jag med dubbla XTZ W8.16. Diskanten och mellanregistret är fantastiskt!
  Superhögtalare för mig som har en något diffus placering av sweetspot. Det låter lika bra nästan överallt i vår 4 meter breda soffa.
  Högtalarna står med lite toe-in, testade även utan och det gjorde ingen skillnad, de står nu så bara för utseendets skull.
  Jag kör allt i stereo-läge, men det känns verkligen som att man har 5.1/7.2 (nåja.. nästan.. 5.1 iaf!) igen!
  Otroligt prisvärda högtalare, mitt bästa köp det här året!
  De hade fått kosta mer för min del.
  Provlyssnade innan köp Focal 806W, B&W DM685 och XTZ 95.24, de sistnämnda kanske inte fick en rättvis bedömning pga lägre prisnivå/kvalitet.. och slutligen KEF Q300.
  Valet var superenkelt när jag lyssnade på ett par inspelade Q300!
  Ljudbilden passade mig perfekt! När jag packade upp de vita jag fick beställa blev jag inte superimpad av finishen, ok, de ser riktigt riktigt bra ut! men hade förväntat mig mer glans, högst oklart varför jag fick för mig att det skulle vara det..
  Stabila lådor, stumma som tusan.
  Kopplade in dem och tänkte "herregud.. det här låter verkligen inte som jag tänkt.."
  Lät dem spela in och redan efter 10 timmar började det släppa till lite.. 20 timmar passerade och nu börjar det låta riktigt riktigt bra!
  Nu är över 100 timmar passerat är jag galet nöjd. Vilket otroligt ljud från ett par stativare!
  Igår testade vi Elysium och i vissa scener när det är kaotiskt och mycket folk så verkligen känner man hur irriterande många de är och varför måste de jävlarna stå precis framför oss och tjata, men när herr Damon började prata så hörs rösten kristallklart! Genom sorlet av folk.
  Man hör sandkorn falla när de springer över grus och asfalt. Det är en upplevelse!
  Och då skall ännu en gång tilläggas att jag kör högtalarna via en surroundförstärkare i stereoläge. Med en ordentligare grejer i framtiden räknar jag med ännu bättre upplevelse.

  De bör stå en bit från vägg, har mina ca 50cm ut från bakre vägg, 40cm från högerhögtalare till sidovägg och vänster front står riktigt "fritt" med bara bakre väggen i närheten.

  Prisvärda 10/10
  Pris 10/10
  Utseende 8/10
  Ljud 9/10

  Köprekommendation skala 1-10 : 15 poäng.

  Uppdatering igen: de rullar nu med en Rotel RSP-1098 med XTZ D3 som slutsteg och levererar otroligt högupplöst ljud! Ibland kan dock diskanten kännas lite hård och för påträngande.. Tål att nämnas att rummet inte är tillräckligt akustikåtgärdat ännu.
  Varningens ord utfördas om du har en förstärkare med kallt ljud! Neutralt fungerar, som jag upplever Roteln, men det är inte riktigt mitt i prick. På gränsen att Onkyon stundtals levererade bättre ljud. Nästan.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Extremt lättlyssnade högtalare. Detaljerade, öppna, engagerande.

  Lättplacerade, dels pga framåtriktad basreflexport och dels för att ljudspridningen är lysande. Jag har dem själv på vridbara väggstativ.

  Jag har inte riktigt kommit sams med designen dock.

  Stod mellan dessa och MA Silver RX1.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Riktigt bra stativare för priset, spelar stort, med förvånadsvärt djup bas.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Gjorde en väldans massa research innan jag fick tummen ur och köpte dessa och måste säga att jag såhär efteråt är fantastiskt nöjd. Gillar verkligen ljudbilden av högtalarna, klart och fint som passar väldigt väl tillsammans med förstärkare som har lite varmare ljudbild som exempelvis Marrantz receiver. Till en början tyckte jag att de lät aningens bumligt i basen, att den slog igenom, men det berodde på att jag hade högtalarna för nära väggen. Efter att jag flyttade ut högtalarna så att de står ungefär 40cm från väggen så har jag ingenting att klaga på.

  + Djup, pigg bas som t.o.m. hålle för film (tänk plasmapulskanoner)
  + Klart ljud
  + Härlig kropp som håller ihop alltsammans

  - Eventuellt skulle jag kunna tänka mig aningens mer crisp i diskanten, men jag vet faktiskt inte om det snarare beror på att Marrantz har en varm karaktär snarare än att högtalarna saknar diskant..
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Mycket bra ljud med bra spridning.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Väldigt fin finish, stor och trevlig sweetspot. Dessa högtalare "försvinner" på ett omärkligt sätt, man märker inte att de finns där, ljudet bara kommer. Måste upplevas!

  Ihop med en vettig subbas så är de dessutom otroligt mångsidiga, och fungerar superbt även till film, saknar faktiskt inte alls mitt tidigare surroundsystem (Cantons GLE-serie).
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Underbara högtalare med rejäl spridningsområde, har du som mig, en dålig sweetspot är dessa högtalare ett måste. Dem är inte bäst på nåt men de är riiiktigt jävla bra på allt istället. Bi-wireade dessa och jag upplever högtalarna som luftigare med lite mer punch.
  Funkar kanon att närfältslyssna med dem, många högtalare kommer till sin rätta av att man sitter ca. 3 meter ifrån dem men dessa lider inte lika mkt utav att man sitter en meter ifrån.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Underbart ljud, se till att ta bort skydden på dom då jag har märkt att det blir avsevärt bättre ljud. Ska helst inte stå så nära väggen heller.