Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sennheiser HD 598

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sennheiser Hörlurar (273)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.69)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har använt dessa i några månader nu, och jag är extremt nöjd med dom.
  Köpte ett par HD 650 samtidigt för att testa skillnaden och se vilka jag gillade mest, valet föll faktiskt på dessa billigare i slutändan och jag sålde HD650.

  En snabb jämförelse enligt mig:
  HD 650 ger mer "kropp" till musiken, HD 598 låter lite tunnare
  HD 650 är mer laid back (tråkigare) i sin presentation, HD 598 är lite mer in your face (roligare)
  HD 650 ger en klart mer mörk presentation, HD 598 mer klar, frisk och ljus (dock aldrig vass).
  HD 650 har klart mycket bättre byggkvalitet dock känns HD 598 skönare att bära längre stunder.
  Har testats mer en Rega ear och Pro ject headbox s förstärkare + Naim CD5i cd-spelare

  I slutändan är det nog en smaksak vad man gillar mest, men mitt tips är att även testa dessa innan ni köper dyrare hörlurar
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Inköpta för 3 år sedan för 1400. Dessa lurar var ett riktigt kap till det priset och är nog de mest bekväma lurar jag någonsin testat, väger väldigt lite och blir aldrig varma. Kabeln har hållt mycket misshandel (kört över den med kontorsstolen oräkneligt antal gånger) och det enda som pajjat är en spricka i gummit som sitter där lurarna ligger mitt på huvudet.

  Angående ljudkvaliteten så låter dessa väldigt bra drivna med min slitna Sherwood-förstärkare. Funkar bra utan men skulle rekomendera att ha en förstärkare till dem. Sen är smaken som baken, dessa har rätt platt ljudbild vilket jag gillar men de är nästan lite för platta.

  Skulle säga att främsta anledningen till att välja dessa är att de är extremt bekväma. Kan sitta med dem hela dagen utan problem.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket trevliga lurar för ett bra pris!

  Mycket bra ljud enligt mig. Lurarna var lättare än jag förväntat mig; kände först negativt då det känns lite plastigt, men är nu en positiv sak då det gör det mycket lättare att ha på dem under längre stunder.

  + Pris
  + Ljud
  + Lätta
  + Snygg design, enligt mig

  - Känns lite plastiga
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Great, lever upp till förväntningarna
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Platta i ljudet
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  För prisklassen tror jag man kan få bättre. Dessa är lite tunna, kan jag tycka. Saknar lite snärtigare bas. Diskanten är dock högupplöst och rund i tonen. Men dom hålls tillbaka lite, skulle vilja boosta dom en aning. Kanske har att göra med hur jag driver dom, eller avsaknaden av drivning (spelar direkt från 3,5mm-utgången från min macbook).
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Toknöjd med det öppna och klara ljudet och att de sitter hur skönt som helst även efter några timmar, trots att jag har glasögon. De trycker inte på öronen någon stans.

  Har haft dem i ett halvår och det som drar ner betyget lite gran är utseendet och att de inte känns som de mest stabila. Å andra sidan är de väldigt lätta. Jag använder lurarna i hemmabion till film och TV och spel när det är för sent att använda högtalare. Inte något man tar med ut på stan.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag har använt dessa lurar i runt ett år nu, tillsammans med en Fiio E10. Kan säga att jag är mycket nöjd.

  Innan hade jag ett par AKG K550, vilka också hade en mycket bra ljudbild, men var inte riktigt vad jag var ute efter i komfortväg.

  Dessa är däremot mycket komfortabla, i varje fall för mitt huvud, som är av ganska normal storlek. Jag finner att kuddarna är precis lagom mjuka, trycket mot huvudet är ganska bra men känns ändå mycket bra.

  Även ljudet är bra, lagom balanserat för den rock och prog jag lyssnar på. De grötar inte ner sig ens vid hög volym, om man nu gillar att förstöra hörseln.

  Kabeln är av fin kvalité, själv kanske jag skulle föredragit en med någon slags kabelstrumpa, men denna är ändå av mycket hög kvalité, inte för hård.

  Det enda minus jag kan komma på är att hela konstruktionen är av plast. Det har inte varit något problem för mig som bara sitter framför datorn, med andra ord så har de inte gått sönder än. Jag är oftast mycket försiktig med lurarna dock.

  Slutfattat:
  +Mycket balanserat ljud
  +Väldigt komfortabla

  +-Kabel helt okej

  -Av plast, så kan vara ömtålig beroende på hantering
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag har nu gått igenom totalt 6 hörlurar som alla passade in på vad jag sökte.

  Värt att notera är att i början av testet tolkade jag högre diskant som också mer klarhet och detalj. Det visade sig dock snabbt att 'ven här kan det bli för mycket för öronen precis som med för mycket bas.

  Testen är gjorda med följande :

  - Logitech Z-5500 kopplad till stationär dator av finare slag
  - Yamaha RX-A1020 kopplad till Intel NUC
  - Mp3(hög kvalité), och Spotify

  Beyerdynamic DT990 ohm - Lät till början bra, relativt tung bas och klart diskant, en klar V karaktär på ljudet. Efter ett tag insåg jag dock att diskanten är så vass att det skär i öronen tidvis. Vi test av andra lurar kunde man konstatera att även ljudet i detta register höjdes och lät något onaturligt. Ljudet i dessa lurar är dock extremt klara men man bör som vanligt lyssna innan man köper. Omfånget på ljudet är enligt mig bland de bästa i denna prisklass, d.v.s man kan urskilja fler ljud.

  Dessa lurar är väldigt lätta att ha på sig längre stunder!

  Bygg kvalitén är på top och man kan byta ut så gott som alla delar. Dock märkte jag lite "klickande" när man rörde runt på själva kåporna men inget att hänga upp sig på. Sladden är ganska tjock och lång.

  Det går bra att driva dessa lurar med Samsung S3 men ljudet blir inte lika fylligt.

  Beyerdynamic DT880 250 ohm - Helt klart mer neutrala i ljudet. Detta gav det mest naturliga ljudet enligt mig. Dock så fanns det så gott som ingen bas, med EQ får man dock upp det rätt bra. Man ska dock inse att detta är ett par ganska ljusa lurar även om de inte kommer i närheten av DT990 vilket också innebär att de spelar väldigt klart. Man kan uppfatta lurarna som lite tråkiga utan EQ men är man ute efter detalj så är de svårslagna om man nu inte kan leva med den skärande diskanten som finns i 990. Omfånget på ljudet är enligt mig bland de bästa i denna prisklass, d.v.s man kan urskilja fler ljud.

  Dessa lurar är väldigt lätta att ha på sig längre stunder!

  Byggkvalitén är precis som med 990 på top.

  Sennheiser HD598 - Ganska lättdrivna lurar med okay bas och diskant men tyvärr är mellaregister väldigt svagt för mig, det låter mer instängt. Priset på 1700 kr är de inte värda i min mening.

  Kvalitén på dem är okay men inte mycket mer.

  Sennheiser Momentum - Mycket mindre än vad jag trodde och det medför också problem när man sätter på dem på huvudet. Öron(iallafall mina som troligen är normalstorlek) ligger inte fritt vilket medför att efter 45 min så blir öronen röda och värker lite, tydligen inget ovanligt.

  Detta är slutna hörlurar och därmed är inte ljudet alls luftigt som i DT880 och DT990 men det or dock ett välbalanserat ljud men lagom bas och diskant.

  Kvalitén känns riktigt bra, designen känns dock väldigt "hemmasnickrade"

  Philips Fidelio X1 - Extremt bas tunga lurar! och detta gäller hela registret. Det innebär tyvärr också att lurarna spelar väldigt dovt, d.v.s väldigt lite klarhet jämfört med övriga lurar.

  Philips har valt öron pads som inte går att byta vilket för mig är ett extremt dåligt val, inte bara för naturen utan även för mig som konsument. Går en pad isönder så måste man mer eller mindre köpa nya lurar och de är ju inte de billigaste lurarna direkt. Jag har pratat med Philips en hel del om detta och det finns inga reservdelar. Dock så har nya versionen X2 avtagbara pads så mycket möjligt man kan passa dem på X1 versionen.

  Kvalitén är helt klart bland de bästa och de sitter verkligen skönt på huvudet. De kan dock uppfattas som något tunga

  Philips Fidelio L2 - Dessa har något mindre bas än X1 och lite mer diskant\klarhet. De låter dock fortfarande som väldigt slutna lurar och det känns som att de saknar en hel del detaljer i de övre registren. Efter som dessa lurar förstärker basen kraftigt så kunde vissa bastunga låtar bli helt förstörda av basen. Men ibland var det också WOW känsla även om det fortfarande inte var ett naturligt ljud. Man får se på dessa lurar som kul lurar och inte någon audiofil lur.

  Kvalitén på dessa är också på top men trotts att detta är den nya versionen så har de ändå valt att limma fast padsen och återigen så kan inte Philips ordna fram reserver om ex hunden skulle bita isönder en. För mig extremt dåligt för lurar i denna prisklass.

  Som vanligt är ljud högst individuellt och är utan tvekan en smaksak. För mig föll valet på DT880(neutral) och DT990(lite roligare).

  Hoppas detta kan hjälpa er lite
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Helt okej lurar. Basen är odefinierad, mellanregistret är väldigt bra, diskanten är klar men tam. Sammanfattat så tycker jag ljudet är bra men tamt och lite tråkigt.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Lyssnar för det mesta på musik i datorn, och då främst elektronisk musik, men även annat som t.ex. Sabaton. Allt jag lyssnat på låter väldigt bra i dessa lurar.

  Jag har sedan tidigare Sennheiser HD 490, en öppen lur. Dessa köpte jag för ca 11 år sedan för 890:-, men tyvärr så har skumfyllningen i dem löst upp sig nu. Måste ända säga att det är väldigt bra kvalité på dem, har bl.a. kört över sladden ett 100-tal gånger med kontorsstolens hjul.

  Jag köpte ett par demoex. av Sennheiser HD 598 som reades ut på Media Markt för 499:-. På mina gamla lurar har jag köpt till ett par slutna öronkuddar för Sennheiser 495, men kände att det ej blev lika bra ljud/känsla som innan. De blev alldeles för varma med kuddarna (ska se om jag kan fixa ny skumfyllning till dem istället).

  Vid en direkt jämförelse (med kuddar på HD 490) så är det som tidigare nämnts ett dovare (lägre) ljud i HD 490 lurarna. Sennheiser HD 598 sitter väldigt bra på huvudet även med glasögon. Ljudet är neutralt (rent), man hör alla register väldigt tydligt. Ska även använda dem som studio-lurar. Med tanke på det pris jag gav för lurarna kan det inte bli annat än en tia i betyg.

  Har nästan lyssnat på musik i fyra timmar i sträck nu utan att bli svettig om öronen trots att det idag är en av årets varmaste dagar. Det går troligtvis inte att hitta ett par bätttre lurar för samma pris som jag gett.

  Nu när jag har använt dem ett tag så skulle jag utan tvekan ge 1690:- för dem som är nuvarande lägsta pris.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag använder Sennheiser HD-lurar hela dagarna till film och musik.
  Bytte till de här från HD555 för de skulle vara samma ljudmässigt. HD598 har dock klarare/tydligare ljud (HD555 är aningen dovare). Mina HD555 var väldigt sköra och började rätt tidigt att spricka lite här och där i bågen/ramen och har limmats och tejpats väldigt mycket. Jag hoppas att det är bättre plast i de här.
  Vill man ha ett par lurar där det känns som om man sitter i samma rum som musikerna så är de här lurarna vad man vill ha (förutsatt att musiken är välproducerad). När man ser på film så lyfter man på lurarna ibland för att man tror att en hund som skäller, ett fönster som krossas osv är på riktigt och inte i filmen.

  HD555 satt som en dröm på huvudet. HD598 är otroligt nog ytterligare lite skönare att ha på sig. De har samma design men lite olika material.
  Väldigt hög klass på ljudet för 1490kr.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Supernöjd! Kvalité rakt igenom och sitter mycket skönt (även med glasögon). Prisvärda!
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Låter otroligt bra, ljudet är perfekt men byggkvaitén hade kunnat vara mer gedigen.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Första "bättre" hörlurarna som jag köpt. Låter helt fantastiskt. 5 av 5 Ostrullar.
 • Ganska bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Ljudet är "rikt" men känns ändå inte riktigt där. Mina gamla HD555 har ett fattigare ljud, men är mer naturligt. Antog att ljudet skulle vara ungefär detsamma (då lurarna är i samma serie) men skillnaden är markant. Ljudet är inte lika "uppslukande" på något sätt. Svårt att förklara i ord (duh!) men ja, antar att detta är det bästa man får priset.
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Sitter bra, har jämfört med andra lurar och skillnaden är märkbar. Ljudmässigt är dessa bra till film, data, mp3... då de har en inbyggd surround device. Ljudet blir högt i mp3 till skillnad från andra bekostade lurar som bara lämpar sig till en stereo.

  Det blir en helt annan sak med surround ljudet, mer detaljrikt och naturligt.
  Dock lite annorlunda ljud, men typiskt för Sennheiser, nåt man får vänja sig vid. Lite för klent och klart, känns som basen och trycket blir utelämnat.

  Föregångaren är inte 595 som påpekats utan 558.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Låter mycket bra med min HRT Micro Streamer.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Mina första dyrare hörlurar. Testade lite olika märken och prisklasser på Media Markt och fastnade för dessa. Sitter mycket skönt på huvudet, glömmer att man har dem på sig ibland.

  Använder dem till pc, tv, film och smartphone. Nu är jag ingen audiofil eller expert på ljud men konstaterar att ljudet är grymt skönt och behagligt, underbar bas och värme i ljudet.
  Jag hör saker som jag aldrig hört tidigare, lite skrämmande ibland.

  Älskar ljudet och kan bara rekommendera med 10 stjärnor.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Mina första par lurar någonsin, Låter bra och sitter superbra på huvudet.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Köpte mina igår efter att ha provlyssnat på MediaMarkt. Har haft ett par Sennheiser HD515 tidigare och dessa nya lurarna är ett gigantiskt lyft på alla plan.

  Skulle klassificera mig själv som en allround lyssnare men som huvudsakligen lyssnar på elektronisk musik (trance/dubstep/electro house). Ska väl även tillägga att jag inte är en expert inom området men jag upplever mycket klart ljud och med ett bra tryck och djup i basen. Ett stort lyft jämfört med mina gamla lurar.

  Har provat att koppla in dem till mobil och laptop med 3.5mm och även om det inte låter riktigt lika bra som med den vanliga förstärkaren (NAD C325BEE) är det klart godkänt. Har dock köpt mina för att använda hemma vid datorn.

  Hittills väldigt nöjd, 10/10!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Fantastisk lur, äntligen en sennheiser som har lite extra stöd i basen! Sjukt prisvärda! slår allt ja hört upp till 3000kr Passar all musik!
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Mycket trevligt ljud. Varmare och trevligare ljud än andra hörlurar jag testat.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Underbart ljud, sköna att ha på, väldigt lätta. Det enda som jag ger minus på är att dom KAN bli ganska svettiga efter ett tag, kanske inte samma effekt som från dåliga slutna lurar, men det blir en anin fuktigt från plasten där uppe samt runt öronen. Dessa saknar även bass om man är ute efter det. Annars är det väldigt bra ljud till musik och en del film/spel med bra treble etc.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  I mitt tycke grymt snygga hörlurar som sitter som en dröm på huvudet.
  Lättdrivna, och med ett ljud som i mitt tycke inte lämnar så mycket att önska. Lyssnade på en hel del olika i prisklassen 1000-2000 kr innan jag bestämde mig, och hittade inga som var bättre...

  Tror prisvärda är det bäst beskrivande ordet.

  Med reservation för att jag inte testat t.ex. HD650.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Var på jakt efter ett par nya hörlurar att ersätta mina gamla Philips HP910 som jag haft i 10 års tid för spel/musik/film. Dessa lurar var fortfarande bra trots att dom använts så pass länge, men ena luren var numera fasttejpad, så det började bli dags att skaffa nya!

  Läste recensioner och åsikter i flera dagar om diverse hörlurar och hade en budget på ca 1500 kr. Till slut stod det mellan Beyerdynamics DT770 och dessa Sennheiser HD598. Jag valde först dom helslutna/stängda DT770 pga att basen skulle vara något utöver det extra, vilket verkade intressant. Dom var jag dock inte nöjd med. Dels var dom inte så bekväma som det sagts i mitt tycke (klämde lite väl på huvet och mot öronen), och ljudbilden var lite luddig eftersom basen var så tung. Eftersom dom var helslutna/stängda så var det även lite frustrerande att använda program som Teamspeak och Ventrilo (jämför med att prata samtidigt som man håller för öronen -- det är ganska irriterande). Ska även nämnas att jag fick intrycket av att dom lät bättre kopplade direkt in i datorn istället för via förstärkare. När den gick via förstärkaren blev basen överstark och ljudet kändes mindre klart. Skickade tillbaka dom för att byta till HD598.

  Sen fick jag då hem dessa Sennheiser HD598. MYCKET skönare lurar. Lika som mina gamla HP910 kan jag ha dom på mig 10 timmar i sträck och det spelar ingen roll. Känns knappt att man har dom på sig efter en stund. Ljudbilden var även mycket bättre. Ett bredare och klarare ljud med bra diskant. Visst, basen är inte lika ljup och maffig som med DT770, men det känns snarare som en fördel eftersom det ger en bättre helhet i ljudet. Dessa fungerar alldeles utmärkt som allround-lurar.

  Det ska nämnas att även om dessa lurar fungerar bra utan någon form av förstärkare så rekommenderas att en sådan används. Ljudet får en extra skjuts rakt igenom och basen får mer tryck. Skillnaden är inte jättestor, men definitivt märkbar.

  Jämförelsevis med mina gamla Philips HP910 så är dom faktiskt väldigt lika varandra i både ljudbild, komfort och genomgående kvalité, men HD598 är definitivt vassare på alla sätt. Men så skiljer det sig även 10 år mellan produkterna.

  Värd varenda krona! Rekommenderas starkt!
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Insåg att jag behövde hörlurar till min dator. Började med Prisjakt-populäre AKG K 518 LE (~500kr), komforten var åt h-vete. Insåg att det inte var ngn idé att snåla och köpte dessa. Efter några månaders användning kan jag inte vara gladare över mitt inköp. Ljudmässigt dödar de AKG (inte så konstigt sett till pris), och komfortmässigt är de det skönaste jag haft på öronen.

  Är inget ljudproffs och tänker inte börja prata om diskant o bas, kan helt enkelt bara rekommendera dessa hörlurar som mycket prisvärda. Fantastiskt ljud för både spel och musik.
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Klart bättre än mina gamla Sennheiser HD490
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Underbart bekväma och skönt ljud, väldigt nöjd.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Snygga hörlurar som sitter som en dröm runt öronen. Ljudet är inget fel på, Har inget "bättre" att jämföra med.
  Kvalitetsmässigt känns dom mycket bra. Helt klart värt pengarna. Bara positivt med dessa lurar!
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Mycket bra hörlur. Återger ett detaljrikt och naturligt ljud. Bättre än föregångaren HD 595.
  Snygg design.