Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

AKG Q701

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla AKG Hörlurar (72)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.08)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  + Referenskvalitet!
  Bättre ljud än 3000kr aktiva referenshögtalare.
  Väldigt lätta jämfört med andra liknande hörlurar.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fulsnygga
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Ja, hörlurarna "saknar" lite bas men som en del påpekar här. Det är pga. att AKG försöker framställa en så klar ljudbild som möjligt vilket de verkligen lyckas med. Har haft dessa lurar i drygt ett år och jag är riktigt nöjd. Var lite rädd att jag skulle saknas basen från vad jag läst men kunde inte haft mer fel.

  Har svårt att tänka mig att det finns mycket bättre hörlurar för 2000 kr. Skulle eventuellt behöva en förstärkare då jag hade velat vrida upp volymen ännu mer än vad datorn tillåter.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Grymt luftigt, klart och öppet ljud! Känns som en väldigt naturlig och korrekt högtalare - lite åt det analytiska hållet men aldrig vassa.

  Hörlurarna har bra och djup bas men inte så mkt "impact". Jag moddade därför mina (googla Q701 bass mod) och har nu fått det där lilla extra trycket vilket gör lurarna kanske lite mindre korrekta men ack så mkt roligare.

  Hörlurarna sitter som en smäck på skallen och jag får aldrig ont eller blir trött av dem, trots användning under många timmar.

  Helt enkelt FANTASTISKA hörlurar som dock definitivt kräver en förstärkare (jag använder Xonar Essence STU) för att komma till sin rätt, inte minst med mer dynamiskt material (icke loudness mastrat).
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Extremt öppet och klart ljud ("öppet" medför även att isoleringen är precis noll och de läcker som såll). Driver dessa med en "Little Dot MK IV LE" och än så länge har jag inte haft förmånen att lyssna på något som låter bättre än denna kombo.

  Detta är dock efter att jag utfört den ganska välkända "bass port"-modifikationen av lurarna, eftersom basen är allt för svag som standard med en frekvensgång som ser ut som en lång uppförsbacke (något som visserligen är signifikativt för AKG-lurar). Sök på YouTube efter "AKG Q701 Bass Mod" så hittar du instruktioner för modifikationen.

  Modifikationen lägger i mitt tycke till det som saknas i lurarna utan att på något sätt förta de kvalitéer som finns där från början. Med det sagt så är lurarna även med basmodifikationen inga "dunka dunka" lurar och lämpar sig fortfarande bäst till rock/jazz och liknande musik.

  P.g.a. att man behöver skruva med lurarna för att få det bästa ljudet ur dem så drar jag av en stjärna, men resultatet är 10-stjärnigt.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Luftigt och naturligt ljud. Detaljerat och tredimensionellt ljud. Underbar till akustisk musik och röster. Passar speciellt bra jazz, blues, körer och klassisk musik. Har lyssnat på Spotify direkt ur datorns hörlursuttag.

  Med bra kombinerad hörlusförstärkare och dac kommer det troligen bli magiskt!

  Uppdatering:
  Har nu en Parasound Zdac kopplat till dator via USB och detta ger ett lyft. Låter inte som en en hörlur, låter som högtalare. Med rätt elektronik motsvarar nu ljudet högtalare i prisklassen > 20.000 kr.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Sitter som en smäck på skallen. Har dom i timmar utan att det blir jobbigt. Ljudet är helt okej än så länge. Väntar på en Colorfly Pocket HiFi C4 Pro 16 GB 24bit 192kHz MP3 Player.
  Dom ska tydligen funka okej ihop. Köpte dom från Australien för 1800kr...blir nog svårt att hitta bättre ljud för den slanten!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Riktigt bra. Inget för dom som tycker om tung bas men för alla andra är de perfekta.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Helt fantastiska hörlurar. Rekommenderas verkligen!
  Underbart ljud; rent, atmostfäriskt, djup och distinkt bas, klar diskant. Blir bättre efter att de fått "köras in" ett tag (dock låter de väldigt trevligt direkt ur lådan också)

  Till eventuella köpare: se till att du har ordentlig utrustning för att tillåta dessa hörlurar att verkligen prestera. Med ordentlig utrustning menas en hörlursförstärkare och en bra DAC. Tro inte att du kan använda dessa hörlurar via en iPod, laptop eller dylikt.

  Själv använder jag en Audio-Technica AT-HA20 (hörlursförstärkare) och en HRT Musicstreamer II. Är mer än nöjd med ljudet. Kör detta kopplat via min laptop (FLAC eller spotify premium). Har jämfört att bara köra via hörlursuttaget, och tro mig, det är som dag och natt. Så ett varningens finger till potentiella köpare: inte nog med att hörlurarna i sig är dyra, du kommer behöva lägga minst lika mycket pengar på kringutrustning!

  För dig som vill ha ett par underbara hörlurar är detta ett enkelt val.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Låter kanon! Men det tar ett bra tag innan de blir inspelade!

  Köp ett ljudkort med lite extra kräm om du ska ha dem till datorn. Dels för ljud kvalitet men även för att kunna få upp volymen i dem. De kräver mer än ett integrerat ljudkort för att driva dem i högre volym.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Helt suveräna lurar!
  Klart bästa lurarna under 5000kr jag lyssnat på!
  Riktigt klart och fint ljud. Bonus att de finns i så snygga färger, samt att sladden är knallgrön. Ser bra ut där hemma..

  Det enda man skulle kunna gnälla på är att de skulle kunna vara lite mera bas i dem, men i det stora hela var det en så pass positiv upplevelse att de får 10/10 i alla fall!
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Att tilldela skall presenteras för slå dessa. Inte en enda sak som jag kunde stötas och drog för förutom kanske färgen på kabeln för vissa?