Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Marantz PM7001 KI

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Marantz Stereoförstärkare (44)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.87)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Skulle inte skada med fler ingångar.
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Mycket nöjd än så länge, saknar dock lite av den tajta bas min gamla Arcam A80 hade. Instrument och röster träder fram med klar tydlighet och ljudet är detaljrikt och har ett härligt driv !

  Stort plus till känslan i reglage samt volymkontrollen från fjärren, räcker att trycka lite lätt så drar volymen upp...KÄNSLA som det ska vara :)

  Verkar också besitta endel kraft trots allt.
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Mycket intressant förstärkare

  Om den här förstärkaren inte låter bra hos dej eller någon annan så måste det vara otroligt olämpliga högtalare eller något annat problem i systemet. Smaken kan ju givetvis variera också :)

  Har betat av åtskilliga strömstarka förstärkare som tex Rotel, Harman Kardon, NAD, Onkyo mm, och under mina 25 år som Hifi entusiast måste jag säga att den här Marantz burken spelar mycket bra och dynamiskt i den här prisklassen.

  Den är nog inte designad att ingå i ett PA system som skall lira på ett disco, Men resurserna är nog mer än tillräkliga för ljudtrycks älskare i hemma miljö.

  Har också provat lite mer eller mindre olämpliga cd spelare som tex. en vanlig stationär LG DvD Spelare avsedd för film och en äldre Sony cd från mitten av 90 talet, i ren nyfikenhet.

  Sen blev det en hög med blandade mp3 låtar från datorn via en kass signalkabel och ändå har förstärkaren marginaler att leverera en mycket behaglig och kontrollerad musik.

  Diskanten spelar mjukt och klart utan att skrika och överstyra alla "S" ljud som både är tröttande och irriterande.

  Mellanregistret spelar öppet och naturligt. Både ljusa och mörka röster levereras på ett behaglig vis utan att bli burkiga och gapiga.

  Det jag märkte först var att massor av gammal musik började att låta bra, till och med sämre inspelningar som jag normalt gör allt för att undvika.

  Det platta ljudmattan har nu helt plötsligt fått 3D känsla och luftighet.

  Basen är mycket fast och kontrollerad med massor av nyanser och dynamik i alla nivåer upp till något som inte grannarna gillar.
  Något släp eller lagg i basen har jag inte hört med mina högtalare i alla fall.

  Infected mushrooms låtar Becoming insane och Vicious Delicious spelas med en explosiv dynamik och kontroll som får en att undra om högtalarna kan gå sönder.

  Jobbiga och svårspelade låtar är lite lättare att lyssna på med Marantz förstärkaren.

  Jag misstänker att detta steg skulle kunna fungera bra tillsammans med Dali högtalare eftersom dom oftast har en mycket vass diskant.

  Högtalarna jag använder är Boston Acoustics 930T Series I.
  Medelstora 3-vägs slutna lådor med
  softdome diskant, 6" mellanregister och 10" baselament.

  Dom är som många andra högtalare, både rum och placerings känsliga, men en av de få högtalarna som jag lyssnat på som klarar alla typer av musik utan att kapa bort information bland annat i botten.

  Nästan allt jag har kastat på Marantzen fungerar från mycket bra till helt okej, från klassiskt och Jazz till extremt bastung rap musik och snabb Techno fungerar.

  Om man nu MÅSTE klaga på något så saknar jag att volymknappen kunde vara upplyst så man ser hur den står på lite håll samt att power on lampan sitter för nära source indikerings lamporna. Både snyggare och lättare att se om dom hade varit separerade.
 • Utmärkt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Fin upplösning, Väldigt bra närvarokänsla, placerar verkligen instrumenten och sångare/sångerska i rummet.
  Basen är hyffsat tajt men lägger sig lite bakom de övriga registren.
  Bra känsla i reglage och fjärr
 • Perfekt
  14 år sedan
  Uppdaterat: 14 år sedan
  Detaljer, detaljer och lite mer detaljer... :-)
 • Perfekt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
 • Utmärkt
  14 år sedan
  Uppdaterat: 14 år sedan