Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Ricoh-Pentax SMC-DA 35/2,4 AL

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Ricoh-Pentax Objektiv (56)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Mitt exemplar bakfokuserade utav bara fasen, så det första jag fick göra var att pilla med justeringar i kameran (K-7) vilket inte var kul alls.

  Men annars finns det inte så mycket negativt att säga om detta objektiv... Det saknar quick shift , vädertätning och fokusskala, leveras utan motljusskydd, och har plastfattning. Bakre lock är av kit-typ, och det främre locket måste nypas från sidorna så det fungerar dåligt med motljusskydd monterat.

  I övrigt så är det klockrent! Optiskt finns det inget att gnälla om alls; Knivskarpt redan från full öppning, T-stopvärdet är förmodligen bättre än vad angivet F-stopvärde hintar om, och det har inga fältrelevanta optiska fel alls.
  Möjligtvis skulle man kunna köpa något med bättre oskärpa för några tusenlappar till, men i övrigt spöar eller matchar det här objektivet alla dyrare varianter rent bildkvalitetsmässigt.

  Fokusringen har endast ett kvarts varvs vrid - Autofokus är blixtsnabb medan möjligheterna till exakt manuell fokus suger stenhårt. Men känslan i fokusringen är mycket god; Inte riktigt på M- eller Limited-nivå, men obeskrivligt mycket bättre än på kitzoomarna.