Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Logitech M570

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Logitech Möss & pekdon (106)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.19)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag har använt styrkula sedan Logitech Trackman Marble kom ut. (Den i beige plast med 3 knappar, ingen rulle)

  Vid det här laget har jag har haft 4st M570 och på 3st dog mittenknappen. 1 dog definitivt när jag försökte löda in ny brytare själv och en fallerade knappen innan garantitiden löpt ut. Den jag fick ut på garantin höll i två månader.

  Logitech beslutade sig för att snåla in på mittenknappen och använda samma typ av brytare som man använder i övriga extraknappar och inte en microswitch som pallar 5x fler tryckningar. Höger och vänsterknappen använder microswitchar.

  Hade helst sett en styrkula med bluetooth, men tyvärr verkar marknaden för en sådan vara alldeles för liten.

  /uppdatering 20140615: ytterligare en död mittenknapp
 • Alla omdömen

 • Ganska bra
  1 år sedan
  Haft den i två veckor nu...

  Lite ovant i början med att styra med tummen, men det går. Det är värt att leka runt med inställningarna lite.
  Cyb gjorde en recention på mx ergo som tillslut fick mig att välja denna...

  Det enda jag egentligen kan klaga på, så här i början, är scroll-hjulet. Dålig känsla. Tilt-hjulet är dock inget jag saknar.

  I övrigt känns den lite plastig för 600 spänn, men funktionell.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Använder denna från soffan till min HTPC
  Än så länge så älskar jag den. Hoppas bara att den är hållbar då många har problem med den i längden.
  För övrigt så är det bästa musen i kombinationen med en trådlös tangentbord från soffan. Och jag har testat Mångaaa.
  Enda jag kan tycka att dem kunde ha gjort/placerat bättre är framåt och bak knapparna.

  Satt i valet mellan denna och den nya Ergo, slutade med detta då Ergo är onödigt dyr. Fick den för 600 kr från Elgiganten vs 1200 kr för ergo. Tillt funktionen samt uppladningen är ej värt den stora skillnaden.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Bra mus. Det tar lite tid att vänja sig vid att styra musen med tummen, men när det väl sitter är det hur underbart som helst. Dock har vänster musknapp nu, efter 18 mån, börjat ge dubbelklick vilket gör den svårhanterlig, så jag ska skaffa en ny. Blir nog en likadan, om jag inte hittar någon annan tumrullad trackball.

  Uppdatering: Efter ytterligare en tid, så slutade dubbelklicken, och jag har kvar musen som nu är över 2 år gammal.

  Ny uppdatering, bytte till slut ut den gamla (efter drygt 2.5 år) mot en ny då jag inte hittade någon annan tumrullad trackball som passade mig. Den nya har nu gått drygt ett år utan problem.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Vet inte hur länge jag haft sådana här. Minst fyra år, i alla fall.

  Har en till var dator, och kan inte tänka mig att byta.
  Det är smidigt att samma usb-plugg fungerar både för tangentbord och styrkula. Men hade jag inte haft tillräckligt med usb-utgångar, så hade jag saknat bluetooth.

  Ingen har gått sönder ännu, trots att de används rätt mycket, och tappas i golvet då och då. Inte ens mellanknappen har klyddat, den som är kombinerad med skrollhjulet, vilket andra verkar ha drabbats av. (Men jag klickar nog inte med den knappen så ofta. Och inte med backward/forward-knapparna heller.)

  Då och då måste man göra rent under kulan. Där samlas damm och fett från tummen. Då blir det trögare. Och sånt skräp kan också hamna ivägen för ljusstrålen som registrerar hur kulan snurras.

  Innan man fattat detta, så är det lätt att tro att det var en kortlivad produkt.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Är inne på min tredje, sonen dödade första. Sen har jag en till min stationära och en till min laptop. Klarar inte av vanliga möss och vet inte hur jag skulle klara mig utan denna utmärkta trackball. Har haft lite strul med kontakten till min stationära med en kombination av avstånd och störningar från chassiet, det problemet går nog att lösa och skulle absolut rekommendera denna produkt.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Använt denna flitigt i sex år. Ovant att styra med tummen första dagarna. Efter en vecka helt intuitivt. Tappat en i golvet många gånger utan en skråma. Det enda som händer är att kulan åker iväg.

  Bra trådlös funktion. Smart placering av "fram och bak"-knapparna som kan konfigureras till att öka och minska textstorleken, så att jag kan surfa på avstånd och se texten.

  Batteritiden är enormt lång.

  Kulan och trådlösheten gör att jag gärna håller den i knät centralt placerad, vilket känns väldigt bra i armen. Lätt att variera placering på. Gör att skrivbordet inte behöver plats för en mus.

  Sedan jag köpte denna har jag aldrig mer haft besvär med axel/arm/hand.

  Lite fler knappar skulle gett en tia.

  Rekommenderas varmt!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Verkligt trevlig trådlös lösning, funkade direkt utan installation i Linux (Ubuntu) och är väldigt responsiv. Friheten att kunna flytta den så man inte blir "fast" i en viss arbetsställning är trevlig och hittills (fyra månader) har batteriet funkat bra, på åtta timmars arbetsdagar.
  Jag är normalt väldigt negativ till trådlöst, då jag ogillar att behöva byta batterier, men då den här verkar få dem att räcka så pass länge funderar jag faktiskt på att skaffa en likadan hem.
  Ett minus för de två "extra" knapparna till vänster om vänster musknapp som jag kommit åt ett par gånger och inte använder till något. Kan snarare vara en bonus, om man till skillnad från mig kan vänja sig vid dem och använda dem till något konstruktivt.
  Edit: Har nu köpt mig en likadan hem och använt ett halvår, fungerar lika bra här som på jobbet. Fortsatt bra batteritid, kan inte säga hur lång då jag fortfarande inte bytt batterier. Jag fortsätter låta en stjärna saknas då jag skulle föredragit en mer stabil fastsättning av kulan, e.g. så man behöver ta loss den med flit och den inte kan lossna om man tappar den i marken.
  Edit the second: Bytte batteri för första gången nu. Enligt tidsstämpeln här (två år sedan uppdatering) räckte det medföljande i ungefär två och ett halvt år. Helt okej.

  Vad gäller knapparna - det enda som strulat för mig är de två extraknapparna (framåt-bakåt, till vänster om vänstra knappen), där en hamnade i "alltid intryckt"-läge efter jag tappat trackballen på marken. Jag öppnade upp och vek tillbaka böjd metall i rätt läge, och nu funkar allt igen. Så inga problem jag inte själv orsakat, och ingenting som inte gått att fixa (enkelt) själv. Och ja, jag använder "mittenknappen" (mushjulsklick) regelbundet.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  riktigt bra mus, tog några dagar att vänja sig men nu kan jag inte tänka mig en "vanlig" mus längre. bra kvalitet på produkten, och väldigt skönt att inte behöva flytta på armen längre.

  blev lite förskräckt när musen kom hem då den såg stor ut, men det är pga ergonomin. Handen ligger skönt på musen och jag som har underarmsinflammation känner hur det inte ansträngs likamycket som med en vanlig mus.

  eftersom detta är min första trackball så ger jag inte full poäng då jag inte har provat flera, men rekommenderar denna starkt!
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Funkar kanon från första stund. Hade inga problem alls att byta från vanlig mus till denna. Mycket bättre än de andra som man styr med långfingrarna, tex. Trackman Marble. Skönt för handloven som slipper hasa runt på bordet och jaga musen.

  Har haft två Trackman wheel tidigare. Samma som denna men med sladd. Men när knapparna på den förra började bli dåliga köpte jag denna istället. Förra höll i två år. Men då bor jag ju i princip framför datorn och använder musen väldigt mycket.

  Har nu haft denna i över sex månader och har inte behövt byta batteri än. Ska iof. hålla i upp till 18 månader men man vet ju aldrig.

  Det enda jag tyckte var sämre på denna än föregångaren med sladd är att motståndet i klicket på scroll-hjulet är lite högre på denna än den gamla. Men det är nog mest en vanesak.

  Tips! För att göra rent under kulan är det bara att ta tag i kulan med tummen och pekfingret och dra ut den. Brukar behövas någon gång per halvår.

  Uppdatering: Idag tog batteriet slut. Det medföljande batteriet, Duracell, höll i nästan ett helt år, så när som på några veckor. Använt den många timmar dagligen (jobb+fritid) och aldrig stängt av den. Antar att den går ner i viloläge efter en stund.

  Uppdatering 150410: Mittenknappen gav nu upp för andra gången. Första gången var efter ett år och nu 1.5 år senare så gav även denna upp. Fick ny på garantin från Electroworld där jag köpt den.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har denna på jobb och när jag sitter hemma med vanlig mus märker jag stor skillnad när jag suttit en längre tid.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har haft denna i en månad och hittills är jag mycket nöjd. Betydligt skönare i längden än en vanlig mus. Bra att ha med i väskan och använda till bärbar dator, eftersom det är en trackball kräver den ju inte något särskilt underlag. Kvaliten känns ok, men får väl se hur länge den håller. Har tidigare haft en trackball med kulan i mitten, föredrar denna där man även har ett scrollhjul.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket bra även om kvalitén genom åren försämrats på modellen; billigare material.

  Funktionen är det dock inget fel på, ergonomin på topp för handen!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har använt ett antal styrkulor genom åren. För det mesta Logitech.
  M570 är den jag trivts bäst med och till skillnad från användaren smask så är jag mycket nöjd med min M570. Den har aldrig krånglat, har bra räckvidd och är inte särskilt störkänslig.

  Har haft min M570 i 3 år nu och jag kommer inom kort köpa en till då jag tycker denna är bäst på den mycket begränsade marknaden för styrkulor.

  Tråkigt att du verkar ha haft sådan otur, smask.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Denna var så bra så jag köpte två efter ett tag, en hemma & en på jobb.

  Anledningen till styrkula var för att jag börjat få ont i axel med vanlig mus som jag kört med i alla år.
  Man styr med tummen & måste säga att jag funderade på att lämna tillbaka den efter en vecka. Men som nån skrev på en hemsida, när du väl lärt dig & tränat upp tummen är den oerhört skön! Nu har jag vant mig och vill inte byta tillbaka.
  Den kan säkert bli bättre på många sätt (t ex rull-hjulet är lite "gammaldags", "back" och "forward" sitter OK men inte perfekt) men förtjänar ändå en 10:a från mig i nuvarande version.

  Oerhört snygg kombination om du köper t ex tangentbordet Logitech K810, samt att du får mer utrymme på skrivbordet (ingen musmatta, ingen "musradie" behövs)

  Negativt är att du behöver extra medföljande usb-dongel/plugg till t ex datorn/(plattan om Microsoft Surface) , det är alltså inte Bluetooth på denna (som det är på K810) utan Logitechs eget protokoll.

  Är du osäker, köp på öppet köp & prova minst en vecka om du inte haft styrkula innan.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bra räckvidd. lika skön känsla som föregångaren som jag har använt i snart 10år. Hoppas livslängden blir bättre. Den gamla versionens räckvid avtog med tiden till ca:20cm. Därefter så dog den. Har haft 3st på de 10 åren. Då gick det på kontoret hela tiden dock.
  Bästa "mus". Finns inga direkta alternativ, men det behövs inte häller så länge denna produkt finns.
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Den bästa musen för att undvika musarmsbesvär & dylikt. Bra batteritid. Bra finesser. Snygg. Det som gör att den tappar 3 stjärnor i betyg, är Logitechs ovilja att skapa en gemensam inkopplingsstandard för möss/tgbord. Har man inte de allra senaste modellerna med Unifying-teknik, tvingas man uppta TVÅ usb-portar i datorn. Trots att mitt tgbord "nästan" är av allra senaste modell, går det alltså inte att köra mus & tgbord till samma trådlösa mottagare. ½§£$&% DÅLIGT, Logitech!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Perfekt
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Söker man en mus där man styr med tummen så är denna super! Självklart tar det ett par dagar att vänja sig, precisionen med tummen är inte den bästa i början.

  Räkna med lite kramp i hand och underarm de första dagarna dock.

  Det som man kan se som ett problem är att kulan är ganska liten vilket betyder att antingen får man ha hög hastighet på den eller så får man snurra av bara den med tummen. Nackdelen med att ha hög hastighet inställt är att precisionen blir mycket svårare.
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har bara testat denna i Ubuntu och det fungerar klockrent. Till skillnad från äldre modell av Logitech Wireless Trackball så har denna några fördelar:
  + Dongeln som man sätter i usb-porten är pytteliten (tidigare enormt klumpig)
  + Rundare former
  + Påstådd bättre batteritid
  + Batteriindikator
  + 2 extra knappar för backward/forward vid surf

  Tyvärr är den fortfarande dyr precis som tidigare och man önskar att Logitech var lite mindre giriga.

  Slutsats:
  Utmärkt mus till högt pris.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Hade en sån här för ca 10 år sen men den försvann i någon flytt. Blev superlycklig när de började gjorde en ny version av den! Perfekt för mig som har problem med nacke och axlar. Tar några dagar att vänja sig använda den, men sen funkar den perfekt!
 • Acceptabel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  För det relativt höga priset hade jag förväntat mig en avsevärt mer gedigen känsla. Istället känns M570 billig och plastig. Precisionen lämnar en del att önska och räckvidden är kass. Jag använder den till min HTPC på ett avstånd av ca. 3,5 meter och var tvungen att sätta mottagaren på framsidan av datorn för att det skulle funka, och inte heller då funkar den klockrent. Pluggar jag in mottagaren på baksidan så pajar mottagningen och muspekaren hackar fram.
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Jag hade inga som helst erfarenheter av en trackball innan jag chansade och beställde en M570. Ångrar inte köpet.

  + oerhört skön att hålla i
  + kräver inte plant underlag - kan exv vila musen i en kudde (gör den perfekt att ha till en HTPC antar jag)
  + påstått bra batteritid (1,5 år på ett AA-batteri, något som är för tidigt att bekräfta eller dementera av naturliga skäl)
  + trådlös
  + styrkulan går mjukt och friktionsfritt

  - hade kanske önskat möjlighet att scrolla horisontellt (har aldrig haft detta behov tidigare så jag borde inte klaga men ibland, särskilt när man jobbar i inzoomat läge, vore det skönt att kunna röra sig i sidled)
  - USB-mottagaren "stjäl" en port. Alternativet är bluetooth men då förlorar man i batteritid. Antar att den nuvarande lösningen är bäst.

  Allmänt:
  Att använda en styrkula tar någon dag att vänja sig vid. Det kräver också vissa inställningar för att hitta rätt hastighet. Inställningarna görs i Logitechs nerladdningsbara program Set Point som också möjliggör programmering av de fem olika knapparna.

  (Personligen kör jag Mac OSX och har Spaces på scrollknappen. Vidare bläddrar jag mellan flikarna i webbläsaren med framåt- och bakåtknapparna på musen. Tillsammans med Mouse Gestures i Chrome tycker jag att detta funkar väl.)

  För precisionsarbeten funkar den i vissa sammanhang i mitt tycke. I InDesign går det exempelvis utmärkt och all form av drag and drop-funktioner i Finder går också bra. Med vilken fart man ska rulla iväg kulan för att komma till ett givet läge faller sig naturligt efter ett tag. Maskning och annat arbete i Photoshop gör jag dock hellre med en Wacom-platta.

  Slutsats:
  Kul pryl. Bekväm.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Uppdatering 2018: En av de 2 mössen jag har använt mest har börjat trösta med vänster musknapp, den andra musen fungerar som den borde! Imponerande byggkvalitet! Använder en på jobbet och en privat.

  2012: Praktiskt taget perfekta möss, som är mycket enkla om de har stressskador eller vill förhindra detta. Det är väldigt användbart. Kvalitetskänsla. Ingen fördröjning.
  Gets flyttar för att använda proprietär Logitech Unifying-teknik, och inte vanlig bluetooth, som de senaste datorerna redan har. Följaktligen har en USB-port som kan användas för andra saker förvärvats. Mottagaren själv är väldigt liten, så det är inget problem.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har använt Trackball sedan 90-talet på grund av musmer och arbetsproblem i axeln.
  Av alla tillverkare och varianter av dessa under årens lopp är detta den mest hållbara och ergonomiska jag har använt hittills.
  Efter en veckas användning kommer coping och du kommer nog inte tillbaka till normala möss igen.
  Nu saknas detta i en blå version, så den kan även användas på tabletten.
  Rekommenderas :)