Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Bosch PLL 360

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Bosch Laserinstrument (108)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.40)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Till att börja med bör du observera att Bosch PLL 360 finns i två versioner:
  - Bosch PLL 360, vilken innehåller Laserenhet, förvaringsväska och ett universalfäste.
  - Bosch PLL 360 Set, vilken innehåller Laserenhet, förvaringsväska och ett stativ.

  Här på prisjakt och hos de flesta webhandlare ligger bägge varianterna under namnet PLL 360, vilket är missvisande eftersom den med stativ generellt sett kostar mer. Du måste gå in på säljarens hemsida och läsa dig till vilken variant de för.

  Stativet är som ett vanligt kamerastativ i 300:- klassen. Den angivna höjden är 150 cm, men den vågräta linjen hamnar maximalt på dryga 158 cm. En dum sak med stativet är att justeringen för tiltning i sidled bara går åt ena hållet och därmed inte alltid medger manuell nivellering. I övrigt så fungerar det bra. Lite gängligt kanske men å andra sidan så väger det lite. Kontentan är att har du redan ett bra kamerastativ, så köp varianten med universalfästet istället.

  Ljusstyrkan är rätt svag, en direkt följd av den valda "ofarliga" laser klassen 2. Användning i direkt solljus är inte att tänka på. Möjligtvis med laserglasögon och reflex, men inte annars.

  Precisionen varierar naturligtvis så väl mellan exemplar som mellan olika förhållanden. Genom att mäta höjden på strålen, rotera laserenheten 180 grader och sedan mäta igen så fick jag 1 millimeters avvikelse på 8 meter. Det är långt bättre än spec men även långt bättre än min mätmetod, så ta det med en nypa salt.
 • Alla omdömen

 • Dålig
  6 mån sedan
  Har haft två stycken och båda har haft större mätfel än vad de är specificerade för. Båda returnerades till handlaren efter att jag påvisat mätfelen.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bra laser och som de här under har sagt så finns det lite nackdelar med denna typ av laser och det är styrkan i Klass 2 laser.
  Inomhus och utomhus under kvällstid. Perfekt maskin.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Fungerar utmärkt. Går även bra utomhus så länge det inte är direkt solljus förstås. Självnivellerar sig snabbt och är stabil så länge det inte blåser allt för mycket. Smidigt medföljande stativ med höjdjusteringsskruv som är bra om man ska jobba på låga höjder (~1-2 dm). Hade gärna fått ha en bättre förpackning som var lättare att använda för förvaring, helst en riktig väska förstås, men det fungerar. En lodlaser (rakt uppåt/nedåt) som ett par andra modeller har hade väl varit ett plus kanske men man kan ju inte få allt.