Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung Galaxy Tab GT-P1000 16GB

 Lägg i lista  Jämför
GT-P1000 Galaxy Tab från Samsung är en surfplatta inte helt olik Ipad 3G. Skillnaden är att Samsung laddat sin med Android-OS (2.2 Froyo) samt att den har en betydligt mindre 7-tumsskärm. Naturligtvis kan den koppla upp mot trådlösa nätverk, men det går även att ringa med den. Lanserad 2010. Stäng
GT-P1000 Galaxy Tab från Samsung är en surfplatta inte helt olik Ipad 3G. Skillnaden är att Samsung laddat sin med Android-OS (2.2 Froyo) samt att den har en betydligt mindre 7-tu... Läs mer
Jämför pris på alla Samsung Surfplattor (73)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.86)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Har haft ipad sedan den släpptes och fick min Galaxy tab idag. Formatet på SGT är mycket trevligt, men den kommer tyvärr inte riktigt upp till ipadens nivå på varken förpackning eller användarupplevelse.

  Android känns bättre än iOS på en tablet, men tyvärr laggar det ordentligt emellanåt (typ nu när jag försöker skriva detta) och flyter inte i närheten av lika bra som på ipaden. Den förinstallerade browsern på SGT är ett skämt, går knappt att använda alls, har nu testat 4 olika och hittat en som är något bättre, men att surfa på SGT är ändå på gränsen till plågsamt när man är van vid Ipaden.

  Telefondelen fungerar mycket bra ihop med SE mv600 bt headset och batteriet verkar vara helt ok, dock inte i nivå med iPad.

  Den förinstallerde mailappen har lyckats krasha 4ggr idag...

  Skärmen är likvärdig med ipad (även om den känns 50% mindre trots att den verkliga skillnaden är 30%) SGT har även trevliga inställningsmöjligheter för skärmen så som mättnad, svärta m.m.

  Är lite pinsamt att google maps fungerar 10ggr bättre på apple-produkter.

  Appar från market verkar fungera fint trots den högre upplösningen, spotify och slingplayer blir extra trevligt på den stora skärmen.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Allt plus, förutom priset som sagt.
  Men priset är ändå bra jämfört med apples dyraste men som ändå inte kommer i samma hårdvaruklass.
  Touchwiz 3.0 kan jämföras med iOS som finns i iPaden så dom har sina likheter förutom att denna har Android och kan då ha något som heter Widgets i startskärmarna som är väldigt användbara. Den har flash och kan spela upp alla viktiga film format som 3gp, mp4, avi, mpeg, divx, mkv (bluray). Medans apple måste konvertera filmen till en som stödjs. Den har även 5.1 ljud och kamera både fram och bak som saknas på iPaden tyvär. Den går att även att ringa med och använda högtalare.

  Det finns flera fördelar som sagt.
 • Acceptabel

  Gillat omdöme
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Har en iPad och en Samsung Galaxy Tab, iPaden har mindre möjligheter om du jämför att Galaxyn har camera, telefon funktion och stöd för olika video format och flash.

  Men Galaxy presterar sämre i systemet, den är inte alls lika kvick när man scrollar på webben eller när man ska använda systemet helt enkelt. iPaden är snabbare.

  Formatet är en smaksak, jg tycker nästan att en HTC HD 2 skärmässigt är minst lika användbart.
  Hoppet mellan en 4.3 tums skärm till 7 tum är inte stort. men däremot till ipad storlek 9.7 tum då känns det som pad storlek.

  Galaxy har en väldigt fin o bra skärm
  Kamera funka bra!
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Nu när man har flashat (ja, jag älskar att säga det ordet både från munnen & genom att skriva) CyanogenMod 11 så måste jag säga att den upplevs något seg vid första starten, men det går ju att lösa genom att installera Advanced Task Killer-appen & sedan ställa in hur den ska göra plattan snabbare bland annat genom att döda bakgrundsappar & funktioner som inte aktivt används för tillfället.

  Blir snart att flasha Sailfish OS till den här också. ;)
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Perfekt, har haft 2st i över ett och ett halft år nu, den ena har jag i jobbet och använder den flitigt med Evernote. Har ett fodral till den jag bär med mig som fåt tankarna tillbaka till Filofaxen fast mycket tunnare och mer mångsidig.

  Den andra stannar hemma för lek, spel och som fjärrkontroll till TV mm.
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har nu testat denna i två veckor, med android 2.3. Helt ok liten surfplatta, processorn och gpu räcker till och skärmen är ljusstark. Platten blev mycket bättre med 2.3 jmf med android 2.2.

  Den som vill surfa på vanliga sidor lär dock bli besviken - de flesta webbsidor är designade för 1024 pixlars bredd. Detta innebär att plattan måste hållas i liggande läge för att texten ska synas - och då synns bara en smal remsa av webbsidan. Alla andra plattor har samma problem (inkl nya galaxy tab 10 och ipad2). Surfupplevelsen är fortfarande _mycket_ bättre på en bärbar dator.

  Några +/-
  + Perfekt format
  + Batteriet räcker länge
  + Flash fungerar förvånansvärt bra
  + Två kameror, perfekt för skype!

  - Upplösningen är för låg, 1024*600 (alla plattor har samma problem)
  - Högtalarna är klena med dåligt ljud, sämre än på text Sony Ericsson X8/X10 mini
  - Ej standard USB kontakt, dvs kan ej använda standard laddare
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Ändrar omdömet då priset sjunkit, uppdateringar har förändrat upplevelsen och den sammantaget blivit rätt så prisvärd.

  Skärmen är jättebra och formatet är behändigt. Processorn orkar med bra iom Gingerbread-uppdateringen men man får ändå vänta lite på att den ska ladda/visa webbsidor, oavsett om man är på wifi eller 3g. Dessutom är android inte anpassat för surfplattor än vilket något som märks - Tab känns lite som en förvuxen telefon. Hoppas på Honeycomb!
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Nu när Gingerbread har kommit till den så har den blivit mycket snabbare och överlag känns appar och funktioner mer responsiva än tidigare. Även batteritiden har blivit bättre.

  Kan inte annat än säga att den är grymt tillfredställande.

  Jag har nu haft den i två veckor och använder den mest hela tiden både i jobbet och på fritiden. Skärmen är riktigt bra med tydliga rena färger och mycket bra ljusstyrka. Orkar inte skriva en lång kommentar men:

  + Skärmen
  + Apparna - Kalender, mail, browser, gtalk, galleri
  + Sync mot google och exchange
  + film och foto gör sig riktigt bra på den.
  + Helt ok kamra, ger förväntad kvalitet på bilderna.

  - Den behöver laddas på kvällen efter en dags användande, dock inte konstigt då jag använder hela tiden.
  - Precis som min HTC Desire så känns det ibland som om skärmen laggar när man växlar mellan vyerna, störs inte mycket på det men lite
  - Samsungs interface saknar några funktioner som jag har på min desire, kommer inte på vilka mer än att jag t.ex inte hittat tidsinställning för skärmlåset (för lösenords krav efter 5 min)

  Det finns flera plus och några till minus. Om man vill ha en platta som man faktiskt kan få med sig i en jackficka samt använda som telefon och lite till så är det rätt grej för dig. Jag kan varmt rekommendera denna.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Grynt bra pad/lur =)
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Sneglar du på nya 10.1? Glöm den!

  Denna padd är mitt livs bästa köp, jag har haft iPad och denna är mycket bättre.
  Visst, skärmen och responsen på iPad är bättre men det är i princip också det enda förutom massa meningslösa apps..

  Hittar du för cirka 3.5, KÖÖÖÖP!
 • Ganska bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Jag lekte lite med en väns Samsung Galaxy Tab (Själv har jag en ZTE Light). Detta är vad jag tykte om den.

  Bra:
  + Skärmen är helt underbar, hög upplösning och bra betraktningsvinklar
  + Den är snabb
  + Designen är gör att den ger bra intryck

  Dåligt:
  - Tyvärr har den inte standard mini-USB utan någon propetär usel lösning som gör att man alltid måste ha med sig sladden för att ladda eller flytta filer. Detta är ju hål i huvudet Samsung! sluta med detta skit och sätt dit standardkontakter
  - Priset var 4000kr vilket är i överkant jämfört med att köpa t.ex en ZTE Light för 1800kr som har nästan samma prestanda (förutom skärmen)
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Lite klen men ända bra...
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Haft min SGT i över ett halvår nu och det är den bäste mobila enheten jag haft. Perfekt format som får plats i min byxficka.
  Har med mig den hela tiden och använder den som min enda telefon. Har ett BT headset till den och det har funkat utan störra problem.

  Har aldrig haft några större bekymmer och den blir bara bättre och bättre med nyare mjukvara.
  I början var den inbyggda browsern inge vidare utan hackade rätt mycket. Men det fixades ganska kvickt i en uppdatering (kring okt-nov 2010) och flöt efter det riktigt bra. Idag flyter det på som smör i den inbyggda browsern och flash funkar oftast riktigt bra och utan problem.

  Ändringsmöjligheterna gör att man kan få det som man vill. Och det finns en uppsjö med launchers, widgets och program som man kan leka med.

  Jag kör nu alltid med senaste Overcome rom och kernel. Och nu med Gingerbread (Android 2.3.3) så är snabbeten, flytet och prestandan ruggigt bra på den.
  Den klarar av dom flesta format på videor vilket är riktigt bra att bara kunna flytta över sina avi, wmv, mp4 eller mkv filer och spela upp direkt. Den klarar av att visa separat undertext i standard spelaren och min klarar av 1080p mkv filer flytande.
  Att bara kunna plugga in sin android enhet till datorn och kopiera filer som en vanlig extern lagringsenhet är riktigt skönt.

  Batteritiden är riktigt bra. Med full sync, wifi, bt, hög ljusstyrka på skärmen så klarar jag mig ändå 2 dar med rätt mycket användande.

  Den större skärmen gör det betydligt lättare och roligare att spela spel, kolla på film och surfa. Att surfa i 1024x600 på 7" mot 480x800 på 4" är en riktigt stor skillnad. Och att läsa text blir mycket bättre på den större skärmen.

  Har även använt GPS:en en del nu på slutet och den får kontakt riktigt fort och verkar uppdatera fort och precis. Använt mig av google maps och det har funkat kanon att hitta dit man ska.

  Kameran är det enda som inte är riktigt bra. Men det är inget jag förväntat mig och tycker det är helt onödigt att försöka trycka in en bra kamera i en tab/mobil. Bilderna blir helt ok och i bra ljus till och med bra. Men sålänga dom duger för mms och facebook är kameran tillräcklig viket denna gör.
  Om man vill ta bra bilder köper man sig en riktig kamera och det finns riktigt små och billiga sånna nu som är mycket bättre än vad kameran på en mobil/tab är.

  +Formatet
  +Vikten
  +Batteritiden
  +Skärmen
  +Digitizern (Touchen)
  +GPS
  +Videouppspelning
  +Lätt att kopiera filer till och från
  +Kan allt en telefon kan
  +Modifieringsmöjligheterna

  För mig har denna inge minus utan är helt perfekt.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Klockren med 2.3.3 Gingerbread.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  en superplatta!

  +snabb! (med 2.3)

  +sjukt smidigt format

  +fin skärm

  +lätt

  +android 2.3

  +snygg

  +sjukt cool

  +billig

  +kan ringa och smsa

  -+plast

  -inget utbytbart batteri

  -inga hårdvaruknappar
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  En riktigt bra platta med perfekt storlek. Lätt att ta med sig och tar inte alls lika mycket plats som iPad.

  Ett stort plus att man även kan skicka sms och ringa med den och att den har kamera. (Vet iPad 2 har också kamera nu)

  Sen är det lite tråkigt att alla jämför denna produkten med iPad då jag tycker det är två helt olika plattor. Bättre att jämföra Android-platta vs Android-platta.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Köpte en sån här underbar tab, allt gick som det skulle och den är väldigt snabb på att surfa, spela o allt! :)
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  OK, men inte helnöjd. Bra skärm och snabb, men lite "småbuggig" och knapparna längst ner slocknar ju väl fort...
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Haft den nu i 4 dagar och är supernöjd. Den kan användas som både telefon o tablett, finns massor av prog och den ryms i min innerficka! Nackdelen är den medföljande kalender men det går att lösa med andra applikation. Kommer att använda den mycker mer än min andra tel som är Xperia mini.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Har nu haft min Tab i 2 månader och har hunnit utvärdera den ordentligt - först och främst så måste jag meddela att vittnesmålen om lagg vid surfning INTE är sanna längre dvs om man har har senaste officiella programvara, senaste flash versionen och använder annan än standard browser (t.ex. Dolphin HD) som browser och detta trots att flash fungerar!

  Jag hade bara tänkt använda min SGT till att läsa dokument, böcker och tidningar eftersom jag reser mycket men nu inser jag att den kan SÅ mycket mer och formatet gör att jag får ner den i fickan tom innerfickan i kavajen ;-)

  Jag använder den bland annat för att styra mitt hemmabiosystem då den fungerar tillsammans med Squeezebox och har DLNA stöd, som fjärrkontroll till min Samsung TV inkl tangentbord för Youtube och andra appar, som sovrums TV då den kör SVT Play och streamar mitt filmbibliotek och som mailklient och anteckningsbok kopplad till Microsoft OneNote förutom allt en androidtelefon kan.

  Men snart kommer ju generation 2...
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Har inte kört ipad så den kan jag inte jämföra med. Har bytt launcher och webbläsare till Dolphin HD och därmed eleminerat de svaga punkterna just nu.
  För mina behov så är SGTn perfekt på de flesta sätt. Det enda negativa är att den skulle kunna vara ännu lättare än sina 380g.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Storleken är perfekt för mitt ändamål.
  Den är snabb och påminner mycket om galaxy s, hoppas den inte har med sig s'ens små buggar så är den toppen.
  För att få en 10a skulle den ha lite bättre komponenter och möjlighet till nästa andriod os.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Jag är mycket nöjd, har haft en Magic, Nexus One och en Desire innan.

  Ingen av de tidigare telefonerna finns längre med i min världsbild, så nice är denna enhet :)

  Jag kör med LauncherPro som homescreen och Dolpin Browser HD som browser. Flyter på utan minsta problem. Jag har rootat den och det fungerade finfint.

  Formatet på 7" är i min mening helt perfekt, inte för stor och inte för liten.

  Den kan spela mkv-filer med x264-kodning, det är en stor fördel enligt mitt tycke.

  Det enda som skulle kunna få mig att byta är en annan 7" tablet med Tegra 2 och 1200x720 i upplösning, innan dess blir detta min ögonsten.

  Köpte den från amazon.co.uk, det gick på 5200 inkl frakt.
 • Bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Jag anser mig vara en prylgalning och älskar dessutom Android som fenomen och möjligheterna det kan erbjuda. Ändå kan jag inte riktigt förstå poängen med en tablet. Bortsett från detta är min rescension på själva produkten för vad den är, och är baserad på den Galaxy Tab jag lånat från mitt företag några veckor.

  + Bra prestanda överlag
  + Inkluderar telefonimöjligheter
  + Friheten med Android som OS
  + Mycket lätt att skriva texter med skärmskrivbordet
  + Batteritiden, imponerande lång för en tablet med så stor skärm

  - "Lagg" i webbläsaren för vissa tyngre hemsidor när man scrollar
  - Priset, om du är i behov av en tablet så har du antagligen redan en smartphone som har likvärdiga möjligheter
  - Många bundlade applikationer är mindre användbara. T.ex. så finns en läsare för e-böcker där man lika gärna kunde kört en vanlig pdf-läsare
  - Trägränssnittet för alla grundappar (som phonebook och messaging) är klart en smaksak, men sänker mitt personliga omdöme marginellt
  - Överdrivet känslig accelerometer som gör att i vissa lägen roteras skärmbilden när man inte vill
  - Brist på ordentliga områden att hålla tablet:en. Man riskerar att komma åt power-knappen på sidan när den hålls i porträttläge och touchknapparna om man håller den i landscape.

  Sammanfattningsvis:

  *Rekommenderas för dig som pendlar/reser mycket och vill se tv-serier/filmer/surfa mycket och har pengar över

  *Rekommenderas inte för dig som redan har en Android-lur av den senare generationen
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Min "Tabbe" funkar bra och jag är helnöjd. Har en HTC Desire och den funkar också bra men med SGT som ett komplement så känns det helt perfekt. Kameran är inget att skryta med men det kan vara en inställningssak som jag inte kollat riktigt än. På HTC Desire`n prickade jag bara bort plastlinsskyddet och bilderna blev mycket bättre. det är inte så lätt att göra på SGT för det finns inget avtagbart bakstycke.
  Webbläsare har jag testat flera och Dolphin funkar bra.
 • Usel
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  har en ipad och testade en sån här och den är segare mindre och sämre skärm och Android som ens inte ska sitta i Tablets som Google själva säger.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Toppengrej.
  Underbar skärm, lagom stor (inte så stor som Ifånen).
  Funkar alldeles utmärkt som telefon med bluetooth lur.
  Begriper inte varför vissa klagar på att standardwebbläsaren är slö, den i version 2.2 av operativet är helt ok.
  Köra SVT PLay eller YouTobe eller egna videos är en ren njutning bildmässigt.
  Ljud är mycket bra i paden, dubbla högtalare och equlaizer.
  Mängder av redan installerade appar från Samsung m.fl.
  Få mail, kontakter, kalender från en Exchange server är en baggis, i stort sett inga inställningar behövs.
  Kort sagt: Är supernöjd.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  MODERN FU% KINGS BLODIGA! ENDAST 7 fan TUM