Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Beats by Dr. Dre Solo HD with ControlTalk

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Beats by Dr. Dre Hörlurar (25)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.20)
  •  
    Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

  • Mest gillade

  • Dålig

    Gillat omdöme
    9 år sedan
    Uppdaterat: 8 år sedan
    Ett par jävla pisslurar.

    Helt grötigt, beslöjat ljud. Basen är helt svampig och underlig i sin presentation. Går inte speciellt djupt. Mellanregistret färgas enormt av basen. Att det skulle vara hi-fi ljud i dessa är helt enkelt en lögn.

    Dessutom väldigt plastiga.

    Skulle inte betala 200 kr för dessa. Visst finns det sämre, men Beats är så otroligt överskattade och överprissatta att man nästan mår illa som seriös ljudälskare. Dessa får Studio-modellen att framstå gudomliga.

    Jag är ingen Beats-hatare så direkt, men jag vill påstå att Beats inte har en enda bra lur i sortimentet, och alla säljs för hutlösa priser jämfört med vad man får.

    Folk som cenatron nedan vet garanterat inte vad de pratar om. Kommer antagligen från apple-snäckor eller ännu värre. Antar att cenatron har PROVAT alla hörlurar därute då personen i fråga kan komma med konstaterandet att det inte finns bättre än Solo?

    suck...

    För detta priset får man ett par Audio Technica ATH-M50 som rent spöar skiten ur dessa på alla möjliga sätt. Basen, mellanregistret, diskanten, allt är så mycket mer homogent och väldefinierat. Koss Porta PRO för 240 kr eller något sånt är betydligt bättre än Beats SOLO.

    För er som läser detta och tror att jag snackar skit eller bara inte har råd med dessa lurar; jag har åkt runt i butiker och test i stort sett alla high-end lurar som finns på marknaden idag. Även provat ett flertal modeller från japanska high-end tillverkaren STAX. Deras toppmodeller kostar från 20-40 tusen kronor. Har även själv ett par Sennheiser-lurar köpta för 11k kronor. Så pris är inget problem.

    Jag tycker man kan unna sig och betala över tusenlappen även som ointresserad för att få välljud, men dessa plastiga pisslurar ger begreppet "HD" ett dåligt rykte. Undvik! Och till alla Beats-dyrkare som slänger skit runt sig utan att veta vad de pratar om - prova gärna lite annat så förstår ni vad jag (och många andra) menar!

    Tack för mig.
  • Dålig

    Gillat omdöme
    9 år sedan
    Uppdaterat: 9 år sedan
    Idag vaknade jag och var vilsen, jag hittade även ett par dr dre hörlurar. Jag är en ljudintresserad kille så jag tänkte; varför har alla "coola" typer dessa hörlurar på sina huvuden?

    Det är första gången jag skriver här och jag gör det för att jag hittade ett par hörlurar som jag inte tycker är värda mer än 200 kr, jag tycker det är skamligt att sälja så dåliga hörlurar för 1500 kr.

    Hörlurarna låter kladdigt och tjockt, det låter som att lyssna på musik med smet i öronen och det är inte så schyst, dessutom är dem fula.

    Köp inte, snälla, det finns så jävla mycket bättre ljud för pengarna.

    Köp endast om ni har dålig hörsel och smak.
  • Dålig

    Gillat omdöme
    8 år sedan
    Uppdaterat: 8 år sedan
    Lånade polarens exemplar av dessa och lyssnade på en låt. Här är mina första intryck.

    + Sitter skönt på huvudet, känns knappt
    + Isolerar bra (kanske inte har så mycket att jämföra med men det duger iaf)
    + Snygga

    - Plastiga. Om du köper ett par av dessa kanske de håller i ett år om du är försiktig med dem.
    - Sladdriga
    - FÖRFÄRLIGT LJUD. Låter som du kör en jävla grötpump i örat. Går knappt att höra vad det är för låt. Mellanregistret är papprigt och de höga tonerna hörs knappt. Då jag inte lyssnade på fler låtar vet jag inte hur lågt basen går och hur tungt den låter, men på låten jag lyssnade på kunde jag fan inte njuta av varken low-, mid- eller high-register

    Är du halvdöv och vill ha ett par snygga lurar eller bara bryr dig om att ha dem som en accessoar: 10/10. Bryr du dig om ljud liksom mig ser du vad jag tycker..
  • Alla omdömen

  • Ganska bra
    4 år sedan
    Uppdaterat: 4 år sedan
    Trycker dessa lurar både når toppen och botten. Som en berg och dalbana. Spelar bra, fyllig bas utan att låta platt. Tycker dom känns väldigt plastiga. Sitter löst på skallen. Men så länge dom sitter där dom ska så är jag väldigt nöjd med ljudet.

    Positivt
    + Bra ljud
    + fyllig bas
    + tålig auxkabel

    Negativt
    Sitter löst
    Väldigt plastig och intryck av dålig kvalité
    Fula
    Priset? 900kr är kanske okey eller dyrt?
  • Bra
    5 år sedan
    Uppdaterat: 5 år sedan
    Helt OK
  • Utmärkt
    6 år sedan
    Uppdaterat: 6 år sedan
    Köpte dessa för fem månader sen. Har lite synpunkter.

    Först och främst till er som ska köpa, jag åkte iväg och testade dessa på Mediamarkt innan jag beställde dom. För att kvalitétssäkra. Märkte på en gång att detta var något nytt. Första känslan när man håller dom i handen är just kvalité. Gummilisten under hela bågen som gör att den inte rör sig en milimeter, inte ens på gymmet. Dom är gjorda i plast, men känns inte som det. Dom har en annan tyngd i sig, samt att plasten är behandlad så den känns mer gedigen. Sen ner till controltalken, den är utvecklad för iOS enheter. Jag som hade Android kunde alltså bara svara/lägga på och play/pausa. Kabeln är gedigen, den glappar inte på ett tag om man beter sig som en människa med lurarna. Sen till ljudet.

    Diskant; Den håller ordning på dom övre tonerna som den ska. Jag förväntar mig inte mer av ett par utanpåliggande lurar i den här prisklassen. Har hört bättre lurar för mer pengar. Men har samtidigt hört ganska så mycket sämre lurar för både mer och mindre pengar.

    Mellanregistret; Det kan ibland bli överrumplat av basen. En del röster kan bli lite mer i bakgrunden av basgångar samt när man lyssnar på klassiskt. Detta problem kan lösas genom en EQ.

    Basen; Grym, totalt slaktade allting från början. Efter att ha ställt in EQ rätt så blir det en balans mellan en fin, rapp men ändå mjuk bas som lyfter upp mellanregsistret och skär sig mot diskanten. Skitbra.

    Allt som allt. Dre är en hiphopproducent, han är ingen dirigent för en världskänd orkester, inte heller någon studiomusiker som jobbar med hundra olika artister. Han är hiphopproducent som tillsammans med Monster cables utvecklade den första luren 2008. Han har gjort det galant. För mig så duger också detta för all musik som jag lyssnar på och det ända jag inte lyssnar på är Schlager och Dansband.

    + Stilen på luren, inget man skäms över att ha på skallen.
    + Ljudet, absolut tillräckligt för "ljudsvennen"
    + Kvalitén, gedigen.

    Sen är frågan om priset då, jag skrev tidigare att jag lyssnat på sämre och bättre. Man får se det hela utifrån, det här är ett par lurar som går ihop snyggt med kläder och som låter jävligt bra. Därför är dom värda pengarna, ljudet i sig är inte värt 1400 spänn. Men konceptet Beats By Dre är det.
  • Usel
    7 år sedan
    Uppdaterat: 7 år sedan
    Jag var på väg att köpa dessa lurar innan jag insåg att dom bär namnet av en gängkriminell svart man som sjunger sånger om att våldta och misshandla kvinnor, förhärligar missbruk av narkotika och dödligt våld med vapen.

    Jag förstår inte hur någon kan köpa lurar av en person som står för ett sådant budskap.
  • Perfekt
    7 år sedan
    Uppdaterat: 7 år sedan
    Bästa hörlurar jag har ägt, och det är några..
  • Ganska bra
    7 år sedan
    Uppdaterat: 7 år sedan
    Hade dessa i ett par dagar med tyvärr, det blir en retur på dessa.
    Kvalitet ej ok.
  • Utmärkt
    8 år sedan
    Uppdaterat: 8 år sedan
    Som erfaren med headsets från Beats by Dr Dre, Sony, Klipsch, Samsung, Soul by Ludacris, Sync by 50, Marley och många fler märken kan jag med gott hjärta säga att Beats by Dr Dre Solo är värt pengarna. Det är sällan man ser sådan kvalité och god design, med dessa hörlurar kan man gå på gatan och sitta på tåget, faktiskt så att man fått fina blickar från folk. Direkt när man öppnar lådan känner man av vilken kvalité man får och gott om tillbehör, vilket är väldigt sällsynt bland andra billigare märken. Det som man får direkt ur lådan är manualer, hörlurar som är fint paketerade i lådan, en liten duk, ett fint fodral och två kablar, en med ControlTalk (endast för Apple-enheter) och en sladd utan ControlTalk. Hur är ljudkvaliteten? Jo, den är superb! Man kan verkligen höra de akustiska detaljerna och den goda basen. Känner dock att basen är lite väl för stark och kan därför gå ut över detaljerna. Har testat pop, rock, rnb, reggea, hip hop osv, alla låter finfint med detta par! Designen är något alldeles unikt och det är inte många hörlurar som har sådan snygg design som Beats by Dr Dre har, vilket är höjdpunkten med dessa lurar. Priset kunde dock vart lägre, men min teori är att priset är på grund av exklusiviteten och då alla tillbehör som följer med, vilket inte många märken går med på att skicka med. Och givetvis namnet, Dr Dre. Om du älskar att ha ett par snygga lurar med attityd och bra bas så är detta det perfekta valet, tänker du mer på ljudkvalitet och bryr dig inte om designen så ska du inte köpa från detta märket alls, då rekommenderar jag att ni vänder er till prisklassen 1500 från märken som Sony, Klipsh, Marley osv. Detta är mitt favoritpar lurar och jag tycker att dessa lurar är värda alla pengarna om man ser på kvalitén och exklusiviteten, då har du ett kanonpar här! Det bästa vore väl att du själv åker in till någon hi-fi butik och testar lurarna själva för att se vilket par som passar dig bäst. Vad kan jag säga om produkten sammanfattat? Jo, Beats by Dr Dre Solo är ett par stilrena hörlurar med mycket innehåll för pengarna. Priset kunde vart lägre, men det är förståeligt då det följer med en hel del tillbehör och exklusiva ting, och det är inte så överraskande eftersom en av världens kändaste rappare och producent Dr Dre står bakom hörlurarna, vilket ger en lite "exklusiv" känsla. Kort sagt, ett fint par hörlurar med mycket bas och lyxig kvalitetskänsla. 9/10
  • Dålig
    8 år sedan
    Uppdaterat: 8 år sedan
    Även jag skriver för första gången. Tyvärr är dessa lurar alldeles för dyra i förhållande till vad de levererar. Det är helt enkelt dåligt ljud i lurarna, där varken bas eller diskant hörs bra. Nej, lägg på några hundralappar och köp istället Sennhesier HD25 så får du bra ljud. Dr.Dre Solo HD är fullständigt överreklamerade och överprissatta. Tycker att de borde säljas för 200-300 kr, men det är väl den snygga röda förpackningen som kostar? Det enda plus är dr.dre design och så känns de helt ok, men det hjälper tyvärr inte upp betyget när ljudet är kasst.
  • Dålig
    8 år sedan
    Uppdaterat: 8 år sedan
    Jag brukar inte skiva om produkter jag inte självt har men i det här fallet ska jag göra ett undantag. Maken till dåligt ljud för pengarna är skrämmande. Om man bortser från utseendet som man kan ha åsikter om så är ljudet i klass med ett par 50:- lurar på Rusta.

    Efter mycket provlyssnande i affären blev det till slut ett par AKG-lurar för en tredjedel av priset och typ 100ggr bättre ljud.

    Ska tillägga att jag mest lyssnar på bastung dansmusik som dessa lurar förväntas vara gjorda för.

    Efter att ha pratat med folk som har Beats by Dr. Dre börjar jag inse att de flesta ser dessa lurar som någon typ av accessoar. Med andra ord inte intresserad av ljudprestanda över huvud taget utan vill ha något som andra har så man känner sig som en i gänget.
  • Mycket bra
    8 år sedan
    Uppdaterat: 8 år sedan
    Rätt bra lurar, men med ett absurt pris! Men det verkar som att det beror starkt på vad man använder för ljudkälla - på min gamla Nokia N8 så lät ljudet förfärligt med dessa lurar! Fyllt av ekon och distortioner. När jag använder dem med min HTC One låter det hur bra som helst! Bra tryck i basen och bra ljudisolering - bättre isolering än vad mina Sennheiser med aktiv ljuddämpning åstadkommer.
  • Utmärkt
    9 år sedan
    Uppdaterat: 9 år sedan
    +
    snygga
    sköna
    bra ljud

    -
    ganska dyra
  • Utmärkt
    9 år sedan
    Uppdaterat: 9 år sedan
    Kanonhörlurar!

    Köpte mitt par för ca. ett halvår sedan och jag är jättenöjd. Jag lyssnar på rätt blandad musik men håller mig mest till hip/hop och pop. Hörlurarna är ju gjorda för den typen av musik så det gör att ljudet till min musik blir det ultimata eller vad man ska säga.
    Men det som förvånade mig mest var inte ljudet utan det var komforten. Precis när man tagit på dem så kan de kännas lite obekväma eftersom kuddarna som ligger mot örat är ganska hårda när de har legat och varit kalla. Men efter 5-10 minuter värms de upp och blir mjuka och man glömmer nästan bort att de sitter på huvudet.
    Jag älskar också designen. De väger knappt någonting så de funkar bra att träna med. Det var också av just den anledningen jag valde Solo HD före Studio eftersom Studio är väldigt stora och klumpiga.

    Men här kommer i alla fall lite plus och minus:

    + Ljudet, underbart

    + Den lilla väskan man får till som man kan förvara lurarna i. Väldigt praktisk men också snygg med sitt röda b

    + Designen

    + Sladden, följer med två sladdar. Den ena är helt vanlig och passar till alla mobiler, datorer m.m. Men det är den andra sladden med Control Talk som gör jobbet. Funkar endast fullt ut med en iPhone ( minus) men har du en iPhone så kan du glädja dig åt att du inte behöver dra upp mobilen utan du kan istället styra musiken med sladden

    + Coolhetsfaktorn, med dessa lurar blir du kung bland vännerna

    - Det kommer fingeravtryck på den glansiga ytan vilket är irriterande (dock följer det med en duk som man kan putsa av den med)

    - Den känns inte helt stabil, konstruktionen känns lite svajig men inget har hänt med mina lurar och vet andra som inte heller har lyckats knäcka dem

    - Priset, eftersom DrDre är med på förpackningen stiger väl priset och designen ser dyr ut

    Superhörlurar som starkt rekomenderas till dig som vill ha ett par fräcka lurar!
  • Perfekt
    9 år sedan
    Uppdaterat: 9 år sedan
    Underbara hörlurar. De sitter otroligt skönt, och folk lägger till märke på en. Ljudet är otroligt bra och jag vet inte vad dem som ger 2:a klagar på, de sitter säkert och ljuger om att de köpt beats när de inte har råd att köpa dem och ger därför en 2:a.

    Bästa hörlurar som finns ute enligt mig.
  • Utmärkt
    9 år sedan
    Uppdaterat: 9 år sedan
    Bra köp!
  • Bra
    10 år sedan
    Uppdaterat: 10 år sedan
    Rent, luftigt hifi-ljud utan att diskanten tar över. Basen är tydlig och lurarna är inte neutrala men jag har inte köpt dem för det. De har köpts in för dagens popmusik och det är grymt drag när basen sätter igång. Även musik utan mycket bas låter grymt. Kör dem med Iphone 4 och det låter fett! Ljudet får 10!

    Tre stjärna i avdrag för supporten som inte finns i Sverige och att man måste skicka lurarna till Holland för reparation. Frakten får man stå för själv när man skickar. Monster vill ha två veckor på sig att svara på reklamationsmejlet, därefter vill de ha tre veckor på sig att skicka nya lurar, efter att de mottagit mina. Som ni förstår har mina gått sönder. Det har gått tre veckor nu och jag har fortfarande inte fått svar på mitt reklamationsmejl. Lurarna är bra, supporten är under all kritik.
  • Utmärkt
    10 år sedan
    Uppdaterat: 10 år sedan
    Jäklar nöjd man är med hörlurarna. Jag är riktigt nöjd med ljudet och det är grymt till den musiken jag lyssnar på iaf. De vita är riiiktigt snygga!
    Skön bas som passar perfekt till min musik och rent klart ljud! Love it.

    De känns ömtåliga men jag vet inte riktigt?

    Medföljer 2 olika sladdar. En med control talk och en utan så hörlurarna bör passa till de flesta enheter.