Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Krups Grind Expert

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Krups Kaffekvarnar (1)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.10)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  KRUPS GVX2 rekommenderas som ett bra köp. Den är en utmärkt och ganska "lagom" kvarn för den intresserade kaffedrickaren. Men är du primärt pryl- eller statusintresserad finns det andra kvarnar som ser mera imponerande ut. Funktionellt är detta dock en mycket kostnadseffektiv kvarn med en riktig komposit kvarn (två skivor) som klarar att mala inom ett ovanligt brett område. En lämplig första kvarn för en kaffeälskare som ger dig möjlighet att fokusera på goda kaffebönor och en bra bryggare.

  De 17 inställningslägena för malningsgrad räcker gott och väl till och ger i t.ex. läger 3-4 ett ganska perfekt malningsresultat för normala espressobryggare (15 bar). Både läge 1 och 2 ger ett alltför finkornigt resultat, som resulterar i att metallfiltren snabbt sätts igen i våra espressobryggare. Mittläget ger ett lagom bryggkaffe.... osv... Så enligt vårt förmenande finns det passande inställningslägen och malningsresultat för oss. Men det kräver att du tar dig tid att provar dig fram till vad som passar dig...

  MEN kvarnen har två brister som du bör beakta och bestämma om du kan leva med;

  1. Uppsamlingsbehållaren är tillverkad i plast och eftersom allt kaffepulver blir lite statiskt uppladdat vid finmalning, kommer en mindre mängd pulver att kortvarit fästa sig intill kvarnskivornas "utblås" i uppsamlingsbehållaren. Vilket medför att en mindre mängd kaffepulver fäster på ytan och därför behöver skakas ner genom en lätt stöt mot bordet. Så du får leva med att lätt dunka behållaren mot underlaget (bordet) innan locket öppnas.
  - Vi vet att detta är en egenhet som dock delas med flertalet andra kvarnar, oavsett priset, och kan bara lösas genom andra materialval vid konstruktionen. Så vill du slippa detta så rekommenderas annan kvarn i stål.

  2. Behållaren för bönor är inte optimalt utformad. Eftersom man aldrig ska mala mer kaffe än man absolut behöver för stunden, kan bönorna ibland behöva lite hjälp (en lätt knackning på behållaren) för att trilla ner.
  - Även detta är en egenhet som delas med andra kvarnar.

  Tips: För att nå ett jämt och bra malningsresultat är det VIKTIGT att den löstagbara "övre kvarn delen" (detalj nummer 5 i beskrivningen) dras fast i läge "Lock" (moturs) när den återmonteras efter rengöring.

  Anm. När jag mätte effekten på kvarnen drar den ca 80 Watt vid malning och 0 Watt i stand-by läge. Dessa uppgifter gick inte att läsa i manualen men borde stå där.
 • Alla omdömen

 • Knappt godkänd
  7 mån sedan
  Jag har ägt 2 st av de här. Anledning jag har ingen kvar i och med knappen går sönder efter en tid. Rekommendera inte.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har fungerat utmärkt i över ett år.

  Högljudd, men det skulle bli en betydligt klumpigare och dyrare produkt om man skall dämpa ljudet effektivt. Då föredrar jag ljudet över den plats det skulle ta i köket.

  Skulle gärna sett att man haft mer info om malningsgrovlek, t.ex med symboler för expresso, presskanna, "vanlig" bryggning eller kok.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag har haft min i 8-10 år och malt tusentals koppar kaffe. Den har fungerat oklanderligt hela tiden och visar inga tecken på att ge upp. Kan inte vara mer nöjd!
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Tycker inte malningsgraden skiljer sig så mycket mellan grövsta och finaste. Men annars en utmärkt kvarn!
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Tyvärr gick den här kvarnen sönder efter två malningar! Den "övre kvarnen" slutade vridas (gick sönder) och efter det går kaffekvarnen ojämnt - ibland mal den och ibland låter den som ett jetplan. Visst, den är inte jättedyr, men man kan nog förvänta sig en lite högre kvalite än så. Plastbehållaren för malet kaffe är också ett misslyckande - kaffe klistrar sig på väggarna och lite bökigt att få ur ibland, blir massa spill. Den mal rätt så bra och jag är nöjd med malningsgraden, som passar även för espresso, men kvaliteten är för låg. Krups kundtjänst var inte heller något vidare - jag kontaktade dem och det enda jag fick var ett svar på en rad, "Kontakta butiken". Det blev reklamation direkt.
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Höll i en månad. Verkar som glappkontakt någonstans inne i maskinen, avger ett sprakande ljud sporadiskt.
  Innan den gav upp så var den väl ok, min första kvarn så har inte så mycket att jämföra med.
  Kan hålla med andra recensioner om att kaffet blir statiskt och svårt att få ut ur plastbehållaren efter malning.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har haft den i ca 2 år. Den maler inte tillräckligt fint för espresso, men för andra typer av kaffe har den varit bra med tanke på vad den kostar.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har fungerat oklanderligt i över två år, ger kaffet en extra arom.
 • Ganska bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Är inne på min andra kvarn. Första dog nånstans vid 2½års ålder, jag passade på att utnyttja reklamationsrätt för tillverkningsfel direkt via tillverkare som visade god anda och bjöd på en ny maskin som fungerat väl ända sedan dess (ungefär 1års tid).

  I övrigt så är den precis som folk säger i föregående omdömen. Inget att tillägga mer än att jag kanske borde ha sett över om det fanns någon tystare kvarn. Det är så hög nivå på ljudet så jag undrar om den ger hörselskador. Ja, så högt låter den.

  PS. Vill ni läsa hela axelwadd's omdöme kan ni besöka:
  http://www.tretti.se/hushallsapparater/kaffe-espresso/kaffekvarnar/krups-gvx2

  Han skriver en mer utförlig recension av maskinen på den sidan. Han får verkligen till en mycket bra beskrivning av användarupplevelsen.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  En klockren kaffekvarn !

  Bara å köpa enligt mitt tycke..
 • Usel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Totalt oduglig. Låter som ett slagborr och är ungefär lika stabilt byggd som ett korthus.
 • Usel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Fruktansvärt ljud. Statiskt kaffe. Just nu finns en kvarn från Wilfa för ett par hundralappar extra. Den är oändligt mycket bättre.
 • Usel
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Samma som GVX242
  Köpte den på onoff.se, fick vänta en månad på att få den levererad. Den höll två malningar sen gav den upp, helt stendöd. Innan den gav upp lät den som en jetmotor och det malda kaffet blev så statiskt att det nästan var omöjligt att få det ur plastbehållaren. Hade tidigare en Solis Scala 166 som i alla fall höll i 2 år, vilket i sig också är riktigt illa. Gissar att man måste upp i minst 2000kr för att få sig en kvalitativ kaffekvarn.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Bra kvarn för priset!

  Plus för ett stort intervall för hur grovt eller fint du vill mala. Allt från espressokaffe till brygg. Inte den snyggaste - men inte heller den fulaste. Tycker 500kr för denna är ett bra pris om du jämför mot vad dom KAN kosta.

  Denna gör det den skall, har egentligen inget att klaga på.
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Funkar kanon! Min första kvarn. Har inte hunnit använda den så mycke än men de lär bli många kilo bönor som kommer passera! Fick bra pris på Media Markt, 249:-
 • Mycket bra
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Ger ett jämnt och fint resultat. 6:e finaste (den har 17 steg) malningen fungerar ypperligt med min mokabryggare.
 • Utmärkt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  En mycket bra kvarn. Har kört den 2-4 ggr per vecka i snart 6 månader och den maler lika fint och stabilt varje gång. Köpte min på Elgiganten och fick byta den en gång eftersom den första inte "tog" riktigt. Fick genast en ny och den funkar galant!
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Slipmaskiner ungefär samma storlek oavsett hur ställa in den. Har Wilfa på arbete som gör jobbet mycket bättre. Dessutom kopp kaffe mycket statisk och samlar mycket kaffe damm.