Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Grand Theft Auto V (PC)

 Lägg i lista  Jämför
Grand Theft Auto V är femte delen i Grand Theft Auto-serien. Den här gången utspelar sig handlingen i Los Santos, som baserats på Los Angeles. GTA V är utvecklaren Rockstars största spel hittils. I spelet ingår även GTA online där spelare kan spela med eller mot varandra. I spelet spelar man tre karaktärer, vilka man fritt kan skifta mellan då man inte gör uppdrag. Lanseringsår 2015. Stäng
Grand Theft Auto V är femte delen i Grand Theft Auto-serien. Den här gången utspelar sig handlingen i Los Santos, som baserats på Los Angeles. GTA V är utvecklaren Rockstars störs... Läs mer
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.13)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Oerhört bra optimerat och stabilt! Långa laddningstider stämmer - men inget som drar ner betyget till en 1:a. Att det hackar och hänger sig beror troligtvis på att man får slut på VRAM, det är bara att hoppa in i inställningarna och acceptera att datorn kanske inte är lika stark som man önskat. Har läst en del om det och de flesta problemen beror på hårdvaran och inte spelet i sig då mer eller mindre alla är överrens om att spelet flyter på utmärkt. Det skalar dock inte riktigt som man vill med SLI/Crossfire men fortfarande acceptabelt.

  Rekommenderar starkt att kolla upp TotalBiscuit angående Grand Theft Auto V på youtube för mer information!

  För övrigt så sitter jag med ett GTX970 och en svagt överklockan i5 3570k. För tillfället kör jag på "DSR - Factors: 1.50x (native resolution)" i nVidia driver inställningarna, allt på 'Very High' med enbart FXAA(alltså ingen MSAA igång) och med "Long Shadows" och "High Detail Streaming While Flying" på i "Advanced Graphics" inställningarna i spelet. Sitter oftast på ca 75 FPS, ibland sjunker det ner till 50~55. Har hittills inte haft lägre än 45(enstaka gång i en mycket tung strid Online med många spelare, vilket oftast är mer krävande än kampanjen).

  Har aldrig stött på att spelet hakat upp sig eller crashat en endaste gång! Undvik "Benchmark" förstås, det är lite knepigt för tillfället.

  Nu tar jag i och för sig inte upp mycket om spelet i sig - men låt bara säga att jag är *förbannat* nöjd över allt med spelet att göra! :D

  Edit: Kan nu tillägga att inledningen till omdömet var till svars på andra negativa omdömen(som nu blivit borttagna) som hackade på spelets optimering. (För övrigt så har spelet nu blivit patchat också!)
  Jag låter mitt omdöme stå kvar oavsett om det är någon som kan ta nytta av specifikationerna jag har för att få en uppfattning hur spelet flyter på. :)
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Förbannat snyggt och välpolerat. Förväntade mig faktiskt inte att det skulle vara så bra vid release med tanke på hur GTA IV var..
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  GTA V är ett av tidernas bästa Grand theft auto. Ett spel som ska finnas i var mans
  spel-bibliotek. Inte mycket mer än så att säga, köp!
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Blev av med kontot, ingen hjälp från Rockstar.
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Snyggt och kul till en viss grad. Dock vill man spela ensam så är det inget spel för dig. Kan inte heller bara köra med sina polare online i privat session för då får man inte tillgång till alla funktioner... Är mer inriktat för PvP spelare och inte PvE vilket är tråkigt.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Det bra;
  +En fantastisk spelvärld, Rockstar har verkligen öga för detaljer, ur denna synvinkel så är spelet ett mästerverk
  +Bra variation på huvuduppdrag, sidouppdrag och övriga aktiviteter. Du kan dessutom styra lite själv över handlingen genom vilka val du gör
  +Går att anpassa fordon, vapen och kläder
  +Spelet är att betrakta som en stilbildande klassiker
  +Replay Value...ett spel som är värt att spela om
  +Möjlighet att hoppa över delar av eller hela uppdrag, möjlighet att spela om enskilda uppdrag

  Det tvivelaktiga;
  +/- 3 huvudkaraktärer (med unika specialförmågor) som går att växla mellan och därmed 3 unika perspektiv på spelvärlden, kan dock stundvis bli lite förvirrande
  +/- En stor spelvärld men den inkluderar bara 1 stad (GTA San Andreas hade 3 stycken)
  +/- Bilar och övriga fordon är riktigt kul att köra, men ibland tvingas du att använda den bil som tilldelats din karaktär, låt mig få välja fordon själv!
  +/- GTA är förstås ett våldsamt spel, men det skulle vara omväxlande om det ibland gick att spela på ett mindre våldsamt sätt
  +/- Medellång historia, men kunde varit lite längre
  +/- Humorn är på topp, men det kan bli lite väl mycket "In-Your-Face" emellanåt
  +/- Musiken är helt okej och innehåller vissa höjdpunkter, stor mängd radiokanaler (cirka 18 stycken tror jag) Tidigare GTA-spel som San Andreas och Vice City hade dock mycket bättre musik. Här känns det som lite väl mycket Kvantitet över Kvalitet
  +/- Spelet känns trots sin stora variation och mängd aktiviteter som lite fattigt..som om att kartan/spelvärlden är underutnyttjad
  +/- Spelet fungerar bra på PC men det har en installationsstorlek på cirka 65 GB och kräver sin dator (Själv använder jag Core i5 @ 3,2 GHz, 16 GB RAM, SSD, GTX 960 @ 2GB)

  Det mindre bra;
  -I vissa uppdrag så tvingas du använda vissa typer av vapen särskilt efter "cutscenes"
  I vissa uppdrag är det förståeligt då de ökar utmaningen, men i de flesta...låt mig för sjutton få välja vapen själv!
  -Varför är Single Player och GTA Online separata delar, känns dessutom som att Rockstar totalt ignorerar Single Player
  -Kräver DRM i form av Rockstar Social Club
  -Rockstar verkar hata alla former av moddar
  -Med en så här stor karta borde det finnas vissa möjligheter till teleportering

  Oavsett sina brister så är spelet definitivt värt att spela! 👏
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ett måste ha PC spel typ, enda nackdelen är att handlingen är "lite"... omoraliskt (obviously)
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Underbart spel, underbar story, roliga karaktärer, en värld fylld till bredden.
  Den här kommentaren skrev jag innan jag hade spelat online delen.

  Jag har lagt så många timmar på online delen nu och kan konstatera att alla biltävlingar, coop uppdrag mm är helt fantastiska.

  Egentligen finns det bara en betänklighet med det här spelet tycker jag.
  Spelet innehåller tortyr, sex, ultravåld mm. Jag tycker inte att det här spelet är OK för de yngre, vilket är synd då det är så himla kul!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Det bästa spelet som någonsin gjorts
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Singleplayer var bra men online multiplayer var riktigt uselt
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Helt perfekt spel var värt all väntan när det väl kom till dator.

  Storymässigt helt underbart tre karaktärer att spela som, Franklin,Michael och Trevor. Alla tre karaktärerna är helt olika varandra vilket gör storyn mycket bättre.

  Onlinemässigt skulle jag också säga är helt perfekt bra med alla uppdateringar missions heists osv en enorm gemenskap helt enkelt du kommer inte bli missnöjd.

  Spelmässigt Skönt att köra bilar båtar och flygplan som inte gick i 4/Iv.
  Riktigt skön grafik, bra optimerat tycker jag även.
  Samt att det är en hur stor värld som helst nästintill jämfört med dom andra gta spelen i serien. Och nu så kan man äntligen befinna sig i alla typer av miljöer småbyar storstäder öknar mindre samhällen precis som i gta san andreas.

  Skulle säga ett solklart köp helt enkelt.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Snyggt och bra grafik. Men en minus stjärna åt fysiken. Väldigt dålig körkänsla jämfört med GTA IV.
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Vill du spela online så KÖP ABSOLUT INTE DET HÄR!
  Sämre än en tidig halvkass early access. Totalt trasigt online. Rockstar som brukade göra bra spel, har lyckats förstöra allt med trasiga servrar, fullproppat med buggar och hackers som dom inte bryr sig om. Dom vet så klart om problemen men gör inget åt det. Sista spelet jag köper från Rockstar. Laggar och hänger sig hela tiden. 90% av tiden du är online består av att vänta och ladda.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Ett VÄLDIGT bra spel, som inte ens borde kallas för 'konsoll-portning'. Det är inte det allra snyggaste PC-spelet som finns ute, men det är en oerhört stor förbättring mot konsoll-versionerna, och det finns väldigt goda möjligheter att ändra grafikinställningarna - liksom alla andra inställningar för den delen (exempelvis lätt att köra fordon med controller och spela allt FPS:ande med mus och tbord).

  Jag har inte kommit så långt in i handlingen och har aldrig kört GTA V tidigare, men man märker snabbt att detta är ett spel som man har investerat VÄLDIGT mycket tid och pengar i, och som verkligen lever upp till förväntningarna jag hade om bra story-line och riktig open-world.

  Två stjärnor ryker på grund av:
  - Laddtiderna. Jag har spelet på en Samsung 850 Pro (världens snabbaste konsument-SSD), 16 GB RAM, GTX780, i5-4670K och Gigabit-internet, och har mer än en gång varit med om att polare som har det på väldigt mycket sämre datorer har laddat snabbare. Ingen tycks ha en aning om vad det faktiskt tar sådan tid att ladda.
  - Att det tog 1½ år mellan konsoll- och PC-releaserna, samt att PC-releasen blev försenad gång på gång (med väldigt kort varsel).
  - Att det tog mig två dagar att ladda ner det (med en Gbps-lina) i och med brutalt överbelastade Social Club-servrar. Varför i h*vete använder de inte torrent-teknik som de flesta andra externa nedladdningsprogrammen gör nuförtiden?
  - En ganska hög tröskel när man kör igång spelet; väldigt mycket olika knappar att hålla reda på och förvirrande kring SP jämfört med MP och det faktum att man måste köra tre kampanjuppdrag i MP innan man får köra med sina kompisar; som det generellt är svårt att förstå hur man gör för att spela med.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Väldigt bra och välplanerat! Känns dock som att det ibland är portat från konsoll till PC, går exempelvis inte att dubbelklicka på vissa saker utan man tvingas trycka enter.

  Supersnygg grafik, realistisk känsla i bilkörningen, vapenhantering och fysik.

  Det som drar ner betyget är långa laddningstider, ibland timar det ut. Ibland kastas man in i story-mode pga att man inte kommer in i onlineläget.

  Ett mycket bra spel!
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Spelet i sig är roligt dock väldigt krävande, du behöver en dator närmare 15 000kr för att köra på hög grafik. Ska du köra allt på Ultra så får du nog lägga till 10 000kr till.

  Storyn är väldigt kort, hälften så många uppdrag mot San Andreas. Om man bortser från sidouppdragen.

  Mycket krångel med online, servrar etc. Spelet hänger sig även emellanåt och craschar.

  Enligt min mening så borde GTA Online varit ett fristående spel och inte blandats ihop med GTA V. Detta har gjort att spelet tappat lite av sin riktiga GTA anda.

  Rockstar har gömt t ex handling.cfg filen för att förhindra mixtrande med spelet, buu! Det är halva nöjet..

  Just GTA V gör sig bättre på konsol, inte alls lika dyrt inköp av hårdvara och mindre problem med spelet överlag. PC-versionen är för mig värd max 300kr, för er som inte redan köpt. Vänta med att köpa till sommarens steam summer sale!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bra optimerat, få buggar, enorm spelvärld..
  Finns överlag väldigt lite att klaga på, KÖP.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Är nöjd med mitt GTA V. Det känns som de andra spelen i serien, fast mer polerat. Vissa saker är även mer genomtänkta än förut, man har förbättrat spelupplevelsen. Dock finns det kvar en fundament sak som om man fixat till det skulle göra att spelet blev det enda spel du någonsin behövde spela, förutsatt att man gillar typen:

  - Pengar? Jag har ännu inte hittat någon anledning till att försöka tjäna ihop mer pengar, antingen på laglig eller olaglig väg. Visst, det är kul att få cash, men det tappar snabbt sin mening när man inte har någon mer användning för pengarna än att...göra det möjligt att tjäna ännu mer pengar?

  Har inte testat onlineläget än, är meer av en single player spelare.

  Med detta sagt tycker jag inte att laddtiderna är något besvär, visst den laddar lite när man startar men när man väl spelar så är laddtiderna knappt så att de märks. Kör mitt på en SSD.

  Jag har ännu inte varit med om ngn krash, så för mig är spelet stabilt.

  Köp det om du gillar de andra GTA spelen, det är mer av samma, vilket är bra i detta fallet.
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Första intrycket, till största delen online läget

  + grym grafik, speciellt med tanke på storleken.

  + Online delen är jävligt häftig, kan man lägga många hundra timmar.

  + Bil fysiken är 1000ggr bättre än i GTA4, även om den inte är perfekt så är det kul som fan att köra bil.

  + Idén med Heister är ett bra tillskott.

  — Laddningstiderna är från helvetet, konsol bönderna kanske är mer förlåtande och mer vana.
  10-20% av all tid i Online delen går till att vänta på att spelet ska ladda färdigt. Spelar ingen roll om du har en ssd eller inte, felet är hos rockstar.
  Många ggr skippar jag vissa aktiviteter bara för att slippa vänta 2-10 minuter för att joina/ladda och ytterligare 2-5min för att lämna, för någon aktivitet som tar 5min.

  — spelet är förhållandevis stabilt, men ungefär 1/3 av alla ggr jag har försökt spel med kompisar har det krånglat och den vill inte ladda samma server som min kompis. Så först får du vänta 2-10min för att bli nekad och kickad från online och sen ytterligare 2-10min för att logga in igen.

  — Att spela med sina kompisar och försöka göra uppdrag tillsammans är en pina, ofta slutar det med att man ger upp och spelar själv.
  Vet inte om jag gör något fel men det är krångligt och smått efterblivet.

  — "netcode" server lagg etc är riktigt jävla usel, bilar teleporteras, klipper in, osynliga, skjuten bakom väggar etc
  Inte så konstigt när man dagligen hör folk från fängelse kolonier på andra sida jorden och kineser.

  — GTAs otympliga rörelse schema har varit acceptabelt och en del av GTA, men i online läget är det fruktansvärt irriterande och att man många ggr dör av det.

  — Extrema micro-stutter, hela spelet fryser till en halv sekund. Har normalt 80fps och nästan 2gb grafikminne till godo. Fruktansvärt irriterande när man dör eller förlorar ett race pga av dålig mjukvara.
  Kan vara min överclockade 2500k som är boven enligt Sweclockers. Är fortfarande jävligt dålig mjukvara om man får micro frysningar när man har en fps på ca 80.

  GTA 5 är väldigt känslig för dåliga CPUer, har du en 2 kärnig Intel, eller en 4 kärnig AMD så kommer du förmodligen att få problem.

  GTA online är jävligt kul men laddningstider, netcode och att det är i princip omöjligt att spela med kompisar gör att spelet känns väldigt frustrerande ibland.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Extremt bra spel som fortfarande håller, kul att de dessutom byggt ut online delen och att den är gratis.

  Grafiken är utan tvekan det bästa jag sett och dessutom väldigt väl optimerat.

  Det ända jag inte gillar är laddningstiderna i online läget. Om man joinar en händelse med andra spelare och det är fullt så blir det massa laddning i onödan, känns bakvänt.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Grafiken är helt underbar! Lite för klyddigt med jobs/sessions när man ska spela online med flera kompisar, med masssssssssa loading. Annars riktigt roligt. Att man fick det för 50kr gjorde det inte sämre :D
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bästa Gta-spelet hittills. Kommer spela många timmar framöver!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Superbra! GTA V för PC är inte bara en straight port för PC, spelet är helt optimerat för PC och flyter på bra även vid grafik- och processorintensiva miljöer.

  Uppgraderade från PS4-versionen och blev oerhört förvånad av den stora skillnaden i prestanda och kvalité. Jag kör just nu med MAX Graphic Settings, dock ej Advanced Graphic Settings (som kräver oerhört mycket grafikminne, då inställningarna där skalar upp terräng och skuggor på längre avstånd).

  Jag får runt 60fps med ett MSI 970 4GB kort (utan OC) när jag nu kör om hela Single Player Storyn och får en ännu större njutning än den jag fick av PS3-versionen.

  Köpte spelet för ~450:- på Electroworld och trots angiven leveranstid på 3-5 dagar fick jag det på releasedagen (tisdag, beställde på Söndagen innan).

  + Skillnaden på PC- och konsollversionerna är mer än tillräckligt stor för en uppgradering ska vara värd.
  + Väldigt bra optimerat
  + GTA V i +60fps (kräver dock bra grafikkort)
  + Online Heists
  + 1st Person Mode
  + Rockstar Editor

  - Social Club launcher behövs för att starta spelet (spelet kan inte startas via Steam, om du inte köpt Steam-versionen).
  Drar dock inte ner betyget för själva spelet i sig.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bästa open world spel! Bye bye watch dogs.

  Bra optimerat.
  super bra grafik.
  så himla kul att spela online.

  Rekomenderas enormt!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  bra spel! wow
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Hade 360 versionen innan och det här var ett stort lyft. Har inte träffat på några buggar eller problem än, funkar jättebra från start.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Grymt spel!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra spel på PC, grafiken är sjuk, men slå på Anti-Aliasing över 2x släpar ut alla datorer jag sett
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Skit kul, men det fungerar med PC-styrning
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Just nu är det lite skinnbaggar, men det är ett bra spel annars några månader så det är verkligen ett bra spel och något jag skämma bort och använda en bra några timmar vid dei kommande veckorna!