Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Lowa Combat Boot GTX (Herr)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Lowa Vandringskängor & terrängskor (112)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.75)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Skaffade mina när jag gjorde lumpen, vilket till dagens datum är snart 9 år sedan. Under dessa år har jag aldrig haft något så bekvämt att gå i även om det är flertalet mil i värme eller spöregn. Visst är de som en pjäxa i början men de mjuknar efter ett tag. Enda gången jag blivit blöt om fötterna var på en hinderbana med avslutande vattenhål, så badar man med dem blir man blöt... Även mina har haft lite problem med att gummikanten släpper något där tårna viks, limmade dem med skolim som troligtvis är lite mer elastiskt än gummit självt för det har hållit bra. Såg för några dagar sedan att gummit har lite småsprickor på hälen, men inget som än så länge påverkar funktionen.

  Jag har aldrig behövt byta skosnören eller på annat sätt vårda dem mer än med t.ex. sportvax. Visst är de dyra men jag tycker de är värda varenda krona.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Går att hitta för en tusenlapp mindre utomlands och då förtjänar de 10/10, annars är kanske åtta-nio mer rimligt. Sulan är givetvis inte outslitbar, efter två år i mitt par så har de slitits märkbart men de är nog goda för minst två år till. Skosnörena brukar behöva bytas varje år. Gummiranden som går runt sulan har spruckit upp litet grann på båda kängorna intill där man böjer tårna. Tror gummit är till för att skydda lädret så det har inte påverkat vattentätheten vad jag har märkt. Innersulan är en simpel sak precis som den som kommer med meindlkängor. Jag har kompletterat med ylleiläggssulor.

  Uppdatering nästan ett år senare, tre års användning totalt:
  Vintern var hård mot tåpartiet, det hade inte skadat med en högre gummikant där. Sulan något mer sliten, kanske dags att sula om. Annars märks det knappt att de används flitigt ytterligare ett år. Prima tysk kvalitet. Skippa Meindl och Hanwag - köp Lowa.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Skaffade kängan i lumpen, och sedan dess har den bara visat sig bättre och bättre sedan införskaffandet.

  +Bra rull i sulan.
  +GoreTex-membran, vilket gör den i princip helt vattentät, men andas bra även på sommaren.
  +Vibramsula, som verkar vara outslitlig
  +Bredare där fram vilket gör att hela foten får plats, inga klämda tår.
  +Går att få upp en riktigt bra kängputs, kanske inte rekommenderas i första hand då man måste ha ett speciellt vax för att vårda kängorna. Detta är pga. man vill inte sätta igen porerna i membranet.
  +Stabil och robust.
  +Bra stöd för vristen.
  +Andas både combat och kvalité.
  +Jättesköna att gå i, rekommenderar dock en formjuten sula för bästa komfort. Den som följer med är också skön.

  - Kanske dyr i inköpspris, men när man tänker på kvalitén på denna känga så har man igen det. Jag har inte ens bytt skosnöre efter 3 år, använder de dagligen, samt att de ser i princip ut som nya (om man vårdar dem)

  Slutsats: Bredare i foten än Meindl, tysk kvalité, går aldrig sönder.

  KÖP!