Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Marantz NR1601

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Marantz Surroundförstärkare (24)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  No-Nonsens surroundförstärkare med Bi-Amp kapacitet. Bra driv i ljudet med en något varm klang. Har endast använt den med 2.1 uppsättning där jag Bi-Ampat mot ett par stativ högtalare vilket funkat ypperligt.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Tillsammans med B&W 601S3 underbart ljud...
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Använder den tillsammans med Tangent EVO E5 och det låter riktigt bra. Ljudet håller högklass även vid stereo uppspelning vilket min förra reciever inte gjorde. Måste säga att jag inte köpte den för sin minimala storleks skull utan för ljudets skull. Blev mycket imponerad av den och för det priset så kan man inte vara annat än helnöjd.
  50 W låter kanske lite men det ligger väldigt nära verkligheten vilket många tillverkare inte gör. Den är mer än tillräcklig för mig i alla fall.

  +Ljudet
  +Priset
  +Designen, framförallt storleken
  +Fjärrkontrollen
  +HDMI växeln

  -OSD:en ser inte allt för rolig ut, funkar dock!
  -Inte allt för många funktioner
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har testat denna några dagar med Monitor Audio RS6 och jämfört mot NAD Viso Two och gillar den skarpt. Man märker dock att dynamiken och basåtergivningen är något sämre än en dedikerad 2-kanalsförstärkare. När jag bi-ampade 1601 med feta kablar blev dock skillnaden i ljud knappt märkbar. Diskanten är lenare på 1601 vilket förvånade mej eftersom båda ska vara varma i karaktären. Återkommer om jag kommer på nåt mer.

  Update: Receivern ger ifrån sej ett störande högfrekvent pipljud när HDMI-pass through är aktiverad.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har inte hunnit testa den fullt ut ännu men den andas kvalitet och klarar det den ska riktigt bra. Ett klart uppsving från nr1501:an som jag hade hemma i två veckor innan detta köp(beställde en sådan i silver men fick en svart, därav blev det en nr1601 istället =). På denna har man skruvterminaler till alla högtalare, audysseys ljudinställningsprogram istället för MRAC, zon 2, hdmi 1.4, Standby Pass Through etc.
  Kör denna med mordaunt short genie vilket låter superbra. Hade tidigare kef äggen med en pioneer vsx-1015 och min åsikt är att marantz passar sååå mycket bättre till denna typ av burkar än pioneer. Däremot lät pioneern grymt till jamos E8 serie. Valde nu mellan marantzen och onkyos TX-SR608, efter mycket velande och provlyssning vid flera tillfällen upplevde jag att marantzen håller högre kvalitet/ finish på produkt. Ljudbilden är en smaksak, onkyon lät riktigt bra den med. Till mina burkar tyckte jag dock att marantz lät bäst = )