Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Vibram FiveFingers KSO (Herr)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Vibram FiveFingers Löparskor (40)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.90)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Håller bra.
  Att tvätta dem i 40 grader funkar kanon, men att tvätta dem i 60 gör att limmet släpper.
  Fick limma om mina lite efter det.
  Om du funderar på att köpa, tänk på att inte köpa för stora, jag fick gå ner en storlek.
  De skall inte vara något glapp vid tårna, de blir även lite större med tiden.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Hade mina i ca: 2 år innan de gav upp och släppte alla limmade sömmar.
  Bästa skorna jag någonsin haft och jag kommer definitivt att byta ut dom, har vart med mig på midnattsloppet, gotland, norrland, badat, gymmet, skogsstigen, skjutbanan osv.

  Rekomenderas starkt!

  Skulle gärna ha sett att de höll lite längre för priset (1300:- när jag köpte) men nu har de ju gått ner lite i pris :)

  Har egentligen 46 i skor men var tvungen att ta en tajt 43:a för att lilltån inte skulle hamna fel, så tips är att faktiskt köpa dessa i butik och testa fram rätt storlek
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Dessa är det bästa paret skor jag någonsin köpt. Jag har haft problem hela mitt liv med att hitta skor som sitter bra och inte gör ont att ha på mig. Mina fötter är storlek 43.5-44 i längd men närmre storlek 48-49 i bredd och har därför alltid fått köpa för långa "normala" skor som trots det inte har passat på bredden, så jag har haft väldiga problem i fötterna med konstig smärta trots att jag har riktigt "bra" fötter (inte plattfot eller någon som helst annan åtkomma).

  Tills jag skaffade mig ett par KSO, vill säga. Jag blir rent ut sagt glad varje gång jag tar på mig dom, till och med när jag tänker på att gå ut och gå med dom börjar jag småle. :)

  Jag köpte mitt par i juli 2012 och har sedan dess gått över 800km med dom och har vägt mellan 110 och 118kg 90% av det avståndet så dom har hållt långt, långt längre än något annat par skor jag har haft. Dock har det nu gått hål på högra skons sula, c:a 2cm under "långfingertån" och ett litet hål under stortån.

  Hålet är dock på "rätt" plats på foten för det är där jag byggt upp mest fotsula! Detta kommer från att jag var dum och började jogga med framfotsisättning (nästan på tå, alltså) när jag vägde så mycket som jag gjorde. Hade jag väntat med att jogga hade jag lätt kunnat gå 1000km+ innan jag hade behövt skaffa ett nytt par!

  Jag köpte storlek 44 och skorna har varit lite för stora i hälen hela tiden men i och med att "halsen" på skorna går upp och sitter så tight över framfoten samtidigt som det är kardborrspänning och inte snören så har det inte spelat så stor roll. Jag har provat storlek 43 i butik och då tog tårna i längst fram så det blir storlek 44 på nästa par med.

  + Sitter i princip som en väldigt skön strumpa så trots att jag har väldigt breda fötter så sitter dom helt underbart på fötterna!
  + Väldigt flexibla så foten kan flexa hur den än behöver.
  + Grym markkänsla.
  + Grym hållbarhet och därmed prisvärdhet. 800km innebär att dom kostat mig under 1kr per km jag gått! Detta jämfört med alla idiotiska "walking-skor" med 1200kr+ riktpris jag köpt förr som bara har hållit 1-1½ månad!
  + Går att tvätta i tvättmaskin och sedan lufttorkas, har tvättat mina 25+ gånger och aldrig upplevt några problem med kvalitén.
  + Folk tittar gärna lite extra på mig när jag går ut med dom och har fått prata och tipsa om barfotaskor ett antal gånger. ^^
  + KSO-funktionen (Keep Stuff Out) är guld för mig för jag *hatar* verkligen att få in småsten i skorna.

  - Lukten. Trots tvättning så luktar dom rejält men har nu hittat olika sätt att behandla lukten med som ska prövas på nästa par jag köper.
  - Vatten och annat blött (med detta menar jag bland annat att jag verkligen inte vill gå in på en offentlig toalett med tanke på alla svin som missar toastolen, t ex) är inte roligt att trampa i med dessa skorna då det lätt rinner in mellan tårna, detta gör dock inget om jag vet att jag kan tvätta och torka fötterna när jag kommer hem efter morgonvandringen.

  Betyg: 9.5 utav 10. Bästa. Skorna. Någonsin.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Underbara och frigörande för fötterna mina! Hoppas kunna skaffa fler av dessa om de skulle gå sönder, som dkfh skriver kan de kännas lite ömtåliga men jag är försiktig med mina och hoppas de håller i flera år. Annars känns de perfekt för framtiden och en märker hur mycket känsel det faktiskt finns i fötterna!

  Tvätta tänker jag nog inte testa mig på, ska vara i löpbanan eller skogen med dessa, där de hör hemma!

  - Ömtålighet
 • Ganska dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Dessa skor gick sönder i sömmarna vid stortårna. När jag tvättade dem i tvättmaskinen så lossnade vibram-märket.
  Väldigt dyra och tveksam kvalitet alltså!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Började springa barfota och försöker gå över till dessa. De passar utmärkt men ger så klart inte riktigt samma känsla som att springa barfota. Men näst intill. Har avverkat några kilometer i dem nu och är nöjd.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Köpte mina för en vecka sedan, igår använda jag dom för första gången. Har hopp-knä problem sedan jag varit väldigt aktiv inom basketboll och har problem att springa med vanliga löparskor. Provade springa barfota och blev genast mycket bättre utan sulan samt att jag landade på fotens framdel.

  Sprang bara några minuter med mina KSO men känns precis som barfota, skönt för mina knän. Ser fram emot att använda dom mycket framöver.

  Rekommenderas för dom som har problem med knä.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Använder mest dessa för inomhus pass och annat.

  Passar väldigt bra just för pass. De är perfekta då man vill ha minimal packning.Använder dessa på Bodypump,Box,Crosstraining,Core och även löpning på löpband mm.
  Är väldigt nöjd med dom.

  Men löpning med snabba vändningar
  gör att de skruvar sig lite på foten. Enda negativa jag kan hitta.

  Då jag skadat och delvis slitit av hälsenan för några år sedan och har konstant problem så ville jag börja med barfota löpning för att belasta knän och hälar mindre.
  Dessa skor är inte optimala för mig utomhus. Men det kanske en oskadad skulle tycka??
  Dock har dessa verkligen ökat min styrka i den skadade foten och jag har fått tillbaka mycket förlorad stabilitet sedan jag bytte löparskor och gympaskor mot dessa.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har använt mina KSO i över 300 träningspass nu. Både i löpning, styrkelyft, ute och inomhus. Riktigt bra allaround sko som går att använda till allt som dessutom är sköna att gå runt i. Dom börjar lukta lätt men efter "fintvätt" cykel i tvättmaskinen så ser dom ut som nya efter ett års konstant användning. Har använt dom i terränglopp på 14 km och fungerar fint.

  Var noga bara att testa storleken innan. Dom kan vara lite knepiga att ta på sig i början men allt efter som rörligheten och motoriken över fötterna blir bättre så går dom snabbare att ta på sig än ett par vanliga skor. Fick sy om dom lite då jag har simmhud mellan två tår och det skavde lite i början.