Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Scanpan CTX Ceramic Titanium Stekpanna 28cm

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Scanpan Stekpannor (72)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.04)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Dålig

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Skön panna- men EXTREMT ömtålig i Non-stick beläggningen. Försökte returnera pannan till tillverkaren efter en månads användning- men företaget har tydligen policyn att skylla allt på handhavandefel! Kommer inte att handla av dem i framtiden.
 • Ganska dålig

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har haft mina stekpannor(28 och 20 cm) i cirka ett halvår nu. Blev repor direkt av helt nya Rösti plastbestick efter en användning. Känns väldigt snopet, även om det inte verkar påverka prestandan, än så länge. Har endast använt träbestick efter detta.

  Fick korta svar från både Royal Design och leverantören, efter flera påminnelser, som påstår att jag använt ett vasst föremål.

  För ett så pass högt betyg så trodde jag att pannan som ska klara alla slags bestick skulle kunna ta helt nya plastbestick, men icke. Drar tyvärr ner betyget avsevärt.
 • Dålig

  Gillat omdöme
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Köpte "Scanpan CTX Stekpannaset 2 delar (20cm,28cm)" på Bagaren och Kocken då jag var trött på att behöva byta stekpanna varje år för att non-stick beläggningen försvann.

  Bestämde mig för att betala premium för att få en stekpanna som höll sig mot tidens tand. En av anledningarna att jag köpte dessa stekpannor var deras 10 års garanti om man följer deras skötselråd. Följde instruktionerna till punkt och pricka (maniskt enligt min fru - aldrig maskindisk, aldrig torrrostat, inte använt den i ugn, inga metallföremål har använts etc)
  Nu efter 2 år så kan man inte steka ägg längre utan att det fastnar.

  Hörde av mig till Bagaren och Kocken eftersom jag förlitade mig på garantin då jag följt deras skötselråd. Enligt Scanpan som Bagaren och Kocken varit i kontakt med så faller det inte under garantin eftersom jag "tydligen" stekt i för hög värme. Har dock inte fått svar vad som anses vara för "hög värme".

  Jag vill därför STARKT avråda all som funderar på att köpa dessa i hopp om att göra en långsiktig bra affär för plånboken och miljön. Detta gäller givetvis alla deras stekpannor eller kokkärl eftersom du får räkna med att byta ut dessa var 1-2 år. Kostnaden motiverar inte detta.

  Dessutom ytterst dåligt skött av Bagaren och Kocken då de rekommenderade att jag skulle använda Svinto tills det slutar löddra brunt. Följde deras råd och nu är stekpannorna helt obrukbara då all beläggningen har försvunnit. De erbjöd 200 kr i kompensation för stekpannor som kostar 1 800 kr.

  Uppdatering 2019-09-24:
  Vann mot Bagaren och Kocken via ARN och fick nya stekpannor hemskickade till mig utan kostnad. Ville helst inte ha och göra med Scanpan igen men det blev en liten tröst. Hänvisa till "Ärende-nr 2019-02475" om ni är i kontakt med ARN om Scanpans usla stekpannor.
 • Alla omdömen

 • Usel
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Köp inte, beläggningen är extremt ömtålig.
 • Dålig
  1 månad sedan
  Efter ca 1,5 år så är beläggningen slut, mat fastnar lätt och bränns fast. Visst har jag kanske stekt med för hög värme någon gång ibland men aldrig max. En Tefal Titanium Referens Wok panna har hållt i kanske 6 år utan att beläggningen tagit skada.
  Blir ingen Scanpan stekpanna för mig igen.
 • Dålig
  2 mån sedan
  VARNING KÖP EJ!
 • Knappt godkänd
  2 mån sedan
  Pannan är bra till en början, men beläggningen är ömtålig och försvinner ganska fort trots träverktyg
 • Dålig
  3 mån sedan
  Köp inte bränner fast rester som ej går att bort helt värdelös!
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Bästa stekpannan! Jämn värmespridning och beläggningen är som ny efter över 3 års vardagsbruk. Förstår inte de låga betygen, måste varit måndagsexemplar/felhantering. Helt klart bästa stekpanna i den här prisklassen iaf.
 • Dålig
  7 mån sedan
  Värdelös. Beläggningen är känslig vid snabb upphettning, vilket sker lätt med induktion. Beläggningen började släppa efter ca 6 månader. Vi har varit väldigt noga med att inte använda metall eller vassa föremål!
 • Usel
  7 mån sedan
  En av de sämsta pannorna jag haft, gick ut ut huset lika fort som den kom in ttcärr
  Ömtålig som skam samt dålig värmespridning

  Har många bra pannor hemma från flera tillverkare men Scanpan aldrig igen
 • Ganska dålig
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Mycket missnöjd.

  Fungerade perfekt i ca 2 år, varefter den otroligt snabbt tappade sina non-stick beläggning och blev "bränd" på insidan. Aldrig använt med annat än plast- eller träredskap, aldrig kört i diskmaskin och aldrig kört den "för varmt", utan använt gjutjärn för sådana jobb.

  Vid reklamation togs den ej tillbaka utan istället ifrågasattes huruvida jag endast använt "rätt typ" av redskap vid matlagning, eller om jag använt kniv mot beläggningen, vilket jag självklart inte gjort och aldrig skulle göra. Användes heller aldrig i varmare ugn än 225C.

  Utsidan hade blivit väldigt smutsig efter några år av mycket regelbundet användande (ca 4-5 dagar i veckan), vilket jag kan hålla med om, och det försämrade säkert hur pannan presterade, men att detta skulle skapa skärmärken och totalförstörd beläggning på insidan finner jag lite märkligt.

  Reklamation ej godkänd. Min första tanke var att köpa en ny, men funderar nu på att istället lägga mer pengar på något av ännu bättre kvalitet med förhoppningsvis längre livslängd.
 • Knappt godkänd
  9 mån sedan
  Haft 3st av denna modell. Första höll ett bra tag, andra och 3:e kring 1 år innan den blev kass. Den vi har nu har t.om slagit sig så att den blivit lite konkav, något som ingen av de andra vi har har gjort vid samma användning. Då första endast höll 1 år returnerade vi den men fick tillbaka pannan med helt utan kommentar. Dåligt hanterat av både Bagaren och Kocken samt leverantören! Kommer köpa en annan panna!
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Uppdatering: har nu haft den ett bra tag. Fortfarande samma bra kvalitet. Inget att anmärka på öht.

  Endast haft två veckor, men mycket trevlig stekpanna hittills. Enligt tillverkaren så ska man ej ha högsta nivån på plattan från start utan värma den stegvis för att undvika att den skadar ytskiktet. Vet man istället att användaren är otålig och sällan hanterar sina pannor med eftertanke så rekommenderar jag istället Fisslers stekpannor. I princip omöjliga att ha sönder, dock ingen non-stick yta i de pannorna.
 • Utmärkt
  11 mån sedan
  1år gammal nu, kör den alltid i diskmaskin. Non-stick är lika grym som den var dag1, Blir en till nu under BF
 • Knappt godkänd
  12 mån sedan
  Extremt lätt att repa. Absolut inte värt sitt pris i min mening. Har ägt flera billigare som varit lika bra och bättre.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Bästa stekpannan jag har ägt!

  Jag förstår inte alls klagomålen angående att non-stick beläggningen försvinner. Jag har haft min i två år nu och har inga problem.
  Jag har dock ALDRIG tvättat den i diskmaskinen eller diskat av den när stekpannan fortfarande är varm så det är kanske därför min har klarat sig utan problem.

  Stekpannan har en tjock botten som sprider ut värmen över hela stekytan och konstruktionen är av hög kvalité.
 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Non-stick beläggningen försvinner efter ett par månader trots användandet av plast- och träredskap. Inte ok givet priset.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har testat diverse teflon och keramik stekpannor denna har hållit längst. Stekpannan blir repig men funktionen kvarstår. Haft den 6 mån nu, vanligtvis håller våra stekpannor 3-4 mån. Efter 8 månaders användning är den kass. Med tanke på höga priset är den inte prisvärd.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Nja, lever inte upp till spec. Vår höll ungefär ett år, sedan började non-stick sluta funka. Vi har varit försiktiga med värmen samt bara använt träbestick i den. Jag försökte reklamera nu två år efter inköp, men det gick inte...
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Inte bättre än en stekpanna från Ikea.

  Jag brukar testa genom att göra omeletter. I början fungerar den bra som alla andra nonstickspannor. Efter cirka ett år så börjar omeletten fastna i pannan. Så mitt exemplar slets lika fort som en tidigare Ikea stekpanna jag haft.

  Har mestadels använt plastverktyg i pannan. Inga vassa verktyg.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Nio stjärnor än så länge. Har haft den i ca ett halvår. Funkar kanon.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Ska du bara äga en stekpanna så köp.
  Jag har förbrukat andra pannor med beläggning.
  Några hundringar mer kostar denna men så sjukt mycket bättre o hållbarare. Min favorit panna.
  Det går inte att misslyckas med denna.
  Finns ingen annan som motsvarar Scanpan.
  Se upp den blir varm fort o på låg effekt.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Supernöjd med denna stekpanna! En non-stick-belägningen som gör själ för namnet! Lätt att rengöra och fungerar bra även i ugnen.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Kanske det bästa du kan lägga på plattan. Håller formen, kan köra riktigt varmt utan att beläggningen tar skada. Använt denna i 2år och har avverkat 2st mindre Jamie Oliver pannor under tiden. Ctx:en bara matar på.