Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Scanpan CTX Ceramic Titanium Stekpanna 28cm

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Scanpan Stekpannor (96)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (4.92)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Ganska dålig

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har haft mina stekpannor(28 och 20 cm) i cirka ett halvår nu. Blev repor direkt av helt nya Rösti plastbestick efter en användning. Känns väldigt snopet, även om det inte verkar påverka prestandan, än så länge. Har endast använt träbestick efter detta.

  Fick korta svar från både Royal Design och leverantören, efter flera påminnelser, som påstår att jag använt ett vasst föremål.

  För ett så pass högt betyg så trodde jag att pannan som ska klara alla slags bestick skulle kunna ta helt nya plastbestick, men icke. Drar tyvärr ner betyget avsevärt.
 • Dålig

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Skön panna- men EXTREMT ömtålig i Non-stick beläggningen. Försökte returnera pannan till tillverkaren efter en månads användning- men företaget har tydligen policyn att skylla allt på handhavandefel! Kommer inte att handla av dem i framtiden.
 • Dålig

  Gillat omdöme
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Bra i början, men efter 2 år fastnar allt! Inte okej för en stekpanna för 1100! Min panna är exemplariskt skött men det hjälper inte.
 • Alla omdömen

 • Dålig
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Jag kan förstå att stekpannan får bra i tester, de ger ett fint resultat i början, men kvalitén i längden är under all kritik.

  Efter ca 1,5 år fungerar inte non-stick-beläggning över huvudtaget och allt bränner fast. Tillverkaren skryter med lång garanti, men efter att ha varit i kontakt med dem så hävdar de att stekpannan antingen blivit för varm, eller att jag använt mattfett i den. Min uppfattning är att stekpannans funktion är att bli varm. Att man använder mattfett i en stekpanna borde inte heller göra att garantin inte längre gäller.

  Köp något annat!
 • Dålig
  3 mån sedan
  Köpte på grund av alla bra betyg och rekommendationer men måste nu cirka 1.5 år efteråt instämma med flera andra här, efter att ha stekt hamburgare häromdagen lossnade mycket av beläggningen och får därför slängas. Känns inte alls bra för en panna i den här prisklassen. Rekommenderas ej.
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Håller ca 3 år och det är mycket bättre än många andra pannor. Vi är nöjda!
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Har haft två av dessa i 4 år nu och de presterar fortfarande väldigt bra. Visst, lite slitage, men det är sällan något steker fast. Handdiskas alltid och bara plastverktyg. Skulle nog t.o.m. kunna få ännu bättre prestanda om jag jobbade lite med ytan. Efter att ha testat olika pannor, inklusive gjutjärn, i 35 år kan jag säga att dessa definitivt har varit de bästa.
 • Usel
  5 mån sedan
  Hur denna produkt kan vinna ett test är helt otroligt! Otroligt ömtålig beläggning och omöjlig att en steka ett ägg i efter ett halvår! Varning!
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Haft 3st av denna modell. Första höll ett bra tag, andra och 3:e kring 1 år innan den blev kass. Den vi har nu har t.om slagit sig så att den blivit lite konkav, något som ingen av de andra vi har har gjort vid samma användning. Då första endast höll 1 år returnerade vi den men fick tillbaka pannan med helt utan kommentar. Dåligt hanterat av både Bagaren och Kocken samt leverantören! Kommer köpa en annan panna!
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Grym stekpanna. Köper ingen annan och använt den i flera år. Även använt dessa när jag var kock.
 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Pannan är bra till en början, men beläggningen är ömtålig och försvinner ganska fort trots träverktyg.

  Edit: Sänkte mitt betyg till lägsta efter att sett leverantören sätta full pott. ☹️
 • Knappt godkänd
  10 mån sedan
  2,5 år räckte min ungefär. Hanterat den enligt konstens regler. Hade förväntat mig att den skulle hålla längre.
 • Mycket bra
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Vi har nyss köpt vår andra panna. Den första höll ca 3-4 år, ungefär sålänge jag räknar med att en teflonpanna håller.

  Denna panna är kanon (sålänge den håller), den bästa jag haft. Det är därför vi köpte en ny likadan.

  Som med alla pannor måste man vara lite försiktig med dem. Inte köra på full värme med tom panna, diska för hand, aldrig metall i pannan. Sköter man det så bör den räcka lika länge som andra teflonpannor.

  Toppen tycker jag!
 • Dålig
  1 år sedan
  Jag har använt pannan i 2 år o beläggningen är slut. Har följ alla råd men förgäves. Mat fastnar o blir bränd. Fungerade utmärkt i 1.5 år. Besviken. Köp en panna i kolstål istället så blir du nöjd.
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Uppdatering 2 år: Non-stick is no more. Allt fastnar i pannan. Har skött den exemplariskt och enligt anvisningar. Aldrig värmt den snabbt, alltid diskat den för hand och med en mjuk diskborste. Inte ett märke i pannan av några vassa föremål.

  Men nu fastnar verkligen allt i den. Har prövat att koka upp en blandning av bakpulver och vatten för att se om det skulle ge något, icke. Kan jag rekommendera Scanpan? Nej, faktiskt inte. Den håller två år likt flera andra skrivit, sen ger den upp.

  Uppdatering: har nu haft den ett bra tag. Fortfarande samma bra kvalitet. Inget att anmärka på öht.

  Endast haft två veckor, men mycket trevlig stekpanna hittills. Enligt tillverkaren så ska man ej ha högsta nivån på plattan från start utan värma den stegvis för att undvika att den skadar ytskiktet. Vet man istället att användaren är otålig och sällan hanterar sina pannor med eftertanke så rekommenderar jag istället Fisslers stekpannor. I princip omöjliga att ha sönder, dock ingen non-stick yta i de pannorna.
 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  En överreklamerad stekpanna som fått mycket uppmärksamhet på diverse ställen på nätet.
  Har haft min i ca 2,5 år och nu börjar beläggningen släppa och det främst i mitten på pannan, detta gör nu att all mat bränns fast i pannan.
  Har förstått att detta är ett återkommande problem när man läser andra recensioner och tester på nätet.
  Har alltid haft plast redskap, aldrig någon metall och diskat för hand.
  Kommer nu att köpa en ceramic panna från Greenpan av modellen Barcelona 30 cm, kommer att utvärdera denna om ca 6 mån och återkomma med en recension på denna stekpanna.
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Efter ca 1,5 år så är beläggningen slut, mat fastnar lätt och bränns fast. Visst har jag kanske stekt med hög värme någon gång ibland men aldrig max. En Tefal Titanium Referens Wok panna har hållt i kanske 6 år utan att beläggningen tagit skada.
  Blir ingen Scanpan stekpanna för mig igen.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Vet inte vad vissa folk snackar om.
  Haft min i ca 1 1/2 år nu, inga som helst problem.

  Värmer upp på typ 85% av max (värma upp en stekpanna på max är idioti)

  Och steker ofta rött kött på hög värme utan problem.

  Använder metallredskap ibland också, mest tång dock.

  Ytan fungerar bra fortfarande lika bra också.

  Vet inte vad folk sysslar med, så svårt är det inte kan jag tycka.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Kan verkligen inte förstå alla negativa betyg denna stekpanna har fått. Har 2st i olika storlek som används mer eller mindre dagligen i snart 2 års tid. Rent okulärt ser pannorna slitna ut på ytan, men ingenting bränner fast. Kan te.x steka ägg utan olja eller smör.

  Jag har dessutom misshandlat mina pannor med maskindisk 8 gånger av 10.

  Det är så många proffskockar som använder just denna pannan, och jag har så svårt att se varför dessa personer skulle fortsätta med det om en utgår från betygen här på prisjakt.

  När (eller om) jag sliter ut mina pannor kommer jag definitivt köpa nya från Scanpan!
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Tycker stepannan i sig är väldigt bra med goda stekegenskaper när den är ny men efter ca 1,5 år är beläggningen "slut" vilket är dåligt.

  En sak jag upptäckte är att beläggningen i själva verket inte alls är slut utan det går att återuppliva ytan igen. Min erfarenhet är att ytan efterhand täcks med fastbrända matrester vilket gör att mat bränner fast. Dessa matrester går att få bort genom att rengöra ytan med tandkräm, i detta fall tandkräm som ger vitare tänder. Efter noggrann rengöring går det nu att steka ett ägg utan fett med minimal fastbränning. Hur ytan håller sig i det långa loppet efter denna behandling kan jag inte svara på men mitt exemplar klarar sig från soptunnan ett tag till förhoppningsvis. Hoppas fler av er kan ha nytta av detta inlägg.
 • Dålig
  1 år sedan
  Funkade bra c:a 12 månader. Aldrig kört hög effekt med tom panna eller använt metallredskap. Endast diskat för hand men ändå så är beläggningen är helt slut och allt bränner fast. Under all kritik för en sån dyr stekpanna.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Grym. Bästa stekpannan jag haft
 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köp inte, beläggningen är extremt ömtålig.
 • Dålig
  1 år sedan
  Köp inte bränner fast rester som ej går att bort helt värdelös!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Bästa stekpannan! Jämn värmespridning och beläggningen är som ny efter över 3 års vardagsbruk. Förstår inte de låga betygen, måste varit måndagsexemplar/felhantering. Helt klart bästa stekpanna i den här prisklassen iaf.
 • Dålig
  2 år sedan
  Värdelös. Beläggningen är känslig vid snabb upphettning, vilket sker lätt med induktion. Beläggningen började släppa efter ca 6 månader. Vi har varit väldigt noga med att inte använda metall eller vassa föremål!
 • Usel
  2 år sedan
  En av de sämsta pannorna jag haft, gick ut ut huset lika fort som den kom in ttcärr
  Ömtålig som skam samt dålig värmespridning

  Har många bra pannor hemma från flera tillverkare men Scanpan aldrig igen
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket missnöjd.

  Fungerade perfekt i ca 2 år, varefter den otroligt snabbt tappade sina non-stick beläggning och blev "bränd" på insidan. Aldrig använt med annat än plast- eller träredskap, aldrig kört i diskmaskin och aldrig kört den "för varmt", utan använt gjutjärn för sådana jobb.

  Vid reklamation togs den ej tillbaka utan istället ifrågasattes huruvida jag endast använt "rätt typ" av redskap vid matlagning, eller om jag använt kniv mot beläggningen, vilket jag självklart inte gjort och aldrig skulle göra. Användes heller aldrig i varmare ugn än 225C.

  Utsidan hade blivit väldigt smutsig efter några år av mycket regelbundet användande (ca 4-5 dagar i veckan), vilket jag kan hålla med om, och det försämrade säkert hur pannan presterade, men att detta skulle skapa skärmärken och totalförstörd beläggning på insidan finner jag lite märkligt.

  Reklamation ej godkänd. Min första tanke var att köpa en ny, men funderar nu på att istället lägga mer pengar på något av ännu bättre kvalitet med förhoppningsvis längre livslängd.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  1år gammal nu, kör den alltid i diskmaskin. Non-stick är lika grym som den var dag1, Blir en till nu under BF
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Extremt lätt att repa. Absolut inte värt sitt pris i min mening. Har ägt flera billigare som varit lika bra och bättre.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Bästa stekpannan jag har ägt!

  Jag förstår inte alls klagomålen angående att non-stick beläggningen försvinner. Jag har haft min i två år nu och har inga problem.
  Jag har dock ALDRIG tvättat den i diskmaskinen eller diskat av den när stekpannan fortfarande är varm så det är kanske därför min har klarat sig utan problem.

  Stekpannan har en tjock botten som sprider ut värmen över hela stekytan och konstruktionen är av hög kvalité.
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Non-stick beläggningen försvinner efter ett par månader trots användandet av plast- och träredskap. Inte ok givet priset.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har testat diverse teflon och keramik stekpannor denna har hållit längst. Stekpannan blir repig men funktionen kvarstår. Haft den 6 mån nu, vanligtvis håller våra stekpannor 3-4 mån. Efter 8 månaders användning är den kass. Med tanke på höga priset är den inte prisvärd.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Nja, lever inte upp till spec. Vår höll ungefär ett år, sedan började non-stick sluta funka. Vi har varit försiktiga med värmen samt bara använt träbestick i den. Jag försökte reklamera nu två år efter inköp, men det gick inte...
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Inte bättre än en stekpanna från Ikea.

  Jag brukar testa genom att göra omeletter. I början fungerar den bra som alla andra nonstickspannor. Efter cirka ett år så börjar omeletten fastna i pannan. Så mitt exemplar slets lika fort som en tidigare Ikea stekpanna jag haft.

  Har mestadels använt plastverktyg i pannan. Inga vassa verktyg.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Nio stjärnor än så länge. Har haft den i ca ett halvår. Funkar kanon.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Supernöjd med denna stekpanna! En non-stick-belägningen som gör själ för namnet! Lätt att rengöra och fungerar bra även i ugnen.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Kanske det bästa du kan lägga på plattan. Håller formen, kan köra riktigt varmt utan att beläggningen tar skada. Använt denna i 2år och har avverkat 2st mindre Jamie Oliver pannor under tiden. Ctx:en bara matar på.