Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Scanpan CTX Ceramic Titanium Stekpanna 20cm

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Scanpan Stekpannor (97)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.40)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 22 dagar sedan
  Svar ifrån leverantör: Hej, Då vi inte har möjlighet att ge svar på recensioner lägger jag här en egen med svar på era funderingar och frågor.

  Det är ganska vanligt att äggviteämnen och andra proteiner faktiskt kan fastna i färgen under stekning.
  Om man inte får bort dom ordentligt så kommer det bygga på mer för att sedan vara så matt i pannan av matrester att allt till sist fastnar. En ordentlig skrubbning kommer lösa det. Skulle det inbrända sitta så illa fast så får man faktiskt till sist ta till stålull för att få bort det.
  Ja, färgen kommer slitas av det men det är mer skadligt för färgen att lämna det inbrända kvar då färgen istället kommer ta skada av överhettning. Skrubba lite varsamt med stålullen så kommer det blir finfint och den hala färgen kommer titta fram där under till sist. Tag gärna en titt på detta album där jag gjort en liten genomgång på hur det kan se ut och hur man faktiskt kan åtgärda det:

  https://imgur.com/gallery/Fhe7Ina

  Det kan såklart vara så att beläggningen faktiskt givit upp helt och i så fall så hjälper vi dig såklart. Ta i så fall kontakt med vår reklamationsavdeling. När det gäller överhettning så tål nonstick-färgen i pannan 280 grader.
  Som en liten jämförelse börjar smör bränna vid 177 grader, så färgen tål ganska bra med hetta ändå. Om pannan får stå på så länge att det osar och ryker om den finns det risk att färgen överhettas. I regel brukar vi rekommendera att hålla sig runt 70% av spisens värmekapacitet för att hålla sig på den säkra sidan.

  Jag satte toppbetyg i enlighet med de tre tester där CTX fått just detta betyg av Aftonbladet.

  Återkom gärna med resultat om ni testat min metod med lite tuffare rengöring!
  Lycka till!

  Mvh Magnus Sundqvist
  Produktansvarig J.A. Sundqvist AB
  www.sundqvist.se

  -----------------------

  *Uppdatering*

  Hej, jag uppdaterar med förhoppningen att fler skall hitta detta svar och lyckas med rengörningen av sina pannor.
  Mvh Magnus
 • Dålig
  1 månad sedan
  Det hade lossnat i min panna och jag försökte returnera den, de sa då att jag hade kört på för hög värme, man ska tydligen bara köra på 6 av 9, inte mer.

  Kollar man t ex denna video: https://www.youtube.com/watch?v=kVf7G-40OlE&feature=emb_logo
  Så är det ganska tydligt att det inte går att få den ytan på en fisk på 6 av 9, jag menar visst det går, men då hade fisken varit torr och inte alls varit i ngt behov av att vara i ugnen.

  Så hur kan en video som scanpan marknadsför visa högre temperaturer än det jag som användare får använda?

  Såg en annan video där han gör äggröra på 5, där man direkt ser att det inte alls steks: https://www.youtube.com/watch?v=JSNS81P4lYI
  När han gör en omelett så ser man tydligt att han kör på boost, vilket enligt scanpan är på tok för varmt.

  Eller denna video: https://www.youtube.com/watch?v=u2xZtKIeev0 , där han börjar på 9 och som han sen håller genom hela video.

  Om man vill så kan man även titta på denna video: https://youtu.be/hEBLyc0xOFc där han steker kyckling, börjar på boost och kör HÖG värrme genom hela stekningen.

  För när jag som kund använder pannan så ska den mer vara till att värma mat än att steka den.
  Mig veterligt så finns det knappt ngt man steker på 6 av 9, då steker man inte och steker man inte så är det inte en STEKpanna.

  6 av 9 kan du steka jättefina ägg i, helt utan stekyta, tro mig då jag gör det massor av ggr åt min fru då hon gillar äggen så.
  Sen kan man ju gå lägre än 6 men det är ju först när ngt har fått en stekyta och man bara vill att ngt skall gå klart.

  Som bonus bjuder jag på denna video där han börjar med boost och slutar på 8: https://www.youtube.com/watch?v=raIyQCCvRmc&list=PLxo0JbN9glYhrrEUI4Ps-EkOWk5CGEIZs&index=2

  I min bok är det således bättre att köpa en skitpanna för 200kr och använda den som en stekpanna, för att byta ut den en ggn per år än att köpa denna överprisade panna som man inte får steka i enligt leverantören.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Detta är riktigt bra stekpannor. Mångas favorit. Kan varmt rekommendera setet med 20+28cm, som brukar finnas till bra pris och med rabattkoder via t ex vissa youtubers.

  Angående "mebbe"s låga betyg: alla stekpannor belagda med teflon eller teflon-liknande nonstick ytbehandling tål inte för hög värme. Ej heller att hettas upp för snabbt. Det är rent fysikaliskt och gemensamt för alla pannor med plastbeläggning. Mao, värm upp på högst halva värmen och gå aldrig över ca 2/3 av din spis värmekapacitet.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Supernöjd med denna stekpanna! En non-stick-belägningen som gör själ för namnet! Lätt att rengöra och fungerar bra även i ugnen.