Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Shure SE425

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Shure Hörlurar (30)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.75)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Fantastiska.
  Bra byggkvalitet med mycket öppen ljusbild. har haft mina i över 3 år både på gymmet och varje dag utan att dom blivit dåliga.
  Den enda man om möjligt kan klaga på är att basen är lite klen om lurarna inte sitter i ordentligt.
  Överlag så måste dom sitta bra för att man ska kunna lyssna på dom, det tar ett tag att vänja sig med att lägga kabeln bakom örat men när man väl har vant sig så är det grymt.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  UPPDATERAD TEXT LÄNGST NER!

  Jag vet inte om jag har fått ett exemplar som det är fel på? Men ljudet är riktigt dåligt! De enda pluggarna som passar mig är de vita räfflade, använder jag någon av de andra så finns det absolut ingen bas eller något annat i ljudbilden som kan kallas musikaliskt. Med de vita pluggarrna så kommer basen tydligt, stram och musikalisk, behövs ingen mer bas, hoppar gärna över Beats lurarnas bas karaktär vilket inte har något med musikalitet att göra. Men mellanregistret är burkigt, instängt och det finns ingen upplöst glittrig, luftig topp över huvud taget.

  Jag har nyligen köpt ett par nya högtalare, Dali Epicon 2 samt ett par andra hörlurar, B&W P7. När jag lyssnar på mina Dali eller mina lurar B&W P7 så låter det upplöst och båda har ett stort mellanregister med en stram och rapp bas. När jag går över till Shure så låter det som att jag lyssnar i en burk, om jag skulle gissa pris på SE425 baserat enbart på ljudet så skulle det landa på ca 300-500:-, MAX!

  De har enbart spelats ca 15 timmar men det finns inte en chans på denna planet att de skall öppna sig så oerhört mycket att de ska vara acceptabelt. Jag är av den sorten som inte tror att ett par högtalare eller hörlurar behöver spelas in i ca 100-300 timmar. Både Dali och B&W P7 lät kalas utan en minut i inspelning och trots att de båda endast har gått ca 50 timmar så tror jag inte och har inte hört någon förändring i deras ljudkaraktär de senaste 10 timmarna. Ca 20-50 timmar räcker i inspelning. B&W hävdar själva att deras CM10S2 inte behöver mer än ca 20 timmar innan de låter som de ska, efter det så förändras inte ljudkarraktären något mer. Av detta så drar jag slutsatsen att Shure lurarna är så här dåliga, köpte de baserat på Ljud&Bild samt What HiFis recensioner. Det är första gången jag köper olyssnat och kommer aldrig göra det igen.

  De kostar en bit över 2000:- och då skall de inte låta som ett par flygplanslurar! Punkt! Återkommer med en uppdatering om det helt plötsligt händer mirakel i ljudkarraktären.

  UPPDATERING: Jag har äntligen hittat ett par kuddar som passar, och vilken skillnad! Nu snackar vi! Öppet, luftigt, bra mellanregister. Ljudbilden sitter där den ska, saknar dock lite botten i basen! Nu förstår jag vad Ljud&Bild och What Hifi snackar om. De klart bästa inear lurarna jag hört!

  Men en stor varning, får du inte de att sitta som de ska så kommer det att låta riktigt dåligt, (se ovan). Testa gärna dem innan köp så du ser att de passar öronen, får du de att sitta bra så har du ett kalas bra ljud, får du inte det så låter de som gratis lurarna på flygplanen.
 • Dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har ett par Soundmagic E10 som brukats flitigt under resor, yrket och fritiden. Ville dock "uppgradera" till dessa Shure SE425 efter omdömen på nätet, och skriver härmed nu en varnande text för fler som funderar samma tanke.

  Jag kommer jämföra med mina Soundmagic E10. Output-källa är en HRT microStreamer:

  -Signifikant svagare bas. Medan Soundmagic E10 ger ett "tryckande" och snärtigt bas-ljud, så upplevs SE425 som dessa raka motsats. Någon bas är knappt närvarande.

  -Mycket högre diskant, utan att vara "tydligare" än i Soundmagic E10, utan vissa ljudmoment är enbart smärtsamma.

  -Mycket obekvämare och svårare att sätta på sig. Det känns att man bär dem, och de är även obekväma i örongångarna. Soundmagic E10 sitter betydligt bättre, och givetvis betydligt fortare att trä på sig.

  +Däremot isolerar en lite bättre från omgivningen än Soundmagic E10. Men det är med hänsyn på "lite".

  Sammanfattat:
  Det är nog till stor del en smaksak vilket ljud man gillar. De påminner mer om mina inbyggda laptop-högtalare än mina Soundmagic E10. Shure SE425 låter verkligen som "hörlurar".
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Använder dessa som resehörlurar och de funkar riktigt bra, håller ute mycket ljud när man flyger och har även ett mycket bra ljud.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  MYCKET bra upplösning och låg distorsion
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Utmärkt ljud och passform.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Väldigt detaljrikt och klart ljud i dom här pluggarna. Färgar ljudet väldigt lite, för att säga överhuvudtaget inte alls som många andra pluggar har en tendens att göra (dominerande bas, diskant osv). Vill påstå att SE425 är mer korrekta i ljudåtergivningen än mina tidigare SE530. Basresurser saknas i jämförelse med SE530, men å andra sidan upplever jag en mer korrekt basåtergivning. Och basen räcker till alldeles ypperligt. Jag lyssnar på väldigt mycket olika typer av musik och har aldrig känt att jag tycker att basen är otillräcklig.

  Kabeln känns väldigt stabil i jämförelse med förra SE-serien och lär inte gå sönder i första taget. Jag fick kabelbrott på mina tidigare SE530 vilket är ganska surt på ett par så pass dyra pluggar. Det lär inte hända i första taget med dessa. Skulle det mot förmodan ändå hända, så går det att byta ut kabeln till skillnad mot tidigare SE-serien. Det känns som ett stort plus.

  Är lite pyssligt att få pluggarna att sitta bra i öronen, speciellt i början när man är lite ovan. Men när man väl fått in snitsen och får dom på plats så blockerar dom bort yttre ljud väldigt bra i vanlig Shure-anda. Jag använder mina till ren musiklyssning och även till musikutövande (medhörning i studio mm.) och dom funkar alldeles ypperligt till båda aktiviteterna.

  Nackdelen jag kan hitta är att den lite kraftigare kabeln är ganska tung och lång, vilket gör att kabeln inte är lika flexibel som tidigare SE-serien som hade delbara kablar, därav en stjärnas avdrag i betyg.

  Sammanfattningsvis kan jag absolut rekommendera dom här till er som funderar. I mitt tycke är det här dom mest prisvärda pluggarna i SE-serien.