Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Shure SE535

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Shure Hörlurar (31)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.87)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Ja, de kostar 4000 kr. Ja de är värda pengarna. Nej, dina inear-lurar för 1500 kr är inte "nästan lika bra". Shure SE535 är hörlurarnas hörlurar. Om du inte tror mig så gå och lyssna på dem på Reference Audio och låt ljudet dra i dina smilband, få fötterna att stampa och gåshuden att göra vågen över din kropp.
 • Alla omdömen

 • Ganska bra
  1 månad sedan
  Resan genom Shure har lärt mig att inte vara dumsnål.

  Efter att ha börjat med 1-serien för ett decennium sen blev jag såld på märket, jag var nöjd då för priset jag betalade och det var det som min budget tillät. De lurarna tappade jag tyvärr bort och ersatte med ett par från 2-serien - ett subtilt men märkbar förbättring.

  Några år senare gick jag upp till 3-serien (315 om jag minns rätt) men var aldrig riktigt nöjd givet priset, så jag tog steget och köpte dessa - 535orna. Det efter ha läst allt som finns att läsa om dem, många recensioner prisade dem för att vara referenslurar men när man tittade på grafer över ljudbilden så var jag lite oroad över ett basen skulle vara undermålig. Trots det slog jag ändå till och tänkte att jag ändå inte är en sån som vill ha en förstärkt bas som de flesta low-end IEM ger.

  När jag väl lyssnat in dem i några veckor är det lätt att konstatera att mid- och högnivå presterar på en helt annan nivå än tidigare serier och det utan tvivel är ett par kompetenta lurar. Men efter tiden gick så började jag mer och mer reflektera att basen inte representeras lika bra som det görs med andra high-end over-ear-lurar och högtalare jag har hemma. Det började störa mig mer och mer tills jag insåg att även om dessa lurar strävar efter att leverera referensljud så är de inte kompletta - basgången, trots att jag inte är något fan av överdriven bas, saknas helt.

  Så efter långt övervägande och ännu fler timmar av läsning insåg jag att jag måste ta steget till 8-serien som har ytliggare en driver, mer specifikt en dedikerad woofer. Hittade ett par nya på ebay för ca 7k och slog till.

  Och jag kan inte med ord beskriva skillnaden, steget från 1-serien till 5-serien må vara stor, men det framstår som ändå som ett litet fyrverkeri jämfört med månlandningen när man gick från 5-serien till 8-serien. Inte bara är basen där och perfekt, utan klarheten är på en annan nivå, man kan urskilja varenda frekvens från en annan och det är som att uppleva alla låtar man gillat på nytt.

  Jag lägger mitt betyg på tre helt enkelt därför att jag tycker att om man ändå ska spendera en rejäl slant på lurar så är det utan någon som helst tvekan värt att spara lite till och köpa 8-serien direkt. Jag har lärt mig en dyr läxa och vill med den här recensionen försöka få er att undvika att göra samma.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Tänkte först köpa se846orna men tyckte att dom blev lite dyra 10 000kr för ett IEMs så köpte ”the next best thing” vilket blev se535orna och ångrar ingenting är minst lika nöjd med dessa IEM’s (även fast jag inte lyssnat på 846orna).

  Har haft lurarna i ca 1 år och blir alltid lika glad/nöjd när jag sätter på musiken jag lyssnar på!

  +ljudisoleringen (om du sätter ont rätt proppar!) ”rekommenderar de förinstallerade”
  +lagom bas
  +designen på lurarna
  +detaljerat ljud
  +när lurarna väl sitter, sitter dom
  +prisvärda

  +bt2 kabeln sitter bra och batteriet håller

  -borde kanske inte skriva ”här” men mikrofonen du får till bt2 är inte de bästa
  -tar lite lång tid för propparna att expandera
  -behövde köpa till bt2 kabel
  -caset jag fick till lurarna får blev jag lite besviken på så köpte de case som du får med se846 istället

  Btw om lurarna går sönder, kommer jag alltid köpa ett par nya hahah!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  En av mina SE535 lurar sprack efter ca 8 års användning och har nu investerat i nya. Aldrig ångrat vad jag lagt ut trots att de är ganska dyra. Det man får i ljud och kvalité är väl värt det. Stänger dessutom ute oljud på ett förträffligt sätt.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppgraderade från SE425 till SE535 och ångrar ingenting, det var värt varenda krona. Mer bas, större ljudbild etc. Har du pengarna så välj SE535.
  Totalt sett ett par riktigt bra lurar. Dessutom funkar dom bra som ljuddämpare på flygningar.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Med rätt och välpassande öronproppar låter dessa lurar fantastisk bra. Klar distinkt bas, tydligt mellanregister och en diskant med precis lagom skärpa. Största rpoblemet med lurar som dessa är att det blir lätt att nörda ner sig i audiofilträsket vilket lätt blir kostsamt när man skall till att optimera hela kedjan.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag måste säga att jag blev väldigt besviken på dessa lurar. Jag hade dom ett par dagar och prövade diverse olika källor, inkl hörlursförstärkare och min egen reciever.

  Jag upplevde ljudet som ganska ansträngt och uttröttande. Jag vet inte om man ska spela in den här typen av lurar men jag lät dom gå 3 dygn för säkerhets skull, utan att upplevan nån skillnad. Man behöver EQa upp basen en del, men även om det görs tycker jag inte att lurarna imponerar.

  Stor eloge till 4Sound som accepterade öppet köp, och för övrigt höll med om mitt intryck av lurarna.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Det är sällan jag skriver omdömen, men...

  Dessa lurar! Jag köpte föregångaren 530 för åtta år sedan. De har varit med mig på alla resor, jobb och privat. Enligt statistiken har jag flugit drygt en resa t.o.r. till månen sedan dess. De håller, de låter fortfarande fantastiskt, de håller fortfarande brummet från jetmotorerna borta. De är värda varenda krona för 4000.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Hade tidigare ett par shure se425 och tyckte de var väldigt bra men Se535 är på något sätt märkbart bättre ljudkvalitetsmässigt. Skulle vilja säga att SE535 har rent audiofila kvaliteter där du ibland förundrar dig över att det kan låta så himla bra med ex stereoseparation och väldigt trevlig klangbild trots att det faktiskt är in-earlurar vi pratar om. De är dessutom lättdrivna och fungerar alldeles upperligt med ex iphone.

  Utöver detta så är Shure väldigt bekväma och stänger ute i princip allt ljud. Du kan på dig dem flera timmar utan att du blir trött i öronen eller liknande. Det följer med flertalet öronproppar i olika storelekar så troligen hittar du ngn som passar dina öron.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mkt bra lurar.
  Kanske inte jätte bra att ha när man tränar då svett gör att kabeln glider.

  Men annars sitter dom ruskigt bra och till skillnad mot andra lurar jag provat så gör det inte ont i örat efter ett par timmars lyssning.

  Jämfört med mina Sennheiser IE8 så är dessa mkt jämnare i ljudet dvs en jämnare kurva
  och man tröttnar inte på ljudet som jag gjorde med IE8.

  kvalitets känslan är extremt hög, kablen kan kännas lite styv , extra mkt när det är kallt

  Har nu bytt kabel till standard kabel till en Logitech ue900 som använder samma kontakt, mkt bättre
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Lyckades på ett klantigt sätt ha sönder mina philips fidelio s2 och sökte efter nya lurar med ännu bättre ljud.

  Blev nyfiken på dessa lurar efter att ha läst omdömen här på prisjakt och slog till utan att ha testat innan. Var lite orolig då jag har små öron men dessa passar mig perfekt. Var till en början lite ovant med sladdar som går över öronen. Det som funkar bäst för mig är att ha "kabeln i nacken" istället för hängande fram som man är van vid och nu tycker jag att det är en mycket bra lösning då sladden inte vilar på dom små öronen.
  Hörlurarna sitter behagligt såhär efter några timmars användning.

  Ljudet är mycket neutralt. Om jag jämför med fidelio s2 så är det bra mycket mer av allt utan att bli allt för essigt. Hör nya ljud på välbekanta skivor... mycket kul :)

  Mellanregister och diskant är grymt liksom perspektiv. Basen är väldigt bra, högkvalitativ och man hör tydligt olika nyansskillnader men den är icke överdriven. Är man en sådan där "basfantast" som vill ha en subwoofer i skallen så kan jag inte rekommendera köp. Missförstå inte, finns det tung bas på själva inspelningen så levererar dessa lurar det som finns men inte mer. Just nu driver jag dessa med en iphone 5 +mp3. Det enda jag egentligen har att klaga på är att jag tycker att ett par lurar för dessa pengar borde kännas ännu ett par snäpp upp kvalitetsmässigt. Framtiden lär utvisa hur pass bra dom håller :)

  Har beställt en dedikerad musikspelare som kommer att levereras i april nästa år. (geek wave) som säkerligen kommer ge dessa lurar förstärkning och dac som dessa förtjänar. Kan inte annat att rekommendera dessa lurar om man vill återupptäcka sina skivor på nytt. Helt klart dom bästa in-ear jag har hört.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fantastiska hörlurar!

  Köpte mina idag från Reference Audio, Kan inget annat än rekommendera!
  Låter MYCKET bra oavsett hur högt du spelar, håller en perfekt balans, Jag hör detaljer jag inte hört tidigare. Underbart ljud, perfekt bas.
  Har tidigare haft bl.a. beats, Yamaha EPH-10", B&O a8 mfl. Shure SE 535 slår dessa med råge. Har aldrig gjort en bättre investering ;)

  Om du vill ha ljud i världsklass och är beredd att betala några tusen så KÖP.
  Du kommer inte ångra dig!
 • Ganska bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  + Bra lurar som ger rikligt med bass (kan vara överdrivet beroende på vad man lysnar på dock...)

  + lättdrivna och ger en fyllig musikupplevelse i övrigt.

  - däremot kan de bli obekväma efter ett litet tag...detta sänker betyget avsevärt då jag anser att lurar MÅSTE vara bekväma! (jag som har små öron kanaler kanske?)

  +/- utbytbar kabel...däremot e de flesta kablar av bättre kvalité lite dyra...men ingen idé att snåla på kabel med dessa lurar.

  Har ingen DAC än så det ska bli intressant att testa med när man skaffat det.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Ett par lurar som, första gången jag anslöt dem, jag var väldigt missnöjd med. De brusade väldigt mycket och lät inte alls bra.
  Efter att ha skaffat en DAC/hörlursförstärkare så blev det en helt annan femma. Detta är de bästa ljudet jag nånsin hört i ett par lurar. Jag har dock inte provat mina Shure 425or i DACen, men de ligger nog rätt nära kan jag tänka mig.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  För de som inte riktigt har koll på vad shure lurarna skall användas till.
  Gillar du bas, är inte detta ett bra val tycker jag.
  Denna lur är en så kallar referenslur som ger ett enligt mig ganska så naket ljud.
  Loudnesskurvan är borttagen (mer bas, mindre mellanregister och mer diskant).
  Utan denna lur har en jämn och underbar ljudåtergivning vilket passar utmärkt för t.ex
  In-ear monitorlyssning.
  Sitter bra i örat, och personligen tycker jag att de har gjort en intressant lösning med kabeln som går bakom örat ner via ryggen, en bra lösning för oss livemusiker då kabeln tenderar att vara ivägen då och då.
  Prisvärd tycker jag.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Mycket bra isolering ger ett riktigt bra ljud. Dock är sladden lite väl styv varför det inte blir full pott. Jag kör med iPhone-kablarna för att få fjärrkontroll och annat, de är inte lika styva men lossnar lätt från öronen. Drivs med min iPhone 4s, vilket ger ett okej ljud för att vara bärbart.
  Dålig markering för vad som är höger och vänster, syns riktigt dåligt. Men va fan, det är trendigt med oläsliga bokstäver.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Fantastisk kvalité!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Dessa hörlurar är fantastiskt bra. Här är mitt omdöme efter två dagars intensiv användning.

  Ljudkvalitet: Mycket tydlig och relativt neutral ljudbild. Det går att höra detaljer i musiken som inte alls framträder i billigare hörlurar. Även spridningen i rummet (soundstage) är i högsta klass. Bas-fanatiker som gillar en kraftigt överdriven bas blir nog inte imponerade, men jag som gillar en mer normal bas är mycket imponerad av tydligheten i attacken hos basen.

  Komfort: Lurarna sitter väldigt bra i mina öron med de mellanstora "oliverna" (silikon). Skumpropparna och de konstiga vita passar mig inte alls. Själva huset hos hörluren fyller mitt ytteröra helt. Har man väldigt små öron kanske det blir trångt. Sladden som ska träs upp bakom örat gör dem lite krångligare att ta på sig än vanliga lurar som bara har sladden hängande. Man vänjer sig dock vid detta, och när luren väl sitter på plats är det väl värt det lilla extra besväret, då de inte trillar ur i första taget.

  Byggkvalitet: Husen till lurarna är väldigt gedigna och känns oförstörbara. Sladden verkar kunna förtöja fartyg. Att den dessutom är utbytbar är pricken över i. Lurarna borde hålla för ett antal års daglig användning. Den svagaste länken är röret där ljudet kommer ut.

  Prisvärde: Detta är oerhört subjektivt. Om du har råd och är en kräsen lyssnare som leter detaljer i musiken är de värda varenda krona.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Jag är ingen audiofil men jag gillar att lyssna på musik och att inte störas av ljud från min omgivning när jag gör det. Dessa lurar levererar på båda dessa punkter och jag har provat många som andra också gör det. Lösningen Shure använder för hörsnäckorna där kabeln gå bakom öronen, längs ryggen till ljudkällan är extremt praktiskt när man tränar. Det är främst det jag använder dessa lurarna till. Musik när jag tränar.

  Jag hoppas att dessa lurarna ska hålla länge och om det blir kabelbrott kan man ju byta ut endast kabeln på dessa vilket jag hoppas ska göra mitt köp mer prisvärt i längden.

  Tyvärr kan jag inte säga att jag tycker att lurarna i dagsläget känns så prisvärda i förhållande till övrigt utbud. Shure har ju många andra lurar i SE - serien som jag tror är mer prisvärda. Jag tyckte dock att det kunde vara kul att pröva de värsta lurarna så jag gjorde det! Ångrar inte mitt köp men jag tycker det är mycket pengar för ett par hörlurar.

  9/10 där det enda negativa är priset alltså.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Bästa hörlurar jag någonsin haft
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har inga direkt och jämföra med förutom mina förra Shure 310 men ljudet är väldigt bra inget snack om saken. Dock är de inte så värst ergonomiska då de lätt skaver mot öronsnibben och det händer att de faller ut ganska lätt om man rör huvudet mycket eller äter.

  Har du pengarna så kör på dessa annars är Shure 425 ett bättre prisvärt alternativ av vad jag läst.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  De absolut bästa hörlurarna jag provat inom In-Ear klassen, och jag kräver verkligen bra ljudkvalité på mina saker! Slår Bose, Audio-Technica, b&w med råge!