Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Donkey Kong Country Returns (Wii)

 Lägg i lista  Jämför
Slutsats (8/10): Förutom att den påtvingade skakfunktionen känns ogenomtänkt och är oprecis finns det inte mycket att klaga på med Country Returns. Här finns fantasifulla banor, bra kontroll, mycket att samla på, tjusig grafik och ett kul samarbetsläge. Ett måste för alla som gillar sidoscrollande plattformsspel. Stäng
Slutsats (8/10): Förutom att den påtvingade skakfunktionen känns ogenomtänkt och är oprecis finns det inte mycket att klaga på med Country Returns. Här finns fantasifulla banor, b... Läs mer
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Det är riktigt kul! Skön musik och med Wii-mått mätt trevlig grafik. Men jag drar av två stjärnor för att Wii-kontrollen är inte det optimala verktyget för plattformsspel - det är tråkigt när ett spel blir svårt bara för att kontrollen är begränsad. Ge mig en knapp att trycka på istället för att skaka hela kontrollen.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Grymt roligt spel
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Precis som för "djst" blev det här det första spelet där min flickvän är den som frågar om vi ska spela. Donkey Kong Country slår allt då det gäller charm, leveldesignen är fantastisk och spelglädjen slår Mario-spelen på fingrarna. Långt och utmanande är det också och det finns massor med hemligheter att jaga. Vi köpte spelet vid release och det tog fram till igår att hitta allt...
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Fantastiskt roligt spel med stämningsfull grafik, fantasifulla banor och BRA musik. Jag har köpt en hel del klassiska Nintendospel till min Wii och några har fungerat rätt bra att spela tillsammans med min flickvän, men det här är det första spelet som är så pass kul och utmanande att det ofta är tjejen som tar initiativ till att spela! Det får ses som ett gott betyg. :)

  Spelet är snällt i och med att man kan spela två samtidigt, men om den ena personen kommer utanför bild så kan man bara vänta några sekunder så hoppar han automatiskt fram till där den andre spelaren är. Dessutom innebär Game Over bara att man får börja från början på senaste banan. Man behöver inte bekymra sig om att spara förloppet på något sätt utan det sköts automatiskt.

  En annan snäll detalj för 2-spelarläget är att spelare två (Diddy Kong) när som helst kan hoppa upp på spelare etts (Donkey Kong) rygg och därmed åka snålskjuts. Det ger dessutom Donkey Kong utökade färdigheter.

  Banorna och världarna känns verkligen genomtänkta och unika. Till skillnad från Super Mario Bros, där det oftast snabbt går över från snälla banor med klarblå himmel och söta monster till mörka grottbanor och borgar med lava och elaka fällor så känns världarna i Donkey Kong Returns som att de hela tiden behåller samma trevliga stämning, trots att utmaningen givetvis ökar i takt med avancemang. Eller, uttryckt på ett annat sätt: min flickvän (som helt klart föredrar de snällare banorna med klarblå himmel i Super Mario) känner sig som hemma i alla typer av banor, inte bara de i värld 1 och 2.

  Till det negativa kan jag tycka att det stundtals är lite väl svårt, trots snäll Game Over. Det händer ganska ofta att jag får köra om en bana ca 20 gånger och hinner svära och skrika en del över vilket "skitspel" det är! Men samtidigt gör det spelet långvarigt. Och det finns en funktion där du kan skippa en bana efter att du försökt förgäves ett antal gånger, så Nintendo har tänkt på denna frustration också. Däremot är det inte en särskilt tillfredsställande känsla att skippa en bana...

  En annan sak är att man ska samla på både pusselbitar och KONG-bokstäver utöver att bara klara banan. Hittills har vi inte lyckats samla in alla pusselbitar och bokstäver på en enda bana och vi är redan på värld 6! Men det säger säkert mer om oss än det gör om spelet. :)

  En sista negativ sak är kontrollen; vanliga rörelser som hopp och spring känns normalt och intuitivt, men förstår inte grejen med att hålla ner och skaka för att blåsa på något. Det känns krystat och är inte lätt att utföra.

  Hur som helst, detta är ett mycket varmt rekommenderat köp!
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Riktigt kul, men svårt.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Ett fantastiskt plattformsäventyr och ett måste för alla som gillar den genren. Hade det inte varit för det påtvingande skakandet så hade det varit full pott.

  Jag blev faktiskt mer biten av detta en New Super Mario Bros.
 • Acceptabel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Grymt spel, men Nintendo förstör i princip halva spelupplevelsen genom att tvinga en att använda skakfunktionen på wiimoten. Känner du till begreppet Nintendotumme? Det kommer blekna i jämförelse med ledskadorna barn kan dra på sig om denna gimmick fortsätter. Inget stöd för varken Game Cube kontroll eller Classic. Dåligt Nintendo.