Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

TP-Link TL-MR3420 3G/4G

 Lägg i lista  Jämför
TP-Link TL-MR3420 är en router med stöd för 4G-USB-modem. Trådlöst nätverk som följer 801.11b/g/n-standard och fyra 100 Mbps-portar.
Jämför pris på alla TP-Link Routrar (70)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.83)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Ruskigt mycket för pengarna. Sen slutet av april har jag testat Huawei E1750, E1820, E367 och E372 med gott resultat. Stabil och snabb router! Det enda minuset är TP-Links stulande med firmware som dras in och publiceras slumpmässigt

  Här http://www.mediafire.com/file/q6efoe5ymht654l/MR3420_E372.zip.html finns bin-filer för att få E372 att fungera stabilt med routern.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Kör den enbart på 3G-sticka i sommarstugan, mest för att det är så dålig 3G-mottagning där. Perfekt att kunna placera stickan där man vill utan att behöva springa runt med datorn för att få kontakt, har den på 1 m kabel hängande i fönster. Prövat med Telia och Comviqs gamla 3G- stickor och båda är ok. Letade en billig router och den här verkar ha fått mestadels bra omdöme. Mycket prisvärd för 314 kr!
  Testade den hemma med adsl från BBB och det verkar ok, funkar minst lika bra som min Linksys för mina behov, fast med något sämre täckning, men betydligt billigare. Uppdaterade med senaste firmware.
  Har inte krånglat hittils, enkel konfig.
  Hade ju varit ett plus att kunna sätta in en usbhårddisk, men egentligen inget jag behöver i sommarstugan.
  Den når till gäststugan som står 10-15 m bort även om signalen är svag.

  Har även installerat en åt sonen som kör fiber mot BBB och det verkar funka bra, står på jämt.
  Tidigare Netgear 314-router krånglade jämt för honom, nu klagas det aldrig.

  Har nu även installerat en till hos en bekant i lägenhet (använder inte 3G utan kör bredbandskabel in) Inga problem där heller.

  Ser att mitt omdöme flyttats över till den nya versionen som även har stöd för 4G, men det är den gamla jag har recenserat hittills..

  Den nya och gamla versionen säljs parallellt under samma namn, vilket är lite lurigt. Verkar dock mest vara design och 4G-stöd som skiljer. Den nya går att hänga på vägg, vilket jag tycker är bra. Jag har nu köpt ett ex av den nya, för test. So far so good.
  Funkar fortfarande bra efter något år i stugan. Har nu även använts 3:s Sticka.
  Lite synd att det fortfarande inte går att hänga på en hårddisk på usbporten, hade varit praktiskt.
 • Alla omdömen

 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Rykande hög med skit. Tappar konstant kontakt med modemet - uppriktigt sagt funkar det bättre att plugga in en lastgammal Android-lur & slå på nätverksdelning.

  Undvik om du inte gillar att dra ut strömsladdar om & om igen.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Kanon router om man är redo att installera Open WRT och greja lite med Linux prompt.
  Kör med MA260 modem. Funkar ok med standard mjukvara.. Dock är räckvidden dålig med orginal mjukvara. Efter att ha installerat OpenWRT har räckvidden blivit mycket bättre. Snabbare och känns som en dyr router. Har inte behövt starta om alls efter OpenWRT. Skulle vilja påstå denna router ger absolut mest för pengarna just nu!
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Uppdaterad pga den funkar bättre än förut. Inte hängt sig på riktigt länge.
  Dock ngt dålig räckvidd, fastän den sitter högt placerad

  firmware installerad,(Published Date19/03/15)
  Detta är ver2.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft den här i ungefär ett år. Grym router för pengarna. Bor i studentlägenhet och får bra uppkoppling till tvättstugan i ett hus minst 10 meter bort och ett par väggar emellan. Ingen router är perfekt men den här är tammefan nära.
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Min ärliga mening, det här är en budget produkt på alla sätt.

  Knappt godkänd pga prestandaproblem och bristande mjukvara.
  Original firmware gick inte göra någonting med nästan.
  Därför såg jag över möjligheterna att byta till annan programvara..

  Helt ovetandes vilken mardröm som skulle följa bara för att de som gör OpenWRT kanske var lite smått optimistiska när firmware blir större än 4mb när man expanderat och installerat det man behöver, det jag menar är att bara för att jag valde att lägga till en brandvägg så gick den genom isen.

  Höjer ett varningens finger när det gäller OpenWRT och den här routern. För min del fanns det inte tillräckligt med minne när jag skulle installera WebUI. "mtd -r erase rootfs_data" för att städa upp, sen autoreboot och så brickade vi routern, men grattis. OpenWRT, vilket skräp. Även denna router. Glad jag inte slängde mer pengar i sjön än 199kr.

  Ner i källaren och leta rätt på adaptern till min gamla WNR3500L v2 istället. Den körde jag in DD-WRT på och bytte senare till Tomato, vilket gjorde en del skillnad i hastighet. Den routern var det aldrig några problem med, men då kostade den en hundring mer och hade stöd för "riktig" programvara. OpenWRT har jag smått dömt ut pga detta. Absolut inget för de som inte är hemma i linux världen.

  Men som sagt, knappt godkänd. Den fungerar, det är inte mer än så.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Supernöjd hittills. Mycket prisvärd gav 399kr på Netonnet.
  Kör med en Huawei E3276-S dongel, får dock lägre upp-hastighet jämfört med 923'an.
  men skall skaffa en skarvsladd och flytta dongeln som test.

  Körde ett D-link dwr-923 tidigare som jag fick av Telenor vid abb.tecknande.
  Detta skräpmodem/router har dock krånglat ofta och bara gått sämre och sämre över tid.
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Denna router stryper min internethastighet fem gånger! Jag har en USB-modem Huawei E392. När den är kopplat direkt till datorn, får jag hastigheter runt 10 Mbit/s. När jag kör den via MR3420, får jag högst 2 Mbit/s. TP-Links kundtjänst svarade att jag får lämna routern tillbaka till butiken... Mycket besviken!
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Routern är ganska basic men stödet för 3g/4g-modem är grymt! Trodde inte min nya Huawei e3272 4g-sticka med HiLink skulle funka men det gick helt smärtfritt. Routern lyckas inte visa signalstyrka eller modell på modemet men det går fortfarande att surfa in på modemet (192.168.1.1 precis som när modemet är kopplat direkt i datorn) för att se modemets signalstyrka och göra inställningar. Kör med senaste firmware jag hittade hos tp-link. (Firmware Version: 3.14.9 Build 140403 Rel.58483n (Beta))

  Med denna router och Huawei E3272 får jag en hastighet på 49 Mbit/s ner och 23 Mbit/s upp vid mätning hos bredbandskollen.

  Jag är nöjd!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jätte mycket modem för pengarna. Jag körde den först med en e3232 från 3, men har nu bytt till e372. Inga större problem att installeras, jag fick dock uppdatera firmware från tp-links hemsida. För er som tycker att det är krångligt så finns det busenkla intruktionsvideon på youtube. Jag är ändå tjej och inte särskilt kunnig på sånt här.
  Jämförse flera modem men de första låg över tusen lappen om inte två. Grabbarna på mediamarkt rekommmenderade inte att jag köpte denna då de inte kunde garantera att den fungerade, ville helst sälja på mig en dyrare variant.
  Nu har jag haft denna i ca 3 månader och den fungerar klockrent, inga problem att koppla in surfplatta, mobil samt 2 datorer.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Det var krångligt att hitta någon lämplig drivrutin för HUAWEI E398 till routern. Ingen fungerade bra.

  Sen kollade jag in TELE 2 hemsidan. Där fanns det APN-inställningarna för 4G som jag skrev in manuellt i webb-gränssnittet till routern. Allt fungerar perfekt nu, sitter på en 15 Mbit lina och får en hastighet runt 12 Mbit i snitt.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fungerar smidigt med TREs E353 mobila dongel. Uppdaterade till senaste Firmware via TP Links hemsida så hittar den mobila bredbandet. Nu slipper jag äntligen TREs superkassa routrar som bara kopplar ner. TP-Linken håller igång anslutningen och jag har inte haft några problem med att surfen försvinner stundtals som TREs routrar ibland lyckas med. Tummen upp för priset! Är man inte nöjd kan man installera ett custom firmware för ytterligare funktionalitet, kika på google.
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Tänkte ha denna som 3G/4G-access i stugan. Hade enorma problem initialt, där burken tappade kopplingen mot Huawei E1750-modemet efter bara några minuter. Gick inte ens att köra en "bredbandskoll" färdigt innan den hängde sig. Då funkade inte ens "ping" eller DNS. Visserligen "lagade" den sig hela tiden om man väntade några minuter, men den fungerade aldrig mer än max fem minuter åt gången. Och extremt långsam när den "funkade".

  Uppdaterade firmware till senaste (och se även till en beta-variant) utan att det hjälpte. Men såg i en annan (gammal) kommentar att det inte funkade för den killen med 5-meters förlängningskabel. Vilket var precis vad jag hade, för att få modemet på rätt plats i huset. Pluggade in modemet direkt i burken, och nu verkar allt funka klockrent.

  Har i och för sig inte kört mer än någon timme nu, men so far so good. Kan dock vara bra att veta att det inte funkar med USB-förlängare till denna burk. Pluggar jag modemet i datorn går det dock utmärkt med förlängare, så det var lite överraskande.

  Edit 1: Har nu testat ute i skärgården, och det funkar inte. Visserligen låg signalstyrka (12%), men om jag sätter modemet i datorn (med eller utan 5-meters USB-förlängare) får jag ändå runt 2 Mbps nedlänk, 1 Mbps upplänk. Men routern visar på samma problem som beskrivs ovan, helt ostabil, med högst 30 kbps när den då och då behagade föra över några bitar alls. DNS kom och gick, varken ping från datorn eller routern funkade annat än ibland. Modemet satt direkt i routern,men det verkar inte hjälpa.

  Har slängt iväg en fråga till TP-Link, men har inte några stora förhoppningar. Blir till att testa ett annat fabrikat, förmodligen nån Dovado-burk.

  Edit 2: Fick faktiskt ett svar från TP-link, där de säger att E1750 bara finns listade under "other countries", och således inte säkert stöds. Nu är det ju så att Sverige inte alls finns med i listan för TP-link, så det är inte mycket att göra åt det.

  Efter ytterligare en del experimenterande tror jag mig gissa vad problemet kan vara. Routern funkar dåligt i upplänk, och är särskilt känslig när det gäller DNS-slagningar. T.ex. så får man nästan alltid ett väldigt märkligt beteende när man kör bredbandskollen. Nedlänken går fint, samma fart som med modemet i datorn. Upplänken börjar bra, når ungefär dit den ska, men när den borde vara färdig (alla "prickarna" ifyllda) så visar den inte totala testreultatet (med fördröjning etc.), utan "hänger kvar" på upplänkstesten.

  Man ser att upplänksbitraten långsamt börjar stegas neråt, och efter några minuter är den på noll. Något har hänt alldeles i slutet som gör att testen fortsätter köra men nu inte får över något alls. Det enda jag kan gissa är att det sker någon slags ping-tester tillsammans med den sista upplänkstesten, och då hittar inte routern DNS till ping-server. Jag kan förstås vara helt fel ute, men det är ett konsekvent beteende på bredbandskollen.

  Kan se ungefär samma sak när jag läser DN, när man klickar på en länk så får man "sidan finns inte", tills man gjort refresh några gånger. När den väl börjar ladda så funkar det hyfsat fort och bra. Detta tyder också på att det är nåt DNS-liknande problem. Eller egentligen inte DNS, då den redan borde cachat adressen till www.dn.se, men något problem är det med "nya" accesser.

  Nu är jag i alla fall less, och skeppar tillbaks burken. Ska testa en Dovado Pro istället. Kunde nöjt mig med annan Dovado också, har inte så stora krav på WiFi, portar, flexibilitet etc., men vill ha en med 12V-matning (enklare med solcellsystemet)...
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Installationen var en mycket frustrerande upplevelse:

  Den (vid det tillfället) senaste firmware-uppdateringen gick inte att packa upp. Den näst senaste installerades.

  Jag ville att routern skulle fungera utan trådlöst internet (till att börja med), med "bara" en 100 Mbit/s-kabel som internetanslutning.

  Det ville inte routern.

  Jag ändrade på det ena, och jag ändrade på det andra.
  ...timmarna gick och mitt tålamod började tryta.

  Sedan råkade jag, vid ett tillfället när månens och planeternas inbördes förhållande tydligen var det rätta, utföra en fabriksåterställning och en firmware-uppdatering - och plötsligt fungerade allt precis som jag ville!

  Efter det har routern fungerat felfritt ett år. Någon gång har den startats om, fastän det är långtifrån säkert att det egentligen varit nödvändigt. Men när nätverket krånglar så är omstart av router en enkel åtgärd att prova, innan man ger sig i kast med jobbigare åtgärder.

  Det är ingen tvekan om att apparaten är prisvärd.
  Men jag skulle inte rekommendera någon med begränsat tålamod (eller begränsade insikter i datorers inre anatomi) att köpa just denna låda.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fick uppdatera firmwaren (till verision TL-MR3420_V2_121206) för att rotern skulle hitta min 3G sticka från tre (HiLink E353)..... Fungerar klockrent som router i tex sommarstugan, har inte testat att spela/ladda ner större filer med den.
 • Knappt godkänd
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Fungerar men tyvärr mycket ostabilt och har extremt dålig räckvidd.
  Köper aldrig mer TP-Link. Köper en Asus n56u istället
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Hittills (40 dagar) har den varit 100% stabil och väldigt snabb.

  Var dock något konstig att konfigurera. Med tanke på priset är den klockren och rekommenderas starkt.

  Uppdatering:
  Har senare haft samma problem som routrar brukar ha, dvs att man behöver starta om den då och då. Testade därför att installera DD-WRT och nu verkar den funka bättre. Kan fortfarande rekommendera den med tanke på priset.
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Funkar inte med tele2s E398. Finns workarounds som får det att funka någon dag, eller två. Inget i längden. Annars är den väl säkert ok. Det var en ren chansning egentligen, det står vilka modeller av modem som stödjs på paketet och i manualen. - L
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Brutal med OpenWRT. Nästan alla 4G-modem går att få fullt fungerande med lite fipplande, förutom då självklart mitt ZTE MF821D från Telenor, tack vare dess webinterface. Sierra 320U fungerar klockrent, mer eller mindre alla Huawei likaså. Kräver lite kärlek och tid bara, men det mesta är möjligt. Prislappen avskräcker heller inte.

  Det enda jag har att anmärka på är att den är hiskeligt ful och saknar gummifötter.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Den bästa router du kan köpa ända till 1000 kronors klassen! Köpte den för 249 siba... Rekomenderas
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag har både version 1 & 2. Jag köpte ettan istället för Dovado 4GR, som bara strular. Ettan är otroligt stabil med mitt 3G bredband från Tre.

  Nu när jag tänkte gå över till 4G (också från Tre) så köpte jag hem version 2, men tvåan stöder tyvärr inte modemet från Tre (ZTE MF880). Jag har skickat case till TP-Link för att de skall skapa en inställningsfil för MF880, men än så länge utan resultat.

  V1: Får full port - 10 stjärnor
  V2: Får endast 6 stjärnor än så länge
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Ägt min i 8 månader ungefär, har aldrig strulat och är väldigt lätt att ställa in tycker jag. Så glad att jag gjorde mej av med dyngan som Telia skickar med!

  Edit; efter ca 13 månader så började den tappa internet flera gånger i veckan vilket krävde omstarter, och till slut gick den så segt att den inte gick att använda. Den var bra medans den funkade, men sänkt betyg nu!
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Extremt dålig räckvidd, klarar tex inte att nå ett PS3 5 meter ifrån sig. I köket 8 meter bort går det inte heller att använda sig av nätverket. Blir att byta till något dyrare.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Kan inget annat än att rekommendera

  318kr på CDON, hemma på 3 dagar, installation på 5 minuter och sen var det up 'n' running.

  funkar super bra med två laptops och en iPhone samtidigt.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag bor på 5e våningen och får bra signal ända ner till parkeringen nere! Det dåliga är att det står att routern klarar 300mbit men inte gör det. Mitt nätverkskort är även den på 300mbit men när jag laddar ner kommer jag endast upp i 8-9mb/s och med kabel 11mb/s. Jag har en 100mbit lina.

  Det kanske är jag som missuppfattar vad som menas med 300mbit och i vilket sammanhang dom menar det, men jag tycker det borde vara vid ned och uppladdning.

  Update:
  Har haft denna i 1 år nu och den fungerar fortfarande lika bra! Den har aldrig krånglat eller tappat anslutningar. Jag köpte nyligen en ASUS RT-N66U som kostade nästan 5 gånger mer än denna och presterade sämre! Jag har lämnat tillbaka den och fortsätter med denna grymma TP-Link router. Priset just nu, cirka 300kr, är otroligt för en så bra router! KÖP!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har ägt denna i omkring ett halvår nu och förutom att den, för några veckor sedan krånglade med anslutning ut mot internet över trådlösa (och jag således fick återställa och installera upp), så har den fungerat alldeles utmärkt.

  Jag har aldrig provat den under några speciella omständigheter - dvs. har aldrig behövt öppnat portar och så än så länge, men menyer är logiska och allt sånt, så det ska nog inte vara några problem.

  Mycket prisvärd!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte en förra vecka (på MM för 299) efter att varit stor fan av D-Links DIR-635.

  Kan säga att jag hittat nytt favorit vad det gäller routrar och nätverks produkter. Beställde precis en till från CDON för 318, för att ha i reserv.

  PLUS:
  + Lätt att konfigurera/arbeta med (det mesta)
  + MAC filtrering endast på WiFi (bra lösning, man behöver inte MAC filtrering på det trådbundna delen)
  + Pris
  + Uppdateringar
  + Svarar bättre o snabbare än DIR-635

  - Var lite varm i början (lyfte upp den 5 cm, blev riktigt bra)
  - Lite svår att konfigurera för URL blocking men dock inget fel på router, utan på guiden (http://www.tp-link.com/en/article/?faqid=273)

  Rekommenderas starkt.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  fungerar helt klockrent till fantastiskt pris..
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bra router för pengarna. Blir dock ganska varm vid hög trafik och känns ibland som att den stryper trafiken lite (har 100/10 mbit hemma). Hade inte det problemet med min D-link i samma prisklass som är ca 2 år gammal. Var också krånglig installation som nämnts i andra omdömen, men följer man instruktionerna exakt så går det som det ska. Det viktiga var att ändra från 3G only till WAN only i inställningssidan man kommer åt via ip-numret. Dumt att den är inställd på att använda 3G only som default. I övrigt har det inte uppstått några problem de senaste 2 veckorna som jag haft den.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  +
  Prisvärd.
  Enkel installation.
  Bra/överskådligt gui.

  -
  Hade hoppats på bättre täckning, klarar hela huset ~145kvm, men når tyvärr inte ut.

  update: uptime på 15 dagar, fungerat stabilt hela tiden.
 • Ganska dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har fått starta om denna ca: 1 gång i veckan pga. det trådlösa nätet blir okontaktbart. Dessutom är denna produkt ej kompatibel med Tele2 stadsfibernät...
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Väldigt krånglig installation. Tog flera timmar. Fick ringa TP Link's enda support i Kina och fick till slut veta att man ska välja WAN Only istället för 3G Only som det står i instruktionsboken!
  Det mesta som står i instruktionsboken är fel och förvirrar.

  Nu är routern (WAN) kopplat till väggen (har fiberuppkoppling) för trådlös bärbar och en kabel är kopplad från routern (ingång nr 1) vidare till PC:n så att jag kan använda PC:n som vanligt.
  Annars inga problem, liten fin router som har allt och är billig.
  (Blir varm ganska snabb, för se om det blir problem senare, haft den 2 dagar)

  Tänker du på din första routerköp så köp denna.

  Undrar om min PS3 kan kopplas också?
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mycket prisvärd router, snyggt och rent gui, kör med ett gammalt E220 usb modem från 3, hade lite problem att få det att fungerar, men funkade efter att jag ändrade "Authentication Type" från auto till pap.
  Den har hängt sig en gång för mig även med senaste firmware, kan vara för att jag aktiverat statistiken, så skall stänga av detta och se, annars hade den fått en tia.

  Kommer nya uppdateringar hela tiden till denna har nu även kört med 3G modemet E173 fungerar bra det med, har inte provat statistiken igen dock.
 • Usel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Det här är skräp, fungerar inte alls. Datorn kan inte identifiera routern, går inte att komma in i inställningarna. Provat på både PC och Mac.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  En av det bästa 3G-roter med stöd för UMTS/EVDO och USB-modem, kan även användas som traditionella router.

  Enkelt att ansluta/ installera.

  Bra programvaran och bruksanvisning medföljer på svenska.

  Hittar alla trådlösa enheter.

  Räckvidden är mycket bra (dem som klagar på räckvidden med de här router, dom har inte provat Dovado Tiny och Netgear DGN 2200M, som är både dyrare och har sämre prestanda ).

  TP-Link TL-MR 3420 är mycket router för 329 kronor hos Webhallen!

  Använt den dygnet runt i tre månader, utan den minsta problem.

  Rekommenderar starkt!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fungerar mycket bra efter man uppdaterat programvaran i routern så hitta den Huawei E367 utan problem.
  Fick riktigt bra hastighet på uppkopplingen och den startar inte om sig i tid och otid som min förra Dovado GR4 gjorde så den får åka till skroten.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag har kört denna router i sommarstugan i några veckor nu och måste säga att den funkar bra. Använder oftast Huawei E1750 men även provat 2 st E398 som funkar mindre bra. Den senare verkar vara en utmaning för alla routertillverkare eftersom den finns i en mängd olika hw/fw-versioner, så jag vill inte sänka betyget pga detta. En oteknisk kompis har samma router och han har inga problem alls med den, vilket vittnar om att den är väldigt stabil med åtminstone de nyare vanligaste 3G-modemen. Prestandan är också hyfsad och med tanke på priset så måste jag sätta full pott.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Kör denna router tillsammans med mobilt bredband (Huawei E-367) och den funkar klockrent.
  Enkel att installera, och ett bra UI.
  Väldigt mycket för pengarna!
  KÖP!

  Update 2012-04-27: Har även testat med Telenors 4G Modem och den funkar bra, men är inte jättestabilt. Den är dock inte avsedd för 4G så det är förståeligt.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Efter 2 veckors användning med Tele2 3G USB E1750 så kan jag bara säga att jag är helnöjd. Har aldrig behövt starta om den. Notera dock att jag stänger av den varje kväll och drar igång den på morgonen.

  Jag ger sällan 10/10 och det som avgör är det extremt låga priset i kombination med perfekt funktion.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Slängde ut vår strulande dlink och ersatte med denna. Inte ett enda problem eller omstart sedan dag ett.
  Billig är den också!
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Tyvärr måste enheten startas om emellanåt pga förlorade anslutningar från datorer och telefoner i nätverket.

  Bra räckvidd.
  Prisvärd.
 • Usel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har haft denna router i ca en vecka, och den har aldrig uppnåt ens i närheten av utlovad trådlös överföringshastighet. På kabel så lyckades jag klocka min 100 mbit fiberlina till 93.43 mbit/s i TPTest, vilket får anses tillfredställande. Men med trådlöst, då datorn står en halv meter ifrån routern, så snittar den trådlösa hastigheten på mellan 20-40 mbit/s, trots att mitt nätverkskort stödjer n-standarden. En annan dator i nätverket tappar dessutom kontakten med routern kontinuerligt. Jag känner mig helt enkelt bestulen på mina pengar, och avråder andra från att köpa denna router helt och hållet.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Ruskigt prisvärd! Installation gick på 5min, inga som helst problem!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag följde föregående betygsättare och håller helt med.

  Nu har jag använt denna router i 4månader med både sladd och trådlöst, den har fortfarande fungerat stabilt utan en enda gång där routern har tappat signaler.

  Detta har jag testat med samtidigt utan problem:

  Skrivare trådlöst 5m ifrån
  Bärbar trådlöst 5-20m ifrån
  Mobil trådlöst 5-20m ifrån
  Stationär kabel 10m ifrån
  Stationär2 kabel 5m ifrån

  Här kommer fullständiga testresultat av signaler för routern:

  Testsystem Acer Aspire 5742G-486G50Mnkk (bärbar)
  Skrivare Canon Pixma MP495 (trådlöst)
  Router TP-Link TL-MR3420

  Testat med IEEE 802.11n trådlöst

  5 meter -> router 5/5 signaler
  10-15 meter -> router 5/5 signaler
  10-15 meter + halvvägg + dörr -> router 4/5 signaler
  10 meter + vägg -> router 5/5 signaler
  10-15 meter + 2 väggar + dörr -> router 4/5 signaler
  15-25 meter -> router 3/5 signaler

  Kan bara säga att det är ett prisvärt köp, enkel installation och konfiguration.

  En notering bara är att routern är väldigt lätt och vid koppling av flera nätverkskablar så lyfter routern på sig och gör att routern ej är i ett stabilt plant läge, men detta påverka inte routerns prestanda.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Helt fantastisk. installerad och klar på ca 5min
  Hittade modemet direkt alla inställningar fanns förinstallerade
  Väldigt mycket för pengarna
 • Usel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  funkar inte med telenors "dussin modem" ZTE MF190 (som även comviq använder).

  TP-link säger:
  "TP-LINK has made certain that our 3G Routers are compatible with the ISPs in the regions in which they are sold"

  NOT!
  Trots att ZTE MF190 listas bland kompatible modem utanpå kartongen.
  doesn't work (har även dubbelkollat med TP-links support).
  waste of time and money.
  undvik.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Just installerat, och fungerar som den ska. Bättre än jag trodde faktiskt.
  Ska pröva med en mobilsticka snart (har adsl nu) men tänkt gå över till mobilt.

  Hade ett problem att få min Vonets vap11g (en dongen man sätter i nätverksuttaget på t.ex Dreambox) att fungera, men hade automatic valt i WPA/PSK sä den valde PSK2 som den inte klarar. Efter att ha valt PSK och TKIP så funkar allt helt perfekt ! =)

  Toppbetyg får den !

  Nu åker min NetGear WNR2000 N-router ut !
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har haft ett antal routrar, där mina favoriter alltid har varit D-link 635 och 655. Dock stöder inte dessa 3g moden, ialla fall inte Huawei, utan 655 stöder endast D-links egna.

  Jag köpte denna, då jag tyckte att Dovado Tiny, som jag testat tidigare var instabil i hastighet.

  Som andra noterat tidigare, stödjer den nuvarande FW på MR3420 ej Huawei 372, laddade hem i denna tråd, vilket gjorde susen.

  Tog 10 minuter, sedan kunde jag komma ut på nätet via routern - dock trådat, men ändå. Får riktigt bra hastighet om jag kopplar med nätverkskabel (8mbit).

  Nu till den jobbiga biten. Att konfigurera WLAN var inte helt enkelt. När jag valde WPA2, stod min laptop bara och tuggade, fick ingen nätverksadress, (tack för det), men det fungerade superbra på min Iphone (4-5mbit). När jag sedan ändrat till WPA, fungerar det hjälpligt på min laptop, men inte alls på min Iphone.

  Uppdatering; Efter en hord omstart på Iphinen fungerar det. Allt frid och fröjg. Justerar betyg utifrån detta.

  + för pris

  - för konfigurations strulet
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Första routern jag äger, samt den första jag kopplat in. Lättläst beskrivning och tog mig som är helt grön på det här 10min.

  Jag har ingen koll på några tekniska specifikationer, men för oss här hemma fungerar den mycket bra!

  Det var priset och betyget som avgjorde köpet, och jag är mer än nöjd!
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Köpte den för några dagar sedan på inWarehouse.
  Föredömligt enkel. Tog 3 minuter så hade den självt satt upp ett lösenordskyddat nätverk och alla mina dator och mobiler blev uppkopplade. Inte tappat signal en enda gång (på två dagar... :-) )
  Helt klart nöjd iaf.

  Uppdatering: Har nu ägt den i 20 dagar och är fortfarande mycket nöjd. Inte tappat signalen en enda gång. Den tuffar och går. Jag har dock stängt av den några nätter när jag varit bortrest. Men verkar vara driftsäker!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Väldigt stabil, aldrig behövt starta om den. Lätt att konfigurera.