Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Apple iPhone 4 32GB

 Lägg i lista  Jämför
Iphone 4 är Apples efterlängtade fjärde mobiltelefon. Nu med fem-megapixel-kamera och LED-blixt som ger möjlighet till HD-filming. Operativsystemet stöder nu även multitasking och telefonen har en extrakamera för videosamtal (via WiFi-uppkoppling). Naturligtvis kan den utnyttja apparna i Appstore. Lanserad 2010. Stäng
Iphone 4 är Apples efterlängtade fjärde mobiltelefon. Nu med fem-megapixel-kamera och LED-blixt som ger möjlighet till HD-filming. Operativsystemet stöder nu även multitasking och... Läs mer
Produktgeneration: Apple iPhone 4. 2 produkter i generationen. 3 föregångare och 9 efterföljare
Jämför pris på alla Apple Mobiltelefoner (66)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.59)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Kortfattat:
  + Otroligt gedigen byggkvalitet
  + Bra skärm
  + Snygg design på hårdvaran

  - Många krångliga lösningar
  - Tråkigt gränssnitt
  - Problem med mottagning p.gr. av ogenomtänkt design

  Mer genomgående:
  Som med alla produkter i iOS-familjen tvingas man direkt in i ett sammelsurium av krångel iom iTunes. Eftersom jag har en iPod Touch sedan tidigare erbjöd sig iTunes att återställa även telefonen med de program jag redan köpt vilket i teorin lät fantastiskt men i praktiken slutade med att jag fick spendera merparten av en timme och sitta och sortera in alla program i den mappstruktur jag skapat på iPodden. Eftersom jag tidigare haft en Android (G1:an som nu sjunger på sista versen) så är jag föga imponerad av iOS gränssnitt. Det som många verkar höja till skyarna är i själva verket endast en lista av ikoner samt en sökskärm längst till vänster. Inga widgets eller andra möjligheter till personalisering (förutom byte av bakgrundsbild då). Gränssnittet känns aningen nerdummat och erbjuder enligt mig inte alls samma charm som många andra telefoner.

  iPhone har som bekant fått väldigt goda vitsord när det gäller användbarhet, men jag slås ändå av hur pass bakvänt vissa lösningar är.

  Exempel:
  1. Ponera att du vill betygsätta en applikation som du laddat ner. Du initierar processen och möts av ett steg där du ombeds fylla i ditt betyg, namn, titel samt en kortfattad recension. Jag fyllde givetvis i mitt namn, (och övriga data), varpå telefonen proklamerar att det namnet är upptaget. Jag kommer inte tillbaka till min recension utan hamnar helt ologiskt på appens huvudsida igen. Vore det inte mer användarvänligt att direkt visa med röd markering (eller liknande) runt den felaktiga rutan och skriva ut att namnet redan är upptaget?

  2. Jag ville vid ett tillfälle lägga till mina svärföräldrars sommarstuga till deras kontaktinformation. Jag klickade ut en kartnål där jag vet att den ligger, klickade på rutan att valde "Lägg till i kontakter". Till min förvåning hamnade helt plötsligt deras sommarstuga mitt i Norrtälje, cirka 2 mil från rätt plats. Kontaktapplikationen på iPhone kan med andra ord inte hantera GPS-koordinater. Detta skulle ju kunna vara Googles fel om det inte var så att de redan har denna funktionalitet på Android. Kartor på iPhone är för övrigt en ganska sorglig upplevelse när man testat den version som finns på Android. Saknar exempelvis funktionen "My maps".

  3. Varför kan man inte skapa mappar i fotoapplikationen? Det ter för mig vara världens enklaste sak att åstadkomma. Men tydligen inte. Istället ska man behöva koppla in telefonen till iTunes och krångla lite mera.

  4. Varför kan man inte placera kontakter på startskärmen? Och varför finns endast favoriter på telefonappen och inte på kontaktappen? Det känns sjukt osammanhängande att dessa två inte har samma utseende. Rörigt och ogenomtänkt!

  5. Adressbaren i Mobile Safari. Prova att besöka en lång sida, exempelvis Engadget eller Aftonbladet och läs hela sidan. Vad gör du när du vill skriva i en ny adress? Antingen scrollar du som en galning eller så öppnar du en ny tabb, stänger den gamla för att sedan kunna skriva i ny adress. Åter igen, ogenomtänkt och förvirrande. // Har fått info att detta går att göra om man trycker på klockan (logiskt?) Återigen se punkt 8.

  6. Varför går det inte att bifoga en bild i en pågående mailkonversation? Jag måste alltså gå via Bilder-appen, välja Dela och sedan skicka via ett nytt mail. Rörigt, bakvänt och långsamt! Varför gå emot den rådande kutymen när det gäller E-post? Alla tjänster och program kan idag bifoga bilder utan större problem.

  7. Den här telefonen är sjukt snygg, men varför väljer man att lägga antennen på utsidan? Jag har vid flera tillfällen tydligt kunna uppvisa att endast genom att sätta ett finger på vardera sida om telefonen så tappar den täckningen totalt. Resultatet är att jag varit tvungen att köpa ett skal (Ja, jag vet att man får ett gratis från Apple, men jag har ingen lust att vänta i 6 veckor). Skal på telefonen = mindre snygg telefon. Så enkelt är det.

  8. Dolda funktioner. Alla som har någon koll på teknik idag känner ändå till funktioner som exempelvis "Pinch to zoom", alltså att man kan förminska och förstora bilden med hjälp av två fingrar. Problemet är att det finns en sjukt stor kundgrupp utanför denna lilla sfär som inte har koll på såna grejer. Jag testade exempelvis detta på min flickvän och hon kunde inte hitta hur man zoomar alls. På Android visas alla funktioner på skärmen och det är sällan man måste kunna göra vissa rörelser för att åstadkomma vad man vill. Att förvänta sig att alla bara magiskt ska känna till alla såna här användarprinciper är rätt trångsynt. Instruktionsboken man får med telefonen är dessutom rätt tunn. //Har även fått info att det finns en instruktionsbok gömd bland favoriterna i Mobile Safari. Men om jag ska ut på Internet och söka reda på alla svar kan jag ju lika gärna gå till Youtube... snålt att inte skicka med en ordentlig instruktionsbok.

  9. Multi tasking. Ledsen att behöva säga det, men det här är inte riktig multi tasking.
  Rent tekniskt kan man säga att multi tasking är när du kan köra två eller flera program i bakgrunden. Vad Apple gör är att de har skapat ett par generiska program som kan ta över uppgifter från program som tredje part har skapat. Ett av dessa är exempelvis ett program som kan hantera strömmande musik. Problemet uppstår när det kommer program som faller utanför ramarna för vad Apple kan ta hand om.

  Ponera att du vill ha en applikation som stänger av ljudet på telefonen när den befinner sig inom ett visst område, eller mellan vissa tider på dygnet. Då måste du idag vänta på att Apple behagar släppa en uppdatering där det finns en service som kan ta över denna specifika uppgift. Tills dess kommer programmet bara försättas i en save state mode och ligga livlöst till du startar upp det igen.

  //Tillägg.... Ibland sparas inte ens programmet ner i save state. Jag har vid flera tillfällen fått ett sms när jag spelat spel. Gått in i sms-appen och svarat, för att sedan återvända till spelet och då har banan jag va på startat om. All progress lost....

  Detta är näst intill falsk marknadsföring. Jag får inte sälja fläskfilé och kalla det för oxfilé, varför får Apple göra det?

  10. Lägger till en punkt. Meddelanden (notifications).
  Det är verkligen sjukt störande att hela tiden behöva ta ställning till de hundratals popup-rutorna. Ja, jag förstår att telefonen vill meddela mig att jag fått ett nytt sms, men måste den ploppa upp en fet ruta i ansiktet på mig medans jag spelar angry birds? Gör om gör rätt.

  Sammanfattning:
  Ja, iPhone 4 är fortfarande en riktigt bra telefon med många fiffiga funktioner, snygg design och bra byggkvalitet. Men den ligger samtidigt efter på många tekniska områden. Att då försöka kontra detta faktum genom att slänga sig med godtyckliga termer som "Bäst på användarvänlighet" är bara fånigt och sjukt subjektivt när det i själva verket inte är så.
 • Dålig

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Trevligt gränssnitt. Stort utbud av applikationer men...

  Några klara nackdelar som förtär glädjen och framförallt gör att priset inte är motiverat.

  - MINUS -

  1. Saknar möjlighet få upp kalenderposter på låsskärmen, otroligt korkad begränsning då funktionen finns på både enklare och billigare telefoner. Det är kanske också den mest uppenbara och största missen med telefonen. Dessutom en medveten begränsning från Apple vilket gör missen ännu mer oförlåtlig.

  2. Saknar radio.

  3. Begränsad för applikationer som kan spela in samtal, sorgligt då det är en önskvärd funktion för alla som håller intervjuer en eller deltar in viktiga konferenssamtal. I Sverige och de flesta delar av världen dessutom en laglig och önskvärd funktionalitet.

  4. Saknar möjligheten att låta användaren fritextsöka i mailkorgar.

  5. Problem att koppla ihop samtal till trepartssamtal, alltså inget som fungerar per automatik trots att funktionen finns i telefonen.

  6. Varför bara 32 Gig med tanke på att minnet inte går att uppgradera?

  7. Varför är inte batteriet utbytbart? Den dagen batteriet är dåligt är telefonen död!

  8. Varför inte vanlig Micro-USB till laddningen som alla andra moderna telefoner?

  9. Alldels för hårt knuten till Itunes!

  10. Saknar Flashstöd.

  11. Med tanke på begränsningarna, klart överprissatt.

  12. Batteritiden är visserligen inte så illa som många vill göra gällande, men knappast branschledande och i synnerhet inte acceptabel med tanke på priset.

  13. Alldeles för stor hajpfaktor, mängder med tyckare som lovordar telefonen på grund av coolfaktorn utan att kritiskt se till både brister och fördelar. Något som innebär att Apple också kan ta betalt därefter.

  14. Mottagningen är inte så bra som man kan förvänta sig för en telefon i den prisklassen och slås av betydligt billigare telefoner.

  - PLUS -

  1. Design, den har snygg och genomtänkt design.

  2. Användarvänligheten, Apple har onekligen ansträngt sig och gjort ett användarvänligt gränssnitt i många avseenden med bra integration mot många program, dock långt ifrån så bra mot alla som man kan önska.

  3. Stort utbud av användbara appar.

  4. Laddar snabbt.

  5. Stort utbud av tillbehör.

  6. Bra skärm.

  7. Bra stabilitet.

  Med tanke på ovanstående brister känns telefonen (med fördelarna tagna i beaktande) mer som en hajp baserat på varumärket mer än att priset verkligen är motiverbart. Klart överprissatt med sorgliga missar av Apple.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag har haft den sen release så nyförälskelsen har lagt sig för länge sen, därför kan jag konstatera följande:

  + Jailbreak
  + Snygg
  + Rätt snabb
  + Gedigen
  + iOS
  + Skärmen
  + Kameran

  - iTunes
  - Inlåsning a la Steve
  - Rätt ömtålig
  - Batteritiden
  - Väldigt dyr

  Den är fortfarande bland de bästa telefonerna du kan köpa just nu men den är trots allt utdaterad rent tekniskt så vänta på nästa, snabbare med större skärm.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  En rigitt bra telefon till både unga och äldre. Har nästa allt vad man behöver som Wifi, Bluetooth och mycket mer. Synd att det har låg kvalitet på selfie kameran men det funkar när det behövs. Laggar och stannar ibland men det är bara för att det är singel core.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Uppgraderade från 3Gs och det är stora skillnader mellan telefonerna. Retinaskärmen är nog den främsta skillnaden, klar bild och härliga betraktningsvinklar. Designen är faktiskt väldigt väldigt uppskattad från mitt håll, och den känns gedigen i handen.

  Fungerar fortfarande bra med iOS 7.1 än idag, men den lär ju inte få iOS 8. 4 år har den på nacken, men trots det tycker jag att den hanterar det nya operativsystemet ypperligt för dess specifikationer. Finns att köpa billigt på blocket, jag fick min för 300kr och det är väl investerade pengar.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Underbar snygg mobil!
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Ett stort steg från iPhone 3GS. Det finns egentligen inte så mycket att säga om iPhone 4 idag. Det har släppts många nyare iPhones. Men iPhone 4 håller fortfarande. Det är inte den bästa eller snabbaste telefonen på marknaden idag, men med tanke på att den släpptes 2010 och "still is going strong" är ett bevis på hur bra den är.

  Jag kör fortfarande iOS 6 och telefonen är snabb. Den laggar så klart, men man kan stå ut med det tills man vill spendera pengar på att köpa en ny telefon.

  + Kameran
  + iPhonen är så snygg att jag reagerar varje gång jag tar ur den ur skalet
  + Stabilt operativsystem
  + och en massa andra grejer!

  - Ganska ömtålig
  - Idag laggar den (2014)
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  behöver ingen förklaring till varför är den underbar
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Nej inget för mig, tyvärr tog jag denna på ett abb. Är dock snart slut på bindningstid, har lovat en bekant att hon ska få den så fort skiten blir upplåst.
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Uppdatering: Var lite väl insnöad på android och när jag skrev detta. Idag har apple kommit med så många uppdateringar till iPhone att mitt omdöme till stora delar inte stämmer längre. Min sambo har haft sin lur i över ett år och inte haft några stora problem alls. Micro sim är vanligt idag, den har hotspot, man behöver inte synka för att hämta bilder, den har inte pajat i minusgrader, det går att byta batteri och den har en smidig sökfunktion som även hittar kontakter. Det känns jobbigt men jag måste erkänna att det är en bra telefon(ändrar från 3 stjärnor till 7)

  Det enda som är bra med telefonen är upplösningen på skärmen och designen av skalet och operativsystemet.

  Saker som är dåliga med den är många.
  *till att börja med, vad i helv*te är micro sim kort för någonting, som bara är snäppet mindre än ett vanligt? Jobbigt om man vill köpa ett lokalt kontantkort utomlands.
  *nästa riktigt dåliga grej är iTUNES, varför ska man behöva synka sin telefon för att få använda den, för att byta sim kort eller för att stoppa in musik eller en enkel fil?
  *Garantin gäller inte om man använt den i minusgrader
  *Det finns inga widgets som fungerar direkt på skrivbordet inte heller genvägar till inställningar osv. som android har
  *den är svindyr
  *Det finns ingen hotspot funktion så att man kan dela internet genom att skapa ett trådlöst nätverk
  *dåligt batteri som inte går att byta ut
  *tappar mottagningen när man håller i den
  *man måste bläddra i telefonboken som på en stenålderstelefon (på "dagens" telefoner knappar man in namnet på telefonknappsatsen som att skriva med T9 och telefonen kollar alla kombinatione i telefonboken)
  *Det finns ingen funktion som iphone har som inte android har
  *det finns ingenting en iphoneförespråkare kan säga är bättre på iphone än på en androidtelefon - DET FINNS INGET!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Underbar apparat som klarar nästan allt!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Älskar min Iphone än idag. Dock har den blivit ersatt av HTC One X.
  Den har varit en trogen vän sedan den var ny, och är fortfarande i nyskick.

  Byggkänslan är helt otrolig, sanslöst bra skärm, är kär i retina skärmen.
  Klart det är lite trista gränssnitt om den inte är jailbreakad, men möjligheten finns juh.

  Det finns i princip appar till allt, sen stöd till flash, ja jag vet inte ja, enligt mig så har det dragit mkt mera strömming om man använder det via android, och massa reklam och se i flash? vad är det för mening?

  Så för mig kvittar det med när det gäller flash, de gör säkert dom flesta?

  Batteritiden är grym tycker jag, håller hästlängder gem fört med HTC one X, men det är ju dock en highend telefon enligt mig, så det får väga in lite.

  Samt laddningstiden: från 10% till 100% på mindre en än timme om jag minns rätt. Det är äckligt bra !

  I prestanda, ja den håller ännu, dock lite trist att de var snack om 1Ghz i processor, men tydligen 800Mhz? Hur kommer det sig? ja jag vet inte. Men annars håller prestandan i än idag.

  Får se om det blir en Iphone 5 när den kommer ut :)

  Slutsats: Riktigt bra leksak från Apple, trevlig på många sett.
  10/10 ger jag.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag har aldrig varit varit så jäkla nöjd med en telefon förut som med denna! Håller mig på OS4.3 och kör jailbreakad, så den är heeeelt enkelt fantastiskt bra. I grundutförande utan att jailbreaka hade den nog inte fått toppbetyg av mig då den då är låst för en mängd förändringar som jag vill kunna göra.
  De enda minus som jag skulle kunna ge iPhone är:

  - Jag saknar En funktion för "undo" likt CTRL+Z på datorn.
  - Skärmen kunde ha haft mycket skarpare färger likt många andra AMOLED-skärmar på marknaden.
  (- iPhone OS 5 ack framåt är ju inte helt roligt att arbeta med vad gäller jailbreak)

  Jag skulle vilja byta till en 4S (Eller 5 om det finns när mitt abonnemang går ut), men om problemen med att jailbreaka telefonen kvarstår då, så stannar jag hellre kvar med min gamla iPhone på iOS 4.3!
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Klockren!
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Gillar den mycket, inte full betyg eftersom iPhone inte är lika enkel och stabil som sina föregångare. Mer funktion resulterar kanske i lägre stabilitet.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  + byggkvalitet
  + allt funkar
  + ljudet
  + eliteutseende, ser ut som ett smycke eller en silvertacka
  + skärmen är gudalikt bra när det gäller upplösningen
  - appleinlåsning
  - deathgrip, antennen designa av elever i 9e klass eller? Har de ingen kvalitetskontroll? Well har skal på den så jag störs ej av det.
  -glas + metall + asfalt = hoppas jag ej tappar den, lär ju spricka.

  Mest kompetenta mobil jag ägt, finns säkert bättre, men jag är nöjd, blir nog en till apple efter det här.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Utmärkt

  Underbar
 • Acceptabel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Kortfattat:
  + Byggkvalitet
  + Bra skärm
  + Smart design på hårdvaran
  + Snabb
  + Alla tillbehör

  - Krångliga lösningar
  - Tråkigt gränssnitt
  - Dålig mottagning
  - Dålig appar - begränsat utbud
  - Itunes

  Min farmor får min för den passar henne eftersom den är så enkel. Android tilltalar mig mer eftersom det är bättre appar, valfrihet i allt och slippa Itunes.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har använt iPhone sedan första generationen. Skulle aldrig byta den mot någon annan telefon. När man en gång haft en iPhone så kommer man märka, att ingen telefon är så nära definitionen "perfekt".
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Världens bästa telefon! har haft den i över 1år och inget strul ännu!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  iPhone...behöver nog ingen förklaring till varför den får en tia :D
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  På riktigt.. inge mer Android junk
 • Knappt godkänd
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Begränsad lyxprodukt. S2 redigt mycket bättre för pengarna
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Kanon, bästa telefonen jag haft.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  En riktig förbättring mot min gamla HD2:a på alla punkter!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Apples sedvanliga byggkvalitet, snabb, stabil, logisk. Jag har då aldrig märkt av någon "felmonterad" antenn som det pratas om. Än en gång blir man påmind om Apple underbara mjukvaror som bara...FUNKAR!
  Rekommenderas starkt!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag fick bara känslan av att jag behöver rätta Atzoons "-" på hans omdömde och be honom läsa manualen ifall han inte förstår hur den fungerar.

  Det går att använda vilket simkort somhelst...
  Varför skulle man inte få telefonen utbytt vid minusgrader? Det är ingen telefon som enl. instruktion skall verka under en temperatur vid minusgrader (telefonens temperatur då).

  Tycker man den är för dyr - köp den inte ^^

  Man kan visst dela internet, kolla under nätverksinställningar

  ang. mottagningen så var det ett problem som fanns i början när telefonen lanserades, i dagens läge funkar det alldeles utmärkt.

  Du behöver INTE bläddra i telefonboken om du inte känner för det. Du kan använda den allmäna sökrutan där du kan söka på allt på en gång; nummer, mail, sms osv.

  Iphone är en telefon som för dem som inte vill hålla på och pilla med widgetar i timtal, mer eller mindre allt som släpps till Iphone fungerar från start...

  Jag trodde den här telefonen var "dummy-proof", men uppenbarligen inte ^^

  De enda minus som jag kan komma på är priset i förhållande till konkurrenter på marknaden samt att man är låst till Itunes.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Haft telefonen i ca 10 månader:

  + Mångsidigheten med alla appar
  + Ljudkvaliteten tillsammans med BOSE In-ear och On-ear hörlurar.
  + Laddar snabbt
  + Styr SONOS med deras app

  - Inga minus

  Saknar absolut inget. Nu när man vet vad som kommer att komma med ios5 så kan man längta efter det.

  Det som är fantastiskt med Apples produkter tycker jag är just det som många andra stör sig på, nämligen; vissa begränsningar. Alla vill kunna göra allt med telefonen och det går tillsynes att göra med många konkurrenter men det fungerar för jäkla dåligt många gånger. Med Apples produkter får man vänta lite längre på vissa funktioner men man kan många gånger vara säker på att det kommer och när det väl kommer så funkar det perfekt. Ett exempel är att dela ut wifi, fungerar klockrent alltid men på min win mobile tfn jag har via jobbet har det aldrig fungerat tillfredsställande. Ett annat exempel är multitasking som är begränsat men funkar väl. På konkurrerande mobiler kan du starta flera program samtidigt men det sänker telefonen fullständigt. Apple kontrollerar detta med vissa begränsningar och vinsten är att det alltid fungerar tillfredsställande.

  Apple har en tfn per år att lägga sitt krut på. Många andra har minst tio eller kanske till och med 20 tfn per år. Inte konstigt att Apple ligger i framkant och har en bra produkt.

  Snåla inte. Köp en iPhone. Det är mer än värt det. Jag drog på det länge. Man fattar inte hur man kunde ha något annat innan. Ångrar inte köpet.

  Många snålar när man ska välja modell. Jag och min fru valde 32 istället för 16 Gb. Vi brukar tänka så här: Det kostar kanske 1000 kr mer, men kommer det påverka mig om en månad eller två. Kommer jag då bry mig om att den kostade 1000 kr mer? Nej.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Ännu en fantastisk produkt från "Apple" som ger en känsla att man har sin dator med sig hela tiden. Med denna "iPhone 4" kan du göra allt och lite till, och kvaliteten & grafiken är fantastisk !

  + Kvaliteten
  + Grafiken
  + Alla fantastiska Appar som finns att ladda ner !

  - Nästan alla har samma ringsignal "Old Phone"
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Detta är inte en slad lös telefon batteriet räcker max en ½ dag. Den är mycket snabb och smart produkt där användaren är låst till vad Apple godkänt som fungerar alltid minst til 99%. Ska man ha en telefon att tala i och har operatören 3 rekommenderar jag extra batteri eller en riktig vanlig telefon med knappar som batteriet räcker en hel arbetsdag.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  underbar är ordet.

  En vit liten fin sak :)
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Finns väl egentligen ingenting man kan skriva som ingen annan redan påpekat :)

  Men jag är otroligt nöjd med min i4.
  Den känns väldigt välbyggd och lyxig när man håller den. Jag använder den med ett skydd för baksidan, men det är mest för utseende och inte så mkt för just skyddet. Upplever att den är otroligt reptålig jämfört med tidigare telefoner jag ägt :) Har efter drygt 6 månader fortfarande inte fått en enda liten repa ^^

  Den är otroligt rapp och snabb i menyerna, allt flyter på otroligt bra på den underbara retina-skärmen!

  Till hösten när ios 5 släpps känns det som att den kommer bli ytterligare ett steg vassare! :)

  Visst den är fortfarande dyr, men man får otroligt mkt mobil för pengarna !
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Älskad!
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Underbar.
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  I helhet en väldigt bra telefon samt väldigt snygg, den är bara inte värd sitt pris samt minus pga att man blir inlåst med iOs.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har inte ägt nån smartphone innan Iphone 4, vilket kan påverka mitt omdöme. Men jag har nog aldrig varit så nöjd med en produkt som jag är med Iphone 4. Varje detalj andas byggkvalitet på ett sätt som jag inte anser att andra smartphones gör och displayen är verkligen helt underbar.

  Enda nackdelarna är batteritiden (kräver laddning var och varannan dag) och att mottagningen de facto blir sämre om jag håller luren i vänsterhanden i det så kallade dödsgreppet. Kan också hålla med om att den är oskön att hålla i vid samtal, men om jag talar längre samtal väljer jag headset.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Nöjd ägare till en iPhone 4! Jag testade även HTC Desire HD under två veckor men bestämde mig istället för den här.

  + Kanonbra skärm!
  + iOS är smidigt, användarvänligt och lätt att överblicka
  + Batteritiden - betydligt bättre än de flesta andra smartphones
  + Snygg design

  - iOS går inte anpassa lika mycket även om jailbreak ordnar det mesta du kan tänkas sakna
  - Ömtålig design
  - Vissa inställningar i (stock-)iOS kan vara väldigt osmidiga att komma åt; gester och statusbaren utnyttjas inte tillräckligt
  - Notifikationerna behöver verkligen uppdateras i iOS 5!

  Jag förstår inte varför vissa så gärna vill ha minneskortsstöd; det finns idag inga mobiler som kan ta större minneskort än 32 GB så det spelar ju ändå ingen roll, faktum är att minneskort oftast är långsammare än interna flashminnen.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  bra mn lite trög ibland
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Bästa telefonen på marknaden!
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Wow asså!
  Smartare kan en telefon inte bli...
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Min andra iPhone, hade iPhone 3G 8Gb innan. Bytte upp mig till iPhone 4 32 Gb i julas och är hur nöjd som helst! Har inte lyckats fylla den än, så utrymmet räcker bra. Kan bara säga att bäst har blivit ännu bättre! Kommer nog aldrig byta till någon annan mobiltillverkare, det blir Apple framöver också.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Vad kan man säga mer om en telefon som redan är diamantförklarad?
  Gick från en LG Optimus 2x till denna, kan säga att jag inte förstår hur jag tänkte när jag var som mina kompisar och sa att iphone var så begränsad, iphone 4 har ju allt du önskar dig av en telefondator,skärmen är en skärm som inte någon annan telefon har, kvaliten, vad den levererar är ju fantastisk, jag tyckte att min lg var bra men, men, men jag har aldrig känt ett sådant kvalite på både mjuk och hårdvara som jag känner på min iphone, det är en telefon för sig i världsklass!
 • Acceptabel
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Vet att många är lyriska över denna telefon och visst jag är nöjd. "Köpte" den i november och har anvät den flitigt. Jag hade nog orealistiska förväntningar på denna efter att ha läst vad folk skrivit. Jag gick från en HTC Desire och jag måste säga att dessa två är jämbördiga. Har lite besvär med tangentbordet på iPhone, blir ofta fel bokstav. Den har ibland en liten "lag" eller vad man säger, den stannar upp precis när jag ska starta en app eller scrolla.
  Så mitt betyg ska kanske ses i ljuset av mina förväntningar av denna telefon pga vad fol skrivit. Det är en bra telefon, men det finns många bra därute.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Var tidigare ståndfast iPhone-motståndare och gick igenom telefoner med allt från Windows Phone till Android innan jag förbokade iPhone4, dels för att jag är lite av en pryltok och delvis för att jag ville testa något nytt.

  Och jag blev frälst direkt. Det kommer nog inte bli något annat för mig än iPhone i framtiden. Telefonen har allt och kan allt som jag behöver från en telefon.

  Att den enligt somliga (främst Androidmaffian) är låst är enligt mig inget negativt och jag behöver inte en telefon som jag kan tweaka livet ur, jag behöver något som bara fungerar och gör det snabbt och smärtfritt.

  Android må vara mer fritt men det har sina nackdelar det också.

  En Tegra 2-mobil med Android är trots allt lite lockande. Den där pryldemonen ni vet...

  Ger iPhone4 en 9:a. Varför inte 10? För vad den kostar saknar den en del funktioner och en del saker är onödigt krångliga.

  Men jag är mer än nöjd.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Förändrat mitt liv till det bättre!
  +Appstore
  +design
  +Kvalite
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Bra mobil. Minus en stjärna för att Apple är så grymt trista när de tvingar en att använda deras prylar för att exempelvis lägga in låtar på mobilen. I övrigt är det nog tyvärr svårslaget.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Spelar ingen roll att det finns mobiler med större skärmar, högre upplösning, snabbare processorer, mer minne, osv.
  Iphone4 är ändå den mest användarvänliga o rappa mobil på marknaden o kommer vara det till Iphone5 kommer. Tips: Varför ens fundera på Nexus eller HTC, de kommer aldrig bli en tiondel så bra.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Bästa telefon jag någonsin ägt och provat, är min andra iPhone. Kan bara rekomendera så länge man inte är Applefigentlig förståss ;)
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Som med allt annat från Apple så har den inte allt. Den har aldrig utgett sig för att ha allt och den kommer aldrig kunna behaga teknik-flinka personer som vill ha full kontroll över utseendet.

  Den får dock stora plus av mig för att allt går snabbt på denna telefon. Scrollning på nätet för det mesta utan lagg, byte mellan skärmar, startup av program etc. går fort.

  Det som inte går fort är att t.ex. stänga av wifi (måste in på inställningar), hade gärna haft en hårdvaru-knapp för detta. I övrigt gör den allt jag förväntar mig av en smartphone och saknar jag något finns det alltid en app.

  De som klagar på interface har nog missuppfattat en enkel detalj, telefonens interface har (i alla fall för mig) ett enda syfte, att ta mig till den app eller fil jag söker så effektivt som möjligt utan att visa massa widgetar med vädret eller tv-tabåler. iPhone gör detta och att navigera på telefonen är både problemfritt och effektivt.

  Jag kan förstå att iTunes är ansträngande, men då jag kör allt mitt material i spotify och syncar med dropbox behöver jag bara iTunes för att uppgradera telefonens operativystem en gång i kvartalet eller så.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Grym telefon! Bästa jag haft! Underbar skärm, go att hålla i, allt är perfekt!
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Mycket bra telefon. Har inte haft några problem med den.
  Många klagar på iTunes men jag tycker det är ett utomordentligt smidigt program för att hantera sitt media-arkiv och kopplingen till telefonen.

  Största felet är att den inte officiellt går att köpa utan operatörslås i Sverige vilket jag tycker är ett skurkaktigt sätt av operatörerna att binda upp kunderna på. Nu blev det en gråimporterad från Dustin.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Det är bara att kapitulera, Apple gör den helt klart bästa mobilen. Skärmen och responsen överträffar alla andra mobiler med hästlängder t.o.m. nu ett halvår efter lanseringen. Helt enkelt en FANTASTISK mobil, om än något dyr.

  Jag har tidigare haft en Android som imponerade stort på mig när jag skaffade den, men iPhone4 är på en helt annnan (och högre) nivå. Historiskt så har Symbian också tjänat mig väl, men den plattformen är nu passé (både Android och iOS har sprungit ifrån).

  Kan vara värt att notera att telefonen har bättre stöd för Microsofts Active Sync mot Exchange 2010 än någon annan telefon (förutom Microsoft Mobile 6.5 som är under nedlägging), det överträffar t.o.m. stödet i Microsofts egen Phone 7.

  Alla plattformar drabbas då och då av upptäckta säkerhetshål. I dagsläget är det dock bara Apple som får ut säkerhetsrättningarna snabbt. Google är i.o.f.s. och snabba med att patcha Android, men då alla mobiltillverkare envisas med att ta fram sina egna versioner av Android tar det vanligen ett halvår eller mer innan rättningarna kommer användarna tillgodo.

  Telefonens verkliga styrka ligger i App Store med ett enormt kvalitetsutbud av program och spel till låga priser. Tänk också på att iOS möjliggör klart mera avancerade program än Android bl.a. genom att de kan vara stora. Merparten av Androidmobilerna har bara 256 MB utrymme för alla program totalt tillsammans, iPhone kan installera program på upp till hela telefonminnet på 32 GB.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Fantastisk telefon. Jag behöver inte kommentera dess fördelar, de är redan uppenbara.

  Jag har tidigare endast använt Nokia/SonyEricsson-telefoner och då har telefonen bara använts till SMS, ringa och använda funktioner som alarm och telefonbok till det vanliga, men sedan jag skaffade denna, som också var min första iPhone, har jag börjat använda den till allt möjligt! Apparna öppnar en helt ny värld, och mitt liv har faktiskt blivit lättare att "få ihop" sedan jag skaffade telefonen.

  Om du sitter och funderar på om du verkligen ska skaffa en iPhone, eller köra vidare på någon "vanlig" telefon, så rekommenderar jag dig att skaffa en. Om du sedan tar 4:an eller någon äldre spelar mindre roll, det är väl mer en pengafråga.