Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Yamaha RX-V767

 Lägg i lista  Jämför
Yahama RX-V767. 7.1-surroundreceiver med HDMI 1.4 och audio return channel och möjlighet att växla HDMI-kanal även när receivern står i stand-by-läge. Lanserades 2010.
Jämför pris på alla Yamaha Surroundförstärkare (25)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.74)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kommer använda denna för att driva höjdkanalerna

  En mycket kompetent 7.2-stärkare sett till vad du behöver ge för den. Mina kriterier var två HDMI ut, version 1.4 och givetvis stöd för 1080p/HD-ljud. Detta sköter den med bravur, och ljudet gör mig sällan besviken. Autokonfigurationen är mycket smidig att använda och ger ett balanserat resultat även när man använder alla åtta punkter. HDMI i fronten, lagom mycket ingångar och ett flertal ljudlägen är lull-lull men ändå plus.

  Vad som är negativt är att OSD/menysystem inte känns särskilt väl genomtänkt. Exempelvis dyker ett mycket stort volymreglage upp på bilden (rakt på eventuella textremsor) varje gång man ändrar volym, och stannar kvar i någon sekund för länge. Denna funktion går inte att stänga av. Detsamma gäller exempelvis när man ska använda ljud/bild-synk. Då är det en stor skylt framför övrig bild så att jag inte kan se bilden samtidigt som jag ställer in antal millisekunder att fördröja. Detta gör det till en ren gissningslek att få ljudet synkat.

  En klar åtta får den av mig. Helt klart värd pengarna och den levererar precis vad den ska, men den är inte helt genomtänkt. Förhoppningsvis kan en firmware lösa detta.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Billig och kör nästan sitt jobb.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  kan inte klaga på något!
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Ok, stör mig på vissa saker
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Funkar och är enkel att använda. Rent ljud så länge man håller sig på måttlig nivå. Många ingångar och utgångar, massor av möjligheter.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Ett rejält upplyft från min gammla rx-v430
  Dock lite krångel med att få bild på en gång till PS3'n

  Edit: Det var snarare PS3'n som det var problem med. Fungerade efter ännu en firmwareuppdatering till PS3'n + en stjärna.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  För priset kunde du inte hitta någon bättre när jag köpte den. Jag har haft den sedan lanseringsdatumet och är fortfarande nöjd med den. dubbla hdmi-ut var viktigt samt att möjligheten till flera zoner.

  Det enda som jag kan tycka är dåligt är att man inte kan använda subben för båda zoner utan endast för "the main zone".

  Driver med lätthet ett kompaktare system, men den driver inte ut mina högtalare till fullo. Bildväxeln är helgrym, det är också något som jag måste ge mycket ros. Stereon behöver inte ens vara på för att bildväxeln skall fungera utan den skicka bilden även när den är avstängd. Det är en bra detalj att finna på den här prisnivån i mina ögon.

  Jag köpte den för halva priset under crazy monday på elgiganten, det var egentligen inte tänkt och jag trodde priset var fel då det var halva priset bara 1v efter Sverigelansering, men jag klickade hem den och fick den för priset som stod listat :)

  Rekommenderas starkt.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Bra ljud
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Denna driver mina Canton GLE 490 med perfektion.. Både i stereo och surround låter ljudet underbart. Ett solklart köp!

  Uppdatering:

  Har nu sålt mina Canton och köpt ett par AE Radiance 2 och tvivlade om denna receiver skulle fixa dessa högtalare lika bra som Canton, men efter någon månads lyssnande kan jag bara konstatera att den är ett riktigt monster då det gäller musik i stereo. Den har absolut ingen tendens till att tappa ljudbilden trots högre volymer. Är verkligen imponerad på hur en maskin i denna storlek och prisklass kan leverera så pass bra med kraft och ändå behålla kontrollen. Den låter för övrigt väldigt bra i surround också, så 4.990:- är sjukt bra pris.

  PS.Läste även i ett franskt test att denna klarade av att driva ett par Yamaha Soavo 2 stativare väldigt tillfredställande, vilket säger ganska mycket.
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Rätt nöjd med denna även om jag inte kunnat jämföra med några liknande på hemmaplan. Har haft den ca ett år nu. Behöver egentligen inte 2 utgångar men det bar rea.
  Det som stör mig lite är att det inte verkar gå att använda subwoofer på Puredirectläget. Då jag har stativare blir det att saknas tryck i ljudet vid musiklyssnande i det läget, vilket gör att det blir i princip oanvändbart. Det var ändå en av finesserna jag kollade på innan köp.
  Till zon 2 kan endast analogt ljud skickas, jag hade räknat med att kunna skicka vad som helst dit.
  Fjärr och menyer är lite röriga, svårt att veta att man har bästa ljudet på om nån varit och pillat nånstans. Kör oftast på "Straight"för att slippa inställningar när nån annan i familjen ska kolla på tv. Bra att kunna begränsa max ljudvolym för klåfingriga.
  Autokalibreringen hade lite problem med subwoofern, Fick fixa till det manuellt.
  Hade varit trevligt med upplyst fjärr, även om jag mestadels kör med min multifjärr.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Kanonförstärkare med riktigt riktigt bra bioljud! Fixar musik alldeles ypperligt också...men i den här prisklassen räcker inte strömmen till hela vägen och man hör ganska tydligt när den börjar tappa och ljudbilden blir för ansträngd...men detta är ju inget specifikt för just denna förstärkare. Har bi-ampat mina frontar med hjälp av dom 2 extra kanalerna med ett lysande resultat!

  Rekommenderas starkt!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  En prisvärd förstärkare med många finnesser.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Bästa förstärkaren jag haft! KÖP!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  kanon
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Väldigt nöjd, driver mina Dynavoice Challenger M-65 EX 5.0 paket med ett subwoofer Dynavoice Definition SW-10.

  9 av 10 bara för att basen måste regleras från förstärkaren.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  En riktigt trevlig receiver till bra pris. Har alla funktioner jag behöver. T ex 6 HDMI-in och dubbla HDMI-ut. Självklart har den stöd för alla nya HD-ljudformat. Möjligheten att växla HDMI-kanal vid standby är också en användbar feature när man vill köra ljudet via TV:n. Ljudmässig låter den mycket bra med ett balanserat och detaljerat ljud,kanske lite åt det varmare hållet och kraften räcker till för vårt vardagsrum på ca 35m². Den automatiska setupen gör ett bra jobb och den snygga OSD:n gör att man lätt hittar runt bland alla inställningar. Ett riktigt bra köp för den som söker en stabil surroundreceiver med bra ljud och massor med funktioner. Hittar inga nackdelar för det här priset. Full pott med andra ord.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Min H/K AVR 330 dog plötsligt och då blev det dags att byta förstärkare. Scannade marknaden och valet stod till slut mellan RX-V767 och Onkyo's TX-SR608. Vid demo tyckte jag att Yamahan erbjöd ett mer högupplöst ljud vid spelning av musik, vilket var viktigt för mig. Onkyon "grötade" ihop musiken och var inte lika stringent i sin återgivning. Problemen med mycket stor värmeutveckling på Onkyon var något som oroade mig då jag har förstärkaren i ett skåp. Valet föll till slut på Yamahan. Jag var lite rädd att Yamahan skulle vara för stram i sin ljudbild mot min gamla H/K, men det var den inte! Spelar den tillsammans med en uppsättning Canton högtalare och en tolv tums subbas. Har tidigare haft Yamaha förstärkare och då tyckt att de inte riktigt klivit på som jag önskar i de lägre registren. Nu får jag till ett mycket bra bastryck från frontarna i stereo helt utan hjälp av subbasen. Till en början var jag lite skeptisk till ljudbilden innan jag hittade möjligheten att ställa Parametric eq med avseende på frontarna vlket för mig av en stor skillnad mot flat inställningen. Efter det kändes mitt köp helgjutet. Stärkaren har schyssta in- och utgångsmöjligheter vilkt borgar för att den kan hänga med ett tag. Bildväxeln fungerar bra från alla HDMI-källor jag testat, uppskalning från 576p likaså. Smidigt att kunna ändra i alla inställningar utan att ljudet försvinner, och sen är standby HDMI-växeln klockren vilket möjliggör att växla med fjärren utan att stärkaren är igång. OSD läget är helt OK, mångdubbelt bättre än på gamla H/K'n, men det hade kunna vara lite mer högupplöst, för att även på full HD TV'n glänsa snyggt. Detta har dock ingen påverkan på de aspekter jag anser vara viktiga för förstärkaren. Ett klart vettigt köp!
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Sketbra, dubbla HDMI-utgångar, plasman å projektorn i samtidigt. Jättenöjd
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  näst intill perfekt. efter att ha testat flertalet bra förstärkare i prisklassen (vsx 820, 920, denon 1911, avr 255) så föll den här direkt på min lista över klockrena träffar. vilket ljud!

  full pre out, dubbla subbingångar, möjlighet till bi-wire, grafiskt användarsnitt, nog kraft för högtalare i 10.000-klassen... massor av positiva saker. lättförståeliga menyer har den också. lätt att ställa in ljudet, ger man det en timme så har man det man vill ha. går inte att slå i klassen -5000 kr.

  prova den här förstärkaren om ni är ute efter en i prisklassen. tidningen ljud och bild gav modellen 6 av 6, blev slagen i klassen om årets budgetförstärkare enbart för att den var lite för dyr.

  som extra bonus så är det ganska så låg värmeutveckling (iaf om man som jag bara kör med tre kanaler och sedan använder slutsteg och liknande för resten).

  en tia hade det blivit om man hade fått med en manual i papper istället för en på cd.
  förutom den lilla missen för att hålla nere priset så är det en klockren tia, det är det enda som gör att den "bara" är utmärkt, ej perfekt.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Surroundförstärkare som duger alldeles utmärkt!
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  En mängd funktioner för den som orkar sätta sig in i det. Hade till en början problem med den automatiska kalibreringen och fick riktigt kasst ljud via den. Den hade tryckt in nån inställning som helt kopplade bort den externa subban. Fick tillslut sätta mig att göra det manuellt, då lät det riktigt fint!
  Inget kraftpaket men mindre golvare klarar den av hur lätt som helst
  PRISVÄRD!
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Fungerar utmärkt som surroundsystem till film/tv, kan inte uttala mig om 2CH stereo till kompetenta högtalare, har separat system för detta. Toppen med 2 HDMI out, en till TV, en till projektor. Växlar HDMI även avstängd. För full pott skulle den behöva ha en mindre grötig fjärr med belysning och HDMI out för bild samtidigt med analog 2CH out för ljudet (min gamla plasma vill ha det, den står inte ihop med surroundsystemet som används till projektorn). Blir väl att så småningom investera i en ny TV med HDMI...
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Kanon! Finns inget att anmärka på, inte med beaktande av priset och att den har pre-out.
 • Bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Fungerar, men blev inte nöjd. lite klen, köpte mig en onkyo 808 istället.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Underbar förstärkare för det priset. Funkar perfekt. Har absolut inte upptäckt den som klen, men jag använder den i och för sig bara till film. Som tidigare användare har nämnt så är det perfekt med hdmi ingången i fronten. Måste också ge bonus för uppskalningen funkar perfekt, riktigt skönt att bara behöva ha en kabel till projektorn. Helt klart ett bra köp.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Har inst min nya Yamaha rx-v767 tillsammans med HKTS-60. Det gick förhållandevis lätt. Nöjd med ljudet på alla sätt, bra tryck, detaljrik i ljudet. Många inställningsmöjligheter. Gott om anslutningsmöjliheter, Bra GUI,och OSD. Lätt att förstå. Fjärrkontrollen något rörig
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Mycket nöjd med stärkaren. Uppskattar framförallt HDMI-ingången i fronten. Perfekt för min laptop och min nya N8. Dessutom att den har dubbla HDMI och sub ut gör inte saken sämre.
 • Bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  En förstärkare som har det mesta man behöver, dock lite klen förstärkardel men detta avhjälpes med extern kraft :)
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Helt perfekt förstärkare klara det mesta är helnöjd med den
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Suverän ,....